sorok között

sorok között

Kinek az érdekeit képviseli Brüsszel?

2014. december 09. - Politikai Ateista

 

Az Európai Unióban mostanában gyakran felmerül az adókerülés elleni küzdelem szükségessége. Az EU adófizetői ettől függetlenül vesztésre állnak.

 

A szájkarate nagyon megy a politikusoknak, ettől függetlenül bizonyos multinacionális vállalatok továbbra is zavartalanul profitálnak a kiskapuk, és a könyvelési trükkök nyújtotta lehetőségekből. És úgy tűnik ez még így is marad.

 

2013 májusában egy rendkívüli értekezleten gyűltek össze a világ vezető hatalmainak pénzügyminiszterei és jegybanki vezetői, és állítólag megállapodtak az adócsalás és az adóelkerülés elleni közös fellépésről.

 

Szkeptikus voltam a nagy adókerülés elleni háború pozitív kimenetelével kapcsolatban.

 

 

Novemberben azonban új elnöke lett az Európai Bizottságnak, Jean-Claude Juncker személyében, aki Luxemburg miniszterelnöke, illetve pénzügyminisztereként komoly adókerülési tevékenységnek biztosított terepet 2002 és 2010 között.

 

Az oknyomozó újságírók nemzetközi hálózata „Luxleaks” fedőnéven közzétett leleplezése szerint a luxemburgi kormány – amelynek 18 éven át Juncker volt a feje és egyúttal a pénzügyminisztere – 2002 ás 2010 között külön, testre szabott hivatalos megállapodásokat kötött 343 multinacionális céggel. Ezek között olyanok, mint az IKEA, az Apple vagy a Deutsche Bank, valamennyien a PriceWaterhouseCoopers (PWC) ügyfelei - amelyek révén azok milliárdokat spóroltak meg a társasági adójukon és ezzel rengeteg adóbevételt kihúzva más uniós tagállamok és harmadik országok zsebéből. - Recseg-ropog az EU mennyezete: nagy pusztítást végezhet ez a botrány - Privátbankár

 

 

A teljes cikk itt érhető el, annyi megjegyzést fűznék csak hozzá, hogy a Privátbankár újságírója komoly naivitásról tett tanúbizonyságot amikor óriási botrányt vízionált az üggyel kapcsolatban.

 

Az agresszív adótervezésben rutinos Junckerrel az Európai Bizottság élén továbbra sem várhatunk izgalmas fordulatokat az adókerülés elleni küzdelemben.

 

Maradok szkeptikus.

 

 

juncker.jpg

 Rablóból pandúr vagy kecskére káposzta?

 

Privátbankár nyomán

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr216967229

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.12.09. 19:37:44

Diplomáciai mentessége mögé bújva hazudozik, rágalmaz és mutogatja felfelé tartott középső ujját kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel...

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2014.12.09. 19:35:25

10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a 10 helyzetet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtalan ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2014.12.09. 19:59:54

Remélem, előbb esik szét az EU, mint ahogy az USA háborúba kényszerítené az oroszok ellen.

Ha nem lennénk a tagja, még élvezném is, ahogy nagypofával szankciókat harsognak az oroszok ellen, aztán remegve "remélik", hogy az oroszok nem szívatják meg őket.
süti beállítások módosítása