sorok között

sorok között

Mikor várható a japán pénzügyi összeomlás?

2015. március 14. - Politikai Ateista

Csalódást fogok okozni, pontos dátumot nem tudok mondani. Senki sem.

 

A japán pénzügyi összeomlás akkor következik majd be, amikor a funkcionáló pénzügyi rendszer látszatát a Bank of Japan nem tudja tovább fenntartani.

Mi válthatja ezt ki?

Véleményem szerint egy brutális zuhanás a japán tőzsdén.

 

Sejtenek valamit?

A Wall Street Journal szerint 2013 április 4-e óta a japán központi bank 143 alkalommal lépett elő vásárlóként a japán tőzsdén.

 

Gyakorlatilag minden harmadik kereskedési napon kiigazították a Nikkei indexet, és a Bank of Japan a legnagyobb japán részvénytulajdonossá lépett elő.

Az esetek túlnyomó többségében (96%) akkor amikor a Nikkei az előző kereskedési naphoz képest alacsonyabban nyitott, vagy napközben kezdett esni.

 

 

japanstocksboj.jpg

 

Nem tudom, hogy ők is az összeomlástól tartanak-e, az sokkal valószínűbb, hogy inkább az Abenomics sikerének látszatát próbálják fenntartani.

Meddig nyomtathat pénzt a Bank of Japan, azért, hogy  értékpapírokat vásároljon a tőzsdén?

Elvileg sokáig, azonban úgy tűnik, hogy egyre gyakrabban, és egyre nagyobb összegekkel kénytelenek besegíteni a láthatatlan kéznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr397264233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása