sorok között

sorok között

A kormány bizalmát továbbra is élvezik a hülyék

2014. január 29. - Politikai Ateista

A központosítás csődjéről újabb bizonyíték bukkant fel, annak a jelentésnek a képében, amit Szabó Balázs miniszteri biztos készített, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ eddigi tevékenységéről, és az Index hozott nyilvánosságra hétfőn.

Hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása – sok egyéb mellett ezeket a megállapításokat írta le a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökének tevékenységéről Szabó Balázs miniszteri biztos, miután hetekig vizsgálta az államosított közoktatás legfőbb irányító szervét. - Brutálisra sikerült a Klik eltitkolt átvilágítása - Index

Ez azért várható volt. Én nem tudom kinek az ötlete volt ez az egész, de valószínűleg csak ő gondolta komolyan, hogy ha az oktatási intézmények fenntartását centralizálják, és az egészre ráhúznak egy központi bürokratikus vízfejet akkor az majd k*rva hatékony lesz.

A központosítás a hatékonyság gyilkosa.

Ezt én írtam nagyon régen:

A központosított rendszerek alapvetően pazarlók, az alegységek és a központi irányítás közötti bürokratikus struktúra működtetése komoly erőforrásokat von el a konkrét feladattól, merevek, lassan vagy egyáltalán nem reágálnak a helyi igények változásaira, akadályozzák a helyi kezdeményezések kibontakozását. A központosított szocialista tervgazdaság és elosztás kudarca számos példával szolgálhat, nem csak Magyarországról, hanem az összes volt szocialista államból. - A központosítás útvesztői - Sorok Között

Ezt meg a Véleményvezér:

Először is: azt a bizonyos „nagy rendszert" vezetni összehasonlíthatatlanul bonyolultabb feladat, mint a sok kicsit. Nem véletlen az, hogy Magyarországon a nagy állami rendszerek szinte mindegyike rettentően pazarló, és működésében látszólag az elemi logika szabályait sem képes követni. - A Fidesz még államosítani sem tud rendesen - Véleményvezér

A döntéshozatali struktúra miatt nagyon sok múlik az intézményrendszer vezetésével megbízott személy képességein. Ezt a bürokratikus monstrumot emberfeletti képességekkel sem lenne egyszerű költséghatékonyan irányítani. Ha pedig történetesen egy hülye kerül oda, akkor az az egész rendszert tönkrecsaphatja.

A Klik egy teljesen felesleges, a hatékonysággal köszönőviszonyban sem álló intézmény, aminek a fenntartása az érdemi oktatástól von el forrásokat. Drága, és a tanulók is visszafelé fejlődnek.

Ez egy korábbi jelentés a Vidékfejlesztési Minisztérium, illetve az önkormányzatok által fenntartott oktatási intézmények hatékonysági különbségeiről:

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrizte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) fenntartásában lévő középfokú szakoktatási intézményeket. A Számvevőszék egyik fő megállapítása szerint a VM fenntartásában lévő mezőgazdasági szakképző iskolák működési feltételei nem járultak hozzá a feladatellátás eredményességéhez, vagyis sokkal többe kerülnek és kevésbé hatékonyak, mint önkormányzati fenntartású társaik. - Újabb pofon a költségvetésnek és az oktatásnak - Portfolio.hu

Az Index cikkével kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiadott egy közleményt, amely szerint a "Klik elnöke változatlanul élvezi az emberi erőforrások miniszterének bizalmát", "a kormány oktatáspolitikai céljait maradéktalanul teljesítette". Mondjuk nem is vártam mást.

És szerinted mit gondol erről Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár, aki az országot járva tájékozódik a sikerekről?

Röviden összefoglalva: "nagyon jó érzések", "egyértelműen óriási siker", "nagy vívmány", "nagy pozitívum", és a "pedagógusok jól érzik magukat".

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr155786966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mackensen 2014.01.29. 06:43:22

Szerintem fel kéne állítani egy ezzel párhuzamos intézményt (struktúrát) amelynek az lenne a feladata, hogy ennek a munkáját ellenőrzi és felügyeli.
És, hogy ez is jól menjen egy ezt felügyelő intézményt is fel kéne állítani.
És egy ezt felügyelőt...
....
...

Hohenstaufen 2014.01.29. 06:54:05

A kormány bizalmát továbbra is élvezik a "hülyék", akik 2/3-os többségre vitték a kormányt, míg a zseniknek, akiknek "hazudtunk éjjel-nappal és nem csináltunk semmit"-kormánya majdnem csődbe vitte az államot, a társadalmat pedig letargiába, lepusztulási lejtőre sodorta, már csak a lehülyézés maradt. Szánalmas, és kacagtató. Tragikomikus, és ha ez a demokrácia, hogy következmények nélkül lehet a "bukottaknak" ócsárolni, hülyének nézni és nyilvánítani egy népesség milliós csoportját, pusztán a nézeteiért, akkor az ilyen demokráciát valóban fel kell számolni, mert a politika nem cirkusz és nem játszótér. Még akkor sem, ha Pistike bukott bizonyítványát és tehetségtelenségét, dilettantizmusát pszichoterrorizmussal akarja leplezni. Érlelődik a rendtevés a választások után, és nem is csodálkozom ezen.

toportyánzsóti 2014.01.29. 08:43:16

Röhejbe fullad lassan hazaáruló moszkovitya putyinpincsikutya kormányzása az irracionális feltétlen hódolat iránti vágya miatt,nyaloncai is e kritériumnak megfelelően lettek kiválogatva.Pokorni helyett rózsikaelvtársnő az egyik legnagyobb szégyene ennek a kurzusnak!

mrZ (törölt) 2014.01.29. 08:44:43

A rendszerek már csak ilyenek. Eleve nem mennek kivételesen jó képességűek ilyen helyekre, mert elnyomják őket. Fel sem veszik őket mert úgysem tudnának beilleszkedni. Teljesen független hogy magán vagy állami, a rendszerek automatikusan hülyülnek el. Erre találták ki a háborút, a forradalmat, a véres lázadást, a csődöt, a felszámolást.

A mezőgazdasági iskolák szégyenletes teljesítménye összefügg a munka leértékelődésével, értelmesebb kölykök közelébe sem mennek. Hülyéknek nehéz oktatni, az amúgy sem "minőségi" tanároknak.

Azzal hogy beköszöntött az állandósult béke és gazdasági stabilitás, lehetővé vált a még tehetségtelenebbek uralma, a butaság standard követelmény lett. Mindez természetesen demokratikusan és jogszerűen, a (kibaszott) TÖBBSÉG érdekében.

Már csak a földönkívüliekben bízhatunk.

centenárium 2014.01.29. 13:14:01

Az anyád te liberális barom.

christvhu 2014.01.29. 15:58:30

@centenárium: 1EUR = 310 HUF. Kinek az anyját?

megfigyelt 2014.01.29. 17:15:22

A címmel ellentétben a HÜLYÉK támogatását pedig a kormány élvezi az áprilisi szavazáson. Marad a szabad rablás és a szegények kizsákmányolása a gazdagok támogatása. JOBBAN TELJESÍTÜNK:

mikocami 2014.01.29. 17:48:29

Én nem vagyok része a világnak,ezért a politika nem is érdekel,de én azt mondtam már a 2010 es
választások után,hogy a fidesz és csatlósai a hozzá közelálló maffiával együtt csődbe viszi ezt az országot.
Ne engedje meg Isten,hogy így legyen,de mivel Őneki a keze még felemelve van megtörténhet.

toyoda 2014.01.29. 17:58:49

@mikocami: Ja, 2010 előtt meg maga volt a kánaán. Ezt is Orbán monda:

"Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni"

akkor mit jelent ez (megoldódott, kijavították, mikor)?

blist 2014.01.29. 19:12:14

"pedagógusok jól érzik magukat"
Úgy látszik, én nem a megfelelően felkészített pedagógusokkal beszélgettem... :(

Szúrófény 2014.01.30. 03:11:30

@mackensen: Hoffmann =udvari ember! Mi nem világos?
süti beállítások módosítása