sorok között

sorok között

Befagyott betétek

2012. január 05. - Politikai Ateista

A bankbetétek államosításáról szóló rémhírek rendkívül károsak, mivel tovább erősíthetik az egyébként is fokozódó betétkivonási tendenciákat.

A helyzet komolyságát jellemzi, hogy a pletykák miatt egy magas szintű tanácskozásra is sor került a nap folyamán. Könnyen el tudom képzelni, hogy a rémhír szárnyalásának következményeitől való rettegés is közrejátszott abban, hogy a kormány nevében Fellegi ma bedobta a törölközőt.

"A magyarországi bankbetétek befagyasztásáról terjedő rémhírek kapcsán ma délután összeülnek tanácskozni a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Magyar Bankszövetség képviselői..." - Napi Gazdaság

A tanácskozás eredménye természetesen az, hogy nem kell a bankbetétek befagyasztásától tartanunk. El tudja valaki képzelni, hogy egy ellenkezű tartalmú, a betétek befagyasztását megerősítő, vagy valószínűsítő nyilatkozattal állnak elő a kormány tisztségviselői?

Én nehezen.

Még egy szeptemberi bejegyzésemben utaltam a bankbetétek államosításának lehetőségére Orbán Viktor egyik nyilatkozata alapján, de a közelgő IMF tárgyalások kimeneteléig nehéz biztosat állítani ebben a kérdésben.

Görögországban a betétek külföldre menekítését a szakértői kormány beiktatása és a mentőcsomagok sem tudták megakadályozni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr253522438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.05. 21:21:23

Nagyobb esélyt adok ennek, mint hogy behódol az EU-nak és ezzel politikailag teljesen megsemmisül ("Hitler kapitulál").

Expect the unexpected.

2012.01.06. 16:51:35

Visszautalnék a pénznyomdás bejegyzésedre.

A bankbetétek befagyasztásától való félelem esetében is arról van szó, amiről már korábban írtam:

Bizalom 1: "kölcsönadom, mert vissza tudja majd adni"
Bizalom 2: "kölcsönkérek, mert vissza tudom majd adni"

Ha több pénzt adnál az embereknek (Quantitative Easing), betennék a bankba?

Valószínű azt is kivinnék az országból.
süti beállítások módosítása