sorok között

sorok között

A Megtakarítások Védelme

2011. szeptember 21. - Politikai Ateista

 

Egy korábbi bejegyzésemben már említést tettem róla, hogy a miniszterelnök saját bevallása szerint rendelkezik B-tervvel, legalábbis a devizahitelesek védelme érdekében. Lehet, hogy a többieknek is tartogat valamit?

 Augusztus 31.-én az MR1 180 perc című műsorában elhangzott egy interjú a miniszterelnökkel, amelyről egy összefoglaló megtalálható a miniszterelnök.hu oldalon. 

"A háztartások fogyasztásának csökkenésével kapcsolatban Orbán Viktor arról beszélt, hogy sok családnál van több pénz most, mint egy évvel ezelőtt, szerinte azonban "innentől kezdve" a kormánynak nem dolga, hogy eldöntse az emberek helyett, mit csinálnak a pénzükkel: fogyasztanak, megtakarítanak vagy adósságot törlesztenek. "Inkább azon gondolkodom, hogy ha már az emberek többet takarítanak meg, mint korábban, akkor hogy tudnánk lehetővé tenni, hogy ez a pénz (...) valamilyen módon szerepet játsszon a magyar állam finanszírozásában. Tehát hogyan tudnánk elérni például azt, hogy a magyar államkötvényeket közvetlenül az emberek vásárolják meg, és a lehető legegyszerűbb úton jusson el hozzájuk, ha már takarékoskodni akarnak" - vetette fel, hozzáfűzve, hogy a magyar állampapíroknál biztosabb megtakarítás nem létezik ma Magyarországon."

Elképzelhető, hogy a nyugdíjak után a megtakarításokat is a előbb-utóbb a "védelmébe" venné a kormány? Természetesen csak azért, hogy a lakosságot megtanítsák a "biztonságos" befektetési technikákra.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr943238756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Táskás Tóni 2011.09.21. 20:13:19

Hogyan, hogyan? El kell venni és vásárolni MOL részvényt, vagy OTP részvényt. Azok nagyon értékállók.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2011.09.22. 21:54:25

Ma akartam egy zsák OTP részvényt venni, de felfüggesztették a kereskedést.......

kerdesek05 2012.01.06. 02:06:48

be kell fektetni a Felcsút FC&CO -ba, nincs mese, mindenki tagja lehet a következő évtized BL döntős csapatának!:)
süti beállítások módosítása