sorok között

sorok között

Ez már komoly aggodalomra ad okot

2014. január 31. - Politikai Ateista

A paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos orosz-magyar megállapodás híre eljutott Washingtonba.

John McCain arra is kitért, hogy megbeszélésein reményét fejezte ki, Magyarország úgy fogja kezelni energiabiztonsági szükségleteit, hogy elősegítse az európai energiaellátás diverzifikálását. Mint mondta, szó esett a megbeszéléseken az orosz-magyar atomerőművi megállapodásról, és "kifejeztük aggodalmunkat a verseny és az átláthatóság hiánya miatt ebben az ügyben". - Az USA-nak súlyos aggályai vanak a magyar demokráciával kapcsolatban - Napi Gazdaság

Kétségtelen, hogy hazánkban sérült a demokrácia az elmúlt években, de furcsa ezt egy olyan állam tisztviselőjétől hallani, amelynek a hivatalos álláspontja szerint az egyiptomi katonai hatalomátvételt nem lehet puccsnak tekinteni.

Egy kormány számára kevés ijesztőbb dolog lehet annál, mint amikor az USA az országuk demokratikus intézményrendszere miatt kezd aggódni. Hacsak nem rendelkeznek atombombával.

Volt már rá példa, hogy az amerikai segítséggel végrehajtott demokratikus restauráció után, kő-kövön nem maradt.

Egy nem is annyira burkolt kritikát fogalmazott meg a kormánnyal szemben McCain. Amerikának nem tetszik amit csinálnak. A Nyugat eddig sem rajongott Orbánért. Az orosz üzlet nem sokat javított a megítélésén. Talán már csak egy hajszál választja el attól, hogy diktátornak nyilvánítsák.

És McCain a közelgő választásokról sem feledkezett meg:

Megjegyezte, reméli, hogy a közelgő választások a magyar demokrácia élénkségéről, tisztességéről, a benne zajló versengésről fognak tanúskodni. Szorgalmazta, hogy elismert, objektív nemzetközi csoportok legyenek jelen a szavazás megfigyelésére. - Az USA-nak súlyos aggályai vanak a magyar demokráciával kapcsolatban - Napi Gazdaság

Azt hiszem Washingtont az nyugtatná meg a legjobban, ha a baloldali ellenzék győzedelmeskedne a választásokon.

A kormány jobban teszi, ha nagyon-nagyon odafigyel a választások tisztaságára. Az újraválasztásuk esetén a gyanú leghalványabb árnyékára is ugrani fognak.

És előfordulhat, hogy McCain ismét felbukkan majd Magyarországon, a választások megismétlését követelő tömeget fényképezve.

Olyan időket élünk, ahol nem lehetsz egyszerre Putyin és Obama haverja is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr675791956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KullWahad 2014.01.31. 22:16:27

Ó jaj, már a republikánusok sem a régik... báncsák (sic) moszkovityát. Mert bezzeg a jó szov...,izé, na a nagyon demokratikus oroszok, annyiszor, de annyiszor megvédték már a demokráciát mindenfelé, hogy csak na! Például idehaza, Magyarországon is.
Ezek a kis butus ukránok meg... ahelyett, hogy örülnének, hogy putyin atyácska szereti őket.

vomit 2014.01.31. 22:29:31

nehany video, hogy ki is ez a joember
www.google.hu/search?tbm=vid&q=mccain+nwo&oq=mccain+nwo
esetleg meg
John Mccain Exposed By Vietnam Vets And Pow's
www.youtube.com/watch?v=4hr37eE0nO8

toportyánzsóti 2014.02.01. 07:19:09

Mekkora hülyének kell ahhoz lenni,hogy választás előtt pár hónappal valaki putyinpincsikutyává süllyedjen szabadságharc közben?!Moszkva teret is átnevező russzofób hívei is kővé meredtek hirtelen.Talpnyalók,bértollnokok 1 napig megmukkanni sem tudtak...

toportyánzsóti 2014.02.01. 07:25:30

Amerika lassan rájön 10 év amerikai kormányzás és masszív Marshall segély kell a demokratikus átmenethez,nem a lovak közé dobni a gyeplőt és hagyni hogy a diktatúrában szocializálódott kontraszelektált elit és olajszőkítő maffiózók marakodjanak a tőke és munkakultúra nélkül maradt kifosztott országok maradék erőforrásain.

mrZ (törölt) 2014.02.01. 09:26:43

mccain aipac báb. ukrajnában a zsiványok kiestek a hatalomból, nálunk ilyen gondjuk nincs.

ésmi nem foglalt 2014.02.01. 12:16:53

A zemberek nagy része már tudja, hogy a hajszál már rég elkopott. Lehet kozmetikázni, elmismásolni, sőt, propagálni, hogy "jobban teljesít", de nem. Az egyiptomi hatalomátvétel pedig más tészta, szerintem. Nálunk suttyomban volt hatalomátvétel, ott meg nem. Amerika arra is reagál, mi meg, mint tenyérnyi ország, más eset. Vagy hadat fogunk üzenni?

vomit 2014.02.23. 08:57:43

az ukranok meg sokaig emlegetni fogjak ennek a kainnak a latogatasat, es ha valaki felreertene, nem az oromtol repesve

www.theguardian.com/world/2013/dec/15/john-mccain-ukraine-protests-support-just-cause

www.youtube.com/watch?v=x5m27ig4QsY
süti beállítások módosítása