sorok között

sorok között

Valósággá váló összeesküvés-elméletek

2013. október 25. - Politikai Ateista

Kétségtelen, hogy akad néhány olyan téma amiről nehezen tudok leszállni, és sokkal több bejegyzésben foglalkozom velük, mint kellene.

Az egyik ilyen vesszőparipám volt a gazdasági fundamentumok ( a valóság) és a tőzsdeindexek között tátongó szakadék, amit elsősorban a mennyiségileg laza pénzügyi politikának köszönhetünk.

Ezzel kapcsolatban tegnap a  Financial Times oldalán találtam néhány értékes gondolatot:

"Az év elejétől az amerikai részvények ára átlagosan 21.5%-kal nőtt, amit csak néhány Európai index, japán részvények, és a görög államadósság tudott túlszárnyalni.

Az egy részvényre eső eredmények csökkennek, de a tőzsde tovább szárnyal a mennyiségi lazításnak köszönhetően. A FED monetáris politikájának továbbra is minimális befolyása van a reálgazdaságra, viszont erőteljes hatást gyakorol a pénzügyi eszközök értékére. Tekintettel a gazdaság és a piacok közötti növekvő szakadékra, mit tehet a racionális befektető?"

De ha ez nem győzött meg:

Aki kételkedik abban, hogy az amerikai jegybank lépései igenis az első számú piacmozgató tényezők közé tartoznak, annak ajánljuk figyelmébe a következő grafikont. Elég meggyőző. - A jegybank mozgatja a szálakat - Investor

A jelenséggel elsőként a gazdasági, illetve pénzügyi blogok kezdtek el foglalkozni. Az Investor a információ forrásaként is egy blogot jelölt meg. Kattints a linkre, és a cikk alján megtalálod.

Szintén a blogoszféra - Obama és Bayer Zsolt által gyűlölt - bugyraiból került elő az az ötlet is, hogy a FED nem fogja csökkenteni a pénznyomtatás mértéket, sőt, a várakozásokkal ellentétben növelni fogja.

Éppen most olvastam egy blogon, hogy ezt már a SocGen elemzői sem tartják elképzelhetetlennek. Igaz, hogy egyelőre csak 10% esélyt adnak rá.

Meglátjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr215596351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.10.25. 20:04:32

Gyanakszom, mert igaznak tűnik. Azt pedig a mainstream nem szokta megírni.
süti beállítások módosítása