sorok között

sorok között

Az alacsony léc

2013. július 09. - Politikai Ateista

Ha arra számítunk, hogy a gyermekünk 5 tárgyból fog megbukni, de az év végén kiderül, hogy csak 4-ből hasalt, akár ünnepelhetünk is. A várakozásokhoz képest ez nagyszerű eredmény.


Az Alcoa nyitotta a gyorsjelentési szezont:

Csökkentek az Alcoa bevételei az első negyedévben, 5,85 milliárd dolláros bevétellel zárta az április-júniusi időszakot a társaság. Ez nem okozott nagy meglepetést, nagyjából megfelelt az elemzői konszenzusnak. Az időszakot 119 millió dolláros veszteséggel zárta az alumíniumipari óriás a nettó eredmény szintjén. Ez azonban főként egyszeri tételek számlájára írható, amelyektől a számokat tisztítva 76 millió dolláros profit és 7 centes egy részvényre jutó eredmény adódik. - Itt az első gyorsjelentés! - Portfolio

Az "elemzői konszenzus" 6 centes részvényenkénti eredményre számított, 1 centtel sikerült felülmúlni a várakozásokat. "Pozitív meglepetés".

Az elemzők azonban több alkalommal is mérsékelték az elvárásaikat az utóbbi hetekben.

Alcoa.jpgForrás: Zerohedge

Így már könnyebben értelmezhető ez az első olvasatra esetleg ellentmondásosnak tűnő mondat is:

Bár az alumíniumipari óriás veszteséggel zárta az április-júniusi időszakot, mégis pozitív meglepetést okozott. - Itt az első gyorsjelentés! - Portfolio

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr605397129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vantaan 2013.07.10. 05:03:37

No mondok egy viccet: "Magyarország jobban teljesít!" ....ja és "Gyurcsány a hibás!"

"Botswanai szinten a magyar jövedelem!
Egyenlítői-Guinea már beelőzött!!

A világ országainak jó részében tavaly emelkedett az egy főre eső jövedelem, kivéve Magyarországot és Dél-Szudánt, amely egy kategóriával lejjebb került. Most Türkmenisztánnal, Namíbiával, Irakkal vagy Botswanával vagyunk egy csoportban. Szlovénia, Szlovákia, Csehország rég felettünk jár, de 2008 óta leelőzte hazánkat például Lettország, Lengyelország, Chile, Uruguay, Venezuela, Oroszország vagy Egyenlítői-Guinea is.
Magyarország 2012-es 77. helyezésével egy kategóriával lejjebb, a 4086-12615 dolláros egy főre eső jövedelmi sávba esett. Itt olyan államokat találunk, mint például Türkmenisztán, Namíbia, Irak vagy Botswana.

A Világgazdasági Fórum 2012-2013-as versenyképességi rangsorában Magyarország a 48.-ról a 60. helyre esett.
Létezik olyan felmérés is, melyben a korrupció mértékét illetően Magyarország a világ államai között a 107. helyet foglalja el. Eszerint olyan államokban, mint például Botswana, Kambodzsa vagy Puerto Rico, kevésbé befolyásolhatók a döntéshozók kenőpénzzel."

No tessék mááá röhögni!!!!!!
süti beállítások módosítása