sorok között

sorok között

Bankárdiktatúra

2013. április 01. - Politikai Ateista

A brit jegybank átveszi az angol pénzügyi felügyelet feladatait, és ezzel - a The Guardian szavaival élve - a Bank of England a világ egyik legnagyobb hatalmú nemzeti bankjává válik.

A Bank of England - a brit jegybank - hatáskörébe került hétfőn a brit pénzügyi felügyeleti tevékenység jelentős részének irányítása a konzervatív-liberális brit kormánykoalíció által meghirdetett teljes felügyeleti átalakítás végső mozzanataként. - Visszaalakítják a brit pénzügyi felügyeletet - Napi Gazdaság

Így legalább házon belül dönthetik el, hogy éppen miért ne indítsanak vizsgálatokat a bukáshoz túl nagynak ítélt pénzügyi szervezetek ellen. Az már csak hab a tortán, hogy a július 1-én lép a hivatalába az új jegybankelnök Mark Carney, aki korábban 13 éven keresztül robotolt a Goldman Sachs irodáiban.

Éppen néhány nappal ezelőtt hasonlítottam Olaszországot egy kapitány nélküli süllyedő hajóhoz. El is felejtettem, hogy Giorgio Napolitano köztársasági elnök még a hídon van. A hírek szerint azonban már ő is inkább a cápák közé vetné magát.

És akkor megcsörrent a mobilja...

Olasz sajtóértesülések szerint Draghi győzte meg Giorgio Napolitano államfőt arról, hogy maradjon a helyén mandátuma május 15-i lejártáig, különben a piacok támadást indíthatnak Olaszország ellen - ami az eurózónát is újra megrendíthetné - , látva a politikai bizonytalanság fokozódását. - Draghi húzta vissza Rómát a szakadék széléről - Napi Gazdaság

Mario Draghi az Európai Központi Bank elnöke (ex Goldman Sachs) nem fogadta el Napolitano lemondását.

Szerintem hanyagoljuk a formaságokat, Mario Draghi nyugodtan kijelölhetné Olaszország új kormányát is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr485187628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamTwo 2013.04.01. 23:40:12

Szívesen látnék egy olyan listát, hogy mondjuk az ezredforduló óta mely jelentősebb pozícióban fordult meg ex Goldman-os ember :)
süti beállítások módosítása