sorok között

sorok között

A Strauss-Kahn puccs

2012. május 20. - Politikai Ateista

A nemi erőszak vádja alól tisztázta a bíróság az IMF egykori elnökét, és a francia baloldal majdnem elnökjelöltjét, aki ellentámadásba lendült, és pert indított az őt megvádoló szállodai alkalmazott ellen. Egymillió dollár kártérítést követel.

Keresetet nyújtott be az őt tavaly szexuális erőszakkal megvádoló New York-i szobalány ellen a Nemzetközi Valutaalap volt vezetője. Strauss-Kahn rágalmazással vádolja a nőt. -Origo

 

Strauss-Kahn egyik ügyvédje szerint Nafissatou Diallo közvetlenül felelős az ügyfelét ért kiadásokért, a jó hírnevének megsértéséért, illetve a letartóztatása, és őrizetben tartása következtében elszenvedett megrázkodtatásokért.

Nem szeretnék konspirációs-teóriákat kreálni, és nem áll rendelkezésemre semmiféle bizonyíték, a sanda gyanút mindössze egy logikai bukfencre alapozom. Minden bizonnyal nem Strauss-Kahn az első magas beosztású személy aki a hatalmát, és a tekintélyét szexuális előnyökre próbálta váltani. Ezeknek az ügyeknek általában megvan az a közös tulajdonsága, hogy a hatóságok meglehetős óvatossággal és körültekintéssel kezelik őket, és lehetőleg mindent megtesznek annak érdekében, hogy a botlások ne kerüljenek széles nyilvánosság elé. Strauss-Kahn elfogása minden volt, csak diszkrét nem.

DSK esetében a letartóztatást, illetve az eljárást is óriási felhajtás övezte, és a végén, a bíróság megalapozatlannak találta a vádakat, és felmentette. Az IMF elnöki székét, és leendő francia elnökjelöltséget elveszítette ugyan, de a feltételezett nemi erőszakért nem kellett felelnie. A pozicióján, és a "jó hírnevén" kívül szinte semmibe nem került DSK-nak az ügy. Függetlenül attól, történt-e valami abban a bizonyos szállodai szobában, mi a realitása a hatóságok látványos, szinte cirkuszi fellépésének egy olyan kaliberű személy ellen mint Staruss-Kahn? Szerintem semmi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A motíváció fontos kérdés. Az egyik legnépszerűbb elmélet szerint Sarkozy a francia titkosszolgálat segítségével próbált megszabadulni a riválisától. A konteók szintjén elmegy a történet, a francia titkosszolgák keze biztosan messzire elér, de arra nem vennék mérget, hogy az USA hatóságait nagymértékben képesek manipulálni. Ha mindenképpen választanom kellene a konspirációs-teóriák közül, én máshol keresgélnék.

Az IMF jelentősége megnőtt az európai válság kezelésében betöltött szerepe miatt. Strauss-Kahn az IMF elnökeként Brüsszellel, Berlinnel, az EKB-val, és az IMF trónörökössel szemben a gazdaságélénkítés politikájában látta a megoldást, és hangsúlyozta, hogy a szegényebb társadalmi rétegeket meg kell védeni a megszorító intézkedések káros hatásaitól.

A The Economist szerint a görögök bíztak DSK-ban, aki regnálása alatt egy "megértőbb és szelídebb" IMF létrehozására törekedett. A cikk szerzője azt is megjegyzi, hogy sokak szerint DSK azon kevés nem-német döntéshozók közé tartozott akik még Angela Merkelre is képes volt befolyást gyakorolni. Az európai-krízis megoldásában a döntéshozók megosztottsága és eltérő álláspontja komoly problémákat okozhatna a "gyógykezelés" kivitelezésében.

Nem bizonyít semmit, inkább csak érdekesség kedvéért töltöttem fel az áldozat, Nafissatou Diallo médiában megjelent különböző fényképeit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Diallo 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Diallo 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Diallo 3. - Final Edition

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr454527207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása