sorok között

sorok között

Mediterrán tavasz

2012. március 12. - Politikai Ateista

Görögországban, és Spanyolországban a 25-év alatti korcsoport több mint a fele már hivatalosan is munkanélküli. Egy korábbi bejegyzésben már foglalkoztam az OECD tagállamok tavaly nyilvánosságra hozott 2010-es munkanélküliségi adataival. A helyzet azóta nem javult, sőt.

A Portfolio nemrégiben megjelent cikke szerint Spanyolország jó úton halad. Az út talán jó, de abban nem vagyok teljesen biztos, hogy az irány is megfelelő. A válság orvoslásának eszközeként általánosan alkalmazott megszorítások nem kedveznek a munkanélküliségi mutatóknak, és valószínűleg egyre komorabb számokkal találkozunk a közeljövőben. A fiatalok körében drámaian növekvő munkanélküliség kétségtelenül komoly feszültségek forrása lesz Európában.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr764311977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása