sorok között

sorok között

A csőd küszöbén

2012. január 31. - Politikai Ateista

A bankóprés tovább zakatol:

"Az első aukción felvett csaknem 500 milliárd euró kétszeresét is igénybe vehetik az euróövezeti bankok az Európai Központi Bank (ECB) olcsó, hosszú távú likviditási programjának következő, februári folyósítása során - írta banki előrejelzéseket idézve a keddi Financial Times." - Napi Gazdaság

December végén 489.19 milliárd frissen nyomott eurót bocsátott a bankok rendelkezésére az Európai Központi Bank, és ezt februárban várhatóan megduplázza.

Az ECB mellett az amerikai jegybank, a FED, szeptemberben, és decemberben is gyorssegélyt nyújtott az európai bankoknak, kedvező kamatozású dollárhitelek keretein belül.

1923 Germany (20B, Face).jpg

 

Peat Bakke via Flickr

 

 

 

 

 

 

 

 

A Napi Gazdaság szerint a bejelentés még a londoni elemzőket is meglepte, akik 200-300 milliárd eurós "likviditásnövelésre" számítottak.

A váratlan akció szeintem azt jelzi, hogy lemondtak Görögországról, és az ECB a bankokat akarja felvértezni az államcsőd várható következményeivel szemben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr904036287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása