sorok között

sorok között

Lázár János keze megremegett

2011. december 29. - Politikai Ateista

"Hullámverésben a remegő kezű kormányos nem jó előjel" - Orbán Viktor

Lázár: Valóban gondok vannak

Index

Egy korábbi bejegyzésemre szeretnék visszautalni amelyben azt fejtegettem, hogy a Fidesz-KDNP monstrumon belüli törés szerintem az unortodox szabadságharc elkötelezettjei, és azok között várható akik az adófizetők kötelező hozzájárulásaiból fenntartott bürokratikus államgépezet nyújtotta privilégiumokat még élvezni szeretnék egy kicsit, és nem akarják, hogy a forradalommal együtt esetleg elbukják a zsíros jövedelemforrásaikat, és a hatalmi pozíciójukat is.

Hajszálrepedés

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr733502829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.12.29. 13:31:34

Nem értem a felosztást. E felosztás szerint "hajszálrepedés" két oldalán ugyanazok állnak:

az unortodox szabadságharc elkötelezettjei
=
az adófizetők kötelező hozzájárulásaiból fenntartott bürokratikus államgépezet nyújtotta privilégiumokat még élvező, zsíros jövedelemforrású, hatalmi pozíciójúak

Olyannyira nem értem, hogy az "unortodox szabadságharc" lényege éppen az IMF és EU által nem ellenőrizhető pénzelosztás, amely az "az adófizetők kötelező hozzájárulásaiból fenntartott bürokratikus államgépezet nyújtotta privilégiumokhoz, zsíros jövedelmekhez és hatalmi pozíciókhoz vezet."

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2011.12.29. 18:43:23

Szerintem a kormányzó párton belül is egyre többen lesznek azok akik ellenzik a vezéreik gazdasági ámokfutását, mert attól tartanak, hogy Brüsszel, és az IMF esetleg egy új szakértői kormányt ültet a fejükre, és ezzel politikai karrierjük könnyen véget érhet.

2011.12.29. 23:02:42

Ez tökéletesen centralizált, vezérelvű párt. A jelenlegi elit vakon követi vezérét. Innen már nincs visszaút:

www.youtube.com/watch?v=N_orHyCDEOM

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2011.12.30. 16:06:46

@lane: Igazad van abban, amit a vezérelvűségről írtál, de azt gondolom, hogy ha a saját, személyes érdekeket komolyan, és nyilvánvalóan veszélyezteti az unortodox gazdaságpolitika az előbb-utóbb belső feszültségekhez fog vezetni. Hitlert is megpróbálták eltenni az útból a sajátjai.

2011.12.30. 20:59:46

@Politikai Ateista:

"ha a saját, személyes érdekeket komolyan, és nyilvánvalóan veszélyezteti az unortodox gazdaságpolitika az előbb-utóbb belső feszültségekhez fog vezetni"

Én egyenlőre azt látom, hogy pl. az önkormányzati tulajdonok államosítását polgármesteri igenekkel vitték keresztül. Ennél nagyobb személyes érdekveszteséget nem tudok elképzelni, hogy egy önkormányzat lemondjon a tulajdonáról! Személyes, mert a lóvé ott van: a tulajdonban.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2012.01.01. 18:07:15

@lane: Az önkormányzati tulajdonból lehet hasznot húzni, ez vitathatatlan, de az államosítás rengeteg olyan intézményt érint amelyek már nyakig ülnek az adósságban, és az önkormányzatok lassan képtelenné válnak a fenntartásukra. Az állam egy óriási terhet vesz le a vállukról. Én inkább arra gondoltam, hogy például egy szakértői kormány valószínűleg komoly ritkítást végezne a bürökrácia soraiban.(Tekintet nélkül a rokoni szálakra, és a párthűségre.) Ehhez akár egy IMF szerződés feltételei is elengendőek lennének. Jók a linkek kössz!
süti beállítások módosítása