sorok között

sorok között

Kína és az Euró

2011. szeptember 22. - Politikai Ateista

Tegnap előtt két egymásnak ellentmondó hír jelent meg a Napi Gazdaság oldalán:

Kína bízik Európában

2011. szeptember 20., kedd 11:34
Kína kedden megerősítette bizalmát az euróban és az európai gazdaságban, miután a Standard and Poor's leminősítette Olaszországot.

Kínai csapás Európára: célkeresztben az euró

2011. szeptember 20., kedd 9:45

A Bank of China felfüggesztette az euróátváltási üzletek kötését számos európai bankkal - jelentette közelebbről meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Dow Jones. A pekingi vezetés egységes fellépést vár...

Véleményem szerint Kína a végletekig ki fog tartani az euró, és Európa mellett mert:

Kína jelentős eurótartalékokat halmozott fel az utóbbi években, az euró megszűnésével ezzel maximum fűthetnének.

A Kínában gyártott termékeknek az egyik legnagyobb felvevő piaca Európa.

Az európai befektetésekkel, kötvényvásárlásokkal, hitelekkel Kína folyamatosan tudja növelni a befolyását a földrészen az Egyesült Államokkal szemben. Az EU az USA legjelentősebb szövetségese katonai és politikai szempontból is. A hatalmas államadóssággal küzdő tagállamok közül azonban egyre többen lesznek kénytelenek Kínánál kilincselni. A kisegített országok kénytelenek lesznek átértékelni a Kínával kapcsolatos politikájukat.

( A kínai államfő Budapestről az Egyesült Királyságba utazott, ahol a repülőtéren vörös zászlókat lengető politikusok, és üzletemberek fogadták.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr643245585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása