sorok között

sorok között

A valódi európai stressz teszt

2015. március 17. - Politikai Ateista

Annak idején komolytalannak bélyegeztem az Európai Központi Bank stressz tesztjét, abban az értelemben, hogy ha találnak is gyengeségeket az európai bankrendszerben, azt úgysem fogják az orrunkra kötni.

A Heta Asset Resulution AG körüli problémák miatt a közeljövőben egy sokkal életszerűbb tesztnek lehetünk a tanúi.

Annyira életszerű, hogy tesztnek már nem is lehet igazán nevezni. Viszont kiderül, hogy mennyire csődálló a német bankszektor.

 

Az első "dominó":

 

A német betétbiztosítási alap azt tervezi, hogy átveszi a Düsseldorfer Hypothekenbank AG ingatlanpiaci hitelező feletti irányítást, miután a bank komoly követelésállománnyal rendelkezik az osztrák Hypo Alpe Adria Bank Heta nevű rossz bankjával szemben - írja a Reuters. 

Dőlnek a dominók: nagy a baj az osztrák banknál - Portfolio

 

Óvatos a fogalmazás. Valójában a német betétbiztosítási alap úgy döntött, hogy megmenti a Düsseldorfer Hypothekenbank-ot, különben csődbe megy bank.

 

Mindez 348 millió euró értékű Hypo kötvény miatt:

A 2013-as éves jelentés szerint a német bank 348 millió euró értékű, Hypo bank által kibocsátott kötvénnyel rendelkezik. - Dőlnek a dominók: nagy a baj az osztrák banknál - Portfolio

 

 

Csak emlékeztetőül, még több mint 10 milliárdnyi rossz kötvény van a rendszerben.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr527274983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása