sorok között

sorok között

Lazít az EKB az európai bankok szigorú tesztjén

2014. január 16. - Politikai Ateista

Szinte még el sem kezdődött a nagy európai stresszteszt, az Európai Központi Bank máris lazít a feltételeken. Lesznek még csontvázak.

 

Nem is olyan régen még arról volt szó, hogy nagyon szigorú ellenőrzés lesz, most aztán tényleg a bankok körmére néznek.


Draghi arról beszélt, hogy nincs kecmec, megbuknak azok a bankok amelyek nem teljesítik a feltételeket. Különben nem lenne hiteles a teszt.

 

Az Európai Központi Bank novemberben egy átfogó vizsgálatot indít, mely során 130 európai pénzintézet eszközminőségi vizsgálatát fogja elvégezni. Az ellenőrzés részeként az EKB arra fogja felszólítani az érintett bankokat, hogy a kockázattal korrigált tőkéjük 8 százalékára rugó tartalékot képezzenek a hitelezési és a mérlegben szereplő egyéb eszközökhöz kapcsolódó veszteségek fedezésére. - Novemberben indul az egységes európai stresszteszt - Portfolio

Hétfőn kiderült, hogy valami nem stimmel a rossz hitelek definíciójával.

A Bloomberg tegnap este két névtelenül nyilatkozó tisztviselőre hivatkozva jelentette, hogy a korábban emlegetett 8%-os tartalék helyett, elég lesz 6%-is.

Az EKB egyelőre nem kommentálta az értesülést.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr305760360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása