sorok között

sorok között

Így vált köddé 42 tonna arany

2014. november 19. - Politikai Ateista

Egy összeesküvés-elmélettel talán megint kevesebb...

 

Röviddel a Janukovics-kormány bukása után egy érdekes történet látott napvilágot.

 

A Boriszpol repülőtér dolgozóira hivatkozva még március 7-én írta az Iskra-News, hogy hajnalban szokatlan tevékenység zajlott a kijevi légikikötő területén:

 

“Kijevben, a “Boriszpol” repülőtéren, március 7-én, hajnali 2 órakor, – egy előre kijelölt kifutópályára érkezett egy regisztrált amerikai szállító repülőgép. Itt már várta a gépet 4 páncélozott furgon és 2 Volkswagen tehermikrobusz, – melyek rendszáma hiányzott.

A gépjárművekből 15 fekete egyenruhás, testpáncélt és maszkot viselő fegyveres szállt ki, némelyiküknek gépfegyvere is volt. – Ezek a fegyveresek, a két várakozó gépjárműből a beálló repülőgép gyomrába pakoltak át 40, azaz; negyven, – súlyos ládát melyek, mint később kiderült; Ukrajna végső aranytartalékát rejtették.

Mikor végeztek, ezt követően egy titokzatos férfi érkezett a géphez. Mire a rendszám nélküli autók sietve elhagyták a kifutópályát, majd a gép azonnal szabad jelzést kapott a toronytól, – s rögtön fel is szállt.

A kijevi repülőtér dolgozói, – akik látták ezt a titokzatos “speciális műveletet”, – azonnal jelentették ezt a Boriszpol repülőtér vezetésének – melyre azt a választ kapták; “Erősen ajánlatos nem beavatkozni mások dolgaiba!” - Szabad Riport

 

Hivatalosan nem erősítették meg, néhány blogon kívül senki sem foglalkozott az értesüléssel. Akik viszont igen azok arra a következtetésre jutottak, hogy Ukrajna aranytartalékát szállították el az Egyesült Államokba.

 

Orosz propaganda vagy konspirációs-teória?

 

A múlt héten az ukrán központi bank elnöke meglepő kijelentést tett egy interjú során:

"a központi bank páncéltermeiben szinte szinte semmi arany nem maradt"

 

 

Ami azért is érdekes mert a World Gold Council adatai szerint 2014 februárjában Ukrajna még 42.3 tonnányi aranytartalékkal rendelkezett.

 

 

Ukraine goldjpg_0.jpg

 

 

Ez persze nem azt jelenti, hogy az akciófilmbe illő repteres aranyrablás sztori tényleg megtörtént.

 

Az azonban mindenképpen figyelemre méltó, hogy a nyugati demokráciák által támogatott ukrán nép 42 tonna aranya, szinte egyik napról a másikra köddé vált.

 

Sokat elárul majd, hogy a mainstream média mennyire fogja átvenni az ukrán jegybankvezér, politikai és gazdasági szempontból sem jelentéktelen beismerését.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr286916449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2014.12.07. 10:49:16

Az Iskra News cikkének fordítása nem pontos. Az orosz nyelvű cikkben NEM regisztrált repülőgépről van szó. A repülőgép szó előtt nem áll az AMERIKAI szó. Csak az utolsó - a Sorok Között által nem idézett - bekezdésben van hivatkozás az Egyesült Államokra: "Позже, в редакцию перезвонил один из ответственных работников бывшего Министерства доходов и сборов, который сообщил, что, по его информации, сегодня ночью, по распоряжению одного из «новых руководителей» Украины в США был вывезен весь золотой запас Украины…" Azaz: Később, a szerkesztőséget felhívta a korábbi Adóügy Minisztérium egyik felelős beosztású munkatára, aki közölte, hogy információja szerint, ma éjjel Ukrajna egyik új vezetőjének rendelkezésére az USA-ba szállították Ukrajna teljes aranytartalékát." Ez nem változtat a lényegen, vagyis azon, hogy az aranykészletnek hűlt helye van, de legyünk pontosak. Emellett úgy tudom, hogy az egyik nyugat-európai országból - a zavaros helyzetre való tekintettel - nem szállítják vissza Ukrajnába a korábban, egy kiállításra kölcsön adott szkíta aranytárgyakat. #

Éhes ló 2015.01.01. 09:45:28

Nos "senkit" sem érdekelt ez a " mértékadó" "szabad" médiában.
Elhallgatták.
süti beállítások módosítása