sorok között

sorok között

Görögország válasza a munkanélküliségre - intézményesített rabszolgaság

2014. november 18. - Politikai Ateista

Az Index reggel hozta le a Walk Free Foundation tanulmányát a modern kori rabszolgaságról. A Global Slavery Index szerint Magyarországon kábé 36000 rabszolga van. Valami azonban elkerülte az emberjogi aktivisták figyelmét.

 

Az Európai Unióval kötött megállapodás értelmében a görög kormány kötelezte magát arra, hogy a nyugdíjba vonuló közalkalmazottak helyére ne vegyenek fel senkit. Ennek következtében komoly tanárhiány lépett fel a görög oktatási rendszerben. Örömmel jelenthetem, megoldották.

 

Megtalálták azt a megoldást, amivel nem csak a tanárhiánnyal számolnak le, de alaposan odacsaphatnak a munkanélküliségnek is.

 

A görög oktatási minisztérium 1100 állást hirdetett meg olyan tanároknak, akik szívesen és büszkén okosítanák a tanulókat - fizetés nélkül

 

Na ez durván hangzik, de az igazság az, hogy mégsem teljesen ingyen kellene dolgozniuk.

 

Az önkéntes tanárok fizetés helyett "bónusz pontokat" kapnának.

 

educationgreece.jpg

 

Az oktatási miniszter szerint az önkéntes munka, és a "bónusz pontok" javíthatják a tanárok elhelyezkedési esélyeit a későbbiekben. (Reméljük addig nem halnak éhen.)

 

Az ötlet egyébként nem új.

A görög Tervezési és Gazdaságkutató központ még az év elején rukkolt elő egy javaslattal, amely szerint a fiatal munkanélküliek ingyen kellene dolgozniuk, mert az növelhetné a versenyképességüket a munkaerőpiacon, és ösztönözné a cégeket a munkaerő felvételre.

 

 

Zerohedge, Keep Talking Greece, Greekreporter, Index nyomán

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr386913053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása