sorok között

sorok között

10 cég amely komolyan befolyásolhatja a jövőt

2013. október 02. - Politikai Ateista

A világ 10 legnagyobb vállalata a piaci kapitalizáció alapján.

Top 10.jpg

A tőkeerőhöz természetesen komoly lobbierő is párosul.

Az Apple és az elnöki vétó:

.... a washingtoni bíróság kimondta, hogy az Apple megsértette a Samsung szabadalmait néhány készüléke gyártásakor. Az érintett készülékekre (iPhone 4, 3GS, 3G, illetve az iPad és iPad 2 3G-s verziói) importtilalmat vetettek ki, ami – mivel ezeket a telefonokat és tableteket mind Kínában gyártják – a kereskedelmi forgalomból való kivonással volt egyenértékű a gyakorlatban.

Barack Obama elnök most személyesen lépett közbe, és megvétózta a döntést (ilyen egyébként legutóbb 1987-ben fordult elő). - Obama megvétózta az iPhone-ok betiltását - Index

És ezt még lehet fokozni is.

Catherine Novelli-t az Apple nemzetközi kormányzati lobbifőnökét a múlt héten jelölték az amerikai külügyminisztériumba államtitkár helyettesnek.

Az Apple 2 millió dollárt költött lobbizásra tavaly, idén valószínűleg a dupláját. Elsősorban az offshore vagyon honosításával járó 35%-os vállalati adó kifizetését szeretnék elkerülni.

A listán az is látható, hogy a mennyiségi lazításának köszönhetően Warren Buffett (Berkshire Hathaway) tényleg jól megszedte magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr685540997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása