sorok között

sorok között

A pénzcsinálók kísérletei

2013. szeptember 30. - Politikai Ateista

Miután elmaradt a várva várt eszközvásárlási szigorítás, mennek a találgatások, hogy októberben, decemberben, esetleg januárban vesznek vissza a pénzügyi alkalmazkodás programjából.


Ezzel kapcsolatban két amerikai jegybankár nyilatkozatára szeretném felhívni a figyelmet.

Charles Evans, chicagoi Fed elnök:

Charles Evans a beszéde után elmondta  a riportereknek, hogy a központi bankok vezetőinek véleményében alapvető módosítás szükséges ahhoz, hogy legyen elég bizalom abban, hogy csak erős gazdaság esetén kezdik a pénzügyi alkalmazkodás programját visszavenni, vagy karcsúsítani. Erre az USA – ban idén csupán két FOMC ülés ad lehetőséget: októberben vagy decemberben. Evans szerint azonban ez januárban is bekövetkezhet. Beszédére azért figyeltek fel, mert szavazati joggal rendelkezik az FOMC ülésein. - A Fed vezérek nyilatkozataikkal játszanak az arannyal - Tőzsdefórum

Narayana Kocherlakota, a minneapolisi Fed elnöke:

A megtenni mindent ami szükséges valami mást fog jelenteni a következő néhány évben. Azt fogja jelenteni, hogy a FOMC továbbra is használni fogja azokat a nem konvencionális monetáris politikai eszközöket, amelyeket az elmúlt évek során alkalmazott. Azt fogja jelenteni, hogy a FOMC hajlandó alkalmazni akármilyen, a Kongresszus által engedélyezett eszközt a magasabb foglalkoztatás érdekében, függetlenül attól, hogy ezek az eszközök mennyire unkonvencionálisak.


Továbbá, megtenni mindent ami szükséges azt fogja jelenteni, hogy a szokatlan mértékű pénzügyi élénkítést tartani kell - esetleg további stimulust szükséges biztosítani - abban az esetben is ha:

 

- A kamatok történelmi mélységben maradnak

 

- A gazdasági növekedés a történelmi átlag feletti

 

- A foglalkoztatás érdemben növekszik

 

- Az eszközök ára szokatlanul magas szintekre emelkedik, és buborékok miatti aggodalmakat szül

 

- A középtávú inflációs kilátások ideiglenesen a 2% fölé emelkednek

 

Valószínűleg nem lesz könnyű ezen az ösvényen maradni. De azt gondolom, hogy ha sikerül, az előnyök - a foglalkoztatás vonatkozásában - jelentősek lesznek.

 

Az pénzügyi alkalmazkodás programjából (ejtsd:pénznyomtatás) nem vesznek vissza, sem októberben, sem decemberben, sőt még több pénzt fognak nyomtatni.

 

print.jpg

 

 

Kocherlakota teljes " Time of Testing" című előadása:

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr975535234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.09.30. 06:41:47

ebbenmaradtunk.blog.hu/2013/09/27/3_673_872_641_048_060_-

Szerintetek vissza lehet ezt valaha fizetni? Van egyéb lehetőség, mint folytatni a "stimulust"?

mrZ (törölt) 2013.09.30. 08:54:50

@Pensive:
Senki nem tervezi a visszafizetést.
Az állampapir felváltja a nyugdijrendszert. Az igény öriási, határ a csillagos ég. A nyugdij alapok nem életképesek, a könnyen fosztogatható "muppet" szerepét töltik be a pénzpiacon. Az új rendszert japán már 20 éve múködteti, egész jól elvannak.

2013.09.30. 09:05:44

@mrZ: Pestiesen szólva: az b@szna be... A nyugdíj az szent és sérthetetlen. Egy társadalom, akibe belenevelték az öngondoskodás fontosságát, nem enged játszadozni vele. Szerintem legalábbis.
süti beállítások módosítása