sorok között

sorok között

Importált rabszolgatörvény

2013. május 09. - Politikai Ateista

A nemrégiben módosított ír magáncsődtörvény nagyon tetszik a főnökeinknek, állítólag fel is vették a kapcsolatot az ír államtitkárral.

Az ír csődeljárás változásairól, a bankárok által meghatározott életszínvonalról korábban már én írtam, de ha esetleg lemaradtál volna:

Az alku részeként a magáncsődben lévő személy biztosan rákényszerül autója eladására. Ez alól csak akkor kaphat felmentést, ha tömegközlekedéssel nem tud eljutni munkahelyére. Emellett jó eséllyel le kell mondania magán-egészségbiztosításáról és szórakozásra - ebbe nem értendő bele a kábeltévé-előfizetés - maximum heti 29 eurót költhet. Része lehet a megállapodásnak, hogy napi érkezési kiadásait nyolc euróra (2400 forintra) kell csökkentenie. - Szegénységre ítélik a lakáshiteleseket - kötelező eladni az autót - Napi Gazdaság

Nem szeretném elkeseríteni a devizahiteleseket, de Írország kormánya a végletekig hajlandó elmenni a bankjaik megmentése érdekében, egy olyan adósmentés ami az ő fejükből pattant ki, nem sok jót jelenthet.

Az új ír magáncsődtörvény elsősorban a bankok érdekeinek figyelembevételével készült.

 

Sorry.jpg

Két másik ír vonatkozású hír a közelmúltból:

A Bank of Ireland májusban, és októberben is emelni fogja az elvileg a Bank of England - 0.5%-os, változatlan - alapkamatához kötött lakáshiteleinek kamatait 2.25%-ról 4.99%-ra.

Az unió soros elnökségét betöltő Írország pénzügyminisztere, Michael Noonan tegnap bemutatta az EU pénzügyminisztereinek azt a törvényjavaslatot, amely szerint egy pénzintézet összeomlása esetén beáldozhatnák a nem biztosított betétesek pénzét. A ciprusi sablon.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr175280530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Larry Silverstein 2013.05.09. 17:25:18

Ez egy teljesen jó kezdeményezés.

prognosys 2013.05.09. 20:00:02

Szerintem sokan örülnének az országban, ha jutna naponta az asztalra 2400 forintért kaja!

Az testvérek között is 72000-74000 forint/hó! Ennyi még az átlag fizikai dolgozónak se jut, hát még a minimálbéreseknek, akiknek a fizetésük sincs ennyi és még a rezsit is ki kellene fizetni belőle, meg a munkába járást, meg a ruházkodást...soroljam?

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.05.09. 21:34:08

Mert hogy kéne?

Szerintem akkor írják le a bankok az egészet, ahogy van, tényleg jobb lenne.

Globetrotter2014 2013.05.09. 23:00:13

Ez a németeknél bő 10 éve bevezették.

Xar hogy ez a blog midnenre úgy csodálkozik rá, mint valami valami olvasatlan tini...

A túlvállalt dolgokat valahol le kell engedni.

Xar dolog hogy csak olcsóbb kábel TV-t emgedhet meg magának a delikvens, viszont megszabadul egy hatalmas (sokszázere eurós) adóssághalomtól. De azért pár évig vezekelnie is kell...

vomit 2013.05.09. 23:01:33

igy kell (at)nevelni a sok csicskat
Cyprus' Capital Controls Will Continue Until Morale Improves
www.zerohedge.com/news/2013-05-09/cyprus-capital-controls-will-continue-until-morale-improves
süti beállítások módosítása