sorok között

sorok között

Az apokalipszis lovasai

2013. március 30. - Politikai Ateista

A ciprusi események miatt az elmúlt napokban kevesebb figyelem jutott az egy másik uniós válsággócra, Olaszországra, ahol éppen a kormányalakítással kísérletezgetnek.

Mindezidáig igencsak kétséges volt, hogy mit fog lépni az olasz államfő, hiszen Bersaninak nincs meg a törvényhozásban a többsége, illetve elképzelhető, hogy csak olyan koalícióval tudna többséget szerezni, amelynek tagja a szélsőjobboldali párt is. Az mindenesetre a befektetők számára megnyugtató lehet, hogy nem Beppe Grillo exhumorista kapta a felkérést a kormányalakításra, bár meglepően sok szavazatot kapott pártja a február 24-25-i választásokon. Grillo pártjának népszerűsége a választások előtti két hétben jött fel ennyire. - Indul az első kormányalakítási kísérlet Olaszországban - Portfolió

Brüsszel favoritja, a technokrata Mario Monti elég gyengén futott, és egyelőre nehéz elképzelni, hogy a felhozatalból egy épkézláb kormányt össze lehet hozni. Bersaninak sem sikerült.

Berlusconi elutasította a szakértői kormány ötletét, elképzelhető, hogy újabb választásokat kell kiírni. Olaszország egyre inkább a Costa Concordiára emlékeztet. Egy léket kapott luxushajó, kapitány nélkül.

Egy olasz ismerősöm nem értette, hogy Berlusconi pártja hogy a fenébe szerezhetett ennyi szavazatot, viszont szerinte Beppe Grillo jól teljesített ahhoz képest, hogy az olasz média - a kereskedelmi és a közmédia egyaránt - mindent megtett azért, hogy ne kelljen tájékoztatnia a közvéleményt az Öt Csillag Mozgalom létezéséről.

Most viszont már sokkal nehezebb elhallgatni őket. És gyanítom, hogy a ciprusi események miatt, az unió-ellenes kirohanásairól elhíresült Grillo sokkal jobb esélyekkel vág majd neki a megismételt választásoknak. Persze csak ha lesznek. Egy eurószkeptikus kormányt a piacok, és Brüsszel sem tudna megemészteni. Demokrácia ide vagy oda, ez nem opció.

Beppe Grillo egyébként igen tájékozott a pénzügyekkel kapcsolatban is. A következő 1998-as előadásában, éppen a bankrendszer működését részletezi a közönségének.

Szerinte a bankárok rosszabbak a kutyáknál, a nemzeti bankok elnökei pedig az apokalipszis lovasai, meg ilyesmik. Most már sejtem, hogy az exhumorista miért nem túl népszerű a befektetők körében.

Olasz nyelven, angol, és német felirattal:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr905163306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.03.30. 09:11:15

Grillo nekem szimpatikus.

vomit 2013.03.30. 16:33:28

azert ciprust se feledjuk, hogyan lesz akkor a hajvagas.
Big Cypriot Depositors Facing Complete Wipe Out
www.zerohedge.com/news/2013-03-29/and-scene-big-cypriot-depositors-face-complete-wipe-out
22.5% gone forever
40% will never be repaid
37.5% swapped into worthless bank equity

na4 2013.03.31. 08:18:09

Olaszországot ketté kell vágni valahol Róma felett. Az északi részt, Lombardiát, Toscana-t meg kell tartani, a déli részt pedig az össze déli állammal (Ciprus, Görögország, stb.) ki kell rúgni au EU-ból.

na4 2013.03.31. 08:18:56

@na4: összes déli álammal együtt...

zollerbá 2013.03.31. 08:57:28

@na4: Garibaldiék nem ezért harcoltak, ez olyan mint a beteg nagymamát ápolás helyett kitenni a családból az utcára!
A szabadkőművészek által vezetett unió vezetői rettegnek, hiszen tudjuk kik ők, a nyíltan pedofil,Khón Bandit, volt Maóisták, mint Barrosó, aki két évig vezetett fiatalon egy maóista szervezetet!!!

"Az olasz parlamenti választásokon komoly sikert elért humorista, Beppe Grillo szerint Olaszország politikai rendszere még az idén összeomlik.
"Még egy fél évet adok a régi pártoknak - és aztán vége" - nyilatkozta az ismert komikus-politikus a Focus német hírmagazinnak. "Akkor már nem tudják fizetni a nyugdíjakat és a közszolgák bérét" - magyarázta Grillo.

Az új olasz parlament legnagyobb pártjának, az 5 Csillag Mozgalomnak (M5S) az alapítója az olasz államadósság újratárgyalását követeli: "Összeroppant bennünket - nem az euró, hanem az adósságunk. Amikor a kamatok évi 100 milliárd euróra rúgnak, az a halál. Nincs alternatíva."
süti beállítások módosítása