sorok között

sorok között

Így nyúlják le a pénzed

2013. március 27. - Politikai Ateista

Csak annyi pénzt tarts a bankban, amennyiről hajlandó vagy lemondani.


Egészen a múlt hétig úgy tudtuk, hogy a bankokban lévő betétek tabunak számítanak. Ciprus óta tudjuk, hogy ez nem így van. Az egyszeri, rendkívüli esetként bejelentett betétsarcolási javaslatról a leírhatatlan nevű holland pénzügyminiszter elkottyantotta, hogy akár a sablonjául is szolgálhat a további uniós bankmentéseknek.

Eleinte ezt igyekeztek cáfolni.

A ciprusi bankválság egyedi eset, az alkalmazott mentőcsomag pedig nem szolgálhat modellként más bajba kerülő európai országok számára - mondta a Reuters beszámolója szerint Benoit Coeure, az Európai Központi Bank igazgatósági tagja. A kormányzótanács tagja, Ewald Nowotny is hasonlóképpen fogalmazott, reagálva az Eurócsoport elnöke, Jeroen Dijsselbloem azóta pontosított hétfői mondataira. - Ciprus egyedi eset - Jegybankárok reagáltak az ijesztő mondatokra - Portfolió

Néhány órával később újabb fordulat. Nem csak sablon lesz, egyenesen törvénybe foglalják a betétek bevonásának a lehetőségét:

Az Európai Parlament is megerősítette, hogy szándékaik szerint a nagybetéteseknek is veszteségeket kell majd elszenvedniük, ha bajba jut a bankjuk - tudta meg a Reuters. - Törvény készül a nagybetétesek megsarcolásáról - Portfolió

Az atombiztosnak tartott betétszámlák 100000 euró felett már rejtenek némi kockázatot. De mi van a kisbetétesekkel? Brüsszel állítja, hogy nekik nem eshet bántódásuk.

Nos, csak emlékeztetni szeretnék rá, hogy az első EU javaslat szerint a 100000 eurónál alacsonyabb betéteket is érintette volna az illeték. A ciprusi parlament ezt leszavazta. A most véglegesnek tűnő verzió esetében inkább megkerülték a törvényhozást. De mindegy, a lényeg, hogy Brüsszel eredetileg célba vette a kisbetéteseket is. Könnyedén megtehetik, hogy az új törvényben hagynak egy kiskaput az elvileg biztosított betétek sarcolására is.

Arról lövésem sincs, hogy ezek után ki szeretne 100000 eurónál többet (vagy akármennyit is) tartani például egy spanyol, vagy olasz bankban. Azt is csak sejtem, hogy ezek az új körülmények hogyan befolyásolják majd a bankok tőkehelyzetét, és a hitelkihelyezési hajlandóságukat a továbbiakban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr895173997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 15:02:23

@sieddie: ket dolog:

a baknbetetek megvagasa a ciprusi kormany otlete es intezkedese. nem az unioe. nem az imf-e.

az unionak nem az orosz maffiozok es gengszterek, hanem a tagallamok penzugyi rendszerenek felugyelete a dolga.

Zedder 2013.03.27. 15:04:54

@is: Keresztények, de nem aktív vallásgyakorlók, én pl. már nem is vallom magam vallásosnak. Azért tartottam fontosnak kiemelni, hogy ne induljon meg az ilyenkor szokásos zsidózás. Csak miattatok, mert ismerem a dörgést.

Így már jobb? Egyáltalán ez most miért is téma? Az érdemi részéhez nincs mit hozzátenni, fő a személyeskedés?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:05:59

@is:

"15-20 év alatt megvan a 100 ezer. simán. legalább 10-20 ezer embernek."

És most mit várnál tőlünk?
Dobjuk össze mi 8 millónyian a cipruson bennragadt bankbetéteiteket?
Hullassunk krokodilkönnyeket, mint a bloszerző, főleg,hogy a Zedder mélykeresztény propagandista fasz azt ugatja,hogy nulla a szociális érzékenysége?
(ezzel tulajdonképen épp a kereszténységet és Jézus tanait cáfolja:) )

Van 2 milla pártfunkci, államcsöcsre bekötött haver, meg állításod szerint 20 ezer tisztességes keresetű.
Ősi igazság az, hogy elvenni csak attól lehet, akinek van.

Asszem épp kényszerleszállásra készül a pilótajáték gépe, én a helyedben kapaszkodnék.

laci_52 2013.03.27. 15:06:48

Svájcban most biztosan ünnepelnek. Az ő bankrendszerük stabil, nem veszik el a betétesek pénzét. Így aztán oda fogják vinni a pénzt mindenfelől, még ha alacsonyabb kamatot kapnak is.

Fejesrob 2013.03.27. 15:07:25

@Void Bunkoid: Mentalitásban teljesen egyetértek veled, én is jobban értékelek egy olyan életet, ahol nem négyméteres TV-m, Audim van, viszont minden hétvégén, sőt hétközben is el tudok menni horgászni, bringázni. A hosszú élet titka amúgy is a teljes stressz mentesség, a más parancsára, érdekében végzett munka pedig önmagában is stresszes.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:07:52

@Zedder:
"Keresztények, de nem aktív vallásgyakorlók, én pl. már nem is vallom magam vallásosnak. "

Faszikám, egyre jobban zavarodsz bele a hazugságodba.

s 2013.03.27. 15:09:10

@Larry Silverstein: Ha te mondjuk OTP-s vagy, és a csányi gecire elbassza a kalapács nyelét, akkor egy hang nélkül kifizetd? Ha igen, akkor hülye vagy. Mondjuk ezt eddig is sejtettem, de így már teljesen biztos is vagyok benne.

is 2013.03.27. 15:09:17

@Fejesrob: még szerencse. olvassuk csak el, mit írtál? azt írtad, hogy ezek a németek ott _elképzeltek_ valamit Kubáról, és pont tele volt a tökük a szabadversenyes kapitalizmussal (ez most egy igen divatos néze Magyarországon, bizonyos körökben, ugye?). tehát nem a _tényleges_ Kubával szimpatizáltak, hanem amit idealisztikusan elképzeltek róla, szemben a rögvaló 4 márkás sörös, munkanélküliséges, RAF terroristás Németországgal.

ezzel szemben nálunk felnőtt egy huszas generáció (ma már harmincas), amelyik elfelejtett lázadni, konzervatívabb az apjánál, mert a "komcsik", na az nem, ugye; és sikeresen vállán vitte a félőrült Orbánt 2008-ban és 2010-ben. na ez a generáció elveszett, és még Magyarországot is csak ide tudta vinni, ahová.

amelyik fiatal nem lázadó, és nem a társadalmi igazságért harcol, az hülye. ahogy Keneddy kérdezte a tanácsadóját: melyik életkortól és keresettől lesz valaki konzervatív?

minden huszonévesnek marxistának kellene lenni, különben elvesztünk (lásd Magyarország).

netnepper 2013.03.27. 15:10:16

@pizzaboy: Éltem akkor biza, sőt "mi az hogy, nagyon is...":-)
És emléxem a gyárainkra, élelmiszer/malom iparunkra, járműgyártásunkra, elektronikai gyárainkra(Orion, Videoton, MOM, BRG, Mechlabor...), textilüzemeinkre, cipőgyárakra, szörpüzemekre, malmokra, cukorgyárakra, a most gaz által felvert faipari és élelmiszer ipari(hús, sajt, tej) üzemekre a városomban.
Most viszont csak EU-s pénzen ocsmányul összetákolt üres, senki által nem használt főtér van és slussz. Ja, még egy csomó kilátástalan munkanélküli is akad...
Egy pirinyó különbség, hogy a "nyugat" a korábbi volumenhez képest töredékét veszi csak meg a hazai termékeknek és azt is jobbára privatizált - értsd nem hazai tulajdonban lévő - cégektől veszi.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:10:28

@Fejesrob:

Csak tudod a kormányzati propaganda a tavalyi évre épp azt mondja, hogy brutális szárazság volt és a magyar mezőgazdaság visszaesése húzta le a GDPt a béka segge alá.

Megint egyszerre két ellenkező dolgot hazudna a Párt!

is 2013.03.27. 15:10:57

@Anyád, a szúnyogok!!!: olvasd már el a többi kommentem is :) én bizony amellett vagyok, hogy ez így helyes, ahogy zajlik. az csak egy kérdés, hogy ténybelileg tévedsz, amikor azt mondod, hogy tisztességesen nem lehet 100k eurot félrerakni.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 15:12:07

@Anyád, a szúnyogok!!!: "100 000 Euro feletti összeget nem nagyon lehet tisztességes munkával félretenni."

Vagy diszkalkuliában szenvedsz, vagy egy szerencsétlen, frusztrált proli vagy (ez eddig nem volna probléma), aki archetípusa a szomszéd tehenének megdöglésére ácsingózó szériamagyarnak (ezzel viszont már nem dicsekednék).

Góranga!

Larry Silverstein 2013.03.27. 15:13:26

@s: Nem, én nagyon pipa lennék. De mi köze ennek a témához?

Azt nem várnám el hogy olyan fizessen a káromért aki nem tette oda a pénzét ahova én.

Fejesrob 2013.03.27. 15:13:26

@Anyád, a szúnyogok!!!: Önmagában totál mindegy mi mit akarunk, mert az orosz oligarchia (na meg a magyar és még 100 féle egyéb) szempontjából érdekes a dolog.

Levesztek, 40%-al? Szabadulok a maradék Eurómtól is, a jó k. anyátokat.

A gond ott van, hogy nem csak Ciprus megy tönkre, hanem az Euró is.

Itt végül is az történt, hogy betettem x Eurót és visszakapom a 60%-t.

Épp most hallgatom a HírTV-ben, hogy a Lengyel kormány népszavazással döntené el az Euróhoz való csatlakozást, (nyilván nem véletlenül, hiszen nem vállalják a politikai felelősséget) a lakosság többsége pedig nem akar Eurót.

Fejesrob 2013.03.27. 15:15:20

@Anyád, a szúnyogok!!!: Mondjuk, ebben igaza volt. Az persze másik dolog, hogy a GDP-t feltehetően más is lehúzta.

Zedder 2013.03.27. 15:15:45

@Anyád, a szúnyogok!!!: nincs itt semmilyen hazugság, mivel nem fűződik érdekem hozzá. Szabad, nyugodt, kiegyensúlyozott ember vagyok.

Ezzel szemben a hozzászólásaid rávilágítanak, hogy te egy irigy, szűklátókörű proli vagy, tehát nyilván kompenzálsz. Vergődj csak tovább egyedül, viszlát!

netnepper 2013.03.27. 15:18:26

@VT Man:
"Mondod ezt te. Azért, hogy riogass. Miközben semmi alapja nincs.

Nálunk is 100 ezer euróig (kb. 30 millió Forint) vannak garantálva a bankbetétek.
"

Most még...
A manyup einstand nem emlékezetet valamire?
Az EU-s alapot éppen most gyártották hozzá le...
30 milla még hazai viszonylatban sem egy meghaladhatatlan tétel, nálunk gazdagabb országokban pedig szinte semmiség.

Larry Silverstein 2013.03.27. 15:19:14

@Fejesrob: Azért a külföldiek eladott pénze (pláne az oroszoké) nem fogja bedönteni az eurót.

Sőt adott körülmények között ez volt a megoldás, szvsz.

Az meg hogy nyugaton 100.000e euró betét fölött oligarcha vagy (egy jó, de semmi csúcs évi kereset) a szokásos populista marxista fos. Cipruson ebből egy fél lakást lehet venni.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 15:20:48

@doggfather: "nem a 100ezren van a hangsúly, hanem az elven, ha egyszer elfogadják akkor simán lehet 10ezer, majd ezer is a határ, nem?? "

Nálad a pont.
A hülye tehéndöglésre váró hevesen bólogat ahhoz, hogy "fizessenek azok a köcsög gazdagok", aztán pislog meglepetten, amikor a padlássöprésben hatáskörrel és illetőséggel felruházottak tudatják vele, hogy az ő életnívója még/már nem a gödör alja, ideje lesz megízlelnie a mámorlécet a kellemetlenebbik feléről...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:22:32

@laci_52:
Nem biztos, mivel a pénzügyi pilótajátékot a kapzsiság vezérli.
Sokaknak olyan, mint a drog.

Szerbiában az orosz kézben levő bankok 6,5%os az Eurokamatot kínálnak, nálunk magas az államkötvény. Egyiket se lehet kitermelni, tehát aki ide a környékre pénzt hoz, az pilótajátékba dobja be a lóvét.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:25:57

@Zedder:

Olvasd már vissza magad te szerencsétlen agit-propos.

Itt nyávogsz, oszt fosol a ciprusi bankbetétedért, védd meg, vazze.
Követeld a németektől, hogy tömjenek a zsebedbe pízet, mer neked jár.

is 2013.03.27. 15:26:39

@Zedder: de van. az érdemi része pontosan az volt, hogy az általam megválaszolt kommentből az volt kiolvasható, hogy te leszarod, hogy másnak hogy megy, mert azt mondod, hogy bárki meg tudja csinálni. ezt meg is erősítetted. erről folyik köztünk a szó.

azt, hogy 100 ezer eurot meg lehet takarítani, azt már leírtam én is itt feljebb, nem egyszer.

Fejesrob 2013.03.27. 15:28:37

@Larry Silverstein: Ha jól értettem, a 100.000 Euró feletti betétek 40%-a ugrik.

Ha így van, akkor eléggé értelmetlen az, amit írsz, hiszen az elkobzott összeg lehet akár hatmillió Eur is.

Az Euró árfolyama szerintem idáig is mesterséges. Azaz pld. tőlünk is elvárják, hogy x milliárd Eurón és ne mondjuk dolláron csücsüljön Matolcsy.

Van egy gyanúm, az EU-Orbán konfliktust az okozza, hogy Orbán szabadulna az Eurótól, mint tartaléktól.

is 2013.03.27. 15:29:37

@dr. mesterseges szinezek: ez fordítva is így van. ha megkérdezed az embereket, akkor mindegyik azon van, hogy a gazdagok adózzanak többet. a gazdagok pontosan az ő keresete felett 20%-kal kezdődnek. az ő fizetésétől függetlenül. alig van, aki azt mondja, hogy hát ő már elég gazdag ehhez.

úgyhogy itt az egyik 19, a másik meg egy híján 20; illetve a másik szemében a szálkát, a magáéban a gerendát sem esete áll fenn.

DocBulywood 2013.03.27. 15:30:33

@Kis ember:
"Soha semmire nem költött, csak spórolt."

Ki etette / itatta / kvártélyozta? Kinek a pénzén mosatta a teleizzadt ruháit? Ki vett neki fogkrémet, fogkefét? Ki verte ki a...? (Ezek szerint self service.)
Ki aludt a lámpa?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:31:04

@dr. mesterseges szinezek:

És mit vennél még el 4-5 millió egyre jobban lecsúszó magyartól?

Elvenni csak attól lehet, akinek van.
Akinek már kajagondjai vannak, az meg veszélyes, mint a harcinyúl ami harapni is képes.

A manyuplóvé leállamosítása precedenst teremtett, onnastól kezdve nincs megállás.
A törvény azé, aki megműveli.

És ha egy üzlet egyszer beindul...

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.03.27. 15:31:08

@Fejesrob: Ugyan ugyan. A magyar termékekkel sok probléma van/volt régen és mai is akad. Én emlékszem még arra amikor még kommunizmusban irányvonat fordult vissza a magyar kolbász mert mire kiért a szu-ba már csuma penész volt és rohadt.

De a minőséget mindenhol el lehet adni. Én például nem érzelmi alapon vásárolok. Az ár érték arány számít és hidd el máshol is ez a döntő. Maximum a hazai esetleg előnyt élvez, de csak ésszerű határokon belül.

De mint mondtam oké vigyünk terméket oroszokhoz semmi gond, de ne feküdjünk le nekik. Mert ha termékünk piacképes akkor eladható talpnyalás és szívességek nélkül.

webnazi 2013.03.27. 15:32:06

Hogyan van az, hogy a bankoknak állandóan nagyon "szalad a ló", aztán ha meg kissé "túlszaladt", akkor az adófizetők pénzéből
- vagy konszolidálgatják
- vagy ilyenféle aljas trükkökkel hozakodnak elő?
Miért nem a bankokat kötelezik az okozott adóságuk helyretételére? El kellene adniuk ilyenkor az addig felvásárolt palotáikat és egyéb ingatlanos banki micsodáikat, s ha minden kötél szakad, a főbankár főbelőheti magát. Mint volt az régen, Amerika hőskorában. Csak egy hazai tolvajbanda, az OTP esetére írom (de szerintem mindegyiknél ez van). A látra szóló betétekre és lakossági folyószámlákra 0,25 % kamatot adnak! Ám ha valaki kölcsönt vesz fel, akkor indul a prés, a 20-25-30%-os kamatokkal és érdekes árfolyamokkal. Hol van ilyenkor a különbözet?
Régen, amikor az OTP még nem oly hangzatosan "bank" volt, hanem csak egy sima országos takarékpénztár, évi 2% volt a látraszóló betéti, és 8-12-15% a hitelei kamata.
A néven kívül azóta nem változott semmi, de mindegyik bankot már tőkeinjekciózni kellett azóta. Ami annyira nem megy, azt minek erőltetik?

Zedder 2013.03.27. 15:34:11

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Mint már írtam, újra bizonyosságát adtad annak, hogy nemcsak egy irigy proli vagy, de a szövegértési képességed is csapnivaló.

1. Se nem nyávogtam, se nem aggódtam a ciprusi bankbetétjeimért, mivel nincsenek. Ami aggályos, az a lenyúlás, mivel igen rossz precedenst teremthet, de ez a te fatornyos faludból amúgy sem látszik. Sőt, láthatóan tapsikolsz, lásd a másik kolléga hozzászólásád rólad és a szomszéd tehenéről.

2. Az eredeti állításod az volt, hogy 100k EUR-t nem lehet tisztességes munkával összeszedni. Én erre és CSAK erre reagáltam, mivel ebben tévedtél.

3. Köszönöm szépen, a német tulajdonú munkahelyem amúgy is "tömi" zsebem, tisztességes munkáért cserébe, nem kell követelnem semmit.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.03.27. 15:34:24

@laci_52: Hát Svájcban 0%-os kamatot kapnak, pont kereken, de tény ott biztonságban van csak inflálódik. :)

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 15:34:25

@is: Úgy van, ahogy írod, azzal a korrekcióval, hogy itt nem feltétlenül van 19 és 20-1: a kétféle szereplő lehet egy és ugyanaz, kétféle, mindig az alkalomhoz igazított reakcióval - a Lajtától keletre ez jellemzőbb, mint nyugatabbra, Abszurdisztánban pedig tömegsport.

is 2013.03.27. 15:34:54

@Fejesrob: "Az Euró árfolyama szerintem idáig is mesterséges. Azaz pld. tőlünk is elvárják"

te ugye nem közgazdasági tudással keresed azt a sok pénzed? mert ez a kijelentés tökéletes sötétségről árulkodik. de segítek:

a devizatartalékot úgy kell felépíteni, hogy a fizetéseknek eleget tudjunk tenni. a fizetések a termelésben/kereskedelemben jelentkeznek. ha a kereskedelem 80%-ban euroban van (ez a helyzet Mo-n), akkor a devizatartaléknak is 80%-ban euroban kell lennie, hogy fizetési szükség esetén ne kelljen váltani, mert az kockázatos, mert szükségben nagyon elszállhatnak a váltási árfolyamok. tehát Magyarország saját legjobban felfogott érdekében kell 80%-ban euroban tartanunk a devizatartalékot, nem pedig sötét háttérhatalmak még sötétebb igényei miatt.

örülök, hogy segíthettem.

Zabaalint (törölt) 2013.03.27. 15:41:11

A kisbetétes-nagybetétes dologhoz annyit, hogy a befektetési alapok is nagybetétesek, holott akik ilyenbe fektetnek, azok többnyire kisbefektetők, tehát ha értékhatártól függ a lenyúlás, attól még ugyanúgy sok kisember is beszopja.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 15:41:23

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"És mit vennél még el 4-5 millió egyre jobban lecsúszó magyartól?"

Egy szóval sem említettem, hogy szükségem van bárki bármijére.

"Elvenni csak attól lehet, akinek van."

Nagy igazság. A kérdés az, hogy 1. érdemes-e; 2. bankbetétek csapolásán keresztül érdemes-e.
Alkalmasint olyan szituációt szülhet, hogy Kína az európai állampolgárok pénzével vásárolja ki az európai országokat, de már a termékeinek vásárlását, mint lassú tényezőt közbe sem iktatva.

"Akinek már kajagondjai vannak, az meg veszélyes, mint a harcinyúl ami harapni is képes."

Akinek kajagondjai vannak, annak még nagyobbak lesznek, ha a megtakarítók aszondják, hogy KBAÖF, és lelép.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:41:34

@Zedder:

Kinek hazudsz,magadnak?

Te komolyan azt hiszed, hogy a te tehetséged, képességed 20szor annyit ér, mint egy átlagmagyarkáé?

Lószart!
Minden rendszerben vannak kiváltságosok.

Ilyen alapon a lakli cigánygerek aki leüt és kifoszt életképesebb, mert neki ereje van.
Te meg baszhatod a kecskét, mivel adózni nem akarsz csak jól keresni, hogy rendőrt tartsanak.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:43:36

@Fejesrob:

20-30%os mezőgazdasági növekedéstől nem lenne 1,7os minusz.

Tehát a kormány szokás szerint hazudik :O)))

Fejesrob 2013.03.27. 15:44:40

@is: Hogyne. Mindössze annyi, hogy kevered a forgótőkét a tartalékkal. Érted, amihez évekig nem nyúlnak és a Ft fedezete. (Aminek jó esetben aranynak kellene lennie).

Nagy László 0 2013.03.27. 15:46:11

@Anyád, a szúnyogok!!!:
"100 000 Euro feletti összeget nem nagyon lehet tisztességes munkával félretenni. Tolvajtól lopni pedig nem bűn."

ezzel a kijelentéseddel egyszerre bizonyítottad, hogy nem látsz ki a környezetedből, hogy nem vagy alkalmas ennyi pénz munkával való megkeresésére, és hogy irigy vagy.

lenne egy ötletem. töröljük el az összes adót, és mindenki éljen abból, amit keres. hamar rájönnél barátom, hogy mennyit érsz.

fehérfarkas 2013.03.27. 15:46:24

@netnepper: "Nem, nem jól érted a posztot.
A poszt arról szól, hogy ami ma Cipruson, az holnap törvény alapján bárhol, akár nálunk is."

A poszt lehet, hogy erről szól, de ciprusi ügy nem :)

A ciprusi ügy ugyanis arról szól, hogy az EU-s döntéshozók mögött adófizető állampolgárok (és itt most a nettó befizetőkre gondolok, mint németek, franciák, hollandok, belgák, skandinávok) állnak, akik nem szívesen finanszírozzák az offshore paradicsom ciprusi bankok csődjét - ami teljesen jogos.

Ciprus mit tett a gazdasága élénkítéséért és az életszínvonalának megalapozásáért? Van jelentős ipara, exportterméke ciprusnak? Az idegenforgalma van olyan nagyságrendű, amiből nyugat-európai életszínvonalat megengedhetnének? Vagy az egész szigetország az offshore bankokból élt meg?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:48:47

@dr. mesterseges szinezek:

"Akinek kajagondjai vannak, annak még nagyobbak lesznek, ha a megtakarítók aszondják, hogy KBAÖF, és lelép."

Csak épp ilyenkor az akinek kajagondja van az forradalmat szokik csinálni ezen a környéken.
Mondjuk egy forradalom kiválló alkalom államcsődre, tulajdonátrendezésre,hisz általában ezért történik az egész.

webnazi 2013.03.27. 15:50:21

@Fejesrob:
Neem, a lószart nem akarnak! Csak a közös valutában nem akarják.
Amúgy meg az összes pénzüket mind kivennék a bankból és inkább euróban a párnacihában tartanák, mert (bár igaz, hogy ott nem kamatozik) de nem is tudják ilyen események indokával elvenni! (legfeljebb a betörő, ha mindjárt a párnacihában keresgél.
Nekem is volt valaha egy bankban párszáz euróm - aztán nagyjából 1 eu volt az éves kamata, ámde 4 az éves kezelési/számlavezetési díj.
Hát azóta inkább itthon rothad valamelyik fiókomban, oszt jónapot!

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 15:50:31

@Zabaalint: Ez megint egy olyan igazság, amelynek közhelynek kellene lennie, ha nem volna a populizmus jól gyümölcsöző.

Azok a rohadt multik, bankok, bankmultik, multibankok, amelyeket politikailag kötelező utálni, közvetlenül vagy áttételesen Vérgőzös Viktorajnározóssy Mari néni élet- és lakásbiztosítását, meg az onoka staffírungját is kezelik, és amikor az onoka vesz 1-2 részvényt, és még nyer is rajta, az jó fícsör, csak akkor kell az ilyet akasztani, amikor a békemeneten pont úgy mondják a hűdeokosok.

vénkujon 2013.03.27. 15:50:36

a bankolás annak való akinek van pénze. ha nincs pénzed akkor befőttesüveged legyen, meg befőző gumid. az ötszázasokat sárgával-, az ezreseket meg pirossal szoríjjad.

sieddie 2013.03.27. 15:51:49

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Egy kissé cinikus hozzáállás ez EU IMF részéről.
Ekkora hiányt befoldozni nem nagyon lehet máshogy. Euró övezeti tag ciprus?Igen.Adhatna 0% kamatra vagy negatív kamatra hitelt.Igen.Emberek megmaradna pénzük? igen. Bankszabályozást változtatnak, hogy ne forduljon ilyen elő? Nem.
Felelősöket kézre kerítik? nem.
Gazdaságot visszavetik a kőkorba? igen, mert egy csomó pénz elvész, ami későbbi beruházásoknak alapja lehetne.
Egy nap alatt termelődött a hiány? Nem.
Miért kellett eddig várni?

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 15:52:27

@Anyád, a szúnyogok!!!: "Mondjuk egy forradalom kiválló alkalom államcsődre, tulajdonátrendezésre,hisz általában ezért történik az egész. "

Vagyis azért éri meg megvámolni a sokszor megvámolt betéteket, hogy lámpavasra lehessen kerülni.

Gyorsabb, kíméletesebb módja is van az öngyilkosságnak - mondjuk, Occam borotvája pont nem az, de valamire csak jó az is.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:00:11

@Anyád, a szúnyogok!!!: "Minden rendszerben vannak kiváltságosok.

Ilyen alapon a lakli cigánygerek aki leüt és kifoszt életképesebb, mert neki ereje van."

Hájtek alapú rendszerben az azt értők a kiváltságosok, ahogy feudalizmusban a földtulajdonosok. Ezt a képet természetesen megzavarhatja a lakli cigánygyerek az öklével, de amíg a másik öklében a BMW kulcsát és okostelefont (pusztán a kontraszt kedvéért) szorongat, addig ez a zavar nem rendszerszintű.

Lehet a hájteket értők soraiba lépni, vagy lehet tömegesen barlangba vonulni, és az élre kerülni a barlanglakók között.

Hajrá!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:01:10

@Nagy László 0:

Tőled is azt kérdem, hogy ugyan ki a fasznak hazudod ezt?

Tényleg azt hiszed, hogy 20szor annyit érsz,mint az átlagmagyarka vagy hatvanszor annyit,mint a közmunkás?

Mondok valamit mukikám, ez nem a piac ítélete, hanem a keveseknek fenntartott rendszeré.

Nem tudsz ekkora árkülönbséget felmutatni a piacon semmilyen termékben, semmilyen melóban, kivéve néhány dilinyós világsztár celebet és a rájuk épülő luxusipart.

Az USAban,a kapitalizmus őshazájában 6-8szoros a jövedelemkülönség a vezérigazgató és a segédmunkás között.
Nálunk 20-25 szörös.
És még így is loptok, bocsánat adót optimalizáltok, működtetitek a pilótajátékrendszert mivel kevésnek ÍTÉLITEK a fizetéseiteket:O)))

Ja,van feljebb egy fasz, aki a keresztény szülőkre fogja a kapzsi erkölcseit:O)))

Fejesrob 2013.03.27. 16:01:24

@Nikosi: A kommunizmus 20 éve volt és akkor sem ez volt a jellemző a kolbászokra. Tudom, mert a Gyulai nagy barátja voltam/vagyok.

Fejesrob 2013.03.27. 16:03:10

@webnazi: A párnacihába sem ér semmit, ha olvadni kezd.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:05:27

@dr. mesterseges szinezek: Feltéve ha nem a Te BMW-d kulcsát és okostelefonod...

A másik rendszerszintű hiba ez esetben, hogy neked azért nincs BMW-d és okostelefonod, mert a téged sújtó elvonásokból Neki van.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:05:55

@dr. mesterseges szinezek:

Hülye vagy, a politkusokat soha nem a racionalitás vezérli!
Sőt, általában fingjuk sincs a körülöttük levő valóságos világról, mivel azt eltakarja a seggnyaloncok, titkárnők riszáló fara.

Látod, Cipruson is elmentek vígan a lámpavas aljáig oszt most kapkodnak,amikor a nyakukban a kötél.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:08:52

@dr. mesterseges szinezek:

Haggyámár ezzel a hightekkel.

Látjuk Kínában, hogy 15 éves gyerekek hogy termelik az amúgy gagyiszar Apple cuccot.

Ja,mielőtt proliznál, McBook Pro van és van összehasonlítási alapom pl. a Linuxxal:O)))

sieddie 2013.03.27. 16:09:07

@Nagy László 0:
"lenne egy ötletem. töröljük el az összes adót, és mindenki éljen abból, amit keres. hamar rájönnél barátom, hogy mennyit érsz."

Hmmm:Mondod egy olyan világban ahol egy gépen gombot nyomkodva dollármilliárdokat keres (tőzsdeguruk) aki meg kiássa az árkot összehegeszti csöveket, legyártja csöveket sárban melegben fagyban, hogy gáz legyen a házadban, elsöpri elviszu a szemetet, hogy ne fulladj bele, kitakarítja szennyvizedet stb.. minimálbéren tengődik

Nagy László 0 2013.03.27. 16:11:08

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): nem, de ha valaki szerint a jobban keresők bűnözők, miközben többnyire az ő adóikból működik a szociális ellátó rendszer, akkor kíváncsi lennék, mit csinálnának ingyen szociális ellátás nélkül, a saját fizetésükből.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:11:09

@webnazi: Érdekes, de a hazai miliőben nem megy csodaszámba az a hozzáállásod, hogy egy hozzászóláson belül basztatod a bankokat a hanyag gazdálkodásért (mert annak helyrehozatala érint, amit (okkal) sérelmezel), és a gondos gazdálkodásért (mert annak a marzsát te fizeted, amit szintén (okkal) sérelmezel).

Először is definiálni kéne a sapka helyét, aztán kitörni a mindenkori bankfelügyelet nyakát (mert vagy beleszarik az egészbe, vagy politikai habverést csinál, de pont a munkáját sose képes végezni), aztán a banki viselkedésre már nem is kéne koncentrálni.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:13:27

@Anyád, a szúnyogok!!!: egyrészt lásd az előző hozzászólásom newtehen-nek. másrészt egy 30 milliós megtakarítással rendelkező embert letolvajozni hát ne haragudj, de elég gáz. vannak szakmák, ahol 2 ember még magyarországon is simán tud ennyi megtakarítást csinálni az adózott jövedelméből. ezért őket letolvajozni azért, mert te nem, eléggé téged minősít.

ja, mellesleg rohadt sokat dolgozok, és közel sincs 30 millióm. ezt persze vagy elhiszed, vagy nem, te dolgod.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:14:03

@Nagy László 0: Meglepődnél mire képesek az emberek önerejükből. Fizetéstől függetlenül. Persze nem mindenki, egy idő után előjönne a darwini kiválasztás. A most "értékes" gazdagok közül is.

Larry Silverstein 2013.03.27. 16:14:32

@Fejesrob: A fejlődő országok most dobnak össze egy hitelminősítőre.

Az EUnak ennyire sem tellett, nekik jó az is ha amerika mondja meg ki mennyit ér. Persze nehéz így hogy amerikai nacionalizmus van európai meg nincs.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:14:55

@sieddie: igazságtalan a rendszer, mikor nem volt az az emberi történelem során? de itt most nem a tőzsdei milliárdosokat hasonlították a szakmunkáshoz, hanem a normálisan kereső középosztályt tolvajozták le. épp ezért ferdíteni felesleges.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:15:59

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): továbbra is nyugodtan kiforgathatod az eredeti mondandóm, de ettől maximum trollkodás amit csinálsz, nem érvelés.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:16:34

@dr. mesterseges szinezek:

És még egy.
Ugyan ki a faszom a high tech legfőbb megrendelője?
A hadiipar, az állam.

És akkor visszajutunk oda, hogy az állam csöcsére vagy bekötve.
Legyártasz egy 10 dolláros kávéfőzőt,amit 2000 dollárért szerelnek be a high tech Awacsokba vagy épp a Dragonba, amelynek előre lekötötte a szállítási kapacitásait 20 évre a NASA.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:17:39

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): @Anyád, a szúnyogok!!!: Egyrészt a gigaszar apple cucc még mindig többet tud, mint 15 éve egy egyetemi szerver, másrészt az összeszerelő 15 éves a gigaszar cucc összeszerelése által többet ehet, mint a 40 éve rizst kapáló apja (ezért csinálja, ahelyett, hogy kapálna) -- vagyis ha ez a példád egyáltalán kapcsolódik a kinek mi jut, és miért kérdéshez, akkor pont alátámasztja azt, amit írtam.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:19:15

@Larry Silverstein:
" A fejlődő országok most dobnak össze egy hitelminősítőre."

Az oroszok vezényletével, ezt azért ne felejtsd el.
Milyen ismerős is a nagyhatalmi, világuralmi élcsapat szerep.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:19:15

@Larry Silverstein: "A fejlődő országok most dobnak össze egy hitelminősítőre"

Ragyogó ötlet.
Van annyira frappáns, mint a bankok utálói által létrehozni egy közös tulajdonú bankot.

sieddie 2013.03.27. 16:20:18

@Nagy László 0:
Ha igazságtalan akkor miért kéne annak maradnia...
Abban egyetértek, hogy akinek 100ezer euró megtakarítása az nem biztos hogy tolvaj.
Vagy ha ez igaz akkor mehetne C.ronaldo,Messi meg nfl nhl nba -s sztárok is börtönbe

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:20:39

@Nagy László 0: Nem, a trollkodás az, ha letrollozol mindenkit, akinek más a véleménye. :-)

Én csak nem értek Veled abban, hogy leéletképtelenezel mindenkit, akinek kevés a pénze. Gyanítom, hogy pld. Gandhi, vagy más hasonlóan értéktelen ember sem értene egyet veled. De gondolom ők is csak trollok.

Az igazi értékedről amúgy is már számot adtál itt.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:21:59

@Anyád, a szúnyogok!!!: Botorság.
A hadimegrendelések váltakozóan, de jellemzően kapitálisak, de a civil szférához képest lófütty kategória.
Ha nem így volna, nem is kéne azon izgulni, hogy fogyaszt-e eleget az az átkozott ezerfejű.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:22:30

@dr. mesterseges szinezek: Én nem is fikáztam az apple cuccokat.

Bár a tescoban a polcról leemelt első noname cucc is többet tud, mint egy 15 éves egyetemi szerver.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:25:17

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Ez a jelenség létezik, de a rendszernek sem az egésze, sem az egyénei (leszámítva a érintett lakliakat) nem díjazza a lakli polgártárs életszínvonaljavító munkásságát.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:25:36

@dr. mesterseges szinezek:

"A hadimegrendelések váltakozóan, de jellemzően kapitálisak, de a civil szférához képest lófütty kategória."

:-) :-)

Hallod, ez komoly? Tudod, hogy konkrétan országok élnek amúgy ebből????

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:27:25

@dr. mesterseges szinezek:

Kár, hogy te is csak a csilivili kirakatot látod Kínából.

Hehe, pár hete jókat tudtál volna szipuzni a high tech ipar melléktermékeiből Pekingben.

A kölök meg nem azért megy gyárba rabszolgának, mert utálja az apja rizskapáló melóját. Hanem azért, mert a kínai állam ELVESZI TŐLÜK A FÖLDET, és ugyanúgy ipari rabszolgaságba kényszeríti, mint a 18. században az angol kisparasztot.
Nálunk Demján elvtárs két millió dolláros pókerparti között nem szégyelli kimondani, hogy szerinte túl jól él a magyar, nagyobb nyomor kéne, tíz-tizenkét órás munkaidő, hasonlóak. És tulajdonképpen ezt teszi a kormány, amikor leértékeli a forintot, amivel tulajdonképpen MAGYAR MUNKAERŐ ÁRÁT ÉRTÉKELI LE A VILÁGPIACON.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:28:17

@sieddie: ha az a kérdés, hogy rebootoljuk-e ezt az egészet, benne vagyok, de akkor ne 100.000 euró legyen a felső határ, hanem az az összeg, amit egy jól fizető szakmával és munkával megkereshetsz egy élet alatt.

a celebek fizetése persze hogy gáz, de ez az egész ráépült ipar egy mocsok, hogy tolják az arcodba a szennyet, és a fiatalokban gondolatként felmerül a "pornószínésznő" mint szakma. de ez már megint más tészta.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:28:33

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Azok az országok sem csak abból élnek, viszont amit megkeresnek, azt ugyanúgy elköltik xboxra meg ledvilágításra.

sieddie 2013.03.27. 16:28:38

@Anyád, a szúnyogok!!!: Legtöbb civil eszköz hadiipari fejlesztés eredménye,módosítása pl aluminium,internet,gps, a joggal vitattot atomerőművek stb

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:30:16

@dr. mesterseges szinezek:

Hehe, ne 15 éves szerverrel hasonlítsd össze.
Maga a high tech elitcucc lényege, az Apples UNIX egy rakás szar. Legalábbisa Linuxhoz, de nyugodtan mondhatom,hogy még a Windowshoz képest is :O)))

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:31:15

@dr. mesterseges szinezek: Nem tom konkrétan miről beszélsz, de ha konkrétan kiragadunk egyet, pld Izraelt, szerinte nem igazán tudsz olyan terméküket mondani, ami nem a hadiiparhoz kötődne. (Még az IT cuccai is!)

Ha tévednék, kérlek javíts ki, de konkrét példával.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:31:31

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
ha az írásom mondanivalóját akarnád megérteni, már megértetted volna. én senkit nem életképteleneztem le, ahogy az első válaszomban is leírtam neked. azóta ebbe a képzelgésedbe kapaszkodva próbálsz foggal-körömmel fogást találni rajtam, és belevinni egy olyan vitába, ami nem az eredeti véleményemről való érvelésből áll, hanem az általad a számba adott mondanivalóból, megpróbálva, hátha be tudsz engem állítani olyannak, amilyennek be akarsz.

ha ez nem trollkodás, akkor mi az?

szóval bekaphatod a f@szom, kisköcsög :D

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:35:44

@Nagy László 0: "szóval bekaphatod a f@szom, kisköcsög :D"

Na csak kibújt. Ennyit érsz. :-)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:36:23

@sieddie:

Ezt nem vitatom. A fenti vitám másról szólt.
Az a lényege, hogy a haidiipar alkalmazottja, beszállítója az állam csecsére van bekötve és ÁLLAMI ÚJRAELOSZTÁSBÓL ÉL.
Mivel kevesen látják át, no meg a hadipar, honvédelem magasztos ügy, ezért baromi sokat lehet belőle lopni.

Reagan csillagháborús terve pl. ezermilliárdokba került. Az oroszok kikapcsolták a többrobbanófejes kamurakéták rendszeresítésével.
Az USA eladósodott, pár tucat ottani amúgy is kőgazdag család még vagyonosabb lett, a high techet pedig ellopták a kínaiak.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:36:44

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): a te szemedben. de engem egy troll véleménye pont annyira érdekel, ami a tőlem idézett szöveg mondanivalója.

telkoe 2013.03.27. 16:37:11

@Anyád, a szúnyogok!!!: Az USAban,a kapitalizmus őshazájában 6-8szoros a jövedelemkülönség a vezérigazgató és a segédmunkás között.

A kulonbseg olyan 200x korul van.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:44:04

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): a vezír már megvett téged a századvégen keresztül, hogy itt trollkodd a ner-es okosságokat...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:47:21

@Nagy László 0: Idéznél is egyet, vagy csak fröcsögöl? Leülhet, egyes. :-)
Na megyek, lejárt a béltrollnok munkaidőm. Biztos Neked is a jól fizetett munkahelyeden lassan záróra, gondolom menned kell. Vagy miért pazarlod rám a drága és értékes időd?

camilló 2013.03.27. 16:47:30

@is: Aki 18 évesen még nem kommunista, annak nincs szíve! Aki 28 évesen, még kommunista, annak nincs esze!
Nekem van Szívem!

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 17:12:52

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Izrael nem csak uziban jó, de számítógépes diagnosztikában is, a közhelyesen agyonoptimalizált növénytermesztésen kívül. Valószínűleg közismertebb volna a polgári fejlesztése, ha az Apple nem az Anobitot vette volna meg a cuccaihoz, hanem csak a termékeit szállíttatná be.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 17:34:34

@Anyád, a szúnyogok!!!: "Maga a high tech elitcucc lényege, az Apples UNIX egy rakás szar. "

Szar a Curiosity is, hiszen már kétszer kellett leállítani.
Ezeknek mérnöki fizetést...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 18:09:29

@telkoe:

Nem igaz, te a tőketulajdnosról beszélsz aki nem fizetést kap, hanem osztalékot.

Nálunk egy veszteséges állami cég vezetője simán hazavisz 4-5 milliót(hiába van 2 milliós bérplafon kitrükközik), míg a közmunkából odavezényelt rabszolga 47 ezret.

És csak neked, hogy mennyire pofátlan nálunk az állami szintű kizsákmányolás:

"Már egy montenegrói is többet keres nálunk
2013. március 27., szerda, 17:06 • Utolsó frissítés: 1 perce
Szerző: hvg.hu

Idén februárban a montenegrói bruttó átlagkereset 734 euró volt, nettóban az összeg pedig 485 eurót tett ki. Ha e mellé odatesszük a magyar átlagbéreket, akkor kiderül, hogy már a balkáni országban is többet keres egy átlagos munkavállaló, mint egy magyarországi.

Idén februárban a montenegrói bruttó átlagkereset 734 euró volt, nettóban az összeg pedig 485 eurót tett ki – írja a Balkans.com a montenegrói statisztikai hivatal adatai ismertetve."

hvg.hu/gazdasag/20130327_Mar_egy_montenegroi_is_tobbet_keres_nalun

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 18:59:20

@dr. mesterseges szinezek:
Azt azért nem hinném, hogy pár karakter begépelésével úgy ki lehetne fingatni, mint az agyonsztárolt Aples Unixot :O)))

Ja és amit úgy adnak el sznob parasztoknak, hogy elfelejtik közölni vele, hogy akkor matat bele a gépébe az Aple a tudtán kívűl, amikor akar.

telkoe 2013.03.27. 22:19:08

@Anyád, a szúnyogok!!!: Olvasgass, nezegesd a kepeket es kevesebb butasagot fogsz terjeszteni.

www.payscale.com/data-packages/ceo-income

www.verisi.com/resources/us-ceo-compensation.htm

A montenegroi fizetes biztos nagyon fontos informacio ebbena temaban.

netnepper 2013.03.27. 23:25:09

@fehérfarkas: Ez az erkölcstanosdi már csak azért is sántít de nagyon, mert a szigorú EU jómódú államainak bizony vannak saját offshore paradicsomai is, amelyeket - azaz önmagukat - érdekes módon nem büntetik meg ugyanazért, amiért Ciprust most jól megszívatják.
Azaz Quod licet Iovi, non licet bovi...
Félre ne érts, nem a ruszki maffiókákat sajnálom, viszont attól tartok, hogy ezzel az erővel és erőfölénnyel vissza is lehet majd élni.
Egy Ciprusi méretű, történelmű és geopolitikai helyzetű országtól ne várjunk már skandináv ipari és gazdasági modellt, mert ezzel az erővel egy BAZ-megyei segílyestől is várhatnánk hogy úgy dolgozzon, mint egy japán gyári munkás mondjuk a Toyotánál.

fehérfarkas 2013.03.28. 00:28:09

@netnepper:

visszaélni bármivel, de ne ez legyen az alap kiindulópont, hogy biztos egyből visszaélnek vele

Ciprus esetében lehet vitatkozni azon, hogy szakmailag ez-e a legjobb megoldás vagy sem,
de itt nem megbüntetésről meg megszivatásról van szó, hanem arról, hogy ha Ciprus szeretné, hogy az EU és az IMF kisegítse a csődbe jutott bankját, akkor azért Ciprusnak is vállalni kell cserébe valamit. Hiszen az IMF meg az EU pénze sem a semmiből teremtődik, hanem amögött is konkrét élő emberek pénzei vannak.

incze 2013.03.28. 01:59:39

Nem értem a betétek érinthetetlenségének elvét az adott kontextusban. A betétek világéletükben EGY BIZONYOS HATÁRIG (betétbiztosítés) voltak garantáltak (és ma is azok), afölött pedig a soha (arra az isten összes pénze kevés).

Itt a bankcsődről van szó, amivel szemben eddig nem volt védelem, most pusztán az került rögzítésre, hogy ingyen (egész pontosan MÁSOK PÉNZÉN) nem mentik ezentúl a nagybankokat.

Szemben tehát a sugalltakkal a kinéző bankcsődben lenullázódó betétet igenis valamelyest megvédték, némi hozzájárulás fejében (amiért ráadásul még némi kompenzáció is jár).

Klassz dolog lehet a populistákkal egy kórusban lenni.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.28. 11:41:53

@telkoe:

Semmit nem cáfoltál meg ezzel, hogy a montenegrói fizetések már magasabbak, mint a magyar.
"Idén februárban a montenegrói bruttó átlagkereset 734 euró volt, nettóban az összeg pedig 485 eurót tett ki – írja a Balkans.com a montenegrói statisztikai hivatal adatai ismertetve."

hvg.hu/gazdasag/20130327_Mar_egy_montenegroi_is_tobbet_keres_nalun

Különben javaslom, hogy figyelj oda Orbán Viktorra és Matolcsyra. Ők már nem Kínával akarnak versenyezni, hanem Afrikával és ezt nyíltan is hangoztatják.
Kína egyes térségeiben az átlagfizetés már megelőzi a magyart.
A 47 ezres közmunkásbér pedig már versenyképes az afrikaival.
Az oktatási rendszer leépítésével,a nyomor fokozásával pedig egyértelműen látszik,hogy hosszabb távon képzelik el a filléres rabszolgamunka exportjára alapozott gazdaságot fenntartani, tipikus gyarmati viszonyokban.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.28. 11:51:22

@Anyád, a szúnyogok!!!:

És egy kis beszámoló a magyar gyarmati viszonyokról, amelyhez a törvényes hátteret a magyar állam biztosítja:

"Orbán Mercedese" - a gyárban dolgozó olvasónk leírja, aminek titokban tartásáért mindent megtesz a vezetőség További részletek:
kuruc.info/r/20/109635/#ixzz2ODkrmnuf

"Bebliccelünk a munkahelyre, és talán még egy kiflire is futja - Flextronics-dolgozó olvasóink levelei"
További részletek: kuruc.info/r/20/109772/#ixzz2OpYNlkg9

vomit 2013.03.29. 22:06:02

segg = szaj
www.zerohedge.com/news/2013-03-29/oooops

In February, the Central Bank of Cyprus told (...): "any action aimed at reducing, depriving or restricting the property rights of depositors, contradicts the provisions of the Constitution of the Republic of Cyprus and of Article 1 of the First Protocol of the European Convention of Human Rights, provisions which protect the right to own property and which are crucial to the functioning of a free market economy".

vomit 2013.03.30. 23:01:15

ez egy ceges szamla sorsa lett
My bank account's got robbed by European Commission. Over 700k is lost.
bitcointalk.org/index.php?topic=160292.0
süti beállítások módosítása