sorok között

sorok között

Így nyúlják le a pénzed

2013. március 27. - Politikai Ateista

Csak annyi pénzt tarts a bankban, amennyiről hajlandó vagy lemondani.


Egészen a múlt hétig úgy tudtuk, hogy a bankokban lévő betétek tabunak számítanak. Ciprus óta tudjuk, hogy ez nem így van. Az egyszeri, rendkívüli esetként bejelentett betétsarcolási javaslatról a leírhatatlan nevű holland pénzügyminiszter elkottyantotta, hogy akár a sablonjául is szolgálhat a további uniós bankmentéseknek.

Eleinte ezt igyekeztek cáfolni.

A ciprusi bankválság egyedi eset, az alkalmazott mentőcsomag pedig nem szolgálhat modellként más bajba kerülő európai országok számára - mondta a Reuters beszámolója szerint Benoit Coeure, az Európai Központi Bank igazgatósági tagja. A kormányzótanács tagja, Ewald Nowotny is hasonlóképpen fogalmazott, reagálva az Eurócsoport elnöke, Jeroen Dijsselbloem azóta pontosított hétfői mondataira. - Ciprus egyedi eset - Jegybankárok reagáltak az ijesztő mondatokra - Portfolió

Néhány órával később újabb fordulat. Nem csak sablon lesz, egyenesen törvénybe foglalják a betétek bevonásának a lehetőségét:

Az Európai Parlament is megerősítette, hogy szándékaik szerint a nagybetéteseknek is veszteségeket kell majd elszenvedniük, ha bajba jut a bankjuk - tudta meg a Reuters. - Törvény készül a nagybetétesek megsarcolásáról - Portfolió

Az atombiztosnak tartott betétszámlák 100000 euró felett már rejtenek némi kockázatot. De mi van a kisbetétesekkel? Brüsszel állítja, hogy nekik nem eshet bántódásuk.

Nos, csak emlékeztetni szeretnék rá, hogy az első EU javaslat szerint a 100000 eurónál alacsonyabb betéteket is érintette volna az illeték. A ciprusi parlament ezt leszavazta. A most véglegesnek tűnő verzió esetében inkább megkerülték a törvényhozást. De mindegy, a lényeg, hogy Brüsszel eredetileg célba vette a kisbetéteseket is. Könnyedén megtehetik, hogy az új törvényben hagynak egy kiskaput az elvileg biztosított betétek sarcolására is.

Arról lövésem sincs, hogy ezek után ki szeretne 100000 eurónál többet (vagy akármennyit is) tartani például egy spanyol, vagy olasz bankban. Azt is csak sejtem, hogy ezek az új körülmények hogyan befolyásolják majd a bankok tőkehelyzetét, és a hitelkihelyezési hajlandóságukat a továbbiakban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr825173997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.03.27. 08:38:01

Túl sok kézre nincs szükségem arra hány nagybetétesről lehet állítani az esze és erkölcsei okán lett milliárdos...Úgyhogy mielőtt felvágnád az ereidet miattuk,kezdjél számolni.

vomit 2013.03.27. 08:40:30

and now to the fun part:

as Cyprus' FinMin Sarris said a short while ago, uninsured depositors in the second largest bank Laiki which is now pending lqiuidation, may lose 80% (read 100%... or more), and wait up to seven years for a payout.
www.zerohedge.com/news/2013-03-26/how-country-ends-not-bang-bailout

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 10:32:16

100 000 Euro feletti összeget nem nagyon lehet tisztességes munkával félretenni.

Tolvajtól lopni pedig nem bűn.

"Brüsszel eredetileg célba vette a kisbetéteseket is. "
Ezt viszont a posztíró semmivel sem tudja alátámasztani, legfeljebb a gátlástalanul korrupt és hazug ciprusi miniszterelnök szavaival.

Ja és azt is el kéne döntened, hogy odáig rendben van, hogy zsigerileg utálod a bankárt és nem nézed, hogy ki, kik írják a működését biztosító kereteket, szabályzókat, törvényeket, de egyúttal krokodilkönnyeket hullatsz a tőkéért, a tőke szabadságáért, azért, hogy a pénzt begyűjtő, befektető, fialtató bankár azt csináljon amit akar.

Ez megint tipikus Fideszes, orbáni látásmód: Ide a pénzt és kuss, majd én osztom, én vagyok a jó bankár.

De ha ez csak egy orbáni demagóg magaslatokat célzó Fideszes hergelőblog, akkor bocs.:O)))

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 10:40:58

Éshogy ne dőlj a kardodba a 100 ezer Euros vagyonok miatt, tessék itt egy vigasztaló papírzsebkendő, a londoni globális offshoron keresztül ki tudták menekíteni a vagyont:

"A ZeroHedge szerint annak ellenére, hogy a ciprusi bankokat „hermetikusan” lezárták, hogy megakadályozzák a kötvényeseket pénzük kimentésében, az oroszok nagybefektetőknek mégis sikerült kimenteniük tetemes, többmilliárd eurónyi tőkét. A ZeroHedge idézte a Reuters hírügynökség egyik beszámolóját is, mely szerint a Bank of Cyprus, valamint a Laiki is rendelkezett külföldi fiókokkal, a többi között Londonban, ahol – annak ellenére, hogy Ciprusban sorban álltak az emberek néhány száz eurórért – nem volt korlát a pénzfelvételre. A hírügynökség arra is felhívta a figyelmet, hogy a Bank of Cyprus 80 százalékos tulajdonosa az orosz Uniastrum Banknak, ahol szintén nem volt korlát a készpénzfelvételre Oroszországban. "
atv.hu/cikk/20130326_regnum_az_unio_kivegezte_az_orosz_offshore_t

vomit 2013.03.27. 10:51:46

@Anyád, a szúnyogok!!!: vagyis nem lesz mit lenyulni, es tenyleg mindenkit megvagnak.

öt görög 2013.03.27. 11:08:54

a gazdagok problémája, ki a fenét izgat ez itthon?

baliquez 2013.03.27. 11:11:02

@Anyád, a szúnyogok!!!: "100 000 Euro feletti összeget nem nagyon lehet tisztességes munkával félretenni."

Ennyit - sőt, sokkal többet is akár - simán megspórol Ny-Európai fizetésből pl. egy orvos-mérnök házaspár 8-10 év alatt közösen, pl. a gyerekeik taníttatására. Ha havonta csak 500-500 eurót félretesznek az 120k euró, és akkor még nem számoltam a kamatokat, azzal együtt simán lehet 150k is.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 11:16:02

ertekeljuk a tortentetekt objektiven..

ciprus az union belul volt egy, az unios penzugyi eloirasokat tobbszorsen megserto penzmosoda, aki nem volt kepes a penzmosodai mivoltabol megelni es csodbe ment. majd elment kuncsorogni az uniohoz, aki teljesen erthetoen nem akarja az adofizetok penzebol megmenti az adooptimalizalasba es penzmosasba IS belebukott szigetet.

es most megy a hiszti, hogy az unio miert arra haritja a felelosseget aki felelos a tortentekert, miert nem menti meg az orosz szervezett bunozes penzet es miert nem azok fizetik ki ciprus rossz gazdalkodasanak kovetkezmenyeit, akiknek semmi kozuk hozza.

jole ertem a posztot?:-))

akinek esze van az meg nem tesz penzt olyan orszagba, ahol napi negy orat a pocsuket logatjak a tengerbe munka helyett...

ugyhogy igen, ne tegyen penzt az ember olyan orszag bankjaba, ami varhatoan csodbe fog menni, mert elbukja.

Szelid sunmalac 2013.03.27. 11:17:11

Kovetelem, hogy a hiteleimbol is vonjanak le legalabb annyit, mint a betetekbol!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 11:18:31

@baliquez: de ugye ok nem is cipruson tartjak ezt a penzt offshore-ban, adooptimalizalasi cellal..;-)

a nemet bankban biztonsagban van, hiszen nemetorszag nem egy union beluli unios torvenyek ellenere mukodo penzmosoda. tehat nem fog belebukni abba, amibe ciprus belebukott: a sunyogasba, a lopasba es a szervezett bunozes kormanyzati szintu kiszolgalasaba.

movhu 2013.03.27. 11:21:58

@Anyád, a szúnyogok!!!: Már bocsánat, de 100.000 EUR egyáltalán nem sok pénz, ennyi egy ingatlan eladásból azonnal összejöhet még kicsi országunkban is, más fejlettebb országokban meg ennyiért nem is kapsz semmit. Nem is beszélve arról, hogy tőlünk nyugatabbra lévő fizetésekből ennyit összegyűjteni nem egy lehetetlen kategória, de még Magyarországon is lehet annyit keresni, hogy lehessen belőle hosszabb idő alatt ennyit félrerakni.

És tegyük hozzá, hogy egy tisztességes magyar vállalkozás esetében 100.000 EUR mozgótőke az simán előfordul, ha valaki nem akar napi szintű likviditási gondokkal küzdeni. 100.000 EUR áru akármilyen kategóriában nem egy nagy raktárkészletet pl.

100.000 EUR bármilyen fura, de viccesen kevés pénz.

Szelid sunmalac 2013.03.27. 11:23:57

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Meg semennyit. De akkor ugy fair, ha a hitelembol is uagyannyit vonnak le!

Fejesrob 2013.03.27. 11:25:09

Most ezt mi csináltuk volna, másnap már teljes erőből tombol az antiszemitizmus Mo-n. a nyugati lapok szerint.

Ez mindent elárul arról, mennyire komoly az Euró. Ha Orbánéknak van egy kis esze, folyamatosan szabadulnak meg tőle. Annyi elég amennyivel a kereskedelem bonyolítható, de tartalékvalutának nem szabad használni.

Most is bebizonyosodott, legjobb az arany, nem véletlenül szabadítottak meg annak idején bennünket tőle.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 11:25:12

@baliquez:
Csak épp Ciprusról van szó, egy szakadt kecskepásztorok lakta országról, amelynek legfeljebb turizmusból van némi reális bevétele.
Arrafelé 100 ezer euro 3-5 évi fizetés.
És akkor nem evett se a kecske, se a család.

lobaszopiatej 2013.03.27. 11:25:38

@öt görög: "a gazdagok problémája, ki a fenét izgat ez itthon? "

Például a vállalokozásokét, mert bennragadt a pénzük és nem tudnak téged kifizetni ezért hamarosan elküldik a bérből és fizetésből élőket a picsába, már aki valós piacra termel és versenyben van még... (a verseny pedig rákényszerít az adóminimalizálásra, főleg ha legális, még akkor is ha kiskapu)

Szelid sunmalac 2013.03.27. 11:27:02

@Fejesrob: Menj mar innen fizetett driod bazdmeg!

shushu2 2013.03.27. 11:27:47

A sorok között még az is ott van, hogy a bankokat nagyon sok pénzzel már feltőkésítették, mostmár álljanak meg a lábukon, meg miért kellene az államnak beavatkozni abba, hogy ha egy banknak olyan emberek dolgoznak akik nem értenek jobban a pénzügyekhez, mint mari néni, most ha bedől egy x vállalkozás, akkor az állam a részvényeseket kimenti vagy mi, mert betették a pénzüket és elvesztették) ? Tudni kell, hogy melyik banknak dolgoznak olyanok akik legalább minimális szinten ismerik a pénzügyeket és oda kell vinni a pénzt ennyi.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 11:27:49

@Fejesrob:

"de tartalékvalutának nem szabad használni.
"

Ez a vágyad valszeg hamarosan teljesül.
Orbánék az orosz érdekszféra részévé kívánják tenni Magyarországot és orosz rubelban akarják tartani a devizatartalékok nagy részét.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 11:27:51

@lobaszopiatej: ugye az ott elok megszavaztak azt a kormanyt, amelyik az orszga betveteleit a szervezett bunozok kiszolgalasabol kivanta megoldani...

mit lehet erre mondani? rizikoztak, rabasztak. so it goes...

mahet 2013.03.27. 11:28:14

@öt görög: 30 millió Ft, egy közepes családi ház értéke.

Ráadásul Magyarországon az emberek 90%-a saját tulajdonú lakásban lakik, ráadásul még örökölhetünk is. Én pl nem akarok most lakást venni, ezért bérelek és a pénzt befektetném.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 11:29:56

@lobaszopiatej:

Mennyivel is jobb lett volna egy bankcsőd.
Ott a vállalkozó valszeg egy vasat sem látott volna a pénzéből.

doktor.dikhed 2013.03.27. 11:29:57

Azért Ciprus jól keresett vele, hogy adóparadicsom révén oda vitte mindenki a pénzét. Aki odavitte a pénzét pedig jól keresett azon, hogy oda vihette. A bankok meg ész nélkül hiteleztek, mert volt miből.

Mégis kinek kellene megmentenie ciprust? Az adófizetőknek? Nyilván az fizessen, aki eddig nyerészkedett. A betétek adóztatása teljesen logikus lépés, de sajnos nehéz lekommunikálni és nyilván más országok betéteseinek nem javít a biztonságérzetén.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 11:30:49

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: oke
ha levonnak a betetedbol en melletted fogok allni, hogy a hiteledbolis vonjanak le, ok?:-)

mondjuk engem az nem tenne boldogga, mert nekem nincs hitelem, ugye...:-)
nekem csak egy oldalrol tudnak levonni, az enyemrol, a magukerol nem:-)

de majd egyutterzek veled es szukrolok;-)

Kis ember 2013.03.27. 11:32:10

Ki az a hülye, aki bankban tartja a pénzét?

Csakjoaruk Webáruház · http://csakjoaruk.hu 2013.03.27. 11:32:53

Szerintem is, ha a betétek buknak, bukjanak a hitelek is, úgy a fair.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 11:33:37

@movhu:

100 ezer euro sok pénz, több mint 10 évi magyar átlagfizetés.

Tisztességes úton nálunk se lehetett ennyihez hozzájutni.
Kisember biztos nem a zsíroskenyeréből rak össze ennyit, hanem az állam valamilyen módon való lehúzásából.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 11:35:27

@Csakjoaruk Webáruház:

A buli pont az az egész pilótajáték szisztémában, hogy a hitelnek mindig meglesz az új gazdája.

Kis ember 2013.03.27. 11:36:24

@Anyád, a szúnyogok!!!:
És ki beszél Magyarországról? Nekem van olyan ismerősöm, aki 10 évi hajós munkából összeszedett ennyit. Soha semmire nem költött, csak spórolt. Most akkor vegyük el tőle?

bandras 2013.03.27. 11:36:32

Sokan ezek után az euró komolytalanságáról beszélnek, hogy ezek után senki nem teszi ide a pénzét.
Máshol mekkora összegig garantálják a betéteket?
Mindenhol hasonló az összeghatár. De ha törvényileg esetleg nagyobb is egy Seychelle szigetek, vagy Belize hogy tudná ki menteni a bankjait?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 11:40:51

@Kis ember:

Ha olyan hülye, hogy tíz évig nem élt, akkor megérdemli, hogy kifosszák, hisz az életmódja a tanússág, hogy nincs szüksége pénzre. :O)))

Viccet félretéve, baromi ritka az ilyen.

Fejesrob 2013.03.27. 11:41:24

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Ki vagy te b+, hogy utasítgatsz másokat. Menj te a picsába te faszfej.

Hülye kis "demokrata" pöcs. Más véleményt olvas mint az övé, egyből kiakad.

Menj aztán dicsekedj milyen liberális vagy faszfej.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 11:41:58

@doktor.dikhed: pontosan errol van szo.

hany miliard euronyi adot sporoltak meg ott a betetesek az unio karara? hany milliard buncselekmenyekbol szarmazo eurot mostak tisztara, a bankok es ciprus - es attelesen az ott elo polgarok - jelentos hasznaval?

ideje felnoni a mediterraniumnak is.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 11:43:02

@Fejesrob: a kenyerado gazdad, kutya. ugyhogy labhoz es kushadj eltartott kocsog fideszes geci, vagy nincs vacsora az adonkbol:-D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 11:44:29

@Fejesrob: ja es a hulyeseg nem velemeny, kispajtas. ertem en, hogy azt hiszed, hogy a butasagpot, rosszuindulatot es a buncselekmenyek elkoveteset szeretnetek velemenykent relativizalni, de nem fog menni:-)

felelni fogtok erte:-)

Fejesrob 2013.03.27. 11:45:29

@Anyád, a szúnyogok!!!: Egy részét rubelben tartani szerintem okos gondolat.

Nem tudjuk kikerülni, hogy le legyünk orosz érdekszféra, elvégre a határukon vagyunk.

Fejesrob 2013.03.27. 11:47:42

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hozzád pedig ki szólt?

Már a nick nevedre jellemző a kompenzáció. "Eu-s polgár" Na hogyne b+. Épp te.

soproni1 2013.03.27. 11:49:00

"Túl sok kézre nincs szükségem arra hány nagybetétesről lehet állítani az esze és erkölcsei okán lett milliárdos.."

Aki milliárdos, az nyílván nem hülye. Erkölcs meg a szegényeknél sincs. Kvázi aki gazdag, az megérdemli, aki még 30 évesen is a szüleitől kér pénzt, az meg erkölcstelen bunkó.

SPYD3RM4N 2013.03.27. 11:51:35

@Anyád, a szúnyogok!!!: "100 ezer euro sok pénz, több mint 10 évi magyar átlagfizetés."

Nem 10, hanem 20 évnyi magyar átlagfizetés. Most olyan 145 nettó körül van a havi nettó átlagbér Magyarországon.

Nigro notanda lapillo 2013.03.27. 11:51:39

@Fejesrob: "Egy részét rubelben tartani szerintem okos gondolat. Nem tudjuk kikerülni, hogy le legyünk orosz érdekszféra, elvégre a határukon vagyunk."- írod...talàn hívjuk be ùjra a baràti tankokat, lesz itt rend mindjàrt.

vomit 2013.03.27. 11:51:44

a csutortokbol lehet sohanapja lesz
If Cyprus Opens the Banks – This will Be a Meltdown
armstrongeconomics.com/2013/03/26/if-cyprus-opens-the-banks-this-will-be-a-meltdown/

Brix 2013.03.27. 11:51:44

Magyarországon is ez lesz a folyamat vége, de előtte még elinflálják a megtakarítások értékét

HomicideWatch (törölt) 2013.03.27. 11:52:10

@bandras:
Ahogy az EU. Sehogy, most zavarják csődbe a Laiki-t és tezsik tönkre a az egész ciprusi bankrendszert.

Atrox 2013.03.27. 11:53:37

@Anyád, a szúnyogok!!!: Nem mindenki átlagfizetésből él, nyílván valaki itthon is többet keres nem feketén. Ráadásul a hazai ingatlanok jelentős része "kis emberek" kezében van. Amikor az ingatlant adják-veszik-öröklik, akkor azért egyáltalán nem elképzelhetetlen egy ekkora összeg a bankban. Persze valószínűleg csak átmenetileg, de ha nincs szerencséd...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 11:54:02

@Fejesrob: ide irtal

emiatt jogomban all barmelyik hozzaszolasodhoz hozzaszolni, azt velemenyezni, teged minositeni, ha nem tetszik, elmehetsz panaszkodni a kuminnak, de akkor nincs love, alsobberendu fideszes csicska:-)

kell a penzem, ribi? akkor terdre es mondd szepen: AAAAA!:-DDD

Fejesrob 2013.03.27. 11:57:15

@Nigro notanda lapillo: Most ez miért következők ebből?

Attól, hogy nem teszel fel egy lapra mindent az Euróra, még nem jelenti azt, hogy orosz tankokat akarsz behívni.

Ciprus épp azt igazolja, hogy nem szabad az Euróra tenni.

Minden duma helyett megkérdezném, be mernél tenni pld. egy Portugál bankba most négymillió Eurót? Egyáltalán mernél tárolni több milliárd Eurót a pénzed fedezeteként? Mernéd most átváltani a dollárodat is Euróra?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 11:58:28

@Fejesrob: Veled mi van?

Egy kis információ:

"Az EU, az Európai Központi Bank (EKB) és az IMF 10 milliárd eurót ajánlott fel a földközi-tengeri szigetországnak az államcsőd elkerüléséhez"

Látod magad előtt Medvegyevet vagy Putyint, ahogyan éppen ennyi pénzt utal bármilyen országnak is?
Te egy olyan hatalomhoz akarsz dörgölőzni, ahol nem szabad a sajtó, a választások, és oligarchák döntenek mindenről? Tényleg mekkora elvakultság kell ehhez? Üzletelni lehet, sőt kell is, de rubel?? Atyaég..

A cikkírónak, további információk:

"A 100 ezer eurónál nagyobb, s az EU jogszabályai értelmében nem biztosított betéteket befagyasztják, s ezekből fizetik majd ki az adósságokat. Hogy ezekből mennyit írnak majd le, egyelőre nem ismeretes, bár egyes források szerint a nagybetétesek veszteségei a 40 százalékot is elérhetik.
Nem vetnek ki adót ugyanakkor a kisbetétekre - mondták el uniós tisztségviselők."

Nem tudom mennyire érthető. A jogszabályok szerint nem biztosított betétekről van só. Természetesen nem tesz jót a bizalomnak hogy hozzányúlnak, de a csődnél minden jobb. Sőt, a biztosított betétek megmaradnak. Ha valaki nem pénzmosodát tart fent, akkor több helyen tartja a pénzét, pont az itt idézett okok miatt.

sieddie 2013.03.27. 11:58:37

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Demagógia.Olvass vissza,hogy menekítik ki a maffiozók a pénzüket. Miért ment a válság kitörésekor Moszkvába Ciprusi miniszterelnök?
Szerinted nem azt mondták Kakapolusnak,hogy intézd el, hogy meg legyen a pénzem, különben baleset lesz..Ez semmi más mint közvélemény puhítása.Mi lesz azokkal akik nyugdíjas éveire tettek félre..

Fejesrob 2013.03.27. 11:58:39

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Na megint egy ballib ratyi. Te vagy a harmadik két napon belül.

Nem igaz, hogy ezeknek mindenről a szopás jut az eszébe. Örömhír: Persze újra fogsz szopni, már csak egy évet kell várnod:)

barata 2013.03.27. 11:59:27

@movhu: Jól mondod, 100.000 EUR még magánembernek, kis vállalkozásnak sem elérhetetlen, és vannak szép számmal tényleg nagy cégek, ahol a napi pénzforgalom is ennek a többszöröse. Hogy ezek a cégek nyereségesek-e, ettől teljesen független.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 12:00:40

@Atrox: tanulsag: aki rizikozik, racseszhet. nem kell olyan bankban tartani a penzt, ami penzmosasbol es offshore-bol el. tisztessegesen leadozott, atlathato jovedelmet nem fognak megvagni az unioban most sem, csak az atlathatatlan, kovethetetlen penzugyi tranzakciokbol elo bankok atlathatatlan, kovethetetelen, nagyosszegu beteteit vagjak meg.

Fejesrob 2013.03.27. 12:02:11

@Legelő Őse: Nem, én azt látom, hogy ha Eurót tartok egy bankban, azt nem feltétlenül fogják megmenteni.

A valódi alternatíva szerintem egy kevert portfólió. Igen, rubel is. Már csak azért is, mert az oroszok a kereskedelmünkben egy kitörési pont. Ettől még miért hívnám be az orosz tankokat? Azt pedig tudomásul kell venni, hogy se Brüsszel, sem orosz (és sem kínai viszonlatban) viszonylatban nem én vagyok felül. Ésszel kell csinálni.

Zb74 2013.03.27. 12:02:23

@Anyád, a szúnyogok!!!: Abból, hogy a "kisember" vagy az "átlagember" nem tud ennyit megtakarítani, még nem következik, hogy csakis tisztességtelen úton lehetne ilyen összeget megkeresni/megspórolni. Egy középvezető bármelyik multinál keres annyit - alkalmazottként! - amennyiből, hacsak nem a nagy lábon élést választja, simán félre tud tenni akár havi 200000-et is. Az évi 2,4 millió. Ebből 10 év alatt akkor is összejönne 24 millió, ha egy fillér kamatot nem kapna a pénze után. Mivel azonban kap, jóval több is összegyűlhet a számláján ennyi idő alatt - mindezt átlagosnak éppen nem mondható, de nem is tisztességtelenül szerzett jövedelemből.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.03.27. 12:02:47

a bankok a modern gazdaság blablabla motorjai blablabla

hajrá értelmisség! mentsétek a bankokat, országoknak meg kölcsönt adjatok jó nagy kamattal. bankoknak meg vissza nem fizetendő segélyt XD

Fejesrob 2013.03.27. 12:03:20

@Legelő Őse: A németeket, franciákat sem különösebben izgatják a kínai munkatáborok, sajnos ilyen a világ.

apanna 2013.03.27. 12:04:54

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Tehát amíg Ciprusnak jól ment, az EU is leszarta, honnan jön a pénz.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.27. 12:06:06

Mar mi ezzel a problema? A tulajdonhoz valo jog ketes eredetu.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2011/06/kenyszermunka.html

Ha ugy adodik, hogy el kell venni, akkor el kell venni.

protézisesh 2013.03.27. 12:07:04

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
"akinek esze van az meg nem tesz penzt olyan orszagba, ahol napi negy orat a pocsuket logatjak a tengerbe munka helyett...

ugyhogy igen, ne tegyen penzt az ember olyan orszag bankjaba, ami varhatoan csodbe fog menni, mert elbukja."

Igen, pontleszarom, hogy a simicskáék-demjánék buknak pár milliárdot. De a 100.000euró alatti betétek sarcolása bizony azt jelenti, hogy:

1. a ciprióta "Marinénik" párszáz-párezer (nem párszázezer!) összekuporgatott euróját is rekvirálják.

2. (és ez a fontosabb!), innentől épő, uniós joggal összeegyeztethető precedens, hogy ha valahol pénz köll, akkor a patásorbánc aszongya, hogy mondjuk az 1millió Ft feletti betétekre 16% egyszeri különadót (hogy harmonizáljon az egykucsossal...) vet ki.

Az tetszene? Magamat ismétlem: leszarom az ofsór lovagokat meg az orosz oligarchákat. A VALÓDI veszteség itt is ott is a KISBETÉTESEKET, a Zembereket fogja érni. Ezért nem okés a történet. Még akkor se, ha az átlag ciprusi pógár örült neki, hogy csak 8% szja-t kellett (volna) fizetnie. Te is örülsz a 16-nak a 38% után, nem?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 12:07:16

@sieddie: demagogia lenne, ha ertened amit irtam.

de leirom neeked megegyszer, jo?

CIPRUS melegszarig benyalt a maffinak es annyi esze nem volt, hogy ebbol megeljen. ezek utan CIPRUS ment konyorogni az EUNAK, amit eddig MEGLOPOTT ES BECSAPOTT gyakorlatilag, hogy ADJON EGY KIS LOVET.

az EU PEDIG NEM AD ANNAK, AKI EDDIG LOPTA A PENZET, csak feltetelekkel. az eunak nem az a celja elsoroban, hogy akkor most rajtausson az orosz maffia penzen, hanem az, hogy apenzmosas ne az unioban tortenjen.

igy mar erted vegre? ciprus, a bankjai es polgarai egy teljesen megerdemelt szituacioba kerultek. megdolgoztak erte. ami uton vegigmentek, annak ez van a vegen.

ertem,hogy jo lennne most azt mondani, hogy ez egy celtalan es ertelmetlen megvagas, de nem az, reven ha az unio teruleterol vegre kikerulnek a penzmosodak es belso adoparadicsomok, az alapvetoen minden adofizeto erdeke. azert kapcsoltak le a vatikan elektronikus baknrendszeret, azert fenyegetik folyamatosan svajcot, aki kezd adatokat kiadni az ugyefleirol es most azert kotottek ciprus megmenteset feltetelekhez, hogy NE LEGYEN EUROPABAN PENZMOSODA ES OFFSHORE.

na? vilagos?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 12:07:39

@Fejesrob: nem tudom érdemes-e veled vitatkozni... Jelenleg a forint egy értelmezhetetlen valuta, biztosan hallottál már az úgynevezett devizahitelesek problémájáról. Szerinted ha eurónk lenne, mekkora problémánk lenne?
A tankokat nem én írtam, ne nekem válaszolj ezzel kapcsolatban.

Hogy hogyan jönnek ide kínai munkatáborok, azt nem értem, de biztos neked van igazad..

is 2013.03.27. 12:08:23

"Egészen a múlt hétig úgy tudtuk, hogy a bankokban lévő betétek tabunak számítanak. "

Egészen a múlt hétig hülye voltál. Tele a történelem állami pénzlenyúlásokkal, kezdve a templomosok kifosztásától (és az ókorba is visszamehetünk), folytatva a fej és jószágvesztéseken át, egészen a két világháborúig, amikoris elég sok ember elég sok pénze elveszett. Sőt, 2008-ban az izlandi csődben, holland és brit 50-esek megtakarításainak jó része veszett oda, betétek. Izland a mai napig nem fizette ki őket. rövid a memória, rossz a kiinduló pont, kuka a poszt.

@Anyád, a szúnyogok!!!: "100 000 Euro feletti összeget nem nagyon lehet tisztességes munkával félretenni."

De, nyugaton lehet. Sőt, még Magyarországon is. De: @baliquez: 100 ezer euroig a nagyobb betétek is védettek, tehát a haircut a maradékra értendő. 120 k-nál a 40%-os haircut a 20k-ra vonatkozik, azaz 8k, azaz a teljes összegre vetítve 7% sincs. 150 k-nál 20k a haircut, az még mindig csak 14%. És Cipruson te kerestél nem keveset előtte a pénzeddel, a kocakázattal, hogy oda raktad be a pénzed, tehát ebből valamennyi még vissza is jött. Ez a haircut nem fog éhezésbe taszítani senkit, akinek 100-300k megtakarítása volt. Veszett ennyi Izlandon is, ott hol volt a posztíró, hogy a holland és brit nyugdíj előtt álló kisembereket sajnálja, akiket a TV-ben mutogattak?

És a 100k limit bankonként értendő, ha három 100k-s számlád van, akkor mind a 300k biztonságban van. 3 bank meg van minden országban.

@poszt. És ez a lényeg. Nem minden bank egyformán kockázatos 100 ezer euro felett. légy szíves nézd meg, hogy +1% kamatért elviszed-e máshová a pénzed. Angolában biztos adnak még +5%-ot is. Akkor most odaviszed? Ugye nem? Tessék jobban átgondolni a kockázatokat.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 12:09:21

@protézisesh: cipriota marinenik megvalasztottak a kormanyt, ami maffiozokkal kokettalt. azt kapjak, amit erdemelnek. ahogy ez az orszag is azt kapja amit erdemel, mert megvalasztotta orbant. a szabadsag, a dontesi jog, a valasztas joga = felelosseg es a kovetkezmenyek vallalasa.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 12:09:52

@protézisesh: milyen kisbetéteseket? Tehát mégegyszer, a kisbetéteseket nem érinti a probléma:

"A 100 ezer eurónál nagyobb, s az EU jogszabályai értelmében nem biztosított betéteket befagyasztják, s ezekből fizetik majd ki az adósságokat. Hogy ezekből mennyit írnak majd le, egyelőre nem ismeretes, bár egyes források szerint a nagybetétesek veszteségei a 40 százalékot is elérhetik.

Nem vetnek ki adót ugyanakkor a kisbetétekre - mondták el uniós tisztségviselők."

Érthető-e?

na4 2013.03.27. 12:10:32

No ezzel teszik majd igazán gazdaggá Svájcot és az adóparadicsomokat.

is 2013.03.27. 12:11:05

@Fejesrob: "Ciprus épp azt igazolja, hogy nem szabad az Euróra tenni. "

Ki mit ért meg a történtekből. Te nem sokat.

hekhekhekhekkinen 2013.03.27. 12:11:46

@toportyánzsóti: Jajj de utálom a magadfajta senkiházi tudatlan panelprolikat. Azt még jobban, hogy a szavazatod ugyanannyit ér.

Kevered a milliárdosokat az áltad látott szintén senkiházi tízmilliomos piti bűnözőkkel, akik ötös BMW-vel járnak, miközben panelban laknak.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 12:13:44

@bandras:

A betétvadászatnak nevezett pilótajáték a kapzsiságon alapul,ugyanúgy,mint az itt a piros, hol a piros.
Svájcba negatív kamatra is ment pénz, Németországban 1% alattira.
Ezeken a helyeken jogbiztonság van, Beliében, Schelley szigeteken bármikor jöhet egy puccs és oda a bankbetét.

Ciprus helyére Szerbia, Magyarország pályázna. Jó esély van rá, hogy nálunk is a belátható időben bekövetkezik hasonló. A magyar 7-8-10%os államkötvénykamat is pilótajáték. Aki pénzt tesz bele és későn száll ki, az bármikor bukhat.

Fejesrob 2013.03.27. 12:14:46

@Legelő Őse: Ennek most itt nem sok értelme van, mert jelenleg nincs Eurónk.

Úgy jönnek ide, hogy kereskedelmi verseny van, azaz ha a németek a kínai exportjuk érdekében leszarják a kínai munkatáborokat, akkor mi sem vehetjük figyelembe, hogy mi van at oroszoknál.

Az orosz kereskedelmi kapcsolatok bővítése alapvető érdekünk és ezzel az is együtt jár, hogy tartalékunk egy része rubel.

Mellékesen akármennyi oligarchia is van az oroszoknál, elég erős ahhoz a központi irányítás, hogy a rubel tartalékolása (nekünk) ne legyen probléma.

Ebből a ciprusi esetből én azt vontam le, hogy a jövő valutája nem az Euró és szerintem napokon belül meglátod, hogy mások is így gondolják.

netnepper 2013.03.27. 12:15:50

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Nem, nem jól érted a posztot.
A poszt arról szól, hogy ami ma Cipruson, az holnap törvény alapján bárhol, akár nálunk is.
Magyarul, bármikor gondolnak egyet és az élet munkájával összekuporgatott vagyonkádat egy gombnyomásra átszipkázzák azoknak a zsebébe, akiknek már most is milliárdokkal van több annál, mint amennyit valaha is el tudnak költeni.
Valójában megkezdődött a lufipénzek kivonása a rendszerből és Ciprus csak az első állomás.
Ha pedig nem lesz komolyabb ellenállás, nekilátnak majd a kisemberek kifosztásának.
Nálunk például nem 100e € lesz a limit, hanem mondjuk 5-10 milla.
Most még örül a sok hülye amiért a nagymenők szívnak(?), holnap viszont már az átlagember fog szívni, de a nagyokkal szemben ők viszont ténylegesen.
Kevésből elvenni ugyanis nagyobb érvágás a delikvensnek, mint a milliárdokból lecsípni egy nagyobb összeget.
A precedens már létrejött..

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 12:15:50

@doktor.dikhed: "Aki odavitte a pénzét pedig jól keresett azon"

Itt vagy eltévedve. Nem "KERESETT" ezen, hanem a máshol (így vagy úgy) megszerzett pénzét nem akarja hogy megsarcolják.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 12:16:12

@is:
" Sőt, még Magyarországon is. "

Majdnem 20 éves átlagfizetésnyi megtakarításhoz Magyarországon se lehet tisztességes módon hozzájutni.
Vagy az államot kell érte lehúzni vagy alkalmazottat kizsigerelni.

Fejesrob 2013.03.27. 12:16:20

@is: Ja értem. Nyilván te nem izgulsz, annak ellenére, hogy ciprusi bankban van hatmilliód?

Csak mert akinek ott van, az egy életre el fogja felejteni az Eurót és azok nem kispályások.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 12:17:53

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):

Magyarul nem akart fizetni az adott állam jogbiztonságának és infrastruktúrájának fenntartásáért.

Most kifizeti a ciprusi bankcsődben.

Ez egy ilyen sportág.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 12:20:49

@netnepper:
"A poszt arról szól, hogy ami ma Cipruson, az holnap törvény alapján bárhol, akár nálunk is."

Rosszabb dolgok várhatók és a magánynyugdíjak leállamosításával kezdődtek!
Ha egy üzlet egyszer beindul:

"Orbánék rezsit csökkentenek, megzsarolják, megfenyegetik az energiaiparba befektetőket, hogy még jobban fognak, tönkremegy az eddigi tulaj, aztán megjelenik az orosz vevő, akinek szaré-hugyér hullik az ölébe.

Ráadásul még pénzbe se nagyon kerül az oroszoknak, hisz a lóvét kitermelik a magas kamatú magyar államkötvények, amelyet a Templetonon és hasonló pénzanonimizáló szervezeteken keresztül fektettek be.

Kezd lehullni a Vasfüggöny, Magyarország visszakerül az orosz érdekszférába."

"Vinné a Gazprom a gönyűi erőművet"
www.vg.hu/vallalatok/energia/vinne-a-gazprom-a-gonyui-eromuvet-400453

rajen 2013.03.27. 12:21:12

Micsoda ostoba hangulatkeltő cikk. 100 ezer euró az 30 millió forint, az átlagos magyar megtakarítás még 1 millió sincs, ha jól tudom.

pizzaboy 2013.03.27. 12:21:47

@sieddie: "mi lesz azokkal akik a nyugdíjas éveikre tettek félre..."

navégre... tőlül lesz levonva, akik nem tudják más bankokon keresztül kimenekíteni. Tehát megint ki szop?!

von Putri 2013.03.27. 12:22:26

Mulatságos olvasni a sok prolit, akik igazságot osztanának a saját észjárásuk szerint. Mert 100 ezer euró fölött az ugye a burzsuj lehet csak szerintük

De ahogy már írták itt egy páran, enyiért még egy lakást is alig lehet ott venni. Ás persze a bankban lévő pénz (valójában bankkal szembeni követelés) akármilyen címen ott lehet, például mint üzleti forgótőke. Amivel szemben megintcsak másvalakinek lehet követelése, magyarán még csak nem is azé a zsuzska, akitől most elveszik

Úgyhogy ha csődhullámot akartak elindítani, jól csinálják. Brüsszel ebben profi, sikerült elérnie, hogy a tagállamok közel harmada már csődközelbe jutott, még egy kis igyekezet és az egész EU-val sikerülni fog!

Fejesrob 2013.03.27. 12:24:19

@Anyád, a szúnyogok!!!: Elég jól kiderül ebből a cikkből, hogy a lényeg abban van, a németek nem tudják nyereségesen üzemeltetni, az oroszok pedig igen.

Szerintem ezt nem kellene túldimenzionálnod, az oroszok még mindig jobbak, mintha bezárnák, vagy a németek nyereségét a kormány pusztán azon az alapon garantálná, hogy az oroszoknál oligarchiák vannak.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.27. 12:25:08

Az EU hozta a szokásos formáját, kommunikációból egyes.
Valójában annyi történt, hogy kipukkant a ciprusi bankos lufi és csődbe ment a 2. legnagyobb bank. Annyi az újdonság, hogy most nem indult el az "adófizetők pénzén menti a bankokat a karvalytőke" cirkusz. Akinek ott volt a pénze, az örüljön, hogy visszakap valamit...

teotwawki 2013.03.27. 12:25:24

@Anyád, a szúnyogok!!!:
"100 000 Euro feletti összeget nem nagyon lehet tisztességes munkával félretenni"

Simán lehet, többet is.

Saját példa: már 6. éve, minden hónapban kb. 1500 eurót teszek félre, ez már önmagában több mint 100 ezer, plussz a kamatok.

Tudom, hogy nem ez az áltlag, de egyáltalán nem lehetetlen. Csak tudás, szorgalom, kitartás és egy kis szerencse kell hozzá.

Pilóta78 2013.03.27. 12:27:27

@von Putri: az első értelmes hozzászólás

Fejesrob 2013.03.27. 12:27:54

@von Putri: Pontosan így van, de itt egyesek valamiféle csodavalutának gondolják az Eurót pusztán azon az alapon, hogy az Európai országok jogrendje demokratikus.

Pedig éppen ezért, a német még a tízóraijáról sem hajlandó lemondani az Euró miatt.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 12:30:30

@von Putri: ja, tényleg Brüsszel a hibás, nem azok az államok, amelyek éveken keresztül nem tartották be a szabályokat, amelyek hamis bevallásokat adtak, és amelyek hagyták hogy valódi teljesítmény helyett egyszerű pénzmosásból legyen pénz az elosztáshoz.
A proli EU és az IMF 10 milliárd EUR-al menti Ciprust. Micsoda szemetek....

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 12:34:32

@von Putri: Ha az a szemét proli EU és IMF a csődbe jutott bank miatt közel 10 milliárd EUR-al menti Ciprust.
Szóval az EU a hibás, hogy sok ország nem tartja be a szabályokat, nem valós adatokat vall be, és valódi teljesítmény helyett inkább adóparadicsomként működik, majd csodálkozik ha kipukkadt a lufi? Az is lehetett volna, hogy az EU azt mondja, szevasztok hey, kirakja őket, aztán jó szórakozást.... Szerinted mennyi maradt volna meg a betétekből?

Zedder 2013.03.27. 12:34:45

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Te valami nagyon egyszerű buta proli lehetsz.

Én 8 évig dolgoztam Magyarországon, alkalmazottként, mindig bejelentve, fehéren, nem voltak beosztottaim, nem zsákmányoltam ki senkit. Jól tanultam, jó vagyok a szakmámban, keresett volt a tudásom. Január óta vagyok külföldön, az otthoni mérleg:

- Saját lakás (valami jelentéktelen hitel van még rajta, de hülye lennék végtörleszteni jelenleg, amúgy se forintban jön már fizum, tehát egy stressz-faktorral kevesebb)
- Minden évben nyaralások, élet, buli
- Megtakarítás, befektetések kb. 8-10M HUF a lelépés előtt

Ugyan három hónap után még nyilván nem tartok ugyanitt, és belátható időn belül saját lakásom se lesz, de a megtakarítások ugyanúgy gyarapodnak, sőt, az a 100k EUR mondhatni teljesen reális közelségbe is került, na nyilván nem 1-2 év alatt, de nem is fogok rá egy fél életet elpazarolni, meglesz az hamar.:)

Szóval ébresztő, prolikám! Az átlagfizetés az kb. semmit sem mond, felesleges azzal pedáloznod.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 12:35:13

@Legelő Őse: köszi blogmotor, hogy eddig nem látszott, újra írtam, erre bedobtad.. szuper vagy!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.27. 12:35:34

nem a 100ezren van a hangsúly, hanem az elven, ha egyszer elfogadják akkor simán lehet 10ezer, majd ezer is a határ, nem??

netnepper 2013.03.27. 12:35:58

@Anyád, a szúnyogok!!!:
A "baráti" nyugat élükön a németekkel felszámolta a magyar ipar túlnyomó részét, ami kellett nekik az a belpiacunk és a sok ingyencseléd éhbérért.
Ehhez képest szövetségesként akár még szergej is csak jobb lehet...

2013.03.27. 12:37:27

@toportyánzsóti: Látom, hogy még néhány embernek nem jött le, hogy kurvára nem ez a lényeg. Hanem az, hogy ezután a te hatvanezer forintoddal is megtehetik akármikor, akárhol. Most már felfogtad?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.27. 12:38:24

Az EU-ra ebben a formában nincs szükség. Amíg marxisták adják az alaphangot Brüsszelben, nincs remény. Jobboldali fordulat szükséges.

toportyánzsóti 2013.03.27. 12:38:25

@hekhekhekhekkinen: Kemény érvkészleted van,senkiházi,tudatlan,úrhatnám panelproletár.Csókoltatom a tanáraid,akik elnézték hogy ekkora baromka maradjál polgár.

Fejesrob 2013.03.27. 12:39:00

@Legelő Őse: Az most tökmindegy miért jutott el Brüsszel idáig. Az az ő baja, az orosz milliárdos, aki vacillál az Euró és a dollár között ez kurvára nem érdekli.

Ciprust megmenti, de az orosz oligarcha pénzét nem. Ez azt jelenti, hogy Ciprusnak is annyi, legfeljebb nem kedden, hanem jövő kedden.

Ha olvasod a ciprusi híreket, pontosan tudják, hogy milyen sors vár rájuk. Kagylóból, polipból és szállodából ugyanis nem lehet megélni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 12:40:33

@netnepper: en a posztot pontosan ertem, csak a poszt kihagyja az elozmenyeket es azt, hogy a mostani tortenesek teljesen logikus kovetkezmenyei a ciprusi penzmosasnak es adoparadicsom uzemeltetesenek, az unios szabalyok union beluli athagasanak.
a magasabb nyereseg magasabb rizikoval jar. mondjuk ugy, hogy aki arra szamitva, hogy azon nyerni tud ciprusi szamlakon tarolta a penzet a kevesebb kamatot biztosito, amde tisztessegesebb es biztonsagosabb orszagok baknjai helyett, az most a rizikot kaptak a nyereseg helyett. de van mas lehetoseg is: nem vagjak meg abeteteket, az eu-imf nem ad nekik 10 milliard adoeurot megmenteni a betetesek penzet es teljes bukta. az, hogy a ciprusi kormany egy gerinctelen, hazudozo es szarrago banda nem az unio es az imf hibaja. az, hogy nem tudtak gazdalkodni es csodbe mentek nem az unio es az imf hibaja. es teljesen termeszetes, hogy nem fogjak ingyen kihuzni a szarbo, amibe onkent s dalolva belegyalogolt az unios adofizetoket megkarositva.

veracity 2013.03.27. 12:40:33

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: A betéteid 10 %-át levontuk, 3 millióból 300 ezret. Ezt le is csaptuk, maradt a számládon 2,7 millió.

A hiteleidnek is levonjuk a 10 %-át. Kaptál nemrég 10 milliót hitelbe. Most 1 milliót azonnal be kell fizetned, és továbbra is annyival tartozol, mint eddig! Szevasz tavasz!

öt görög 2013.03.27. 12:40:44

@mahet: mondom, hogy a gazdagok problémája
Bérel, megél és még félre is tesz.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 12:43:28

@von Putri: "Úgyhogy ha csődhullámot akartak elindítani, jól csinálják. Brüsszel ebben profi, sikerült elérnie, hogy a tagállamok közel harmada már csődközelbe jutott, még egy kis igyekezet és az egész EU-val sikerülni fog!"

kar,hogy jellemzoen azok a tagallamok mentek csodbe, vagy kerultek csodkozeli allapotba akik nem tartottak magukat szigoruan az unios szabalyozasokhoz es folyamatosan akijatszasra, csalasra, sunnyogasra jatszottak.

nagy kar, hogy igy van. kulonben igazad lenne. igy mondjuk pont nincs. de kar..:-)

belekotty 2013.03.27. 12:45:14

@Fejesrob: "Most ezt mi csináltuk volna, másnap már teljes erőből tombol az antiszemitizmus Mo-n. a nyugati lapok szerint." - hogy jön ide az antiszemitizmus?

Gera 2013.03.27. 12:47:22

Továbbra sem értem a szerzőt. Ha nincs bankmentés, ahogy ő szeretné, ezt már számtalanszor kifejtette, akkor százezer euro fölött eleve bukta van.

Fejesrob 2013.03.27. 12:48:05

@Fehér Folt: Pedig igaza van. Annyi, hogy nem a Marxisták tették tönkre, mert ezekhez képest az egy polgári irányzat.

Jártam a 80-as években (ny) Németországba, egyetemistáknál laktam és amin megdöbbentem az az, hogy az átlag német fiatalnak (és ez nem Berlínben volt, hanem a világvégén) a legszélsőségesebb kommunista rezsimekkel szimpatizált. Pld. Kuba. Ráadásul nem egy, nem kettő, hanem mindenki. Ezek közösségekben laktak, közösen béreltek lakást és ezek a lakások tele voltak forradalmi könyvekkel, plakátokkal, még ahová inni jártunk (divatosan lepukkasztott hely) is plakátok voltak, miközben 4 márka volt egy sör.

Ugyanakkor állandóan kapacitáltak, hogy disszidáljak, mindent elintéznek, mert Mo. az egy szegény diktatúra, munkatábor.

Ma ilyenek határozzák meg, mi Európa.

toportyánzsóti 2013.03.27. 12:51:05

@Brandon Frazer: Az adód 1%-án kívül miről dönthetel?Minden másról a gazdag elit dönt helyetted,max nézheted a játékot,

nolto 2013.03.27. 12:53:03

Megy a nagy jajveszékelés, pedig ez végre egy normális lépés. Ha válság van (most pedig az van), akkor annak kell a zsebébe nyúlni, akinek van is ott valami, nem azt kell sarcolni, aki amúgy is szegényen vergődik. A betétben elhelyezett pénz, az tulajdonképpen a fölösleg, így csak a fölöslegből vesznek el valamennyit. Remélem Ciprust sokan követik még.

von Putri 2013.03.27. 12:54:28

@Legelő Őse:
"Szóval az EU a hibás, hogy sok ország nem tartja be a szabályokat, nem valós adatokat vall be"

Brüsszel egy nagy pöcegödör, ahová bárki odahorhatja ami oda való, feltéve ha haverilag teszi. Az EU tagállamok 2/3-a nem tartja be a 3%-os államháztartási deficit limitet, még kozmetikázott mérleg szerint se. Görögország deficitje éveken keresztül 10% felett volt, és ezt mindenki tudta, még csak nem is kellett hozzá szakembernek lenni. Túlzottdeficit eljárás viszont csak Magyarország ellen folyik, ahol elismerten 3% alatt van a hiány

Ennek az üzenete világos: csináld amit a keresztapa mond neked, és nem lesz bajod, de ha nem akkor megütöd a bokád. A veszteséget meg majd lenyeletjük valakivel, ha kell majd elrekviráljuk tőle, mert nálunk a maffiában ez így szokás

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2013.03.27. 12:54:56

A minap töprengtem el ezen. Volt itt is olyan hozzászólás, hogy nem lehet 100 ezer feletti összeget félretenni - legalábbis tisztességes munkával. Cáfolnék. Csak kicsit.

Szóval van egy lakásom, amit el akarok adni. Nem sokat ér, kicsi és sötét, kapok érte maxi 20 ezer dollárt. Évente keresek olyan 30-32 ezer dollárt, ebből 15-18-at tudok félrerakni, mert kibaszott zsidó... izé: skót vagyok. Vagyis a számlám évente ekkora összeggel növekszik - pontosan 5 év alatt megvan a több mint 100 ezer dollár.
De tovább megyünk, mert a váltás miatt többre van szükségem: 6 év alatt megvan a 100 ezer euróm. Hurrá.

Ha bankban tartom, akkor pöcsfejek elveszik az egyötödét, mondván, hogy gazdag ember vagyok és megérdemlem ezt. Ezért a pénzért éjjel-nappal dolgoztam, sokszor tényleg napi 12-14 órákat, mellette órákig utaztam be és hazafelé a munkahelyre, a családomat csak Skype-on láttam ebédidőben, meg hazafelé a buszon, mikor beszéltem velük. Hétvégén sokszor elvállaltam a szombatokat, extra fizetésért, mert kellett.

És akkor jön Shlomo és közli, hogy 100 ezer felett van a pénzem - övé az ötöde. Elveszi, mert a homlokára IMF feliratot tetováltatott és előtte gondosan vágatott a pöcséből egy kicsit.

Igenis felháborítónak tartom ezt. Regényeket írok, van kilátásban szerződésem könyvkiadókkal, akik nem szégyenlősek 60-80 ezer dollárt is kifizetni a kéziratomért, amiből ha leadózok, marad 45-55 ezer. Ha bejön a könyv, további pénzek esnek a zsebembe. Hová tegyem a pénzemet? Bankra akarom rakni - ahol aztán 100 ezer fölé ugrik és elvesztem az ötödét. Mert ŐK OTT VALAHOL MESSZE ezt követelik, és a bankom ezt meg is teszi.

Ellopják azt, ami az enyém.

Szóval érdemes minden okosabb srácnak a 100 ezerből inkább összefogni, fegyvers alakulatokat szervezni és megdönteni egy olyan uzsorakamatra épült rendszert, mint amiben élünk. Az összest. Nem a magyart, nem a németet vagy angol - az összest. Mert addig, amíg ezt hivatalosan meg lehet tenni, senki és senki vagyona nincs biztonságban.
Nekem senki se mutogasson, hogy nem tisztességesen kerestem meg a pénzemet és jogos volt elvenni az ötödét. Baszod: azért a 20 ezer euróért (olyan 28-30 ezer dollár) én két évig keményen dolgozom - éjjel és nappal. Úgy, hogy (ismétlem) magánéletem nem sk van.

Egy perc alatt lopják el tőlem ezt a nehezen tüsszentők. Hát ez nem igazán működik.

agymosott.blog.hu

pizzaboy 2013.03.27. 12:55:26

@netnepper: nyilván nem éltél még '89 előtt... Szted a Szovjetúnió mit csinált? Virágot hordott az ebédlőbe? (A spájzon keresztül). Ott is ránk volt kényszerítve, egy olyan fajta külső akarat, amely azt irányozta elő, hogy az országunk képtelen legyen önállóan ellátni magát. (Ez persze nem csak MO-ra vonatkozik.)

Fehér Folt 2013.03.27. 12:57:06

@Fejesrob: juj, a gonosz nyugat-német marxisták döntik el, mi európa. gondolom, ők tették a trónra merkelt is, aki szerint a demokráciát "piacbaráttá" kell tenni (azaz a tőke érdekei szerint korlátozni). te idióta.

von Putri 2013.03.27. 12:57:34

"leírhatatlan nevű holland pénzügyminiszter "

Ha ő a leírhatatlan, akkor ez meg a kimondhatatlan:
"Benoit Coeure, az Európai Központi Bank igazgatósági tagja. "

Kúró Bendegúz

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2013.03.27. 12:58:16

Az alapvető probléma itt az volt, hogy a ciprusi bankoknál tőkehiány keletkezett az eszközeiken elszenvedett veszteségek miatt. A tőkehiányt rendezhették volna a tulajdonosok - nem rendezték. Mivel a betétek biztonsága az állami garancia miatt közügy, az állam ilyenkor lépéskényszerbe kerül. A ciprusi állam sajnos a bankszektor méretéhez képest szegény, saját erőből nem látták lehetségesnek megoldani a helyzetet. Ezért mentek KÉRNI a nemzetközi intézményekhez.

A betétekre vállalt állami garancia a bankok állami támogatása. Ha nem lenne a garancia, jóval nehezebb helyzetben lennének.
Ennek a garanciának az árát valaki meg kell hogy fizesse. A kérdés itt pusztán annyi, kihez nyújtják be a számlát?

Másik lényeges szempont, hogy ha a nemzetállamok garantálják a betéteket, akkor ez a garancia csak annyit ér, amennyit az adott állam fizetőképessége.

Ahogy én látom, az első javaslat elvetése katasztrofális hiba volt a ciprusi vezetés részéről. A 100 000 EUR alati betétek mentésének a költségét simán rányomni a nagyobb betétesekre, ellentmond minden gazdasági és erkölcsi megfontolásnak. Nem tudom, józan ésszel hogy gondolnak kijönni ebből a csapdából.

Szóval, aki itt hibázott: a) ciprusi bankok, amiért ilyen helyzetbe kerültek, b) azok a betétesek, akik ciprusi bankba vitték a pénzüket (azt soha senki nem mondta, hogy a 100 000 EUR feletti betétekre állami garancia lenne!) c) ciprusi kormány, amiért ezt hagyta (támogatta), d) ismét ciprusi kormány/parlament, amiért a megoldással való kísérletezéssel még rosszabb helyzetet idézett elő.

Fejesrob 2013.03.27. 12:58:28

@Fehér Folt: Te idióta, nem igazán ezt írtam, azt írtam, hogy rosszabbak teszik tönkre mint a marxisták.

Te nem tudsz olvasni?

shushu2 2013.03.27. 12:59:58

@HomicideWatch: "Ahogy az EU. Sehogy, most zavarják csődbe a Laiki-t és tezsik tönkre a az egész ciprusi bankrendszert. "

Gondolom A ciprusi bankoknak semmi köze ahhoz hogy csődbe mentek, ők mindig a lehető legjobban jártak el, betartottak minden pénzomsás elleni törvényt, és semmilyen kockázatos üzletet nem kötöttek, csak az a fránya EU, na az teszi tönkre őket...

Fejesrob 2013.03.27. 13:01:11

@zombizan: Ez teljesen tökmindegy, mert az Euró nem csak ciprusi fizetőeszköz.

Ennek az üzenete nem az, hogy Cipruson kockázatos Eurót tartani, hanem az, hogy bárhol.

Larry Silverstein 2013.03.27. 13:02:07

Szerintem az eredti verzió lett volna a jó.

Irányított csőd, minden betét arányosan csökken(ezzel a betétes jól jár mert egy pánikszerü csődnél semmit sem kap). Ez sokkal igazságosabb mint egy állami bailout.

Ez meg hogy csak a 100e feletti betétesek szívnak még mindig igazságosabb mint egy bailout de marxista szaga van.

Void Bunkoid 2013.03.27. 13:02:08

@Kis ember:

bakker, nemtom hogy az ismerősödnek kalapot emeljek, vagy röhögjek rajta.

Egyrészt iszonyú önfegyelemről meg önmegtartóztatásról tanúskodik 10 évet folyamatban lehúzni egy hajón robotolva.

Másrészt, a despotikus középkori birodalmak idején a bűnözők által egyik legjobban rettegett ítéletvégrehajtási forma a gályarabság volt.

Tíz évig alig normálisat enni-inni és az evezőt húzni a dagadt fedélzetmesternek, vagy takarítani-csicskulni a dagadt turistáknak igazából nem sokban különbözik. Max annyiból, hogy az utóbbira önként szoktak vállalkozni azok, akik nagyon hülyék :)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.03.27. 13:02:11

@Anyád, a szúnyogok!!!: Akkor én most nem vagyok kisember? Anyám gimnáziumi tanár, apám biztonsági őr, nagyapám portás.
Mégis van 100k ojróm. Én kerestem. Versenyszférában. Családi hátteremet látva sejtheted, hogy nem vagyok az a csókos típus. Csak nem picsogni kell, hanem ésszel meglátni a lehetőségeket.

Fejesrob 2013.03.27. 13:02:17

@shushu2: Az orosz oligarchát ez nagyon nem érdekli. (Engem sem érdekelne, ha lenne most négymillió Euróm bárhol, már tenném is át dollárba).

Fehér Folt 2013.03.27. 13:05:47

@Fejesrob: hát pedig forradalmi könyveket olvasó marxista fiatalokról pampogtál, tehát két lehetőség marad: nagyon hülye vagy, vagy nagyon hülye vagy.

Fejesrob 2013.03.27. 13:07:29

@Void Bunkoid: Van előnye. Egyrészt elmehetsz kb. 40 éves korodban nyugdíjba, másrészt vannak egészen jó hajók is. Harmadrészt emelkedsz a ranglétrán.

Egy ismerősöm is csinálja, ő még meg is lépett a hajóról olyan szar volt, pedig Panamából kellett hazajönnie. Viszont most nem elég, hogy OK helyen van, svájcba mehetne egy nagyon menő szállodába egyenesen csoportvezetőnek.

Azért ez nem rossz karrier, ha kibírod az első pár évet.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 13:08:18

@Fejesrob:

Várja őket a jogbiztonság hazája Oroszország!
No meg a Putyin elvtárs és KGBje.

70 éves tapasztalattal a háttérben :O)))

Fejesrob 2013.03.27. 13:09:10

@Fehér Folt: Á, te reménytelen vagy. Olvasd már el újból. B+ és még te hülyézed a másikat.

protézisesh 2013.03.27. 13:09:34

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "cipriota marinenik megvalasztottak a kormanyt, ami maffiozokkal kokettalt. azt kapjak, amit erdemelnek. ahogy ez az orszag is azt kapja amit erdemel, mert megvalasztotta orbant. a szabadsag, a dontesi jog, a valasztas joga = felelosseg es a kovetkezmenyek vallalasa."

Nem, nem és nem. Nálunk ugyi a 2/3 megválasztotta a felcsúti törpét, ÉN nem választottam meg, nem is rá szavaztam, szégyenlem, hogy ő vezeti az országot, de ugyanúgy iszom a levét, mint az aki rá szavazott. Tipikusan az a történet, hogy a nincstelen réteg (nyugdíjas, mélyszegény, kisebbségi, proli, stb.) akinek nincs "vagyona", nincs megtakarítása, némi populizmussal és 2 kiló krumplival megvehető. Akik meg az SZJA 70%át összeadják, meg a kicsit jobb fizetésükből fogyasztanak is (ÁFA), azok vannak szopóágon, halmozottan.

NÉzd meg a békemenetek közönségét, a tévészékházgyujtogatókat, meg a gárdistákat és azokat akik ellen a gárdisták vonulnak. Van BÁRMELYIKNEK is veszíteni valója? Nincs, ezért kurvára leszarja a magasabb erkölcsi/felelősségi kérdéseket 5 Ft pillanatnyi előnyért.

Az Ő szar választásáért viszont ÉN viselem a felelősséget. Nem ő maga és nem a cirpusi offshore bajnok közgép-kör...

És a 2. pont: ha ma cipruson lehet rekvirálni, akkor holnap az EU bármelyik másik országában is lehet. Ennyi.

protézisesh 2013.03.27. 13:10:21

@Legelő Őse: "De mi van a kisbetétesekkel? Brüsszel állítja, hogy nekik nem eshet bántódásuk.

Nos, csak emlékeztetni szeretnék rá, hogy az első EU javaslat szerint a 100000 eurónál alacsonyabb betéteket is érintette volna az illeték. A ciprusi parlament ezt leszavazta. A most véglegesnek tűnő verzió esetében inkább megkerülték a törvényhozást. De mindegy, a lényeg, hogy Brüsszel eredetileg célba vette a kisbetéteseket is. Könnyedén megtehetik, hogy az új törvényben hagynak egy kiskaput az elvileg biztosított betétek sarcolására is."

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 13:11:30

@Eltévelyedés:

Vagy hazudsz, vagy sokat szakítasz állambácsi zsebéből.

Elnézve a Fideszes lumpenproli társaságot(Orbán putri, Áder istálló, Lázár disznóól, Balog esztergapad) az is lehet, hogy a kommunista élcsapat megbecsült tagja vagy.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.03.27. 13:12:08

@Fejesrob: Juj ember remélem nem a gazdasági szektorban dolgozol. Egy vasat sem bíznék rád.

"Egy részét rubelben tartani szerintem okos gondolat."

Okos basszus egy olyan pénzben amit még anno Soros egymaga, na jó meg az Őt követő spekuláns töke gyakorlatilag majdnem teljesen tönkrevert néhány nap/hét alatt. Én még emlékszem vajon te is?

Egy olyan ország abszolút nemzetközileg el nem fogadott pénzeszközébe, aminek az értékét semmi nem garantálja. Ha Putyin bácsi úgy dönt semmit nem ér, de nem gond mert ha egy komolyabb spekuláns töke megmozdul akkor dettó.

Ennyi erővel lehetne valami Afrikai pénz is, mondjuk Kongói frank.

Tudod a deviza tartalék lényege, hogy egy olyan pénzben legyen ami konvertibilis, stabil elfogadott nemzetközi fizető eszköz. Na a rubellel az oroszon kívül mindenki kiröhög és elhajt a búsba.

Ez az egész ötlet akkor hülyeség, mint ha az eget akarnánk, lilára festeni ecsettel. Egy félkegyelmű dilettáns eldrogozott agyú baromnak juthat csak eszébe az egész. Ja és tényleg hiszen a begombázott, pöttyösfenekű kusza-szemű taigetosz pozitív barom ötlete.

telkoe 2013.03.27. 13:13:00

@Fejesrob: Alapvetoen joleti tarsadalomban konnyu extrabalos alternativ eletstilust folytatni. Egy igenytelen szinten sokaig el lehet vegetalni, ha kell valami van akkor kihuz a tarsadalom belole. Igy csinalt karriert Joschka Fischer es most a regi NDK komcsi vonal is elokerult Wagenknechttel es Kippinggel.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 13:15:28

@protézisesh:

Hazudsz,nem volt ilyen EU javaslat.
A ciprusi miniszterelnök heccelte ezzel az ottani plebset.

A célja csupán annyi volt, hogy időt nyerjen az orosz maffiának a pénze kimentésére.

Nincs hiteles forrásod arra, amit állítasz a ciprusi miniszterelnökön kívűl.
A német pénzügyminiszter épp az ellenkezőjét állítja.
Ciprus csődben, a németek jól vannak. ezek után döntsd el, hogy számodra ki hiteles, a csődbe vivő, vagy a felelős gazdálkodó.

Fejesrob 2013.03.27. 13:15:35

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Nekem azzal együtt van egy olyan tippem - nem állnék ki mellette 100%-ban - , hogy Ciprust, mint adóparadicsomot nyírták ki. Nem az orosz oligarchiák miatt, hanem a német, francia cégek miatt. Egyenlőre nem tudom elképzelni miért érné meg, mert az Euró szerintem mesterségesen van feltuningolva és nem gondolom azt, hogy ezt akik a döntéseket hozzák, ne tudnák.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 13:17:23

@Anyád, a szúnyogok!!!: "Magyarul nem akart fizetni az adott állam jogbiztonságának"

Attól, hogy valahol extra sarcokat fizetsz, nem vagy jogbiztonságban, lásd Magyarország.

Fejesrob 2013.03.27. 13:18:18

@Nikosi: Te ne menj pü. szakértőnek. A rubel már eleve olyan szempontból szükséges, hogy az oroszok az Eu után második legnagyobb kereskedelmi partnerünk, egy energiahalmaz tetején ül, társadalmi rendszere pedig stabil.

Igen, ha Kongó is ilyen lenne, akkor a kongói frank is nagyon OK lenne, mint egy másik halmaz a tartalékcsomagban.

2013.03.27. 13:19:02

Érdekes: az eladósodott hitelesek megsegítése egy országban sem érdekes, míg a bankok megsegítését bármi áron véghez viszik.
Tényleg megérett már az emberiség a pusztulásra!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 13:19:07

@protézisesh: te most direkt ferdítesz? Erről szó sem volt. Ráadásul ha kicsit is értenéd, ez a legrosszabb szcenárió lenne az EU-nak, miért tenne ilyet? Nem értem ugyanakkor,hogy miért kell kitalálni ilyesmit? De tényleg. Ez neked méirt jó?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 13:20:55

@SamSem: ma válogatott hozzászólók szólhatnak csak hozzá? Jelenleg az egyik bankot bezárják! Tehát nem megsegítik, hanem bezárják. AZ Eu és az IMF pedig 10 milliárd EUR-al segít hogy a garantált betét összegek megmaradjanak. Akkor te most miről beszélsz?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 13:21:59

@SamSem: ezt még kiegészíteném azzal, hogy a bankokban a lakossá, és a lakosság tagjaiból álló vállalkozók pénze is ott van. Nem tudom érted-e az összefüggéseket, de az már csak egy záró gondolat...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 13:23:17

@Nikosi:
A rubel úgynevezett biztonságát egy KGBs maffiózó társaság és az orosz energiahordozók biztosítják.

Na most az energiahordozó támaszték épp kidőlni látszik az amerikai palagázipar felfutásával.

Marad Putyinba és a KGBjébe vetett hit.
Mondjuk 70 évnyi szakmai tapasztalatuk van egy stabil diktatúra fenntartásában :O)))

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.03.27. 13:25:17

@Fejesrob:

Én momentán nem örülök az nagy Orosz összeborulásnak. Egy az az állam egy óriási maffia. Kettő az oroszok mindent tízszeresen fognak bevasalni rajtunk. Hozzájuk képest az utált IMF egy pincsi kutya. Az oroszok hatalom, gátlástalan, erkölcstelen,és könyörtelen. Ha van állam amivel még üzletelni is veszélyes, nem hogy segítségét kérni az Oroszország.

Ez van de tudod nem a kormány megy majd Oroszországba rabszolgának, hanem mi a lakosság, és ha nem önként és dalolva leszünk az Oroszok szolgái akkor majd ránevelnek.

Mielőtt szó szerint értenéd, vonatkoztass el ez egy hasonlat volt mit várhatunk Oroszországtól. Én örültem, hogy megszabadultunk tőlük, a kormányunk meg vissza akarja adni nekik az országot a nagy függetlenséget kommunikálva.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.27. 13:26:36

"az első EU javaslat szerint a 100000 eurónál alacsonyabb betéteket is érintette volna az illeték"

NEM VOLT ilyen EU javaslat. Azt a ciprusi kormány tette hozzá, önszorgalomból.

"az EU/IMF-mentőcsomag előírja, hogy a ciprusi államnak magának is hozzá kell járulnia bankjai megmentéséhez – a ciprusi kormányra van bízva, hogyan teremti elő ezt az összeget;
a kormány az első javaslat szerint a 100 ezer euró alatti betéteket is megadóztatná, jelenleg a dolgok – érthető módon – abba az irányba haladnak, hogy a kis összegű (100 ezer euró alatti) betéteket nem vagy csak sokkal kisebb mértékben adóztatják meg, a különbséget átterhelik a nagyobb összegű betétekre;"

magyarnarancs.hu/felcsuti/moricka-es-a-ciprusi-bankbetetek-a-magyar-kormanynak-mindenrol-az-jut-eszebe-84033

Fejesrob 2013.03.27. 13:27:55

@telkoe: Ezek a német precizitást, önzést és fegyelmet keverték a legszélsőségesebb eszmékkel, mert mindennapjaikban hihetetlenül fegyelmezettek voltak és ez az egész szürreálissá tette őket.

Meghaltak volna párás szemmel Kubáért, de az utcán lassan megfagyó bevándorló a legjobb esetben nem érdekelte őket, rosszabb esetben még odébb is rúgták.

Mo.-ról pld. teljesen téves képzetük volt.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 13:29:35

@Fejesrob:
"A rubel már eleve olyan szempontból szükséges, hogy az oroszok az Eu után második legnagyobb kereskedelmi partnerünk"

Tedd hozzá, hogy IMPORTBAN!
Hatszor-hétszer akkora az orosz energiahordozó import ide, mint az export oda! A kiszolgáltatottságunkat nézve 60 éve orosz energiagyarmat vagyunk. Ha rubelban lesz a valutatartalék, akkor már pénzügyi gyarmatuk is leszünk.

Ha Dunaferr mellé Paksot és néhány nagyobb céget még megkapnak, akkor az ipari gyarmatuk is leszünk. Aztán irány vissza a KGSTs igénytelenségbe.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 13:29:47

@protézisesh: de, de , de es de.

akar tetszik, akar nem, a felelosseg a tied. mit gondolsz, mit keres felmillio munkakepes, nyelveket beszelo, gdp termelo magyar kulhonban?:-)

azt a biztonsagot, amit a csurheketharmad es az altaluk megvalasztott orbanek elvettek toluk. a lehetoseget, biztonsagot, jovokepet.

ha megvalaszt a plebs ketharmaddal egy pszichopatat es a retardalt samanjat, akkor le kell lepni hagyni a sajart szarukban megfulladni ezeket a gyokreket. ezt teheted magadert. ez a te felelosseged.

szembe menni nem tudsz a csurhevel, hat hagyni kell, hogy a sajat klarukon es eletuko aran tanuljak meg, mit lehet es mit nem. nem vagy koteles benne reszt venni. mit gondolsz, en 40 evesen miert dontottem a kulfold mellett?:-)

egyszeruen engem ne nezzenek ugyanolyan faszparaszt, tolvaj gyokernek, mint az egysegsugaru fideszes untermenscht. mert a felelossegem a sajat eletem es annak iranyitasa.

hogy klasszikust idezzek:

el lehet innen menni, ha nem tetszik.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.03.27. 13:33:06

@Fejesrob: Szerinted te szépreményű közgazdasági guru, szerinted az orosznak rubelbe fizetünk. Nem barátom hülye lenne abba elszámolni bárkivel. Dollárba fizetünk mindenért és nem fogják elfogadni a rubelünket. Majd jól a átváltják dollárra aztán azzal majd mehet a fizetés.

Ráadásul mi a fenének tartalékolni egy olyan pénzt amivel mindössze egy maffia országot tudunk kifizetni. De még azt sem mondjuk. Ráadásul a tartalék lényege nem az, hogy abból fizetünk minden évben valami. Tehát már a tartalék mint szó értelem sem jön át se a hígagyú barom kuszaszemnek, se neked.

Ráadásul nem valami érték álló dologban kéne tartalékolni? Mert a rubel értekét a gáz és az olaj adja, semmi más. Amint ezen két energiahordozó kitettsége világ viszonylatban csökken abban a minutumban Oroszország és a rubel egy kalap szar lesz.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 13:34:15

@SamSem: Nekem az egészben az furcsa: Egy vállalkozásról lehet tudni mikor van csődben, mikor válik fizetésképtelenné. Ha belenézel a könyvelésébe, amit egy könyvvizsgáló megtehet bármikor, egyértelműen kiderül.

Egy banknál nem így van? Most vagy van fedezete a betétesek pénzére, vagy nem! vagy nekik nem kell ilyen szigorú könyvelést vezetni?

Nekem egyre inkább az a véleményem, hogy gyakorlatilag maga a bank sem tudja mire van fedezete, hanem egyszerűen egy döntés kérdése, hogy egy bank épp "csődben van" vagy nem. Valójában semmilyen könyvelésük, nyilvántartásuk nincs, elszámolni nem kell senkinek.

vomit 2013.03.27. 13:35:42

www.youtube.com/watch?v=WJbFB2O-nwI
"fedezet nelkuli papirpenzt tartani es ebben megtakaritani, mikozben az emberek a tudatukra ebrednek? hat ez egy eleg ijeszto felallas"

smartdrive 2013.03.27. 13:36:04

és bazmeg ebből írt egy blogot. és kirakták a címoldalra. 0.000 hozzáadott értékkel

ekat 2013.03.27. 13:36:57

@Zedder: Mi meg a férjemmel se multinál nem dolgozunk, se nem vagyunk semmilyen vezetők, ja és minden forint leadózott, de havi 180-190.000 Ft-ot azért félreteszünk. (Igaz, egy részét nyaralásra, tehát csak rövidtávon.)

mendson 2013.03.27. 13:37:37

A blog szerzőjének figyelmébe ajánlanám az "Országos Betétbiztosítási Alap" szabályzatát.És igen csak a betétbiztosított értékig érdemes. A többít egy rakás más ,többlábon állással egyenértékü , helyre kell elhelyezni,befektetni.
Ciprus,Kajmán sziget stb. magas kamatigérvénnyel és/vagy titkossággal gyüjt betétet ami simán pilótajáték.Mert mi a lószarból fedezné a magas kamatot , ha nem más, még magasabb kamatot igérőnek való tovább paszolással.Ugyanis olyan iparág nagyon, de nagyon kevés van ami évi 15-20%-ot produkál a beruházás évében és még 20-30 évig. Vagyis 100 eurót betevőnek 110-et igérek és tovább hitelezek valakiknek akik legalább 115-t adnak majd vissza.Igen ám , de neki is valahonnan ugye.Tehát ő tovább adja olyan provident kamatra. De ami a lényeg, a 100 euro simán mozgat papiron 200-at,de amint elszkad a "lánc" bukik a valódi pénzt berakó.
Leszögezhetjük, a cikkiró simán bebizonyította saját magán a pénzügyi ismeretek oktatásának hiányosságaít.

himpellér 2013.03.27. 13:38:23

A faxom az összes bankba, meg bankárba! Legyen Kiszel Tünde a köztársasági elnök! Ő majd megold mindent! (Jól mondom Tünci?)

Fehér Folt 2013.03.27. 13:40:00

@Fejesrob: te tudod egyáltalán, mi az a marxista?

Fehér Folt 2013.03.27. 13:41:08

@himpellér: ez kurva erőltetett, nagyon gyorsan hagyd abba.

Void Bunkoid 2013.03.27. 13:43:14

Amikor valaki a 100e euró feletti megtakarításokról, mint nem tisztességes cselekedetről beszélt, alapvetően nincs igaza, mert ja, egy normális ár/bérképzésű társadalomban 10 év alatt igenis össze lehetne gyűjteni egy ház árát.

Amiben TALÁN igaza van, hogy alapvetően a pénz, mint olyan megjelenésével, sőt alapvetően a területfelhalmozás megjelenésével kezdetét vette a tisztességtelenkedés az emberiség történelmével.

Eleve pénzt az tud felhalmozni, aki előtte valamilyen termékből felhalmoz jóval többet, mint amire neki szüksége van, így pénzzé teszi.

A többlettermékhez többleterőforrásokra-nyersanyagokra van szükség, azaz mondjuk földbekerítésekre-kisajátításokra.

Ezek pedig - mivel az emberi civilizációk azért mindig törekedtek a csoportosulásra, tehát a törzsekbe-falvakba, satöbbi-satöbbi tömörülésekre, azaz többen laktak kis helyen - szóval ezek a kezdeti tőkefelhalmozások, amikoris a völgyben fekvő törzsi táborból faluvá fejlődött civilizácókcska elöljárója eccercsak körbehúzta primitív kerítéssel a völgy háromnegyedét hogy na mostantól kezdve ez itt a kerítés mögött mind az ÖVÉ egyedül - ez mindig is gyakorlatilag igazságtalanul, valaki(k)nek a kárára történtek.

telkoe 2013.03.27. 13:54:11

@Fejesrob: Romlanak ezek a nemetek, ezzel a fajtaval nem talalkoztam, bar joval utanad voltam ott :) Ezeket is Linksalternativeokofaschisten-nek hivtak a haverjaik, de messze nem voltak mar ennyire fegyelmezettek. Viszont a csajoknak elvi kerdes volt hogy ne hagyjanak ki semmit.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 13:56:41

@Nikosi:

Ráadásul épp faszkalép Antallék követelték ki a dollárelszámolásra való átállást még 1991ben.

Az oroszok tulajdonképpen belőlünk, a volt keleti birodalmuk levált tagjaitól beszedett dollárból erősödtek meg.
Ráadásul még az igénytelen, normális piacon eladhatatlan magyar ipari, élelmiszeripari termékek vételi kötelezettségeitől is megszabadultak. Aztán szépen becsődöltünk mindenben mezőgazdaságra alapozott feldolgozóipar, stb, és a játék vége az, hogy visszakerülünk a befolyási övezetükbe és még jobban kiszolgáltatottak leszünk nekik, mint 1990 előtt.

Jól kimatekolták ezt ott a KGBben.
Csak pár hazaáruló szarjankót kellett hozzá megvenni, akik Birkameneteken hergelik a parasztokat az EU és az IMF ellen.
Mert azt elfelejtették Széles elvtársék a bégető birkáikkal közölni, hogy a játék arra megy ki, hogy OROSZ GYARMAT LEGYÜNK!

Fejesrob 2013.03.27. 13:56:52

@Nikosi: Nem hiszem, hogy mi dönthetnénk el. A nyomás állandó, az EU nem tud többet felvenni, ma már az export sem megy import nélkül.

Nem hiszem, hogy abban a helyzetben vagyunk, hogy eldönthetjük, nem kellenek az oroszok. Tőlük kapjuk az energiát, kiugrási lehetőségeink, mezőgazdaság, turizmus összes más célpontja vagy már telített, vagy reménytelen.

Ahogy olvasom különféle fórumokon a Kecskeméti Merc. gyárból a dolgozói kommenteket azt kell mondanom, tökmindegy, hogy németek vagy oroszok.

Fejesrob 2013.03.27. 13:58:45

@Fehér Folt: Na látom felfogtad harmadik nekifutásra.

Nem haragszol, de ezt nem veled beszélném meg.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 14:00:49

@Void Bunkoid:
"egy normális ár/bérképzésű társadalomban 10 év alatt igenis össze lehetne gyűjteni egy ház árát."

147 EZER FORINT A MAGYAR NETTO ÁTLAGFIZETÉS.
20 év kell 100 ezer Euro félretételéhez, és akkor még nem ettél semmit sem.

Milliós fizetésű minisztériumi fasszopóból, multihoz elszegődött hajcsárból kevés van. Nem államcsöcsre bekötött tisztességes vállalkozásból is.

VT Man 2013.03.27. 14:02:19

@netnepper:
"Nálunk például nem 100e € lesz a limit, hanem mondjuk 5-10 milla. "

Mondod ezt te. Azért, hogy riogass. Miközben semmi alapja nincs.

Nálunk is 100 ezer euróig (kb. 30 millió Forint) vannak garantálva a bankbetétek.

Ha ennél több pénzed van, ne tartsd egy bankban!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 14:04:59

@Fejesrob:

Egyet elfelejtesz.
Németországban nem úgy bánnak egy Merci alkalmazottal,mint nálunk.
Az alkalmazott kizsigerelése keleti-kommunista módi, és EHHEZ A KERETEKET, A TÖRVÉNYI FELTÉTELEKET A MAGYAR ÁLLAM BIZTOSÍTJA!

Gyakorlatilag rabszolgának adják el a magyar parasztot. Élőmunkát,ráadásul leértékelt élőmunkát exportál a Mercedes, a magyar munkaerő leéértékelését pedig az állam biztosítja.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 14:08:01

@VT Man:
Ha kilépünk vagy kirúgnak az EUból, akkor akkora betétgaranciát szavaz meg a magyar parlament, amekkorát akar.

Sőt, most is akkorát szavaznak meg, amekkorát akarnak. Mire az EU eljárást indít, visszacsinálják évek telnek el.
Addig simán lezajlik egy bankcsőd.

Larry Silverstein 2013.03.27. 14:09:23

@Anyád, a szúnyogok!!!: Ha nem tennék akkor a multi nem jönne ide, és az lenne a bajod, hogy elriasztják a tőkét.

Ezért kell saját tőke saját oligarchia és ha magántőke nincs akkor államosítás, ahogy Orbán helyesen felismerte.

s 2013.03.27. 14:10:26

Kurva sokszor leírtam, hogy vedd ki a pénzedet abból a kibaszott bankból. Mondjuk én úgy tippeltem, hogy orbáncézár fogja lenyúlni, nem pedig az eu, de szerintem ez lényegtelen különbség. A lényeg, nem a tied lesz. Hoppá. Teljesen mindegy, hogy orbán, vagy az ő nagyfaszkodása miatt az eu viszi -e el. Itt nagyon sok külföldi pénz van, lényegében az működteti az országot még ideig-óráig. Bent van az alaptörvényben, hogy amennyiben a kormány valamit elbasz, akkor azt mi fizetjük. Tehát az eu-nak ezzel még jogi munkája sincs. Szerinted ha itt végletesen minden elbaszódik, akkor a te bankbetétedre nem úgy fognak tekinteni, mint szabad prédára? Legyen eszed, öreg. Édesapád biztosan nem erre tanított, és most biztosan nem büszke rád, hogy ekkora fasz vagy. A külföldiek a saját érdekeiket fogják nézni, a saját pénzüket fogják menteni. orbánék a saját valagukat fogják menteni a pénzükkel együtt. Te ne legyél már akkora barom, hogy most, ameddig még EGYÁLTALÁN MEGTEHETED, nem a saját pénzedet helyezed biztonságba. Hallgass rám, nem fogod megbánni.

nyomasek 2013.03.27. 14:11:12

Bizony, ha gebasz lesz, ezt fogja csinálni az épp aktuális kormány. És pont azért, mert EU konform.
Annyi lesz csak a különbség, hogy a felső limit nem 100000 EUR lesz, hanem 100000 HUF.

flanagan76 2013.03.27. 14:12:08

@Anyád, a szúnyogok!!!: nálad a pont. Az EU gyakorlatilag modern rabszolgaság. Ugyanazért a munkárért itt töredékét fizetik ki a magyar munkaerőért. De miért? Mivel kevesebb vagy rosszabb a magyar munkájának a minősége?....

a mi zsírunkon élnek jól a jóléti társadalmak...Amennyivel többet kap egy német vagy bármelyik jóléti állam dolgozója a havi munkájáért, azt itt spórolják meg rajtunk, mert a megteremtett tőke/érték állandó szóval innentől ez szimpla matek...

Fejesrob 2013.03.27. 14:12:11

@telkoe:

"Viszont a csajoknak elvi kerdes volt hogy ne hagyjanak ki semmit. "

Ezen nagyon nem csodálkozom. Hallottam én a manntagról, de azt hittem, ez afféle hoax, hogy kiemelje, bezzeg mi magyarok mekkora bikák vagyunk.

Aztán néztem nagyot, hogy az egyik lány (8 fős kolóniába laktunk, mind lány rajtam kívül) 20 éves fiúja (ő a közelben lakott a szüleinél) pénteken délután odajött, 2 napig éltek, dugtak, majd a srác vasárnap délután kettőkor eltűnt és nem láttuk jövő péntekig. Sehol semmi sértődés, hiszen dolgozik.

(Én akkoriban még a vakondlyukat is a hét minden napján)

Amúgy Kelet-Németország nekünk amúgy is olyan volt, mint a nyugatinak Thaiföld, nálunk minden nyáron indult céges, KISZ által szervezett szextúra a keletnémetekhez, amely német lányiskolák 12-es osztályok táboraihoz volt hangolva.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.03.27. 14:13:12

@Anyád, a szúnyogok!!!: Lassan írom, hogy megértsd: NEM állambácsit pumpolom. Az agyamat használom, és a büdös multik megfizetik a szürkeállományomat. Ebből meg genynessok adót fizetek be, lévén alkalmazottként nem sok esélyem van a trükközésre. Költök is bátran, amiből 27% megintcsak az államkasszába vándorol.

Sőt, hogy adjak hozzá: én sem kedvelem drága kormányunkat, sőt.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 14:14:15

@Larry Silverstein: Nem az ingyen munkaerő miatt jön ide. Az zsebpénz. Azért jön ide, mert itt építhet természetvédelmi területre, és öntheti a szennyvizet szűretlenül a folyóba. Odahaza ezt nem teheti.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.03.27. 14:14:40

@Fejesrob: Hát az, hogy tökmindegy, hogy Németek vagy Oroszok én nem mondanám.

Az Orosz kitettségtől és szolgásságtól még a török megszállás is jobb. Az Oroszok egy fokkal sem jobbak a barbár tatár hordáknál.

Igen energiaügy ki vagyunk téve. De nem kéne egy mákszemnyit se lekötelezetté válni feléjük. Tudod ha az orosz kölcsön ad nekünk egy milliót majd egy milliárdot vár vissza. Olyan mint a falusi uzsorás, egyszer segít és soha nem szabadulsz tőle.

Az Orosz államnál/hatalomnál és a orosz mindenkori politikai elitnél gusztustalanabb, erkölcstelenebb, vérengzőbb, gátlástalanabb nincs a környéken (világon talán Észak Korea előzi őket), ezt első kézből tapasztalhattuk. A mindenkori orosz hatalom hagyta saját népét éhen halni tömegesen, Gulágra küldeni tömegesen, kiirtani tömegesen. Mit várhatsz el ilyen hatalomtól/néptől őszintén?

Larry Silverstein 2013.03.27. 14:15:51

@s: Okoska, a csődbe ment bank ügyfelei felelnek a döntésükért. Ez a lehető legigazságosabb megoldás. Ha másik bankban lett volna a pénzük megússzák. Ha meg az állam segíti ki a bankot mindenki szív.

Azért gondolom a bank menedzsmentje már elhagyta a szigetet..:)

Fejesrob 2013.03.27. 14:17:29

@Anyád, a szúnyogok!!!: Persze, versenyzünk a szlovákokkal, románokkal.

Na ezért nem vagyok a híve annak, hogy teljes egészében az EU hátsó udvara legyünk, mint a szlovákok.

Ugyanígy nem vagyok annak sem a híve, hogy teljes egészében az oroszok hátsó udvara legyünk.

Nagyon leegyszerűsített ez amit most írok, mert ugyanakkor a termelő jellegű beruházásra mégis szükségünk van, de mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a németeket, oroszokat etessük, gyógykezeljük, kikapcsolódásukról gondoskodjunk. Persze teljes egészében magyar tulajdonú cégekkel.

Fejesrob 2013.03.27. 14:23:38

@Nikosi: Az oroszok felé való kitettség kényszer. Elhiszed, hogy minden magyar azt szeretné inkább, én is, ha Algyő szolgáltatná az összes gázt és olajat.

A szépen gazdagodó orosz turistákra is nagyon nagy szükség van. Az oroszok újra felfedezték a magyar mezőgazdasági termékeket, a velük való mezőgazdasági kereskedelem óriási mértékben nő.

Most erre benyögöd mindezt Putyinnak, az azt mondja, el van intézve fiam, akkor megyünk a lengyelekhez, románokhoz vásárolni, neked viszont dupla áron adjuk a gázt, mert te olyan bátor és öntudatos gyerek vagy.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.03.27. 14:24:06

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): MEgadom magam. Igen, karakterenként kapok egy eurót, és van egy szép VIktor által aláírt plakettom, hogy ha a NAV cseszegetne valami adózás miatt (az mi a fasz?) akkor lobogtatom és máris kotródnak odébb. Így van.

Valamint támogatnak Amerikából / Moszkvából / Kínából / Izraelből / Szíriuszról (megfelelő aláhuzandó), valamint különmegállapodásként a muszlim világ vezetői is megígérték, hogy a paradicsomba jutok 40 szűzhöz korlátlan hozzáféréssel, csak hergeljem itt a népet.

picsába, lebuktam.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 14:24:32

@Eltévelyedés:
A "büdös" multi ugyan honnan szerzi a profitot arra, hogy téged, a kevesek egyikét jól megfizesse?

Vagy a melósai belét tapossa ki, vagy a fogyasztóit kúrja át, esetleg be van csatlakoztatva az állami újraelosztásba és az állam csecsét szívja vagy globális seftes játszmákban van benne.

De tökmindegy, a történet arról szól, hogy lehetsz te okos, ha mások, a döntéshozók a hatalommal élve el akarják venni a pénzed.
Vagy kitanulod a politikát, megvásárolsz belsős infókat,döntéshozókat és folyton a piaci mozgásokat tanulmányozva ide-oda rángatod a pénzecskédet vagy buksz mert szart se ér a pénzügyi tudásod.
Mindig van egy okosabb, egy erősebb nagy hal, ez egy ilyen sportág :O)))

sieddie 2013.03.27. 14:26:25

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Egyetértek veled,hogy adózni kéne mindenkinek, de a demokrácia, amely korrupcióra épül alapvetően, szalonképesen fogalmazva lobbi csoportok által vezérelt, addig lesznek offshore lovagok és igaz lesz a mondás, hogy gazdagok alig fizetnek vagy egyáltalán nem fizetnek adót, mondjanak bármit a politikusok, hisz gazdag emberek finanszírozzák a pártjukat, a választási kampányukat...

Tönkrement banknál, csökkenteni kihelyezett hitelállományát, a lehető legrosszabb amit tehetnénk, hisz akkor bevételi forrástól fosztjuk meg, még több betétes menne tönkre...

Moszkvában a nagybetétesek gondját elintézték, ki szív megint? A középosztály..Egyébként miért veszik el a megtakarításom? Nincs pénz? Hogyhogy kifogytunk papírból? Nem tudunk elég nullát nyomni egy 1 es után? Jegybank tud akkora címletet nyomni amekorrát akar..Pénz van annyi amennyit akarunk (nyilván inflációt generál)Ha kiveszem akkor jegybank "pecsétes" papírt kapok.

Miért nem oldják meg úgy helyzetet?Emberek nyugi nem kell kivenni a pénzt, ha pedig kiveszik jegybank kiadja..

Másik nagy kérdés:
A bank azért bukott be mert tartozik valakinek, tehát a megvágáskor leszedett lové odakerül, ha már így van miért nem kerül oda nekem betét formájában?
Ha görög államkötvény miatt bukott be?Akkor az EKB Fed mintájára miért nem veszi meg őket?
Elméletileg annyi pénze van amennyit akar...

Ja és ha pénzmosás, hány bankost, oeosz maffiozót csuknak le majd emiatt?Mert eddig ott tartunk hogy betétesek pénzét veszik el...

Void Bunkoid 2013.03.27. 14:28:01

@Anyád, a szúnyogok!!!: azt nem mondtam egy szóval sem, hogy itt jelenleg normális ár/bérképzésű gazdaság VAN. Az sajnos nincs. De emiatt ne engem szidj má' :)

Zedder 2013.03.27. 14:29:24

@Anyád, a szúnyogok!!!: "147 EZER FORINT A MAGYAR NETTO ÁTLAGFIZETÉS.
20 év kell 100 ezer Euro félretételéhez, és akkor még nem ettél semmit sem."

Újra leírom, mert nem csak proli vagy, te a felfogásod is gyenge.

Az állításod az volt, hogy tisztességesen ennyi pénzt lehetetlen félretenni. Ezzel szemben IGENIS LEHETSÉGES.

Az átlagfizetés SEMMIT sem jelent. Nézd úgy, hogy neked 5 centis kukid van, miközben az átlagos férfinak 13 centis a farka. Akkor neked hosszabb lesz? Nem, te maradsz törpepöcsű. Ellenben lesznek elég sokan, akiknek akár az átlagnál 2x is hosszabb a szerszámuk. Ennyi, remélem ezt a szintet már megérted.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 14:29:52

@sieddie: Szép is lenne, ha a kereskedelmi bankok találomra nyomtatnának eurót.
Amúgy szerintem nagyjából ez van, csak virtuális pénzzel. Abból számolatlanul bocsájtanak ki.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 14:31:34

@Fejesrob:
" a velük való mezőgazdasági kereskedelem óriási mértékben nő. "

Kár, hogy erre semmilyen konkrét adatot nem tudsz felhozni.
Szarért nem fognak ők se dollárt adni.
A magyar mezőgazdaság ma pár tucat oligarcha kezében van, akik gyakorlatilag az EU támogatások lenyúlásáért tartanak fenn néhány mintabirtokot.
Búza, kukorica, energiafű, amit tízezer hektárokon termelnek állami támogatásból, mert ehhez kevés meló, szakértelem kell.
Semmi olyan extra vagy igényes cuccunk nincs, amit nem kapnak meg máshol olcsóbban.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 14:32:09

@sieddie: Amúgy nem tudom feltűnt el, ha te mégy "csődbe", és nem tudod fizetni a hiteled a bank felé, akkor akár börtönbe is kerülhetsz. De ha a banknak hitelezel, és az kerül csődbe, nem tud fizetni, akkor bocs, így jártál.

Egyoldalú-e?

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.03.27. 14:32:57

@Anyád, a szúnyogok!!!: Megadom magam, bűnösök vagyunk mind! Ez egy ilyen játszma, az erős, okos, életrevaló bálnamercivel jár, a gyenge meg gyalog.
Remélem azért példás életed során teljesen önellátó vagy, és még Mari Nénitől is aggályos a tojásvásárlás, mert lehet, hogy használja valami multinak a termékét tyúkgondozás közben, (Kínai tojástartó, olcsó sajátmárkás csirketáp, kínai cipő, amiben jár) sőt, lehet, hogy nyugdíjjat is kap, ergo az állam csecsén él. Az pedig elfogadhatatlan, ugye.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 14:34:05

@Zedder:
Olvass is seggfej, ne csak a klavót verd itt agit-propos luxusórabérben!

A "büdös" multi ugyan honnan szerzi a profitot arra, hogy téged, a kevesek egyikét jól megfizesse?

Vagy a melósai belét tapossa ki, vagy a fogyasztóit kúrja át, esetleg be van csatlakoztatva az állami újraelosztásba és az állam csecsét szívja vagy globális seftes játszmákban van benne.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.03.27. 14:36:10

Én nagyon szeretnék spanyol, vagy olasz bankban pénzt tartani. Ha lenne. :)

kverti 2013.03.27. 14:37:50

Hatás, és kattintásvadász firkálmány. Én barom meg rá is kattintok.. :S Ehh..

sieddie 2013.03.27. 14:39:48

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
Korlátozott szinten nyomtathatnak illetve kreálnak. Erre alapul kötelező jegybanki tartalék elve. Kereskedelmi bankok meg jegybanktól kapnak csak pénzt ha kivonjuk az egyéb banki műveleteket, leegyszerűsítjük a dolgot és visszakövetjük a tranzakciókat..
Pénzt ki adhat, nyomtathat törvényesen? Csak az aktuális jegybank, MNB,FED,EKB stb...
Jegybank nem mehet tönkre, csakúgy ha nem fogadják el az ő általa nyomtatott, vagy elektronikusan előállított pénzt.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.03.27. 14:40:07

@Fejesrob:

Nem azzal van a baj, ha kereskedünk velük. De semmi szívesség kérés, nem bratyizás és jaj a adjál már egy kicsit kölcsön, meg jaj ugyan vegyél már egy kis államkötvényt. Mert ezek szívességek amikre nagyon rá fogunk kefélni, nekem elhiheted. Olyan mint a keresztapa, egyszer fog kérni majd csak , de akkor mindenünk rá megy majd.

Másrészt arra kéne törekedni, hogy minél kevésbé függjünk tőlük. Ugye ugye Bős–Nagymaros, és társai. Azt a projektet is idiotizmus volt lefújni. Minden területen arra kellene törekedni, hogy a ne függjünk olyan hatalmaktól amik nem megbízhatók. Nagy garral küzd kormányunk az IMF ellen, pedig az Orosz függőség sokkal veszélyesebb és sokkal többe is kerül, és még fog kerülni nekünk. Én inkább függök az IMF-től, USA-tól, Németektől mint az Oroszoktól vagy Kínától.

sieddie 2013.03.27. 14:43:07

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
Ezért írtam, hogy pénzemberek nem fizetnek adót és ők hozatják a főbb törvényeket (gazdasági szempontból legfontosabbakat), ami nem lenne probléma ha társadalmi szempontokat helyeznének előtérbe nem pedig egyénieket.

Fejesrob 2013.03.27. 14:43:38

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"A vidékfejlesztési tárca vezetője elmondta: évről-évre 20-30 százalékkal nő a magyar kivitel Oroszországba. A moszkvai üzletekben újra kaphatók magyar borok és konzervek. Reményei szerint a jövőben magyar élelmiszerüzletek is nyílnak az orosz fővárosban.
Itt szívós munkával, lépésről-lépesre lehet eredményeket elérni – mondta Fazekas Sándor, aki úgy látja, hogy a magyar prémiumtermékek versenyképesek az igényes orosz piacon."

A linket itt találod:

www.mezogazdasaginfo.hu/?tag=orosz

Ötödik cikk a sorban.

Larry Silverstein 2013.03.27. 14:44:49

Ez a durva, ezért volt a jegybank Simor idején független.....

index.hu/gazdasag/2013/03/27/simor_andras_az_ebrd_alelnoke_lesz/

Hahaha, bár kicsit sem vicces.

is 2013.03.27. 14:45:16

@Zedder: "Az átlagfizetés az kb. semmit sem mond, felesleges azzal pedáloznod"

Neked tényleg felesleges, hiszen te a felső 10%-ba tartozol. Szerinted a maradék 90% csak magának köszönheti, egyébként is, aki akar, talál munkát stb.

Én abból, amit leírtál azt szűröm le, hogy gazdag apucid volt, jó iskolákba tudtál járni, és az úristen jó fejet is adott mellé. Annyival több esélyed volt, mint egy borsodi nem cigány, hanem rendes magyar gyereknek, mint a makkom Jeruzsálemtől. És azzal kérkedsz ezek után, hogy te valamit is elértél? Nahát erkölcsöt, azt nem adott apád-anyád, az biztos.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 14:46:30

@Eltévelyedés:

Nem vagyok önellátó, de annyira hülye sem, hogy krokodilkönnyeket hullassak orosz seftesekért.

A jogbiztonságak, magas kamatynak, jó fizetésnek, magas profitnak, társadalmi békének ÁRA VAN, nincs ingyenebéd, valaki mindig fizet.

A faszt rinyálsz, hogy elbukhatod a pénzed, hisz kevés hozzá a tudásod, információs túlélési képességed, más ebben a sportágban okosabb és megesz.

Inkább azon aggódnák a helyedben, hogy ha tömegesen elindulnak innen kifelé a multik, mert mondjuk szemet vet a piacukra az állam, és kell a te jó fizetésed egy Fideszes pártfunkcinak, akkor ugyan hova fogsz menni kapálni a fene nagy okosságoddal?
Legalább arra az időre,amíg a fejünkre nem borítják az országot.

Fejesrob 2013.03.27. 14:47:15

@Anyád, a szúnyogok!!!: Erről sajnos nem tudok linket adni, mert azóta sem találom azt a weblapot, ahol ezt olvastam, de az oroszok egyedül tőlünk és Kínából importálnak nyulat.

Továbbá ha az orosz prémium minőségű csirkét akar venni, akkor magyart keres.

Ez egy orosz-magyar nyelvű weblap, az orosz-magyar kapcsolatok erősítését támogatja, és ilyesmi hirekkel van tele.

is 2013.03.27. 14:50:01

@Tom Bobb: "Bankra akarom rakni - ahol aztán 100 ezer fölé ugrik és elvesztem az ötödét"

Bankonként van 100 ezer euro limit, tehát:
1. rakd több bankba, 100 ezrenként
2. Ne ciprusiba tedd, amelyik becsődöl. amelyik bank nem csődöl be, oda berakhatsz 10000000000000000000000 eurot is. Ugye nem direkt vagy ilyen sötét, hogy ezt a bankcsődöt próbálod nem érteni? amelyik bank nem csődöl be, ott nem vesznek el semmit. Kapiskajes?

Fejesrob 2013.03.27. 14:51:28

@Nikosi: Tény, hogy kényelmesebb lenne egy segget nyalni, de az EU piaca számunkra kicsi és túl sok a konkurens. Ráadásul konzervatív is, sok terméket lengyelként, lengyel közvetítéssel tudunk eladni, mert a német magyarként nem veszi meg. (Kb. Vecsési káposzta effektus.)

Ezt kellene megértened.

Zedder 2013.03.27. 14:51:40

@is:

Itt tévedsz egy hatalmasat te is.

Egyrészt teljesen felesleges érzelmi alapokra átmenned. Nem az volt a kérdés, hogy 90% éhezik-e vagy sem, hanem az, hogy tisztességesen meg lehet-e keresni 100k EUR-t. Igen, meg lehet, pont.

A szüleimet pedig nyilván csak azért kevered ide, mert az érveid elfogytak, és ideje a személyemet támadnod. Egyrészt luftra futottál, mivel a szüleim keresztény tanáremberek voltak, tehát sejtheted milyen fizetésből kellett élnünk. Nem volt elitiskola, nem voltak magántanárok, nem volt semmi extra. Ellenben nem piáltak, nem dohányoztak, minden pénzüket a családra és a gyerekeikre költötték, boldog gyerekkorom volt, nem éheztünk, de nem is habzsoltuk az életet.

Oké, persze, ha cigányként indultam volna, lehet most 10 gyerekem lenne kitudja hány kurvától, játékgépeznék és piálnak egész nap. De újra kérdem: ez ki a halált érdekel? Nem az vagyok, önerőből, hátszél nélkül értem el, amit elértem, és képes vagyok változtatásra, új dolgok tanulására, alkalmazkodom, ha szükséges. Szociális érzékenységem pedig nincs, mindenki magáért és a családjáért felelős!

netnepper 2013.03.27. 14:52:28

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Na várjunk csak...
Miért csak Ciprus?!
Egész sor adóparadicsomot fel tudnék sorolni:adoparadicsomok.hu/
És még ott van Svájc is.
Innen lenyúljuk a lóvét, ott meg meghagyjuk?
Mindannyian tudjuk, hogy az offshore-t a most szemöldököt ráncoló nyugat tartja fenn a saját elitje/uralkodó rétegei számára, mivel nem szeretnék alávetni magukat a saját népük számára kialakított adórendszernek.
Mint írtam, legkevésbé sem a milliárdos adóoptimalizálók fogják megszívni a bulit, hanem a kisember, azaz a többség.
Egyáltalán nem osztom azt a véleményt, hogy a cél a rosszul gazdálkodó Ciprus megbüntetése volna.
Szerintem inkább egy olyan folyamatot kívántak beindítani, amely szerint bárkitől el lehet szipkázni a megtakarításait. Legalábbis az EU-n belül.
Egyébként először a hollandus is erre utalt, csak aztán seggbe rúgták...

Fejesrob 2013.03.27. 14:52:43

@Larry Silverstein: Ja, erre én is felkaptam a fejem.

Ilyenkor mondom azt, akkor inkább az oroszok. Pedig nyilván azok sem kímélnének.

sieddie 2013.03.27. 14:53:56

@Nikosi:
Én inkább nem függnék senkitől. Szolgának szolgasors jut. Le kéne mondani olyan ábrándokról, hogy majd jön ez vagy az és minden jó lesz. Jöjjenek, hogy hozzáférjünk olyan dolgokhoz, amihez nem tudunk, de nekünk kell kikaparni a gesztenyét, ha mi nem küzdünk senki nem fog. 2008-as válságnak is ez a tanulsága, hogy itt nem fognak befektetni legfeljebb annyit, hogy olcsó munkaerő miatt, meg adókedvezmények miatt rántanak fel üzemeket.Ezért kellenek,hogy jöjjenek de nézd meg, hogy mennyit fizetnek ki osztalékra és az pénz nem itt csapódik le...
Arról nem beszélve, ha elkezdenek emelkedni a bérigények, kötelező előírások akkor veszik a motyójukat. Ezért nem véletlen, hogy egy német mérnök többet keres mint egy magyar...

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.03.27. 14:54:29

Nem értem sokan félre értenek dolgokat.

Nem 100k EUR 25 %-át viszik el hanem a 100K felett levő EUR 25 %-át.

Másrészt amúgy ciprus esetében senkit nem tudok sajnálni akit ott megsarcolnak. Azok akik most ott pénzt buknak köztörvényes adócsalók egytől egyig, másrészt sok ott a maffia pénz, drogbárok, sikkasztók, stb... Csupa csupa ebül szerzet vagyon ami egerésze most ebül vész el.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 14:54:35

@Fejesrob:
" aki úgy látja, hogy a magyar prémiumtermékek versenyképesek az igényes orosz piacon."

A lóhúsra gondolsz, amit az igényes angol piacra is exportálunk magyar termékek márkaboltjába?
homar.blog.hu/2013/03/26/nem_szennyeztek_marhaval_az_export_lohust

1-2 állami pénzből felfuttatott CBA lófasz.

Ja, és egyetlenegy adat nincs a linkedben, csupán agit-prop propaganda.
Egyszer kérdezd meg a Csányit, hogy mennyi magyar mezőgazdasági cucc van az agyonsztárolt és szingapúri offshore cégként bejegyzett Pickben.

is 2013.03.27. 14:56:15

@Anyád, a szúnyogok!!!: ez nem igaz. sok IT és banki alkalmazott simán keres 500 nettot, anélkül, hogy menedzser lenne. havi 100 ezret félrerak, az évi 1,2 millió, kamatok jönnek rá, ésszel vesz államkötvényt, ami többet kamatozik, ilyen sokéves adómegtakarító számlát nyit, 15-20 év alatt megvan a 100 ezer. simán. legalább 10-20 ezer embernek.

amiről te beszélsz, az az 1 millio euro. na azt szerintem sem lehet másképp megkeresni nulláról, mint csalással, természetesen a feltalálókat és társaikat kivéve. ide értem Zuckerberget is pl., a Facebook is egy csalás.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 14:56:57

@Zedder:
" a szüleim keresztény tanáremberek voltak,"

Aztán hol, a III/III kiküldöttjeként a Vatikánban?

Nem kell ez a propagandaduma!

Void Bunkoid 2013.03.27. 14:58:17

@Fejesrob: valamilyen szinten igazad van, mert ja. De azt ne feledd, hogy az ilyen 10-15 éves intenzív pusztító gályázás azé' megbosszulja magát.

Szal én nem igazán szeretnék úgy negyven évesen nyugdíjba menni, hogy ötven éves koromig élek.

Sőt, különösebben korán sem szeretnék nyugdíjba menni akkor sem, ha a hajós meló nem annyira destruktív, elég volt nekem hét évvel ezelőtt majd másfél évig munka nélkül lenni, egy idő után nagyon rátör az emberre a "de kibaszott haszontalan semmirekellő vagyok" nihilizmus. És valljuk be, (főleg) ha nem hajtotta szarrá magát az ember, negyvenévesen még egyáltalán nem annyira öreg és lerobbant, hogy az kielégítse a lelkét, hogy mostantól kezdve negyven-ötven évig csak utazgatni-horgászgatni-tévéelőttfingani, kinek mi tetszik kelljen.

De úgy látom, általában egyedül vagyok ezzel a hozzáállásommal, itt a környezetemben mindenki csak kurvagazdag akar lenni úgy hogy lehetőleg ne, vagy csak nagyon kevéssé igénybevevőt dolgozzon és az élete 95 százalékát alvással, dugással, evésivással valamint tejfeltorony meg grandkanyon előtti fotózkodással töltse.

Igazából ja, aranyélet, de mindezen dolgok eléréséhez - talán az utazgatás kivételével - igazából le sem kellett volna jönni a fáról.

is 2013.03.27. 14:58:36

@Zedder: "Szociális érzékenységem pedig nincs, mindenki magáért és a családjáért felelős!"

No a keresztény tanáremberek a keresztényi elveket csak elfelejtették átadni a gyerekeknek.

Fejesrob 2013.03.27. 14:59:32

@Anyád, a szúnyogok!!!: Nem hiszem, hogy azt hazudja, hogy a mezőgazdasági kivitel évente 20-30%-al nő. Ez azért elég könnyen ellenőrizhető.

Másképp fogalmazva, ez egy ellenőrizhető adat. Épp az, amit hiányoltál belőle.

Fehér Folt 2013.03.27. 14:59:57

@Fejesrob: hát én nem lennék rá ilyen büszke, ha nem tudnám, miről beszélek. te kis szellemi fogyatékos...

vomit 2013.03.27. 15:01:04

kis input az garantalt betetekrul:

Sichere Spareinlagen sind nur ein Mythos
"a biztos bankbetet csak egy mitosz"
www.welt.de/finanzen/geldanlage/article107259079/Sichere-Spareinlagen-sind-nur-ein-Mythos.html

Spareinlagen sind doch nicht sicher
"megsincsenek biztonsagban a betetek"
diepresse.com/home/meingeld/sparprodukte/1338508/Banken_Spareinlagen-sind-doch-nicht-sicher

Rechtsanspruch für Konto-Einlagen nicht gegeben
"jogi uton nem ervenyesitheto a bankbetet utani igeny"
www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2013/03/50873/

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.27. 15:02:23

@sieddie: ket dolog:

a baknbetetek megvagasa a ciprusi kormany otlete es intezkedese. nem az unioe. nem az imf-e.

az unionak nem az orosz maffiozok es gengszterek, hanem a tagallamok penzugyi rendszerenek felugyelete a dolga.

Zedder 2013.03.27. 15:04:54

@is: Keresztények, de nem aktív vallásgyakorlók, én pl. már nem is vallom magam vallásosnak. Azért tartottam fontosnak kiemelni, hogy ne induljon meg az ilyenkor szokásos zsidózás. Csak miattatok, mert ismerem a dörgést.

Így már jobb? Egyáltalán ez most miért is téma? Az érdemi részéhez nincs mit hozzátenni, fő a személyeskedés?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:05:59

@is:

"15-20 év alatt megvan a 100 ezer. simán. legalább 10-20 ezer embernek."

És most mit várnál tőlünk?
Dobjuk össze mi 8 millónyian a cipruson bennragadt bankbetéteiteket?
Hullassunk krokodilkönnyeket, mint a bloszerző, főleg,hogy a Zedder mélykeresztény propagandista fasz azt ugatja,hogy nulla a szociális érzékenysége?
(ezzel tulajdonképen épp a kereszténységet és Jézus tanait cáfolja:) )

Van 2 milla pártfunkci, államcsöcsre bekötött haver, meg állításod szerint 20 ezer tisztességes keresetű.
Ősi igazság az, hogy elvenni csak attól lehet, akinek van.

Asszem épp kényszerleszállásra készül a pilótajáték gépe, én a helyedben kapaszkodnék.

laci_52 2013.03.27. 15:06:48

Svájcban most biztosan ünnepelnek. Az ő bankrendszerük stabil, nem veszik el a betétesek pénzét. Így aztán oda fogják vinni a pénzt mindenfelől, még ha alacsonyabb kamatot kapnak is.

Fejesrob 2013.03.27. 15:07:25

@Void Bunkoid: Mentalitásban teljesen egyetértek veled, én is jobban értékelek egy olyan életet, ahol nem négyméteres TV-m, Audim van, viszont minden hétvégén, sőt hétközben is el tudok menni horgászni, bringázni. A hosszú élet titka amúgy is a teljes stressz mentesség, a más parancsára, érdekében végzett munka pedig önmagában is stresszes.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:07:52

@Zedder:
"Keresztények, de nem aktív vallásgyakorlók, én pl. már nem is vallom magam vallásosnak. "

Faszikám, egyre jobban zavarodsz bele a hazugságodba.

s 2013.03.27. 15:09:10

@Larry Silverstein: Ha te mondjuk OTP-s vagy, és a csányi gecire elbassza a kalapács nyelét, akkor egy hang nélkül kifizetd? Ha igen, akkor hülye vagy. Mondjuk ezt eddig is sejtettem, de így már teljesen biztos is vagyok benne.

is 2013.03.27. 15:09:17

@Fejesrob: még szerencse. olvassuk csak el, mit írtál? azt írtad, hogy ezek a németek ott _elképzeltek_ valamit Kubáról, és pont tele volt a tökük a szabadversenyes kapitalizmussal (ez most egy igen divatos néze Magyarországon, bizonyos körökben, ugye?). tehát nem a _tényleges_ Kubával szimpatizáltak, hanem amit idealisztikusan elképzeltek róla, szemben a rögvaló 4 márkás sörös, munkanélküliséges, RAF terroristás Németországgal.

ezzel szemben nálunk felnőtt egy huszas generáció (ma már harmincas), amelyik elfelejtett lázadni, konzervatívabb az apjánál, mert a "komcsik", na az nem, ugye; és sikeresen vállán vitte a félőrült Orbánt 2008-ban és 2010-ben. na ez a generáció elveszett, és még Magyarországot is csak ide tudta vinni, ahová.

amelyik fiatal nem lázadó, és nem a társadalmi igazságért harcol, az hülye. ahogy Keneddy kérdezte a tanácsadóját: melyik életkortól és keresettől lesz valaki konzervatív?

minden huszonévesnek marxistának kellene lenni, különben elvesztünk (lásd Magyarország).

netnepper 2013.03.27. 15:10:16

@pizzaboy: Éltem akkor biza, sőt "mi az hogy, nagyon is...":-)
És emléxem a gyárainkra, élelmiszer/malom iparunkra, járműgyártásunkra, elektronikai gyárainkra(Orion, Videoton, MOM, BRG, Mechlabor...), textilüzemeinkre, cipőgyárakra, szörpüzemekre, malmokra, cukorgyárakra, a most gaz által felvert faipari és élelmiszer ipari(hús, sajt, tej) üzemekre a városomban.
Most viszont csak EU-s pénzen ocsmányul összetákolt üres, senki által nem használt főtér van és slussz. Ja, még egy csomó kilátástalan munkanélküli is akad...
Egy pirinyó különbség, hogy a "nyugat" a korábbi volumenhez képest töredékét veszi csak meg a hazai termékeknek és azt is jobbára privatizált - értsd nem hazai tulajdonban lévő - cégektől veszi.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:10:28

@Fejesrob:

Csak tudod a kormányzati propaganda a tavalyi évre épp azt mondja, hogy brutális szárazság volt és a magyar mezőgazdaság visszaesése húzta le a GDPt a béka segge alá.

Megint egyszerre két ellenkező dolgot hazudna a Párt!

is 2013.03.27. 15:10:57

@Anyád, a szúnyogok!!!: olvasd már el a többi kommentem is :) én bizony amellett vagyok, hogy ez így helyes, ahogy zajlik. az csak egy kérdés, hogy ténybelileg tévedsz, amikor azt mondod, hogy tisztességesen nem lehet 100k eurot félrerakni.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 15:12:07

@Anyád, a szúnyogok!!!: "100 000 Euro feletti összeget nem nagyon lehet tisztességes munkával félretenni."

Vagy diszkalkuliában szenvedsz, vagy egy szerencsétlen, frusztrált proli vagy (ez eddig nem volna probléma), aki archetípusa a szomszéd tehenének megdöglésére ácsingózó szériamagyarnak (ezzel viszont már nem dicsekednék).

Góranga!

Larry Silverstein 2013.03.27. 15:13:26

@s: Nem, én nagyon pipa lennék. De mi köze ennek a témához?

Azt nem várnám el hogy olyan fizessen a káromért aki nem tette oda a pénzét ahova én.

Fejesrob 2013.03.27. 15:13:26

@Anyád, a szúnyogok!!!: Önmagában totál mindegy mi mit akarunk, mert az orosz oligarchia (na meg a magyar és még 100 féle egyéb) szempontjából érdekes a dolog.

Levesztek, 40%-al? Szabadulok a maradék Eurómtól is, a jó k. anyátokat.

A gond ott van, hogy nem csak Ciprus megy tönkre, hanem az Euró is.

Itt végül is az történt, hogy betettem x Eurót és visszakapom a 60%-t.

Épp most hallgatom a HírTV-ben, hogy a Lengyel kormány népszavazással döntené el az Euróhoz való csatlakozást, (nyilván nem véletlenül, hiszen nem vállalják a politikai felelősséget) a lakosság többsége pedig nem akar Eurót.

Fejesrob 2013.03.27. 15:15:20

@Anyád, a szúnyogok!!!: Mondjuk, ebben igaza volt. Az persze másik dolog, hogy a GDP-t feltehetően más is lehúzta.

Zedder 2013.03.27. 15:15:45

@Anyád, a szúnyogok!!!: nincs itt semmilyen hazugság, mivel nem fűződik érdekem hozzá. Szabad, nyugodt, kiegyensúlyozott ember vagyok.

Ezzel szemben a hozzászólásaid rávilágítanak, hogy te egy irigy, szűklátókörű proli vagy, tehát nyilván kompenzálsz. Vergődj csak tovább egyedül, viszlát!

netnepper 2013.03.27. 15:18:26

@VT Man:
"Mondod ezt te. Azért, hogy riogass. Miközben semmi alapja nincs.

Nálunk is 100 ezer euróig (kb. 30 millió Forint) vannak garantálva a bankbetétek.
"

Most még...
A manyup einstand nem emlékezetet valamire?
Az EU-s alapot éppen most gyártották hozzá le...
30 milla még hazai viszonylatban sem egy meghaladhatatlan tétel, nálunk gazdagabb országokban pedig szinte semmiség.

Larry Silverstein 2013.03.27. 15:19:14

@Fejesrob: Azért a külföldiek eladott pénze (pláne az oroszoké) nem fogja bedönteni az eurót.

Sőt adott körülmények között ez volt a megoldás, szvsz.

Az meg hogy nyugaton 100.000e euró betét fölött oligarcha vagy (egy jó, de semmi csúcs évi kereset) a szokásos populista marxista fos. Cipruson ebből egy fél lakást lehet venni.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 15:20:48

@doggfather: "nem a 100ezren van a hangsúly, hanem az elven, ha egyszer elfogadják akkor simán lehet 10ezer, majd ezer is a határ, nem?? "

Nálad a pont.
A hülye tehéndöglésre váró hevesen bólogat ahhoz, hogy "fizessenek azok a köcsög gazdagok", aztán pislog meglepetten, amikor a padlássöprésben hatáskörrel és illetőséggel felruházottak tudatják vele, hogy az ő életnívója még/már nem a gödör alja, ideje lesz megízlelnie a mámorlécet a kellemetlenebbik feléről...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:22:32

@laci_52:
Nem biztos, mivel a pénzügyi pilótajátékot a kapzsiság vezérli.
Sokaknak olyan, mint a drog.

Szerbiában az orosz kézben levő bankok 6,5%os az Eurokamatot kínálnak, nálunk magas az államkötvény. Egyiket se lehet kitermelni, tehát aki ide a környékre pénzt hoz, az pilótajátékba dobja be a lóvét.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:25:57

@Zedder:

Olvasd már vissza magad te szerencsétlen agit-propos.

Itt nyávogsz, oszt fosol a ciprusi bankbetétedért, védd meg, vazze.
Követeld a németektől, hogy tömjenek a zsebedbe pízet, mer neked jár.

is 2013.03.27. 15:26:39

@Zedder: de van. az érdemi része pontosan az volt, hogy az általam megválaszolt kommentből az volt kiolvasható, hogy te leszarod, hogy másnak hogy megy, mert azt mondod, hogy bárki meg tudja csinálni. ezt meg is erősítetted. erről folyik köztünk a szó.

azt, hogy 100 ezer eurot meg lehet takarítani, azt már leírtam én is itt feljebb, nem egyszer.

Fejesrob 2013.03.27. 15:28:37

@Larry Silverstein: Ha jól értettem, a 100.000 Euró feletti betétek 40%-a ugrik.

Ha így van, akkor eléggé értelmetlen az, amit írsz, hiszen az elkobzott összeg lehet akár hatmillió Eur is.

Az Euró árfolyama szerintem idáig is mesterséges. Azaz pld. tőlünk is elvárják, hogy x milliárd Eurón és ne mondjuk dolláron csücsüljön Matolcsy.

Van egy gyanúm, az EU-Orbán konfliktust az okozza, hogy Orbán szabadulna az Eurótól, mint tartaléktól.

is 2013.03.27. 15:29:37

@dr. mesterseges szinezek: ez fordítva is így van. ha megkérdezed az embereket, akkor mindegyik azon van, hogy a gazdagok adózzanak többet. a gazdagok pontosan az ő keresete felett 20%-kal kezdődnek. az ő fizetésétől függetlenül. alig van, aki azt mondja, hogy hát ő már elég gazdag ehhez.

úgyhogy itt az egyik 19, a másik meg egy híján 20; illetve a másik szemében a szálkát, a magáéban a gerendát sem esete áll fenn.

DocBulywood 2013.03.27. 15:30:33

@Kis ember:
"Soha semmire nem költött, csak spórolt."

Ki etette / itatta / kvártélyozta? Kinek a pénzén mosatta a teleizzadt ruháit? Ki vett neki fogkrémet, fogkefét? Ki verte ki a...? (Ezek szerint self service.)
Ki aludt a lámpa?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:31:04

@dr. mesterseges szinezek:

És mit vennél még el 4-5 millió egyre jobban lecsúszó magyartól?

Elvenni csak attól lehet, akinek van.
Akinek már kajagondjai vannak, az meg veszélyes, mint a harcinyúl ami harapni is képes.

A manyuplóvé leállamosítása precedenst teremtett, onnastól kezdve nincs megállás.
A törvény azé, aki megműveli.

És ha egy üzlet egyszer beindul...

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.03.27. 15:31:08

@Fejesrob: Ugyan ugyan. A magyar termékekkel sok probléma van/volt régen és mai is akad. Én emlékszem még arra amikor még kommunizmusban irányvonat fordult vissza a magyar kolbász mert mire kiért a szu-ba már csuma penész volt és rohadt.

De a minőséget mindenhol el lehet adni. Én például nem érzelmi alapon vásárolok. Az ár érték arány számít és hidd el máshol is ez a döntő. Maximum a hazai esetleg előnyt élvez, de csak ésszerű határokon belül.

De mint mondtam oké vigyünk terméket oroszokhoz semmi gond, de ne feküdjünk le nekik. Mert ha termékünk piacképes akkor eladható talpnyalás és szívességek nélkül.

webnazi 2013.03.27. 15:32:06

Hogyan van az, hogy a bankoknak állandóan nagyon "szalad a ló", aztán ha meg kissé "túlszaladt", akkor az adófizetők pénzéből
- vagy konszolidálgatják
- vagy ilyenféle aljas trükkökkel hozakodnak elő?
Miért nem a bankokat kötelezik az okozott adóságuk helyretételére? El kellene adniuk ilyenkor az addig felvásárolt palotáikat és egyéb ingatlanos banki micsodáikat, s ha minden kötél szakad, a főbankár főbelőheti magát. Mint volt az régen, Amerika hőskorában. Csak egy hazai tolvajbanda, az OTP esetére írom (de szerintem mindegyiknél ez van). A látra szóló betétekre és lakossági folyószámlákra 0,25 % kamatot adnak! Ám ha valaki kölcsönt vesz fel, akkor indul a prés, a 20-25-30%-os kamatokkal és érdekes árfolyamokkal. Hol van ilyenkor a különbözet?
Régen, amikor az OTP még nem oly hangzatosan "bank" volt, hanem csak egy sima országos takarékpénztár, évi 2% volt a látraszóló betéti, és 8-12-15% a hitelei kamata.
A néven kívül azóta nem változott semmi, de mindegyik bankot már tőkeinjekciózni kellett azóta. Ami annyira nem megy, azt minek erőltetik?

Zedder 2013.03.27. 15:34:11

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Mint már írtam, újra bizonyosságát adtad annak, hogy nemcsak egy irigy proli vagy, de a szövegértési képességed is csapnivaló.

1. Se nem nyávogtam, se nem aggódtam a ciprusi bankbetétjeimért, mivel nincsenek. Ami aggályos, az a lenyúlás, mivel igen rossz precedenst teremthet, de ez a te fatornyos faludból amúgy sem látszik. Sőt, láthatóan tapsikolsz, lásd a másik kolléga hozzászólásád rólad és a szomszéd tehenéről.

2. Az eredeti állításod az volt, hogy 100k EUR-t nem lehet tisztességes munkával összeszedni. Én erre és CSAK erre reagáltam, mivel ebben tévedtél.

3. Köszönöm szépen, a német tulajdonú munkahelyem amúgy is "tömi" zsebem, tisztességes munkáért cserébe, nem kell követelnem semmit.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.03.27. 15:34:24

@laci_52: Hát Svájcban 0%-os kamatot kapnak, pont kereken, de tény ott biztonságban van csak inflálódik. :)

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 15:34:25

@is: Úgy van, ahogy írod, azzal a korrekcióval, hogy itt nem feltétlenül van 19 és 20-1: a kétféle szereplő lehet egy és ugyanaz, kétféle, mindig az alkalomhoz igazított reakcióval - a Lajtától keletre ez jellemzőbb, mint nyugatabbra, Abszurdisztánban pedig tömegsport.

is 2013.03.27. 15:34:54

@Fejesrob: "Az Euró árfolyama szerintem idáig is mesterséges. Azaz pld. tőlünk is elvárják"

te ugye nem közgazdasági tudással keresed azt a sok pénzed? mert ez a kijelentés tökéletes sötétségről árulkodik. de segítek:

a devizatartalékot úgy kell felépíteni, hogy a fizetéseknek eleget tudjunk tenni. a fizetések a termelésben/kereskedelemben jelentkeznek. ha a kereskedelem 80%-ban euroban van (ez a helyzet Mo-n), akkor a devizatartaléknak is 80%-ban euroban kell lennie, hogy fizetési szükség esetén ne kelljen váltani, mert az kockázatos, mert szükségben nagyon elszállhatnak a váltási árfolyamok. tehát Magyarország saját legjobban felfogott érdekében kell 80%-ban euroban tartanunk a devizatartalékot, nem pedig sötét háttérhatalmak még sötétebb igényei miatt.

örülök, hogy segíthettem.

Zabaalint (törölt) 2013.03.27. 15:41:11

A kisbetétes-nagybetétes dologhoz annyit, hogy a befektetési alapok is nagybetétesek, holott akik ilyenbe fektetnek, azok többnyire kisbefektetők, tehát ha értékhatártól függ a lenyúlás, attól még ugyanúgy sok kisember is beszopja.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 15:41:23

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"És mit vennél még el 4-5 millió egyre jobban lecsúszó magyartól?"

Egy szóval sem említettem, hogy szükségem van bárki bármijére.

"Elvenni csak attól lehet, akinek van."

Nagy igazság. A kérdés az, hogy 1. érdemes-e; 2. bankbetétek csapolásán keresztül érdemes-e.
Alkalmasint olyan szituációt szülhet, hogy Kína az európai állampolgárok pénzével vásárolja ki az európai országokat, de már a termékeinek vásárlását, mint lassú tényezőt közbe sem iktatva.

"Akinek már kajagondjai vannak, az meg veszélyes, mint a harcinyúl ami harapni is képes."

Akinek kajagondjai vannak, annak még nagyobbak lesznek, ha a megtakarítók aszondják, hogy KBAÖF, és lelép.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:41:34

@Zedder:

Kinek hazudsz,magadnak?

Te komolyan azt hiszed, hogy a te tehetséged, képességed 20szor annyit ér, mint egy átlagmagyarkáé?

Lószart!
Minden rendszerben vannak kiváltságosok.

Ilyen alapon a lakli cigánygerek aki leüt és kifoszt életképesebb, mert neki ereje van.
Te meg baszhatod a kecskét, mivel adózni nem akarsz csak jól keresni, hogy rendőrt tartsanak.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:43:36

@Fejesrob:

20-30%os mezőgazdasági növekedéstől nem lenne 1,7os minusz.

Tehát a kormány szokás szerint hazudik :O)))

Fejesrob 2013.03.27. 15:44:40

@is: Hogyne. Mindössze annyi, hogy kevered a forgótőkét a tartalékkal. Érted, amihez évekig nem nyúlnak és a Ft fedezete. (Aminek jó esetben aranynak kellene lennie).

Nagy László 0 2013.03.27. 15:46:11

@Anyád, a szúnyogok!!!:
"100 000 Euro feletti összeget nem nagyon lehet tisztességes munkával félretenni. Tolvajtól lopni pedig nem bűn."

ezzel a kijelentéseddel egyszerre bizonyítottad, hogy nem látsz ki a környezetedből, hogy nem vagy alkalmas ennyi pénz munkával való megkeresésére, és hogy irigy vagy.

lenne egy ötletem. töröljük el az összes adót, és mindenki éljen abból, amit keres. hamar rájönnél barátom, hogy mennyit érsz.

fehérfarkas 2013.03.27. 15:46:24

@netnepper: "Nem, nem jól érted a posztot.
A poszt arról szól, hogy ami ma Cipruson, az holnap törvény alapján bárhol, akár nálunk is."

A poszt lehet, hogy erről szól, de ciprusi ügy nem :)

A ciprusi ügy ugyanis arról szól, hogy az EU-s döntéshozók mögött adófizető állampolgárok (és itt most a nettó befizetőkre gondolok, mint németek, franciák, hollandok, belgák, skandinávok) állnak, akik nem szívesen finanszírozzák az offshore paradicsom ciprusi bankok csődjét - ami teljesen jogos.

Ciprus mit tett a gazdasága élénkítéséért és az életszínvonalának megalapozásáért? Van jelentős ipara, exportterméke ciprusnak? Az idegenforgalma van olyan nagyságrendű, amiből nyugat-európai életszínvonalat megengedhetnének? Vagy az egész szigetország az offshore bankokból élt meg?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 15:48:47

@dr. mesterseges szinezek:

"Akinek kajagondjai vannak, annak még nagyobbak lesznek, ha a megtakarítók aszondják, hogy KBAÖF, és lelép."

Csak épp ilyenkor az akinek kajagondja van az forradalmat szokik csinálni ezen a környéken.
Mondjuk egy forradalom kiválló alkalom államcsődre, tulajdonátrendezésre,hisz általában ezért történik az egész.

webnazi 2013.03.27. 15:50:21

@Fejesrob:
Neem, a lószart nem akarnak! Csak a közös valutában nem akarják.
Amúgy meg az összes pénzüket mind kivennék a bankból és inkább euróban a párnacihában tartanák, mert (bár igaz, hogy ott nem kamatozik) de nem is tudják ilyen események indokával elvenni! (legfeljebb a betörő, ha mindjárt a párnacihában keresgél.
Nekem is volt valaha egy bankban párszáz euróm - aztán nagyjából 1 eu volt az éves kamata, ámde 4 az éves kezelési/számlavezetési díj.
Hát azóta inkább itthon rothad valamelyik fiókomban, oszt jónapot!

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 15:50:31

@Zabaalint: Ez megint egy olyan igazság, amelynek közhelynek kellene lennie, ha nem volna a populizmus jól gyümölcsöző.

Azok a rohadt multik, bankok, bankmultik, multibankok, amelyeket politikailag kötelező utálni, közvetlenül vagy áttételesen Vérgőzös Viktorajnározóssy Mari néni élet- és lakásbiztosítását, meg az onoka staffírungját is kezelik, és amikor az onoka vesz 1-2 részvényt, és még nyer is rajta, az jó fícsör, csak akkor kell az ilyet akasztani, amikor a békemeneten pont úgy mondják a hűdeokosok.

vénkujon 2013.03.27. 15:50:36

a bankolás annak való akinek van pénze. ha nincs pénzed akkor befőttesüveged legyen, meg befőző gumid. az ötszázasokat sárgával-, az ezreseket meg pirossal szoríjjad.

sieddie 2013.03.27. 15:51:49

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Egy kissé cinikus hozzáállás ez EU IMF részéről.
Ekkora hiányt befoldozni nem nagyon lehet máshogy. Euró övezeti tag ciprus?Igen.Adhatna 0% kamatra vagy negatív kamatra hitelt.Igen.Emberek megmaradna pénzük? igen. Bankszabályozást változtatnak, hogy ne forduljon ilyen elő? Nem.
Felelősöket kézre kerítik? nem.
Gazdaságot visszavetik a kőkorba? igen, mert egy csomó pénz elvész, ami későbbi beruházásoknak alapja lehetne.
Egy nap alatt termelődött a hiány? Nem.
Miért kellett eddig várni?

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 15:52:27

@Anyád, a szúnyogok!!!: "Mondjuk egy forradalom kiválló alkalom államcsődre, tulajdonátrendezésre,hisz általában ezért történik az egész. "

Vagyis azért éri meg megvámolni a sokszor megvámolt betéteket, hogy lámpavasra lehessen kerülni.

Gyorsabb, kíméletesebb módja is van az öngyilkosságnak - mondjuk, Occam borotvája pont nem az, de valamire csak jó az is.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:00:11

@Anyád, a szúnyogok!!!: "Minden rendszerben vannak kiváltságosok.

Ilyen alapon a lakli cigánygerek aki leüt és kifoszt életképesebb, mert neki ereje van."

Hájtek alapú rendszerben az azt értők a kiváltságosok, ahogy feudalizmusban a földtulajdonosok. Ezt a képet természetesen megzavarhatja a lakli cigánygyerek az öklével, de amíg a másik öklében a BMW kulcsát és okostelefont (pusztán a kontraszt kedvéért) szorongat, addig ez a zavar nem rendszerszintű.

Lehet a hájteket értők soraiba lépni, vagy lehet tömegesen barlangba vonulni, és az élre kerülni a barlanglakók között.

Hajrá!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:01:10

@Nagy László 0:

Tőled is azt kérdem, hogy ugyan ki a fasznak hazudod ezt?

Tényleg azt hiszed, hogy 20szor annyit érsz,mint az átlagmagyarka vagy hatvanszor annyit,mint a közmunkás?

Mondok valamit mukikám, ez nem a piac ítélete, hanem a keveseknek fenntartott rendszeré.

Nem tudsz ekkora árkülönbséget felmutatni a piacon semmilyen termékben, semmilyen melóban, kivéve néhány dilinyós világsztár celebet és a rájuk épülő luxusipart.

Az USAban,a kapitalizmus őshazájában 6-8szoros a jövedelemkülönség a vezérigazgató és a segédmunkás között.
Nálunk 20-25 szörös.
És még így is loptok, bocsánat adót optimalizáltok, működtetitek a pilótajátékrendszert mivel kevésnek ÍTÉLITEK a fizetéseiteket:O)))

Ja,van feljebb egy fasz, aki a keresztény szülőkre fogja a kapzsi erkölcseit:O)))

Fejesrob 2013.03.27. 16:01:24

@Nikosi: A kommunizmus 20 éve volt és akkor sem ez volt a jellemző a kolbászokra. Tudom, mert a Gyulai nagy barátja voltam/vagyok.

Fejesrob 2013.03.27. 16:03:10

@webnazi: A párnacihába sem ér semmit, ha olvadni kezd.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:05:27

@dr. mesterseges szinezek: Feltéve ha nem a Te BMW-d kulcsát és okostelefonod...

A másik rendszerszintű hiba ez esetben, hogy neked azért nincs BMW-d és okostelefonod, mert a téged sújtó elvonásokból Neki van.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:05:55

@dr. mesterseges szinezek:

Hülye vagy, a politkusokat soha nem a racionalitás vezérli!
Sőt, általában fingjuk sincs a körülöttük levő valóságos világról, mivel azt eltakarja a seggnyaloncok, titkárnők riszáló fara.

Látod, Cipruson is elmentek vígan a lámpavas aljáig oszt most kapkodnak,amikor a nyakukban a kötél.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:08:52

@dr. mesterseges szinezek:

Haggyámár ezzel a hightekkel.

Látjuk Kínában, hogy 15 éves gyerekek hogy termelik az amúgy gagyiszar Apple cuccot.

Ja,mielőtt proliznál, McBook Pro van és van összehasonlítási alapom pl. a Linuxxal:O)))

sieddie 2013.03.27. 16:09:07

@Nagy László 0:
"lenne egy ötletem. töröljük el az összes adót, és mindenki éljen abból, amit keres. hamar rájönnél barátom, hogy mennyit érsz."

Hmmm:Mondod egy olyan világban ahol egy gépen gombot nyomkodva dollármilliárdokat keres (tőzsdeguruk) aki meg kiássa az árkot összehegeszti csöveket, legyártja csöveket sárban melegben fagyban, hogy gáz legyen a házadban, elsöpri elviszu a szemetet, hogy ne fulladj bele, kitakarítja szennyvizedet stb.. minimálbéren tengődik

Nagy László 0 2013.03.27. 16:11:08

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): nem, de ha valaki szerint a jobban keresők bűnözők, miközben többnyire az ő adóikból működik a szociális ellátó rendszer, akkor kíváncsi lennék, mit csinálnának ingyen szociális ellátás nélkül, a saját fizetésükből.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:11:09

@webnazi: Érdekes, de a hazai miliőben nem megy csodaszámba az a hozzáállásod, hogy egy hozzászóláson belül basztatod a bankokat a hanyag gazdálkodásért (mert annak helyrehozatala érint, amit (okkal) sérelmezel), és a gondos gazdálkodásért (mert annak a marzsát te fizeted, amit szintén (okkal) sérelmezel).

Először is definiálni kéne a sapka helyét, aztán kitörni a mindenkori bankfelügyelet nyakát (mert vagy beleszarik az egészbe, vagy politikai habverést csinál, de pont a munkáját sose képes végezni), aztán a banki viselkedésre már nem is kéne koncentrálni.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:13:27

@Anyád, a szúnyogok!!!: egyrészt lásd az előző hozzászólásom newtehen-nek. másrészt egy 30 milliós megtakarítással rendelkező embert letolvajozni hát ne haragudj, de elég gáz. vannak szakmák, ahol 2 ember még magyarországon is simán tud ennyi megtakarítást csinálni az adózott jövedelméből. ezért őket letolvajozni azért, mert te nem, eléggé téged minősít.

ja, mellesleg rohadt sokat dolgozok, és közel sincs 30 millióm. ezt persze vagy elhiszed, vagy nem, te dolgod.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:14:03

@Nagy László 0: Meglepődnél mire képesek az emberek önerejükből. Fizetéstől függetlenül. Persze nem mindenki, egy idő után előjönne a darwini kiválasztás. A most "értékes" gazdagok közül is.

Larry Silverstein 2013.03.27. 16:14:32

@Fejesrob: A fejlődő országok most dobnak össze egy hitelminősítőre.

Az EUnak ennyire sem tellett, nekik jó az is ha amerika mondja meg ki mennyit ér. Persze nehéz így hogy amerikai nacionalizmus van európai meg nincs.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:14:55

@sieddie: igazságtalan a rendszer, mikor nem volt az az emberi történelem során? de itt most nem a tőzsdei milliárdosokat hasonlították a szakmunkáshoz, hanem a normálisan kereső középosztályt tolvajozták le. épp ezért ferdíteni felesleges.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:15:59

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): továbbra is nyugodtan kiforgathatod az eredeti mondandóm, de ettől maximum trollkodás amit csinálsz, nem érvelés.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:16:34

@dr. mesterseges szinezek:

És még egy.
Ugyan ki a faszom a high tech legfőbb megrendelője?
A hadiipar, az állam.

És akkor visszajutunk oda, hogy az állam csöcsére vagy bekötve.
Legyártasz egy 10 dolláros kávéfőzőt,amit 2000 dollárért szerelnek be a high tech Awacsokba vagy épp a Dragonba, amelynek előre lekötötte a szállítási kapacitásait 20 évre a NASA.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:17:39

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): @Anyád, a szúnyogok!!!: Egyrészt a gigaszar apple cucc még mindig többet tud, mint 15 éve egy egyetemi szerver, másrészt az összeszerelő 15 éves a gigaszar cucc összeszerelése által többet ehet, mint a 40 éve rizst kapáló apja (ezért csinálja, ahelyett, hogy kapálna) -- vagyis ha ez a példád egyáltalán kapcsolódik a kinek mi jut, és miért kérdéshez, akkor pont alátámasztja azt, amit írtam.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:19:15

@Larry Silverstein:
" A fejlődő országok most dobnak össze egy hitelminősítőre."

Az oroszok vezényletével, ezt azért ne felejtsd el.
Milyen ismerős is a nagyhatalmi, világuralmi élcsapat szerep.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:19:15

@Larry Silverstein: "A fejlődő országok most dobnak össze egy hitelminősítőre"

Ragyogó ötlet.
Van annyira frappáns, mint a bankok utálói által létrehozni egy közös tulajdonú bankot.

sieddie 2013.03.27. 16:20:18

@Nagy László 0:
Ha igazságtalan akkor miért kéne annak maradnia...
Abban egyetértek, hogy akinek 100ezer euró megtakarítása az nem biztos hogy tolvaj.
Vagy ha ez igaz akkor mehetne C.ronaldo,Messi meg nfl nhl nba -s sztárok is börtönbe

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:20:39

@Nagy László 0: Nem, a trollkodás az, ha letrollozol mindenkit, akinek más a véleménye. :-)

Én csak nem értek Veled abban, hogy leéletképtelenezel mindenkit, akinek kevés a pénze. Gyanítom, hogy pld. Gandhi, vagy más hasonlóan értéktelen ember sem értene egyet veled. De gondolom ők is csak trollok.

Az igazi értékedről amúgy is már számot adtál itt.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:21:59

@Anyád, a szúnyogok!!!: Botorság.
A hadimegrendelések váltakozóan, de jellemzően kapitálisak, de a civil szférához képest lófütty kategória.
Ha nem így volna, nem is kéne azon izgulni, hogy fogyaszt-e eleget az az átkozott ezerfejű.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:22:30

@dr. mesterseges szinezek: Én nem is fikáztam az apple cuccokat.

Bár a tescoban a polcról leemelt első noname cucc is többet tud, mint egy 15 éves egyetemi szerver.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:25:17

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Ez a jelenség létezik, de a rendszernek sem az egésze, sem az egyénei (leszámítva a érintett lakliakat) nem díjazza a lakli polgártárs életszínvonaljavító munkásságát.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:25:36

@dr. mesterseges szinezek:

"A hadimegrendelések váltakozóan, de jellemzően kapitálisak, de a civil szférához képest lófütty kategória."

:-) :-)

Hallod, ez komoly? Tudod, hogy konkrétan országok élnek amúgy ebből????

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:27:25

@dr. mesterseges szinezek:

Kár, hogy te is csak a csilivili kirakatot látod Kínából.

Hehe, pár hete jókat tudtál volna szipuzni a high tech ipar melléktermékeiből Pekingben.

A kölök meg nem azért megy gyárba rabszolgának, mert utálja az apja rizskapáló melóját. Hanem azért, mert a kínai állam ELVESZI TŐLÜK A FÖLDET, és ugyanúgy ipari rabszolgaságba kényszeríti, mint a 18. században az angol kisparasztot.
Nálunk Demján elvtárs két millió dolláros pókerparti között nem szégyelli kimondani, hogy szerinte túl jól él a magyar, nagyobb nyomor kéne, tíz-tizenkét órás munkaidő, hasonlóak. És tulajdonképpen ezt teszi a kormány, amikor leértékeli a forintot, amivel tulajdonképpen MAGYAR MUNKAERŐ ÁRÁT ÉRTÉKELI LE A VILÁGPIACON.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:28:17

@sieddie: ha az a kérdés, hogy rebootoljuk-e ezt az egészet, benne vagyok, de akkor ne 100.000 euró legyen a felső határ, hanem az az összeg, amit egy jól fizető szakmával és munkával megkereshetsz egy élet alatt.

a celebek fizetése persze hogy gáz, de ez az egész ráépült ipar egy mocsok, hogy tolják az arcodba a szennyet, és a fiatalokban gondolatként felmerül a "pornószínésznő" mint szakma. de ez már megint más tészta.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 16:28:33

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Azok az országok sem csak abból élnek, viszont amit megkeresnek, azt ugyanúgy elköltik xboxra meg ledvilágításra.

sieddie 2013.03.27. 16:28:38

@Anyád, a szúnyogok!!!: Legtöbb civil eszköz hadiipari fejlesztés eredménye,módosítása pl aluminium,internet,gps, a joggal vitattot atomerőművek stb

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:30:16

@dr. mesterseges szinezek:

Hehe, ne 15 éves szerverrel hasonlítsd össze.
Maga a high tech elitcucc lényege, az Apples UNIX egy rakás szar. Legalábbisa Linuxhoz, de nyugodtan mondhatom,hogy még a Windowshoz képest is :O)))

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:31:15

@dr. mesterseges szinezek: Nem tom konkrétan miről beszélsz, de ha konkrétan kiragadunk egyet, pld Izraelt, szerinte nem igazán tudsz olyan terméküket mondani, ami nem a hadiiparhoz kötődne. (Még az IT cuccai is!)

Ha tévednék, kérlek javíts ki, de konkrét példával.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:31:31

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
ha az írásom mondanivalóját akarnád megérteni, már megértetted volna. én senkit nem életképteleneztem le, ahogy az első válaszomban is leírtam neked. azóta ebbe a képzelgésedbe kapaszkodva próbálsz foggal-körömmel fogást találni rajtam, és belevinni egy olyan vitába, ami nem az eredeti véleményemről való érvelésből áll, hanem az általad a számba adott mondanivalóból, megpróbálva, hátha be tudsz engem állítani olyannak, amilyennek be akarsz.

ha ez nem trollkodás, akkor mi az?

szóval bekaphatod a f@szom, kisköcsög :D

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:35:44

@Nagy László 0: "szóval bekaphatod a f@szom, kisköcsög :D"

Na csak kibújt. Ennyit érsz. :-)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 16:36:23

@sieddie:

Ezt nem vitatom. A fenti vitám másról szólt.
Az a lényege, hogy a haidiipar alkalmazottja, beszállítója az állam csecsére van bekötve és ÁLLAMI ÚJRAELOSZTÁSBÓL ÉL.
Mivel kevesen látják át, no meg a hadipar, honvédelem magasztos ügy, ezért baromi sokat lehet belőle lopni.

Reagan csillagháborús terve pl. ezermilliárdokba került. Az oroszok kikapcsolták a többrobbanófejes kamurakéták rendszeresítésével.
Az USA eladósodott, pár tucat ottani amúgy is kőgazdag család még vagyonosabb lett, a high techet pedig ellopták a kínaiak.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:36:44

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): a te szemedben. de engem egy troll véleménye pont annyira érdekel, ami a tőlem idézett szöveg mondanivalója.

telkoe 2013.03.27. 16:37:11

@Anyád, a szúnyogok!!!: Az USAban,a kapitalizmus őshazájában 6-8szoros a jövedelemkülönség a vezérigazgató és a segédmunkás között.

A kulonbseg olyan 200x korul van.

Nagy László 0 2013.03.27. 16:44:04

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): a vezír már megvett téged a századvégen keresztül, hogy itt trollkodd a ner-es okosságokat...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.03.27. 16:47:21

@Nagy László 0: Idéznél is egyet, vagy csak fröcsögöl? Leülhet, egyes. :-)
Na megyek, lejárt a béltrollnok munkaidőm. Biztos Neked is a jól fizetett munkahelyeden lassan záróra, gondolom menned kell. Vagy miért pazarlod rám a drága és értékes időd?

camilló 2013.03.27. 16:47:30

@is: Aki 18 évesen még nem kommunista, annak nincs szíve! Aki 28 évesen, még kommunista, annak nincs esze!
Nekem van Szívem!

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 17:12:52

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Izrael nem csak uziban jó, de számítógépes diagnosztikában is, a közhelyesen agyonoptimalizált növénytermesztésen kívül. Valószínűleg közismertebb volna a polgári fejlesztése, ha az Apple nem az Anobitot vette volna meg a cuccaihoz, hanem csak a termékeit szállíttatná be.

dr. mesterséges színezék 2013.03.27. 17:34:34

@Anyád, a szúnyogok!!!: "Maga a high tech elitcucc lényege, az Apples UNIX egy rakás szar. "

Szar a Curiosity is, hiszen már kétszer kellett leállítani.
Ezeknek mérnöki fizetést...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 18:09:29

@telkoe:

Nem igaz, te a tőketulajdnosról beszélsz aki nem fizetést kap, hanem osztalékot.

Nálunk egy veszteséges állami cég vezetője simán hazavisz 4-5 milliót(hiába van 2 milliós bérplafon kitrükközik), míg a közmunkából odavezényelt rabszolga 47 ezret.

És csak neked, hogy mennyire pofátlan nálunk az állami szintű kizsákmányolás:

"Már egy montenegrói is többet keres nálunk
2013. március 27., szerda, 17:06 • Utolsó frissítés: 1 perce
Szerző: hvg.hu

Idén februárban a montenegrói bruttó átlagkereset 734 euró volt, nettóban az összeg pedig 485 eurót tett ki. Ha e mellé odatesszük a magyar átlagbéreket, akkor kiderül, hogy már a balkáni országban is többet keres egy átlagos munkavállaló, mint egy magyarországi.

Idén februárban a montenegrói bruttó átlagkereset 734 euró volt, nettóban az összeg pedig 485 eurót tett ki – írja a Balkans.com a montenegrói statisztikai hivatal adatai ismertetve."

hvg.hu/gazdasag/20130327_Mar_egy_montenegroi_is_tobbet_keres_nalun

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.27. 18:59:20

@dr. mesterseges szinezek:
Azt azért nem hinném, hogy pár karakter begépelésével úgy ki lehetne fingatni, mint az agyonsztárolt Aples Unixot :O)))

Ja és amit úgy adnak el sznob parasztoknak, hogy elfelejtik közölni vele, hogy akkor matat bele a gépébe az Aple a tudtán kívűl, amikor akar.

telkoe 2013.03.27. 22:19:08

@Anyád, a szúnyogok!!!: Olvasgass, nezegesd a kepeket es kevesebb butasagot fogsz terjeszteni.

www.payscale.com/data-packages/ceo-income

www.verisi.com/resources/us-ceo-compensation.htm

A montenegroi fizetes biztos nagyon fontos informacio ebbena temaban.

netnepper 2013.03.27. 23:25:09

@fehérfarkas: Ez az erkölcstanosdi már csak azért is sántít de nagyon, mert a szigorú EU jómódú államainak bizony vannak saját offshore paradicsomai is, amelyeket - azaz önmagukat - érdekes módon nem büntetik meg ugyanazért, amiért Ciprust most jól megszívatják.
Azaz Quod licet Iovi, non licet bovi...
Félre ne érts, nem a ruszki maffiókákat sajnálom, viszont attól tartok, hogy ezzel az erővel és erőfölénnyel vissza is lehet majd élni.
Egy Ciprusi méretű, történelmű és geopolitikai helyzetű országtól ne várjunk már skandináv ipari és gazdasági modellt, mert ezzel az erővel egy BAZ-megyei segílyestől is várhatnánk hogy úgy dolgozzon, mint egy japán gyári munkás mondjuk a Toyotánál.

fehérfarkas 2013.03.28. 00:28:09

@netnepper:

visszaélni bármivel, de ne ez legyen az alap kiindulópont, hogy biztos egyből visszaélnek vele

Ciprus esetében lehet vitatkozni azon, hogy szakmailag ez-e a legjobb megoldás vagy sem,
de itt nem megbüntetésről meg megszivatásról van szó, hanem arról, hogy ha Ciprus szeretné, hogy az EU és az IMF kisegítse a csődbe jutott bankját, akkor azért Ciprusnak is vállalni kell cserébe valamit. Hiszen az IMF meg az EU pénze sem a semmiből teremtődik, hanem amögött is konkrét élő emberek pénzei vannak.

incze 2013.03.28. 01:59:39

Nem értem a betétek érinthetetlenségének elvét az adott kontextusban. A betétek világéletükben EGY BIZONYOS HATÁRIG (betétbiztosítés) voltak garantáltak (és ma is azok), afölött pedig a soha (arra az isten összes pénze kevés).

Itt a bankcsődről van szó, amivel szemben eddig nem volt védelem, most pusztán az került rögzítésre, hogy ingyen (egész pontosan MÁSOK PÉNZÉN) nem mentik ezentúl a nagybankokat.

Szemben tehát a sugalltakkal a kinéző bankcsődben lenullázódó betétet igenis valamelyest megvédték, némi hozzájárulás fejében (amiért ráadásul még némi kompenzáció is jár).

Klassz dolog lehet a populistákkal egy kórusban lenni.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.28. 11:41:53

@telkoe:

Semmit nem cáfoltál meg ezzel, hogy a montenegrói fizetések már magasabbak, mint a magyar.
"Idén februárban a montenegrói bruttó átlagkereset 734 euró volt, nettóban az összeg pedig 485 eurót tett ki – írja a Balkans.com a montenegrói statisztikai hivatal adatai ismertetve."

hvg.hu/gazdasag/20130327_Mar_egy_montenegroi_is_tobbet_keres_nalun

Különben javaslom, hogy figyelj oda Orbán Viktorra és Matolcsyra. Ők már nem Kínával akarnak versenyezni, hanem Afrikával és ezt nyíltan is hangoztatják.
Kína egyes térségeiben az átlagfizetés már megelőzi a magyart.
A 47 ezres közmunkásbér pedig már versenyképes az afrikaival.
Az oktatási rendszer leépítésével,a nyomor fokozásával pedig egyértelműen látszik,hogy hosszabb távon képzelik el a filléres rabszolgamunka exportjára alapozott gazdaságot fenntartani, tipikus gyarmati viszonyokban.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.03.28. 11:51:22

@Anyád, a szúnyogok!!!:

És egy kis beszámoló a magyar gyarmati viszonyokról, amelyhez a törvényes hátteret a magyar állam biztosítja:

"Orbán Mercedese" - a gyárban dolgozó olvasónk leírja, aminek titokban tartásáért mindent megtesz a vezetőség További részletek:
kuruc.info/r/20/109635/#ixzz2ODkrmnuf

"Bebliccelünk a munkahelyre, és talán még egy kiflire is futja - Flextronics-dolgozó olvasóink levelei"
További részletek: kuruc.info/r/20/109772/#ixzz2OpYNlkg9

vomit 2013.03.29. 22:06:02

segg = szaj
www.zerohedge.com/news/2013-03-29/oooops

In February, the Central Bank of Cyprus told (...): "any action aimed at reducing, depriving or restricting the property rights of depositors, contradicts the provisions of the Constitution of the Republic of Cyprus and of Article 1 of the First Protocol of the European Convention of Human Rights, provisions which protect the right to own property and which are crucial to the functioning of a free market economy".

vomit 2013.03.30. 23:01:15

ez egy ceges szamla sorsa lett
My bank account's got robbed by European Commission. Over 700k is lost.
bitcointalk.org/index.php?topic=160292.0
süti beállítások módosítása