sorok között

sorok között

A bagoly, a veréb, és a nagyfejű

2012. november 19. - Politikai Ateista

Mostanában gyakran elhangzott a kormány tiszségviselői részéről az a vád, hogy az Európai Bizottság kettős mércét alkalmaz Magyarországgal szemben. Ebben akár még lehet is valami, viszont nem értem, hogy miért vannak meglepődve.

Kezdetét vette az eladósodott önkormányzatok sarának államosítása, és az egyeztetések nyitányához keresve sem lehetne jobb helyet találni mint Hódmezővásárhely.  Lázár János háza táján a magas önkormányzati adósságnak, és a kreatív adósságkezelésnek is hagyományai vannak.

A tárgyalásokat megelőző lakossági fórumon Matolcsy György természetesen elkápráztatta a nagyérdeműt az Európai Bizottság ámenjével szentesített papírjával, ami a magyar gazdaságmodell sikerét hivatott igazolni ország-világ előtt.

“Papírunk van róla, hogy rendbe hoztuk az ország pénzügyeit” - mondta a fórumon Matolcsy, utalva
arra, hogy az Európai Bizottság szerint jövőre sikerül 3 százalék alatt tartani a költségvetési hiányt. Igaz, ugyanez a jelentés írt arról is, 2014-ben ez már nem fog menni, Matolcsy ezt azonban lesöpörte az asztalról. “Kötözködő brüsszeli bürokraták a meleg irodájukban erre jutottak. Ez egy humbug” - mondta. - Matolcsy: Az adósság a pogácsa sorsára jut - Index

A jelentés 2013-ra, illetve 2014-re vonatkozó prognózisát is minden bizonnyal ugyanazok a "kötözködő brüsszeli bürokraták" készítették, ez azonban nem zavarja Matolcsyt, szelektíven válogat a bekezdések között. A pozitív előrejelzéseket megdönthetetlen bizonyítékként kezeli, az árnyaltabbakat hülyeségnek tartja. Olyan ez mintha csak akkor hülyéznénk le a meteorológust amikor egy közelgő hidegfrontról számol be.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr874910453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása