sorok között

sorok között

Jó Hírek Amerikából

2011. október 15. - Politikai Ateista

Nagyon szeretem ahogy a gazdasági kiadványok a különböző amerikai statisztikai adatokat kommunikálják. Nevetséges ahogy az előző hónaphoz képest 2-vel kevesebb regisztrált munkanélküliről, vagy a Google gyorsjelentéséről nyilvánosságra hozott hivatalos jelentéseket általános eufóriával kezelik. Vitathatalan, hogy ezek az adatok befolyással vannak a tőzsdére, de a valóságra nincsenek. Az USA nagy szarban van, még akkor is ha néhány kiragadott kimutatás az alagút végét sejteti.

A szomorú valóság jelei már az utcán tapasztalhatóak, nem csak a detroiti gettókban, a Wall Streeten is.

A valóság az, hogy az Egyesült Államokban évtizedek óta nem voltak a mostanihoz hasonló tömegmegmozdulások, és amikor voltak akkor sem gazdasági okokból.

A Wall Street tüntetőinek transzparensein változatos jelszavakat, és panaszokat olvashatunk, de ezeket az embereket a nyomasztó gazdasági helyzet, a reménytelenség terelte az utcára. Amikor jól ment, az utca emberét nem érdekelte a FED, vagy hogy mit csinálnak a brókerek, és a nagyvállalatok fejesei.

A gazdasági mutatóknál, és grafikonoknál sokkal többet árul el az utca.

Occupy Wall Street: Arrest 2

 

 Fotó:Acorn via Flickr

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr243304925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása