sorok között

sorok között

Kolombusz Visszatér

2011. június 23. - Politikai Ateista

Pénteken amerikai üzleti delegáció utazik a frissen "demokratizálódott" Tunéziába, és Egyiptomba. A küldöttek tárgyalásokat folytatnak majd a két ország miniszterelnökével, és a helyi üzleti élet prominens személyiségeivel.

A küldöttek között van a Boeing, a Coca-Cola, a Bechtel, az ExxonMobil, a Marriot, a Dow, és a General Electric vezérigazgatója.

Az üzleti útra elkiséri őket John McCain republikánus, és John Kerry demokrata szenátor is.

Üzlet-politika

Az USA által is támogatott Ben Ali, és Mubarak bukása után az Egyesült Államok azonnal átvette a kezdeményezést a demokratikus intézményrendszer kialakításában. Tunéziában, és Egyiptomban is az USA magasrangú tisztviselői voltak az első látogatók a bábjaik távozása után.

"Jeffrey Feltman az Egyesült Államok magas rangú küldöttje volt az első külföldi tisztviselő aki az országba érkezett Ben Ali január 14- én történt távozása óta, és gyors reformokat sürgetett. Kedden azt nyilatkozta, hogy csak a szabad és korrekt választások legitimizálhatják és erősíthetik meg az észak-afrikai ország új vezetését." AFP: US helping shape outcome of Tunisian uprising

 

 Top US senators join business trip to Tunisia , Egypt

 AFP,Activist Post

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr503009189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása