sorok között

sorok között

Az Írek is Magukhoz Nyúlnak

2011. június 13. - Politikai Ateista

Nem tudom, hogy saját ötlet, vagy a államadóssággal halálos küzdelmet folytató magyar kollégáiktól kapták az ihletet, de az ír kormány is elkölti a nyugdíjasok pénzét. A Nemzeti Nyugdíjalap (National Pensions Reserve Fund, NPRF) utolsó 5 milliárd eurójára is ráteszik a kezüket. Terveik szerint 80000 új munkahelyet teremtenek majd a nyugdíjjakból. (Legalább majd lesz aki felszedi a kábeleket a tengerfenékről)

Az NPRF tíz éve jött létre, a célja a közalkalmazottak nyugdíjának a finanszírozása lett volna. Az alapból az IMF-EU 85 milliárdos mentőcsomagjához már 17.5 milliárdot hozzácsaptak, és további 10 milliárdot a bankok feltőkésítésére használtak fel.

Az EU, az ECB, és az IMF szakértői úgy gondolják, hogy ha van dugipénz akkor inkább azt költsék el, az adósságnövelés helyett.

Ireland Seizes 7$ Billion From Its Pension Funds to Boost Employment

Businessinsider.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr552981254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása