sorok között

sorok között

Vademberek

2011. június 09. - Politikai Ateista

Kadhafi fegyverként vetette be a tömeges nemi erőszakot

Index.hu

Líbia elnökének démonizálása a fegyveres beavatkozás, a rezsimváltás igazolására, a világ közvéleményének az igazságos háborúra hangolása érdekében tovább folyik, a bombázásokkal párhuzamosan. A nyugati háborús propagandagépezet zakatol a mainstream médiába segítségével.

Itt a legújabb borzasztó történet Kadhafiról, aki a tömeges nemi erőszak eszközével igyekszik megfélemlíteni az ellenzéket.

Bizonyíték? Semmi. Feltételezések, híresztelések.

A hír azonban megteszi a megfelelő hatást, megvetést generál az ezredessel szemben, még azok között is akik alapvetően ellenzik a beavatkozást, a háborút.

Kadhafi egy diktátor, semmi kétség, de nem ez a valódi oka az inváziónak.

Semmi sem új a nap alatt, tartja a mondás, és ez ebben az esetben is igaz.

Az 1857-es indiai, az angol gyarmatosítók elleni lázadás során az európai nők elleni nemi erőszak nem volt jellemző, ennek ellenére az angol "hiteles" napilapok ontották az ezzel kapcsolatos beszámolóikat. Ezek a hírek szinte minden esetben hamisnak bizonyultak, az angol sajtó azonban minden esetben tényként kezelte őket.

A The Times-ban jelent meg az a cikk, amely szerint az indiai lázadók egy alkalommal 48 angol nőt erőszakoltak meg, köztük gyermekkorúakat is, Delhi városában. A beszámolóval kapcsolatos aggályainak először, az akkor még újságíróként tevékenykedő Karl Marx adott hangot. Kiderítette, hogy a hír, egy Bangaloreban élő gyógyszerésztől származott, ahol még csak lázadás sem volt, és komoly távolságra volt Delhitől. A történetről később bebizonyosodott, hogy csak a fantázia szüleménye volt, a tömeges erőszak soha nem történt meg. Ez, és az ehhez hasonló cikkek a kívánt hatást azonban elérték, komoly felháborodást, és ellenszenvet váltottak ki Anglia lakosságában, akik támogatták a kormányukat a függetlenségükért küzdő Indiaiak elleni háborúban, és a lázadás leverését követő kegyetlen megtorlásokban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr372971289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása