sorok között

sorok között

Népszavazás - egy blöff váratlan következményei

2016. február 26. - Politikai Ateista

Nem tudom lesz-e valami Orbán Viktor népszavazási ötletéből, és azt sem, hogy mi volt a szándéka ezzel. Belpolitikai szempontból nem volt rossz az időzítés. Az oktatással és egészségüggyel kapcsolatos elégedetlenség fokozódó megnyilvánulásait, a kopaszgárda felbukkanását gyorsan elhomályosította a bejelentés. Az EU kvótáit firtató népszavanásnak azonban könnyen lehetnek nem várt következményei. Még akkor is ha az egész csak blöff.

David Cameron 2013 januárjában jelentette be, hogy referendumot tartanak az Egyesült Királyság Európai Uniós tagságáról.

Annak idején több ismerősöm is megemlítette, hogy, "na mi van, a Cameron ki akar lépni az EU-ból ?"

Esze ágában sem volt.

Az angol miniszterelnök referenduma inkább belpolitikai indíttatású volt, sokkal több köze volt 2015-ös brit választásokhoz, mint az Európai Unióhoz.

Úgy is fogalmazhatnék, hogy a választási kampány része volt.

Akkoriban az éppen koalícióban kormányzó angol konzervatív kormány újraválasztási esélyeire több veszély is leselkedett.

Az egyik, a fő riválisuk, a baloldali váltópárt, a Labour népszerűsége:

A 2010 óta ellenzékben politizáló Munkáspárt – a brit baloldal legnagyobb politikai ereje –, amelynek jelenleg számottevő támogatottsági előnyt mutatnak ki a közvélemény-kutatások, határozottan elveti az EU-tagságról szóló népszavazást. - Mandiner

Miközben a Munkáspártnak "számottevő előnye" volt, a brit lakosság köreiben az EU egyre kevésbé tűnt vonzónak.

A másik problémát az unióból történő kilépést elsődleges céljának tekintő UKIP jelentette, ami ugyan akkoriban még különösebb politikai jelentőséggel nem rendelkezett, de érezhetően növekedett a népszerűségük. 

A UKIP-nek nem volt esélye megnyerni a választásokat, azonban Cameron konzervatív pártjának támogatói között jelentős arányban képviseltetik magukat az euroszkeptikus választók, akikről okkal feltételezték, hogy 2015-ben egy részük esetleg majd Nigel Farage nyiltan unió-ellenes pártja mögé állnak.

Ezek a félelmek később beigazolódni látszottak, miután a UKIP komoly sikereket könyvelhetett el az Európai Parlamenti választásokon.

Azóta kiderült, hogy Cameron számítása bejött. A közvéleménykutatók ugyan a az egyik legszorosabb eredményt várták a konzervatívok és a Munkáspárt között, azonban Cameronék történelmi jelentőségű győzelmet arattak, és koalíciós partner nélkül is kényelmes többséget szereztek, illetve sikerült kifogniuk a szelet a UKIP vitorláiból is.

Ügyes húzásnak tűnt....

 

David Cameron brit miniszterelnök kockázatos lépésre szánta el magát, amikor úgy döntött: beszédében többek közt elkötelezi magát az euroszkeptikus konzervatívok által hevesen követelt referendum mellett.

Egy időre lehet, hogy a miniszterelnök biztosította saját hátországát a Konzervatív Párton belül. Ha azonban a Konzervatívok megnyerik a 2015-ös brit parlamenti választásokat és tárgyalásba kezdenek az Európai Unióval a David Cameron által említett kérdésekről, úgy a miniszterelnök egyhamar újra kényelmetlen helyzetben találhatja magát. - Kitekintő

 

De Cameron tényleg kényelmetlen helyzetben találta magát, most kétségbeesetten kampányol a bennmaradás mellett.

Ez azonban nem az a következmény, amire a bejegyzés címében utaltam.

Miután az angol miniszterelnök kijárta az alkuját az uniónál, már érkeztek olyan megjegyzések más EU-s országokból, hogy ugyan miért járna speciális státusz a briteknek?

És ha nekik jár nekünk miért nem?

A francia Liberation szerint az angol népszavazás veszélyes precedenst teremthet, és feltette a kérdést, hogy ezek után mi gátolja meg a magyarokat, vagy a lengyeleket, hogy saját referendumot tartsanak az uniós tagságról?

Esetleg a hollandokat?

Nagy meglepetésre Londont az alapító állam Hollandia követheti, ugyanis a legújabb közvélemény-kutatások alapján a legnagyobb Benelux állam lakosainak 53 százaléka a britekéhez hasonló népszavazást követel.- Magyar Idők

Vagy a cseheket?

 

Könnyen elképzelhető, hogy Cameron belpolitikai játszmája a migránsválság árnyékában más uniós tagállamok állampolgáraiban is felébreszti az igényt a népszavazásra. Persze a jelenlegi kormányok, Brüsszel és a mainstream média mindent meg fog tenni azért, hogy ezeket a törekvéseket elfojtsa, de egy euroszkeptikus párt akár komoly támogatást is szerezhet az EU tagsággal kapcsolatos népszavazás ígéretével.

Ami pedig Orbán Viktort illeti, lehet, hogy szintén csak belpolitikai előnyökre, és a következő választásokra taktikázik, azonban ő is kiengedett egy szellemet a palackból, ami ugyanúgy mint a Brexit referendum, könnyen inspirálhatja más országok állampolgárait a Brüsszelből diktált migránskvótákkal szembeni népszavazásos fellépésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr28421018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.02.27. 11:31:05

Ciki a közvetlen demokrácia a komisszároknak?
Akkor buktor jó úton jár.

téridő2 2016.02.27. 11:53:16

Valaki számolja már ki,mennyibe kerül egy népszavazás mindenestül és mennyi EU-s támogatás megvonást eredményezne egy kvóta- elutasítás. S mindez milyen arányban lenne a befogadandókra költendő pénzzel. Érdekes, hogy Maon nem szokás pénzügyi vonzatokkal érvelni. (Bizos nincsenek is szakértők.)

bölcsuhu 2016.02.27. 11:59:40

Honnan szedi a sok hatökör, hogy az 1294 fő az egyszeri kvóta, amikor a hívott/hívatlan migráncsok folyamatosan érkeznek az EU-ba?
Tudnak-e róla a támogatók, hogy a kvótában résztvevőknek nyugateurópai segélyeket, járulékokat kell adni hosszú évekig s ezek összege jóval meghaladja a magyar átlagfizetéseket?
MI a válasz arra a kérdésre, hogy mit lehet tenni azzal a migránccsal, aki nem akar Mo-on maradni, bár ide toloncolták?
Nos, okoskák, tessék válaszolni!

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.27. 12:24:05

Teljesen logikus lépés a kvóta ellenes népszavazás. Megerősíti a kormány jelenlegi ,migránsáradattal kapcsolatos politikáját, és kifogja egy jó ideig a szelet az ellenzéki vitorlákból..

röf 2016.02.27. 12:24:34

Már megint nem az történik, amit a bloggerség szívesen fogadna...

Tomiko 2016.02.27. 12:28:33

@bölcsuhu: Ez a befogadásra adott memmyiség nem egyszeri, lehet. De te se egyszeri eu pénz elvonással számolj. Legyen mindkét szm pl. éves. Azonnal látható, hatalmasqt bukunk. EU pénz nélkül 25 évet vet minket vissza gazdaságilag egy hülye szavazatgyűjtő arrogáns elutasítás. Meg akarod állítani a globalizációt? Fordísd vissza a Duna folyását elöbb. Az könnyebb lesz.

Sir Galahad 2016.02.27. 12:36:45

@Tomiko: Bocsánat, de mi köze a migránsok befogadásának/elutasításának az uniós pénzekhez? Az uniós pénzeket előzetes egyeztetés után, kölcsönös megegyezést követően, írásban rögzített szerződés alapján kapjuk. A migránsok behívásáról egyeztetett-e a többi uniós tagországgal előzőleg Merkel? Született-e róla írásos megegyezés? Mert ha nem, akkor az, hogy Merkel kitárta a kapukat, német belügy - oldják is meg a németek maguk, ne másoktól várják.

Aranyi Gábor 2016.02.27. 12:43:17

@Tomiko: A KÖVETKEZŐ időszak költségvetésében eleve meg akarták vágni a "nekünk járó" pénzeket, seggfej! A migrincek relokációja ellenkezik a Zunijó (jó a francot...) alapszerződésével, mert sem kényszerlakhelyet kijelölni tömegeknek nem lehet (a Seggemen belüli basszad mozgás nem korlátozható!!!!!!!!!!!!! alapérték, tudod, büdikém, ), másrészt nem lehet tkp. tömegesen kiutasítani Németből a migrinceket sehová. Vágod, vagy én vágjalak? Baszódj meg az éppen Soros gazdáddal: egy rohadék, teveszarlapátpoláshoz SEM értő tinilányerőszakoló migrinc 1000 EUR zsebpénzt kap, ez, tudod, 310 000 HUF, kb. ennyi a nettónk a pedagógus béremelések után kettőnknek, nekem és a szintén nyugdíj előtt álló feleségemnek!!!!!!!!!! Lesz népszavazás, kb. az ötödik az éppen aktuális UNIÓS népszavazások sorában. Nyugodt lehetsz, mert Orbán most nyerte meg a 2018-as választásokat - a Zájemeffff éppen most nyalja tisztára a seggünket a zunortodoxiánkkal elért sikereink miatt... Mondj egy valós törtet 2/3 és 4/5 között! Annyival nyer Orr Bán.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.27. 12:45:31

@bölcsuhu: honnan veszi a sok hatökör, hogy migráncsok nem maradtak itt eddig is? Tavaly is itt maradt pár száz. Valahogy nem hallani arról, hogy megették az embereket :D

bölcsbagolykám a faszért kellett új nicket létrehoznod. Gondoltad nem buksz le "elvtárs"?

@Sir Galahad: az a köze van, hogy valamit valamiért. Ha a pénz jó, de tenni érte már büdös, akkor a pénzt se várhatják el...

@Éhes ló: mondod te, aki KISZ tag volt, és az összes ősöd mszmp/munkásőr és hasonló tagkönyvekkel rendelkezett :D
közvetlen demokrácia? Mióta közvetlen demokrácia az, hogy arról lehet szavazni, amit a kormány enged?

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.27. 12:48:19

@Aranyi Gábor: jaj de jó, már pedagógusnak is kiadjátok ki magatokat? :D

"ájemeffff éppen most nyalja tisztára a seggünket a zunortodoxiánkkal elért sikereink miatt" mármint az EU-s pénzből elért "sikerek" miatt? :D ami nélkül -10% és -2% közötti lenne a "növekedés"? :D

az_igazi_trebitsch 2016.02.27. 12:49:26

@bölcsuhu: Onnan tudja minden épeszű, hogy erről született döntés. Akik ezután jönnek, azokat vagy megállítják Görögországban, vagy kitoloncolják őket, vagy az egyes országok eldönthetik, hogy befogadják őket, vagy nem. Ilyen egyszerű, agymosottka.

Sir Galahad 2016.02.27. 12:50:06

@fidesz maszop dk egykutya: Ja, tehát innentől az Uniónak jogában áll mindenféle előre nem rögzített plusz követeléssel előállni azért, hogy a tagországok megkapják azt, ami egyébként járna nekik? Érdekes logika.

az_igazi_trebitsch 2016.02.27. 12:50:54

Egy politikus egyszer nagyon bölcsen azt mondta, hogy amivel a kormány egyetért, arról fölösleges népszavazást tartani. Ki is volt? Ja, megvan! Orbán Viktor.....

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.27. 12:52:02

@Sir Galahad: Előre rögzített, arról volt szó, hogy az EU-s szabályokat elfogadjuk. Ez az. Aztán ha nem tetszik, akkor le lehet mondani a pénzről, csak aztán a recesszióval elég nehéz lesz beetetni a hülye birkákat, hogy "magyarország jobban teljesít".

milhouse 2016.02.27. 12:53:00

@téridő2: Nincs mit számolgatni, semmiféle támogatás megvonásra nem kell számítani, ez csak a szokásos riogatás, az EU nem így működik.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.27. 12:58:48

A libsiknek poszttraumás stresszük van attól, hogy nem tudnak vasárnap impulzuscsokit venni a Sparban. Majd megnyugszanak és leesik nekik, hogy már a széllibsi anarchisták is kezdenek elégedetlenkedni a refügék miatt:
jungefreiheit.de/politik/deutschland/2016/linksextremisten-demonstrieren-gegen-asylheim/

Pelso.. 2016.02.27. 13:07:04

@Sir Galahad: Nem áll jogában, de megteszi, s rosszul járunk az arcoskodás miatt.

bölcsuhu 2016.02.27. 13:11:46

@az_igazi_trebitsch: na persze, aki ezt a maszlagot elhiszi az micsoda? Ja, hogy az esetedben az agymosás kizárt, mert csak azt lehet mosni ami van? Igaz!

bölcsuhu 2016.02.27. 13:14:17

@fidesz maszop dk egykutya: te féleszű, nem maradtak, hanem a hatóságok marasztalták őket (ha a fóti gyerekeket nem számoljuk, de azok zöme is eltűnt már időközben).

bölcsuhu 2016.02.27. 13:18:18

@Tomiko: a francot, merjetek kicsik lenni! Térkövekre, félméteres kilátóra, főterekre tényleg nem jutna, de 2020 után amúgy sem fog! Tudsz róla? Hogy Faymann, Renzi meg a többi elvtársatok mit ugat , mit számít? Ők sem lesznek sehol egy-két év múlva.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.27. 13:20:04

@bölcsuhu: tééényleg? És miért marasztalták őket ha nincs rá szükség? Úgy ahogy a főnököd aláírja a migránsbefogadó megállapodást, miközben az ellenkezőjét mondja? :D
Látod itt se akarnak maradni. Ki akar egy ilyen országban?

Még egyszer kérdezem, minek kellett új nicknév?

hivatásos naplopó 2016.02.27. 13:27:49

@Sir Galahad: ez a jár nekem a píz akármit is csinálok elég fasza duma, egyet tippelhetsz melyik népcsoport csinálja otthon. na, azokkal vagytok egy ligában...

Éhes ló 2016.02.27. 13:36:31

@fidesz maszop dk egykutya: alaptalan hazudozásaid közben ávósfattyú összekevernél az ávós tömeggyilkos apád haverjaival.
Szerintem ez hiba.
Én megvetem a fajtádat, undorodok tőletek.

A magyar nyelvet pedig ha nem érted, kérdezd bátran a rebédet, mesüge!

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.27. 13:47:35

" azonban ő is kiengedett egy szellemet a palackból, ami ugyanúgy mint a Brexit referendum, könnyen inspirálhatja más országok állampolgárait a Brüsszelből diktált migránskvótákkal szembeni népszavazásos fellépésben."

Ez egy kifejezetten pozitív következmény..

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.27. 13:55:47

A fideszes migrációs népszavazáson biztos ugyan a Fidesz győzelme, de a részvételi arány túl kicsi lehet, ami így mégis romboló hatású lehet a Fideszre. Ezért nem érdeke a Fidesznek egy ilyen népszavazás tényleges megtartása. A lényeg: a téma lebegtetése.

A boltbezárós ballib népszavazás esete nagyon hasonló. A téma keveseket érdekel komolyan – sokkal kevesebbeket, mint a migrációs ügy -, a részvétel nem lesz nagy rajta, ami katasztrófa lenne a ballibek számára, hiszen ismét megmutatná minimális mozgósítási képességüket. A ballibek érdeke a témát folyamatosan lebegtetni, ez hozza a legnagyobb politikai hasznot.

Sir Galahad 2016.02.27. 13:57:49

@Pelso..: és igazságosnak tartod?

Sir Galahad 2016.02.27. 14:01:44

@fidesz maszop dk egykutya: melyik uniós megállapodás mondja ki, hogy a nyakunkba lehet sózni tetszőleges számú migránst?

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.27. 14:01:52

@Éhes ló: sajnos nem alaptalan. A tiedéhez hasonló ősbolsi családok elég sokan vannak, régebben a maszophoz tartoztak, most pedig mint a te példádból is látható a fideszhez mentek át, elhagyták a hajót, ahogy a patkányok.
Mindig ugyan az a lényeg, lopni, csalni, hazudozni, kifosztani az országot, idegen érdekeket képviselni, és mindezt támogatni. Ez vagy te, és a családod, az ország söpredéke.
A magyar nyelvet egyébként értem, a tiédet nem mindig. Bár nincs is rajta mit értelmezni.

Megtiszteltetés, hogy egy olyan szar hulladék talpnyaló hazaáruló féreg megveti a "fajtám" és undorodik tőlem, mert ez azt mutatja, hogy nagyon nem olyan vagyok mint te. Szerencsére már/még nem tudsz feljelenteni, és kivégeztetni, mint ahogy az 40-es évek végétől '89-ig tette a családod, az cócialista állam ellenségeivel :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2016.02.27. 14:04:05

@bölcsuhu:

"nyugateurópai segélyeket, járulékokat kell adni hosszú évekig s ezek összege jóval meghaladja a magyar átlagfizetéseket?"

mondjuk én ezt sose értettem. vagy pl miért kell általános eu szintű börtönellátás egy jóval alacsonyabb életszinvonalú kelet-eu országban??

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.27. 14:08:14

@Sir Galahad: semelyik. Sőt olyan sincs, hogy betartjuk azt, hogy 2016-tól csak ABS-es motorkerékpárt lehet újonnan eladni, meg olyan sincs, hogy milyen környezetvédelmi követelményeket kell tartani. Egy olyan általános szabály van, hogy betartjuk az EU-s megállapodásokat, FŐLEG azokat, amiket a minielnökúr aláír :))

De mondom, lehet ellentmondani nyugodtan, csak akkor miért támogatnának pénzzel?

"A fideszes migrációs népszavazáson biztos ugyan a Fidesz győzelme, de a részvételi arány túl kicsi lehet, ami így mégis romboló hatású lehet a Fideszre. Ezért nem érdeke a Fidesznek egy ilyen népszavazás tényleges megtartása. A lényeg: a téma lebegtetése."

hihetetlen, valami értelmeset mondtál!
Csak terelés a népszavazás, a választási bizottság fogja elkaszálni, vagy az EU. A kopaszos botrány miatt rántották fel a dolgot hirtelenjében, hiszen a témablokkoló stróman (itt a jobbiktól blokkolták le a lehetőséget) is 8 perccel a bejelentés előtt vonta vissza a kérdését.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.27. 14:13:01

@hivatásos naplopó:
Csak nem cigányozol, libsi? Ejnye-ejnye. Ma még zsidózni is fogsz. Azért kérdezem, mert az megvárnám.

Éhes ló 2016.02.27. 14:15:50

@fidesz maszop dk egykutya: alaptalan hazudozásaid közben ávósfattyú összekevernél az ávós tömeggyilkos apád haverjaival.
Szerintem ez hiba.
Én megvetem a fajtádat, undorodok tőletek.

A magyar nyelvet pedig ha nem érted, kérdezd bátran a rebédet, mesüge!

Afrika steht an der Elbe 2016.02.27. 14:17:34

@Éhes ló:
Orwell a térdét veri a röhögéstől ezeken az apja-anyja ávós libsiken, az egyszer biztos.

hivatásos naplopó 2016.02.27. 14:21:52

@Afrika steht an der Elbe: nem vagyok libsi, csak nem bírom a nagyszájú koldust fajtátokat ahol más pénzéből arcosokodtok, majd meg vagytok sértődva, ha valaki rávilágít erre

hivatásos naplopó 2016.02.27. 14:23:23

@Afrika steht an der Elbe: nem vagyok libsi, csak nem bírom a nagyszájú koldust fajtátokat ahol más pénzéből arcosokodtok, majd meg vagytok sértődva, ha valaki rávilágít erre

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.27. 14:29:35

@hivatásos naplopó: Szerinted emberbaráti szeretetből adják a kohéziós támogatásokat? Ezt kapjuk azért, hogy cégeik benyomulhattak egy több milliós piacra, minimális kontroll mellett.
Ezenkívül így hogy EU tagok vagyunk, sokkal könnyebb elszívni az értékes szakembereket a maygar gazdaságból, illetve a magyar egészségügyből.

hivatásos naplopó 2016.02.27. 14:30:13

@Afrika steht an der Elbe: most ért ki hozzátok a netkábel baszod, hogy még nem láttad a blog.hu motorját hibázni?

draft22 2016.02.27. 14:31:04

@bölcsuhu: Hehe tévedsz nem kell azt adni addig se kellett, mert az EU alapszerződés pont itt tesz egy nagy kivételt, a szociális stb. támogatások az ország belügyei, viszont a menekültek ellátásához hozzájárul az EU, ez eddig is így volt.

hivatásos naplopó 2016.02.27. 14:32:56

@A megvalósult amerikai ólom..: és ezért nekünk minden jár, mint nettó pénzfelszívó. kicsit el vagy tévedve.

a szakembereket meg talán nem azért nehéz elszívni, mert EU tagok vagyunk, hanem mert olyanok az állapotok amilyenek.

vajdasagi 2016.02.27. 14:41:14

@Afrika steht an der Elbe: Látom, szépen elbeszélgettek @Éhes ló-val. Mindketten ugyanolyan hülyék vagytok.

Ezen belül Te egy fokkal kulturáltabban írogatsz, mint "éhes disznó". Az EU-s világba ugyan nem férsz bele, de Nálad esélyem van érvelni egy durva analógiával:

a) most sok pénzt kapunk, és ez 2020-ig így is marad
b) bármikor finghatunk a társaságukban, és büszkén mondhatjuk,
hogy azért az a pénz nekünk jár.

Ez a pénz ugyanis jönni fog 2020-ig, de mostanság fognak arról is beszélgetni, hogy 2020 után vajon mennyi pénz járjon nekünk. És hát: igen szűkmarkúak lesznek ők, ha mi közben állandóan fingunk a bosszantásukra.

Nem az elvtelen meghunyászkodást javaslom én, amit a szoci kormányok gyakran műveltek, de a távlati érdekeinket kéne szem előtt tartani, és nem mindig a rövid távúakat. így minket lenéznek és utálnak, és hát ki lesz az ilyennel szemben nagyvonalú?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.27. 14:46:00

@Aranyi Gábor:

Nem kicsit vicces, hogy a demokráciát szóban annyira féltő, Magyarországot antidemokratikusnak megbélyegző EU ennyire ki van akadva egy népszavazáson, ahol a tisztelt nép hallathatja szavát. Sokat elárul az EU-vezetők demokrácia-fogalmáról.

Volt EU-döntés a migránsok behívásáról? Nem. Volt EU-döntés arról, hogy tárva-nyitva kell hagyni az EU határait a migránsok előtt? Nem. Akkor a szétosztásukról se legyen, osszák el őket egymás között azok, akik behívták ill. bátorítják őket.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.27. 14:47:21

@Éhes ló: @A megvalósult amerikai ólom..: @röf: @Afrika steht an der Elbe: @Sir Galahad

azért kurva szar lehet nektek kopaszagyú fidesz barmoknak, hogy szombaton jön Kubatov gazditok kör SMS-e, aztán rohannotok kell az index blogokra sorfalban mevédeni a fidesz maffiát. Még mosakodni sincs időtök, csk jöttek be itt náci büzben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.27. 14:50:30

@draft22:

"a szociális stb. támogatások az ország belügyei, viszont a menekültek ellátásához hozzájárul az EU, ez eddig is így volt."

Mit gondolsz, mekkora szociális és politikai feszültségeket okozna nálunk, ha egy migráns - mindegy, milyen forrásból - a magyar átlagfizetést jóval meghaladó segélyeket kapna? Hogy a munkanélküliekről, minimálbérét dolgozókról vagy a közmunkásokról ne is beszéljek. Hány százezer DOLGOZÓ embernél kapna jóval többet a semmittevő migráns?

megtorolom 2016.02.27. 14:51:26

Van egy kis tévedés. Merkel nem azt mondta, hogy az EU tagországai meleg szeretettel várják a migránsokat! Azt mondta Németország várja őket szeretettel! Majd amikor látták, hogy ez sok lesz nekik, akkor jöttek az ötlettel, hogy akkor osszuk szét őket. Csak ez már minden ország belügye, hogy kit szeretne beengedni. Ezzel a hozzáállással azt is mondhatná, hogy az európai börtönökből fogadjuk be az összes gyilkosságért elitélt embereket. Milyen alapon akarják ránk sózni ezt az alkalmazkodásra nem hajlandó tömeget. Vagy jó lenne nekünk az, hogy rettegjünk a gyerekeink, vagy az unokáink miatt ezektől a barbároktól? Ez hiányzik nekünk? Aki ezt szeretné az nem normális!

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.27. 14:53:35

@bölcsuhu: "Honnan szedi a sok hatökör, hogy az 1294 fő az egyszeri kvóta, amikor a hívott/hívatlan migráncsok folyamatosan érkeznek az EU-ba? "

Onnan te hatökör hogy ennyit határoztak meg Magyarországra a számok alapján. Ahhoz meg helyből hülye vagy, hogy agyilag fogjad a hot spot, kvóta összefüggéseket, de nem baj, pont ilyen analfabéták kellenek Lopbánnak.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.27. 15:00:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Volt EU-döntés a migránsok behívásáról? Nem."

Aztán ki hívta őket okostojás? Mutasd már meg a forrást csak ne a Heti Válsz meg hasonló fidesznyálas szennylapokra mutogass, akik Merkel kijelentését, miszerint a szíreket nem küldik vissza a háborúban álló országukba annak fordítják, hogy Merkel meghívta őket, hogy telepedjenek le Németországban.

Egyébként meg márciusban megindulnak a menedékjog kérelmek tömeges elutasításai és pár hónapon belüöl a menedékkérők 50%-a mehet vissza a Balkánra meg Észak-Afrikába. Eztz hívjákl fidióta nyelven annak, hogy Merkel meghívta vket.
jaj, hogy tudsz te enyire hülye aggyal élni?

Éhes ló 2016.02.27. 15:02:41

@vajdasagi: @Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: alaptalan hazudozásaitok közben ávósfattyak összekevernétek az ávós tömeggyilkos apáitok haverjaival.
Szerintem ez hiba.
Én megvetem a fajtátokat, undorodok tőletek.

A magyar nyelvet pedig ha nem értitelk, kérdezzétek bátran a rebéteket, mesügék!

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.27. 15:03:13

@megtorolom: "Merkel nem azt mondta, hogy az EU tagországai meleg szeretettel várják a migránsokat! Azt mondta Németország várja őket szeretettel! "

Csak bámulnál a brilliáns nyelvtudásoddal mint birka a vágóhídon, ha most ide kellened másolnod Merkel kijelentését német erdetiben.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.27. 15:06:10

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!:
A Heti Válasz történetesen kormányellenes lap (Simicska érdekeltség), de ne szólj senkinek.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.27. 15:08:49

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!:
Írd be ezt a google keresőbe:
Grundrecht auf Asyl kennt keine Obergrenze

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.27. 15:10:35

@Éhes ló:

ne erőlködj pacika, mindenki tudja rólatok, hogy Lopbán gazdinak ti vagytok a legradikálisabb hívei, az AVH-s fateroktól származó MSZMP-s besúgó komcsi gyerekek.

Majd szóljál büdös fideszkomcsikám, amikor Lopbán gazdid nyilvánosságra szándékozik hozni az ügynöklistát. Addig meg pofa be te AVH-s szökevény, örülj hogy a gazdid az utolsó leheletéig véd titeket a lebukástól.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.27. 15:12:15

@Afrika steht an der Elbe:

mi van nácika, aztán mit ad ki a google ha beírom hogy Grundrecht auf Asyl kennt keine Obergrenze? Hiogy Grundrecht auf Asyl kennt keine Obergrenze? Aztán ezzel most mit mondtál meg barnahuszárka?

Afrika steht an der Elbe 2016.02.27. 15:13:26

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!:
Szerintem te elmebeteg vagy. Mondhattad volna mindjárt az elején.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.27. 15:14:20

@Afrika steht an der Elbe:

az ám mekora kormány ellenes lap ez a hetzi Válasz. 20 éves Lopbáni mélyseggnyalással aztán tényleg mekkora kormány ellenes lehet már! Már megint pálinkával kezdted a napot pubi, most inkább pihenj, add idöt magadnak a kijózanodásra!

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.27. 15:16:04

@Afrika steht an der Elbe:

per pillanat te szenvedsz elmebetegségben attól, hogy nem tudod hova tenni, hogy ma nem játszthat kisnyilast egy index blogon.

megtorolom 2016.02.27. 15:22:36

"Alapvető menedékjogra nem ismer határt"
Csak nem így ellenőrizetlenül, akik nagy részéről semmit sem tudni! Ám van lehetőség, hogy te befogadjál mondjuk 5 családot, ha ennyire ragaszkodsz hozzá. Nekem nincsenek ekkora anyagi feleslegeim. És ha megteszed fejet hajtok előtted. Ha meg nem, akkor kussoljál!
@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!:

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.27. 15:23:38

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: minden kormányellenes aki ellentmond viktornak. viktorral csak egyetérteni szabad.

megtorolom 2016.02.27. 15:43:52

Még ennyit a színvonalhoz!:
media.mandiner.hu/cikk/20160225_puzser_robert_a_csocselek_embersege
Ha valaki nem Orbán híve, akkor az én vagyok, de pont ennyire biztos, hogy ez az utolsó olyan téma, ahol elmúltötévezni lehet.
Puzsér Róbert:

„"A Hír TV-ben arról beszélek, hogy miként tolul fel a mocsok szennyvízcsatornákból, miként szállja meg a nyilvánosság tereit az alávaló söpredék. Az apropó Orbán Viktor lányának fórumokban és kommentmezőkben elkövetett csoportos cigányozása, mocskolása, verbális megbecstelenítése, amire az kínált alkalmat a sötéten örvénylő massza számára, hogy épp gyereket vár."

jágör68 2016.02.27. 16:00:23

Az NSA- báb nyugati kormányokkal szemben és nyomásgyakorlásuk ellen fel kell mutatni ezt a népszavazást.
Akinek van agya, érti, hogy ez minimum 3 légy egycsapásra. De nem lőném le a poént.
Orbán a kerítéssel most nagyobb szinten játszotta el, amit anno a kordonbontással.
Zseniális a forma.

fa1 2016.02.27. 16:43:44

Migránsokra itt semmi szükség, ahogy vezérükre, az indiai Viktorra se. Mindegyik takarodjon!

wolves84lb 2016.02.27. 16:59:06

@Aranyi Gábor: ugye te csak az m1-et szoktad nézni?

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.27. 17:00:54

@megtorolom:

orbán birkácska, a menekültek elszállásolásáról és elbírálásáról gondoskodni nem a családok, hanem az állam feladata. Erre kötelezte magát magyarország nemzetközi és EU porondon. Fogod?
Amúgy en már fogadtam be menekült családot, ráadásul azok nem loptak meg mint a magyarok, úgyhogy neked kell kussolni!

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.27. 17:07:07

@jágör68: "Az NSA- báb nyugati kormányokkal szemben és nyomásgyakorlásuk ellen fel kell mutatni ezt a népszavazást."

Az egyetlen bábu itt a környéken az a Lopbán gazdid, ő Putyin bábkormánya. Állampolgárságot osztogat Putyin maffiáinak, letelepíti őket a szent magyar anyaföd Magyarországunkra, Pakson keresztül az unokáidat is eladósítja a ruszkiknak.

Lopbán gazdid bandája nem más, mint Puytin bábkormánya, ráadásul Lopbán a leghüségesebb Putyin csatlós.

Éhes ló 2016.02.27. 17:33:21

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: semmit nem tudsz senkiről, szimplán csak hazudozol seggfej ávósfattyú.

Szerintem ez hiba.
Én megvetem a fajtátokat, undorodok tőletek.

A magyar nyelvet pedig ha nem értitelk, kérdezzétek bátran a rebéteket, mesügék!

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.27. 17:42:29

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: Te csak ne ugass, aki Soros bácsitól kapod a fizetésedet, meg a napi direktívákat, és tíz nicken hazudozol szemrebbenés nélkül.
Vigyázz, ha ilyen szarul dolgozol, még gazdi nélkül maradsz..;)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.27. 17:44:52

@hivatásos naplopó: Gondolom a nyugatihoz képest alacsony lengyel szlovák román bérekért is a Zorbán a hibás, ugye te agysebész?
A munkaerő szabad áramlása címén szívják el a kelet-európai orszáokból az értékes szakembereket.

Brix 2016.02.27. 17:56:31

Egy a lényeg: a népszavazás szimbolikus jelentőségű, tiltakozás az európai liberális elitista politika ellen. Valójában akkor ütne nagyot , ha több ország követné a példánkat , akkor megbukna a merkel-féle migránspolitika, ami Európa legnagyobb sírásója. Hozzá lehetne tenni, hogy az angoloknál is a migránsválság óta ugrott ,meg az eurószkeptikusok aránya...
Talán sikerül még kontinens lábra állítani, a szétesés előtt, ehhez legelőször nemet kell mondani az embermilliókat megmozgató népvándorlásra, A referendum jó üzenet lenne ,hogy mit gondolnak az európai emberek erről a pusztító folyamatról, és az azt lehetővő tevő lliberális politikai utópiáról....

Afrika steht an der Elbe 2016.02.27. 17:56:37

Németeseknek javaslom megnézni. Kicsit hosszú, de óriási:
youtu.be/IgoVtKReYBk?t=3745

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.27. 17:59:41

@bölcsuhu:

Egyszerű ez, csak erről nem beszélnek, mert az nem hoz politikai hasznot. Akit ide küldenek és nem akar itt maradni, azt egyszerűen visszatoloncolják oda, ahonnan bejött az EU-ba. Ennyi. Amikor a magyarok 56-ban kitódultak nyugatra, ott sem volt szabad válogatás, mert oda ment mindenki, ahol befogadták.

Arról meg kár folyamatosan vitázni, hogy ennyit, meg annyit kell adni segélyként a migránsnak, hiszen ha nem adnánk nekik fedelet, meg enni, és ruhát, akkor mi lenne?Gondolkodni kell néha ezeken a kérdéseken is.

Talán jobban járna mindenki, ha a migráncsozás he-ylett arra ösztökélnénk a kormányokat, hogy hatékonyabban lépjenek fel ott, ahonnan a nyomorultak jönnek, akár katonailag, akár gazdaságilag. Nem kéne ennyire finnyásnak lenne ezen a területen sem. Talán mintha történtek volna már hasonló események az elmúlt évtizedekben, és van valami ENSZ nevű banda is, akinek hasonló a feladata. Népszavazás helyett azért kére tüntetni, hogy ezek a szervezetek mozduljanak már.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.27. 18:00:06

Németországban nemrégiben keresetet adtak be az alkotmánybíróságra, mondván, hogy Merkel úgy nyitotta meg a határokat, hogy nem kérdezte meg sem a népet, sem a Bundestagot, ami alkotmányellenes.

Van egy nagy összegű fogadásom, mi lesz a kereset sorsa.

Németországot egy lépés választja el a nyílt liberális diktatúra bevezetésétől.

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.27. 18:03:22

@Brix:"... nemet kell mondani az embermilliókat megmozgató népvándorlásra,..."

ez butaság.
Népvándorlás volt, van és lesz, mig ember él a föld hátán.
Attól, hogy egyes tömegek lekerítenek területeket, és kijelentik, hogy ez a mienk, még a FÖLD nevű égitest lakója az is aki a határom belül, és az is, aki kívül van. Nem nemet kell mondani, hanem a fejlett világnak nem ologrchák zsebeit kell tömi, inkább segíteni a nyomorultabb népeknek is emelni az életszinvonalukat. Akkor nem lesz népvándorlás.

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.27. 18:05:15

Mellesleg, ha hazánk területe elsivatagosodik, nem tudunk megélni, akkor a sok migráncsozó vajon mit fog csinálni? Éhen döglik?

Valahogy a természet mindig kimarad a történetből.

Brix 2016.02.27. 18:41:41

@látjátok feleim szümtükkel: "Népvándorlás volt, van és lesz, mig ember él a föld hátán.
Attól, hogy egyes tömegek lekerítenek területeket, és kijelentik, hogy ez a mienk, még a FÖLD nevű égitest lakója az is aki a határom belül, és az is, aki kívül van. "

NEM ÉRTEK EGYET!!! Kialakult nemzetállamok vannak , emberek kulturális , etnikia és anyagi érdekközössége! Akik megvédiik - ha kell fegyverrel is- a KÖZÖS érdekeiket, vagyis kívül tartják a veszélyt jelentő nincstelen embermilliókat!
Minden eszközzel védekeznünk kell a nincstelen, elmaradott , ellenséges muszlim kultúrkörből beözönlő honfoglalók ellen, ez az egyik legfontosabb nemzeti érdek!
Persze, ha a jelenlegi népesedési folymatokat nézem Afikában vagy Ázsiában , jó eséllyel el is bukhatunk... DE, ha még lesz 10-20 szabad évünk az európai - magyar kultúrában, azt is meg kell becsülni.!

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.27. 19:20:02

@Brix:

No akkor most egyet értesz vagy nem, merta ha lesz még tíz évünk egyetértésre utal.:D

Ja., és a teremtő egy embert formált, annak a bordájából lett a második. Akkor hogy is van ez a nemzetállamok? Egyáltalán a nemzetek?

hivatásos naplopó 2016.02.27. 19:37:25

@A megvalósult amerikai ólom..: az egészségügyet emlegetted, amit az állam fizet. ott igen, az ő kézzel irányított állama a hibás. és nem csak a bérekért, hanem abban is sárosak ők is, meg az összes eddigi kormányunk is, hogy milyen állapotok vannak...

hivatásos naplopó 2016.02.27. 19:42:07

@Afrika steht an der Elbe: azt mondd meg nekem, hogy miért féltitek a németeket ennyire, amikor azok szemét módon meg akarják mondani, hogy mit csináljon a csuti ramszesz?

a liberális diktatúra kifejezés meg a nap vicce, nézz utána az idegen szavak értelmének mielőtt bedobod őket. és ne a pártközpontból kiadott magyarázatot vedd alapul.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.27. 20:00:59

@hivatásos naplopó: Nem a kormányok a hibásak, nálunk sem és máshol se Kelet-Európa szerte.
Felelőtlenség volt összeereszteni egy ötszörös átlagjövedelmű nyugati munkaerőpiacot egy egyszeres átlagjövedelmű keleti munkaerőpiaccal. Naív volt aki nem látta előre, hogy ezzel elszívják a kvalifikált munkaerőt az kelet-európai országokból.

grafoguru 2016.02.27. 20:12:42

@A megvalósult amerikai ólom..: Akkor a megoldás a vasfüggöny, ugye? Az aztán megállítja azt aki enged az "elszívásnak", menni akar. Ha meg nem, akkor derék elvtársak majd lelövik a határon. Beszállsz? De szép jövő...
Talán az lehet a baj, hogy téged nem nem akarnak "elszívni" "ezek"... Hm...
Gondolkoztál már, hogy mi lehet az oka?
Illetve hagyjuk... Gondolkodás?... Áh...

grafoguru 2016.02.27. 20:45:01

@Brix: DE, ha még lesz 10-20 szabad évünk az európai - magyar kultúrában, azt is meg kell becsülni.

Mi is ez a "12 - 20 szabad év"?
- Az, hogy a teherviselés közös, a hasznot viszont egy szűk csoport vágja zsebre?
- Az, hogy "szólásszabadságnak" nevezik azt, amikor egy kívűlről jövő gondolatot (ami esetleg még kritikus is - brrr) minden csatortán keresztül elárasztanak 5000 marhasággal, sunyi hazugságokkal, elhallgatással, képekről kiretusálással (nekem ismerős módszerek, te talán túl fiatal vagy ehhez), hogy az az egyetlen brrrr gondolat cseppként oszoljon szét a tengerben? Igaz, nincs gonosz, mérges cenzor bácsi - ma már korszerűen oldják meg ugyanezt - de az eredmény ugyanaz.
- Az, hogy egyetlen (RENDKÍVÜL NAGY TUDÁSÚ, MINDENHEZ ÉRTŐ) ember akarata érvényesül mindig , mindenkor, függetlenül attól, hogy az mekkora marhaság? (Stadionok, kisvasút, KLIK - nem akarom sorolni.)
- Az, hogy politikusok szólnak be a bíróknak, hogy milyen ítéletet kellet volna hozni? (mert ugyanis akkor minek a Bíróság? Ők úgy is jobban tudják...)
- Az, hogy egyszerűen és nyilvánvalóan nem engednek egy népszavast egy olyan kérdésben, amiről maguk is tudják, hogy totális marhaság, már akkor is tudták, amikor meghozták a döntést - mert a (RENDKÍVÜL NAGY TUDÁSÚ, MINDENHEZ ÉRTŐ) ember odadobta ezt a koncot az álszent, és ugyancsak teljesen értelmetlenül kitartott maroknyi, tövig lefetyelelő, és a mi pénzünkön igen jól élő brigádnak?

A teherviselésre visszatérve. Játssz el egy kicsit azzal, hogy amikor azt hallod: "a kormány erre meg erre ennyit meg annyit adott", és hasonlók, akkor ezekben a szövegekben a "kormány" vagy az "önkormányzat" szót helyettesítsd be az "adófizetők" szóval - meg fogsz lepődni...
(Egy példa, hogy értsd: "Az ADÓFIZETŐK 1 milliárd forintot különítettek el arra a befizetett adóikból, hogy a majdani - szintén az ő adóikból finanszírózott, 27 milliárd Ft-ra tervezett (lakkor lesz vagy 35) (RENDKÍVÜL NAGY TUDÁSÚ, MINDENHEZ ÉRTŐ) ember majdani budai hivataláb műkincseket vásoroljanak.

Nesze neked szabadság...

Persze ízlések és pofonok. Nem kell nekünk egyetérteni, el tudom fogadni, hogy neked mindezek tetszenek.
Arra viszont kérlek szépen, hogy ne gyere a "de ez még mindig jobb" szöveggel...

hivatásos naplopó 2016.02.27. 21:44:04

@Afrika steht an der Elbe: feltettem egy kérdést, uzsgyi a központba, kérdezd meg, hogy mi legyen a válasz...

hivatásos naplopó 2016.02.27. 21:45:15

@A megvalósult amerikai ólom..: ja, nem hibás abban, hogy stadionokra kúrja el a lóvét ahelyett, hogy az kórházakat felújítanák. gratulálok, fullretard díjas szavazó lehetsz.

bkkzol 2016.02.28. 03:24:34

@látjátok feleim szümtükkel: az ötlet nem rossz, de nem elég fejlettek afrikai és közel-keleti emberek az önálló gondolkodásra. Az egykor virágzó, gazdag afrikai gyarmatok mivé lettek? Saját fajtája taszította mély szegénységbe, korrupcióba. Mi volna a teendő? Kinevezni egy "normális" vezetőt közülük? Akkor ez nem demokratikus. Vagy meg puccsolják. Líbiában, irakban és sok afrikai államban addig volt rend amég volt egy erős vezető, nevezheted diktátornak. Nem gyilkolták egymást a törzsek, szunnita-siita... és ezer egyéb "nagy fontosságú" ellentét.
Azzal, hogy európára zúdulnak nem otthonukba viszünk békét hanem a háborút importálja Európa.
Szépen visszadobni őket a hazájukba és építsék ott a saját hazájukat. Az nem állapot, hogy megint vannak belső EU-s határok. Nem engedhetik ki agyereket rövid ruhába , rövid szoknyába... Karácsony helyett---télünnep....
Miért lenne rossz ötlet egy népszavazás a német, svéd embereknél is, hogy mit is szeretnének menekült fronton?
Ha akarják akkor meg megnyerték! Mint a kölniek a polgármesterüket, aki azt "nagy ötletekkel" áll elő a konfliktusok elkerülésére.

Nzoltan 2016.02.28. 06:20:28

Milyen sötét időket hozhat Orbán az EU-ra. Lehet hogy, az Istenadta Nép élni akar a demorácia eszközével! Ugyanakkor nagyon sajnálom a sötét középkorban élő svájci polgárokat, kiknek a népszavazás rendszeresen keseríti az életét.
:-D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.28. 07:39:03

@bkkzol:

Évszázadokon át ünnepeltük a karácsonyt, húsvétot stb. Öltözködtünk, ahogy nekünk tetszett, viselkedtünk, ahogy nekünk tetszett.

Erre most betolakodik egy csőcselék, amely megmondja nekünk, hogy ezt tiltja az ő vallásuk, ezért mindezt többé ne tegyük. Hát mégis WTF?

Tomiko 2016.02.28. 10:27:41

@Sir Galahad: Na ugye. Rögtön a védekezés. Pénz kell, menekült nem. Pedig a csatlakozáskor elfogadtuk a menekült politikát is! Az más kérdés ki a menekült. Én is csak a háborús térség valódi menekültjeiről beszélek, a gazdasági bevándorló mehet németekhez, ott van munka. Itt nincs hála Orbánnak.

Tomiko 2016.02.28. 10:31:30

@Aranyi Gábor: Kedves Gábor. A válaszodból 3 dolog bizonyos. 1. Ha ilyenek vagytok orbán talpnyalói tényleg egyre több támogatója lesz, hiszen nagyjából analfabéta vagy.Abból meg van az országban bőven. 2. Tanár biztosan nem vagy. 3. Még az is kérdés jártál-e iskolában, inkább csak messziről láthattál egyet.

Netuddki. 2016.02.28. 11:03:11

Csodálom, hogy a vitya még nem szabta feltételnek a kvótával kapcsolatban, hogy jöhetnek a migránsok, ha fejenként 250ezer eurót lepengetnek. Hát hogyan jön ahhoz a zeu, hogy rontsa itt a bulvártóni biznicét, és ingyen és bérmentve letelepedhessen itt bárki is! Ha a kínaiak megneszelnék, senki nem fizetne 250ezret, eh...

Netuddki. 2016.02.28. 11:06:55

@bkkzol: "Líbiában, irakban és sok afrikai államban addig volt rend amég volt egy erős vezető, nevezheted diktátornak. Nem gyilkolták egymást a törzsek, szunnita-siita... és ezer egyéb "nagy fontosságú" ellentét."

De minek szarakodnál holmi diktátorokkal amikor egyszerűbb lenne elgázosítani őket? Nemde kis balfasz fidesz vagy lobbikszimpatizáns?
Nekem ne dumálj, hogy nem fordult meg még az ötlet abban a -1 IQ-s buksidban...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.28. 11:31:33

@Tomiko:

"Pedig a csatlakozáskor elfogadtuk a menekült politikát is!"

Kicsim, honnan menekült az a politika?

"Még az is kérdés jártál-e iskolában, inkább csak messziről láthattál egyet."

Te biztos nem jártál iskolába, mert ha jártál volna, különbséget tudnál tenni az iskolába és az iskolábaN között. Mivel azonban nem tudsz, mert bunkó és műveletlen vagy, úgy szoktál beszélni, hogy voltam az iskolába', találkoztam a boltba' a komámmal stb. Aztán amikor megszóltak ezért a műveletlen beszédért, elkezdtél "művelten" beszélni, közben meg persze túlkompenzáltál. Valahogy úgy, ahogy a felkapaszkodott bunkó ott is azt mondja, hogy "megsütjük", ahol a "megsüssük" lenne a helyes.

"De minek szarakodnál holmi diktátorokkal amikor egyszerűbb lenne elgázosítani őket?"

Ezt az auschwitzi lágerőr nagyapádtól tanultad, mi?

Tomiko 2016.02.28. 12:03:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Örülök, hogy az írásom tartalmára nem reagáltál, csak elfogadtad az érvelésemet ezek szerint. Az egy betű elgépelésemre összpontosítva írogatsz. Pedig azt igazán elnézhetnéd, hiszen te egész mondatokat is benézel. Semmilyen lágerről nem írtam, kössz a gusztustalan megjegyzést.

Tomiko 2016.02.28. 12:11:16

@bkkzol: Tényleg azt hiszed, ezek csak hazamehetnek építgetni saját sorsukat? Szűk látókörűség. A nagyhatalmak irányítanak, a feltörekvő államok, földrészek demokratikus rendje, saját kézbe vett irányítása pont nem érdeke az erős, kizsákmányoló hatalmaknak. Ahogy itthon elhitetik a butákkal, hogy ellenségeink vannak, és megy a gyalázkodás. Sok jobboldali szavazó tényleg azt hiszi, aki balos érzelmű, értékrendű, az mind szemét állat, a fideszesek meg kurva rendes becsületes emberek. Mert, hogy erre még genetikai bizonyíték is lesz gondolom. Ilyen a világ, szemeket nyiss.

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.28. 12:41:45

@bkkzol:

Érdekes amiket írtál, de valahogy elfeljtetted, hogy nekünk is van "migráns társunk", akik valahonnan ázsiából kerültek ide, és azóta sem nagyon akarnak integrálódni.

Engem nagyon zavar ez a "kötelező" integrálódás. Mert amikor a fehérek uralták a fekete földrészt, akkor az a kevés, ámde fizikai erőfölényben lévő ember nem akart oda inegrálódni, de azt sem akarta, hogy az ottaniak integrálódjanak. Mi lenne, ha elfogadnánk mások igényeit, elveit, életmódját, és ezt megkövetelnénk tőlük is, mint ahogy saját "migránsaink" létezését is elfogadjuk, és tudomásul vesszük?

Ismét csak azt tudom mondani, más megoldás nincs, mint minden embercsoportot az élőhelyén segíteni jobb körülmények eléréséhez, de az ne a mi mércénk szerinti legyen, hanem a saját igényeik szerinti. Ehhez kellene a tömegeknek a politikusokat irányítani, és nem a megvédjük a munkahelyeinket a migránsoktól ( stb ) jelszóval uszítani, mert annak csak háborúskodás lesz a vége. Remélem, hogy én azt nem érem meg. Aki meg korban még hátrébb van, az gondolkodjon rajta, mert az ő jövőjéről van szó.

Mellesleg miért is akar a magyar kormány haditechnikai ipart fejleszteni?

Sir Galahad 2016.02.28. 13:09:01

@Tomiko: Rendben, akkor légy szíves idézd a csatlakozási szerződésünkből azt a passzust, ami arról szól, hogy mennyi menekültet (migránst) kell befogadnunk.

No?

Sir Galahad 2016.02.28. 13:21:36

@fidesz maszop dk egykutya: Bocsánat, de mi ezen a furcsa? A Fidesz szándéka nyilvánvaló, napirenden akarja tartani a migránskérdést, mert neki kedvez. És? Ettől az független dolog, hogy az Unió nem teheti függővé egy korábban nem rögzített, utólag kitalált feltétel teljesítésétől (migránsok befogadása tetszőleges számban) a támogatások folyósítását.

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.28. 13:45:57

@Sir Galahad:

A csatlakozási szerződésben azt vállaltuk, hoy az unióhoz utalt témákban hozott döntéseket betartjuk. Ennyi.

A migrációra vonatkozóan pedig ezen túl több nemzetközi szerződésnek is részese Magyarország, amit szintén vállaltunk betartani.

Talán olvasni is kéne néha ezeket, és nem a vakvilágba beszélni. Az unió testületében pedig a magyar képviselő is ott van, ő is szavaz, néha együtt, néha eltérően. Most legutóbb Orbán is megszavazta azt, amiről itthon azt hirdette, hogy keményen ellen állt. Talán előbb ott söprögess.
Meg ott, ahol azt mondják, hogy a többség hozza a törvényeket, és a kisebbségnek is be kell tartania. Tudod ugye ezt hol mondják? No, ott kopogtass, hogy az unióban is van többség, meg van kisebbség, és néha bezony azok a magyarok.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.28. 13:49:33

@hivatásos naplopó: Te egyszerűen nem vagy tisztában a nagyságrendekkel. Ha a magyar egészségügyisek éves bruttó jövedelmét átlagosan csak 1 millió forinttal megemelnék-ami még nem sok, hisz ez havi nettóban csak úgy plusz 50-60 ezer ft-ot jelentene az alkalmazottnak-az éves szinten 100 milliárdos pluszkiadást jelentene a költségvetésnek. Ennek a közelében sincs a stadionépítések költsége, amit ráadásul csak egyszer kell megfinanszírozni és nem minden évben.
Mi a helyzet a versenyszférával? Ott is jóval alacsonyabbak a bérek mint nyugaton. Gondolom szted az is a Zorbán hibája.
Legaláb abba gondolj bele, hogy a nyugathoz képes alacsony jövedelmek olyan kelet-európai oszágokban is jellemzőek, ahol nem a Fidesz a kormányzópárt, és nem épülnek stadionok..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.28. 14:05:49

@grafoguru: Ha megpróbálnál gondolkodni egy kicsit ostoba személyeskedés helyett ,rájönnél, hogy ilyen jelentős bérkülönbségekből nyilvánvalóan következik, hogy a képzett munkaerő jelentős hányada fog elindulni a magasabb bérek felé.
Nem olyan bonyolult ez, még egy hozzád hasonló idióta is könnyedén megértheti. Egyszerű fizika..
Az, hogy egyenlőre még nem kritikus a helyzet, annak köszönhető, hogy jópáran családi okokból kifolyólag inkább maradnak. Egy ötvenes orvos, ha van két tinédzser gyereke, nem fog áttelepülni, mert nem akarja kiragadni a srácokat a megszokott környezetükből. Ezenkívül kölönösen az idősebb korosztály egy jelentős része ódzkodik az idegennyelvű közegtől és inkább marad.
De ahogy haladunk előre az időben egyre szűkebb lesz ez a réteg Kelet-Európa szerte, és ez komoly problémákat okozhat a gazdaságban és az egészségügyben. Persze ezt te pont leszarod, és vígan mosogatsz ,meg pucolod a wc-ket Londonban..
Majd küldök Níveát ;)

Sir Galahad 2016.02.28. 14:06:11

@látjátok feleim szümtükkel: Nem igazodok el az ellentmondásos nyilatkozatokon, de elvileg abban nincs szó kötelező szétosztásról, az önkéntessel meg nincs baj, aki akar migránsokat, vigye őket. Arról meg rengeteg vita folyik, hogy mi uniós és mi nemzeti hatáskör. Szerintem, mivel a migráció befolyással van a nemzeti önazonosságra, ez nemzeti hatáskör kell, hogy legyen.

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.28. 14:17:01

@A megvalósult amerikai ólom..: "Ennek a közelében sincs a stadionépítések költsége, amit ráadásul csak egyszer kell megfinanszírozni és nem minden évben."

Jól nyomod.:D

A stadijonyokat fenn is kell tartani. Itt nálunk épült egy művelődési központ sok-sok szép forintból, és amióta működik, még soha nem volt nyereséges, mindig az önkori nyeli le a veszteséget. Te hallottál már nyereséges stadijonyról? Focicsapatról nem is beszélve?

hivatásos naplopó 2016.02.28. 16:28:55

@A megvalósult amerikai ólom..: kérlek mutasd be, hogy Akasztón milyen fasza állapotban van a stadion. A többiből is ugyanez lesz, ha nem költesz pénzt rá.

Fizetések: mivel alacsonyabbak nálunk a lakhatási költségek jóval, jelentősen kevesebb a havi bérigénye a hasonló életszínvonalnak.

De arra még mindig nem adtál választ, hogy miért élvez prioritást a stadion miközben a kórházakban omladozik a vakolat és a penész eszi a vizesblokkokat? Te dobtad be az egészségügyet, akkor kérlek írd le nekem, hogy ez ellen miért nem tesznek semmit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.28. 18:38:28

@hivatásos naplopó:

"Fizetések: mivel alacsonyabbak nálunk a lakhatási költségek jóval, jelentősen kevesebb a havi bérigénye a hasonló életszínvonalnak."

Nem elég lakni, megélni sem árt, különben drasztikusan csökkennek a lakhatási költségek: a temetőben párezer forint egy sírhely 25 évre . az éhen haltaknak is.

Márpedig az energiaárak terén a középmezőnyben vagyunk ny-európai viszonylatban is, az élelmiszerárak pedig gyakran magasabbak, mint Ny-Európában. Egyedül a lakásbérleti díjak alacsonyabbak nálunk, de saját lakás/ház esetén ez irreleváns.

Szóval nem vagy csak kis mértékben igaz, hogy az alacsony fizetéseket kompenzálják az alacsonyabb megélhetési költségek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.28. 18:47:07

@látjátok feleim szümtükkel:

"A csatlakozási szerződésben azt vállaltuk, hoy az unióhoz utalt témákban hozott döntéseket betartjuk. Ennyi."

Nem tudok arról, hogy az ország etnikai összetételének megváltoztatása uniós jogkör lenne.

Továbbá: azok a "menekültek", akik már Németországban vannak, többszörösen nem menekültek. Már akkor sem voltak azok, amikor az Unió területére léptek, Németországban pedig végképp nem azok. Ebből következően velük kapcsolatban nem vonatkoznak ránk semmiféle nemzetközi menekültügyi szerződések, mivel azok csak menekültekre vonatkoznak.

Továbbá: Németország megsértette az uniós jogot, amikor a "menekülteket" a személyazonosságuk hiteles ellenőrzése nélkül beengedte. Mivel pedig a már beengedett és ismeretlen személyazonosságú emberek személyazonosságát utólag lehetetlen megállapítani, a bemondás meg nem hiteles - ugye milyen sokan születtek január elsején -, bennünket semmilyen uniós határozzattal nem lehet kötelezni az uniós jog megsértésére.

grafoguru 2016.02.28. 20:17:59

@A megvalósult amerikai ólom..: Szegénykém, van egy kis baj a szövegértelmezéseddel (is).
Megpróbálom újra, mert optimista vagyok.
Szóval:
Persze, hogy a "jelentős bérkülönbségekből nyilvánvalóan következik, hogy a képzett munkaerő jelentős hányada fog elindulni a magasabb bérek felé."
El kell keserítselek, ez nem egy nagy felfedezés.
Én arra próbáltam rávilágítani (és most teszek egy utolsó kísérletet - lassan olvasd, hogy megértsd -, hogy erre nem az a válasz, hogy megakadályozzuk (vagy enyhébben: nem tesszük lehetővé), hogy ez a mozgás megvalósuljon.
Hanem az, hogy megpróbálunk itthon is olyan körülményeket teremteni, hogy megérje ittmaradni.
Hogyan? (Következzen most egy kis közgazdaságtan a londoni mosogató mellől).
A baj a termelékenységben van. Nagyon egyszerűen arról van szó, hogy míg a világ boldogabbik felén egy óra megfeszített munkával valaki mondjuk 1000 EURO-t tud termelni, addig nálunk - ugyanilyen megfeszített munkával (sok esetben akár még többet is dolgozva) csak kb. mondjuk 200-at.
Nem az emberben van tehát a hiba, hanem az ipari / mezőgazdasági / szolgáltatási környezetben. A technikai színvonalban, az infrasturktúrában és az állam működésében, a jogalkotás hektikusságában, a bürökráciában, a szekszerűtlen, kizárólag a rövidtávú politikai hozadékokat (sokszor még azt sem) néző intézkedésekben.
Tehát a megoldás az lenne, hogy nem stadionokba, műkincsekbe, kisvasútba, a Vezír várba költöztetésébe, a zemberek álságos megkérdezésébe, az ellenségkép folyamatos fenntartásába (hadd ne soroljam, mert kifutok a lehetséges karakterszámból) toljuk a pénzt, hanem fejlett technológiákba, kutatásokba és az oktatásba.
Ezek eredményeznek (persze csak hosszabb távon - így tehát a Vezír számára érdektelenné váló módon) olyan környezetet, hogy az 1 órai munka itt is meghozza az 1000 EURO-s eredményt.
Persze azt is eredményezi ez, hogy sokan tudnak nyelveket, nem csak a hazai médiumokra támaszkodnak, és látják, észreveszik, értik azt a rettenetes népbutítást, ami itt megy.
Amíg minden arra megy ki, hogy a lehető legtöbb ember maradjon fogalmatlan, addig a példa szerinti 200 EURO nem hogy növekedni nem fog, de folyamatosan csökken majd.
A kevés hatalmasság meg röhög a markába, és tonna számra teszi el a pénzt.
És végül egy kis mini történelem.
Bizonyára tudod - hiszen képzett, okos ember vagy, sose mosogatnál Londonban -, hogy volt olyan időszak a világtörténelemben, amikor csak a papok tanulhattak írni / olvasni.
Szerinted miért?
Naugye!

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.28. 20:37:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " Németország megsértette az uniós jogot, amikor a "menekülteket" a személyazonosságuk hiteles ellenőrzése nélkül beengedte."

Kérdezd már meg kenyéradó gazdádat, hogy a magyar kormány miért engedte be a szerbektől azokat, akiket előbb regisztálnia kellett volna, de nem tette? Mert ugye ez nem jogsértés? Amennyiben a németek nem fogadják be azt a több százezer- egyes tónik szerint akár egy millió - embert, akkor most mennyi lenne határainkon belül? De ugye nem akartak itt maradni, hanem elmentek. Mellesleg ezek után miért is fáj neked, hogy a németek beengedték őket?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.28. 21:06:47

@látjátok feleim szümtükkel:

Kenyéradó gazdája a jó kurva anyádnak van. Nem értem, miért válaszolsz sértegetéssel egy téged semmiben nem sértő kommentre.

De nem is érdekel, mostantól szűrlek, aztán köpködhetsz nyugodtan.

bkkzol 2016.02.29. 01:33:57

@________________: Őseim szomorú vége miatt nem jut eszembe a gázkamrás megoldás. Az viszont igen , hogy ott kell hagyni őket a saját hazájukban és majd elintézik egymást törzsi (huszu-tuszu-muszu körgyilkosságban) vagy azon azon komoly riatális kérdés felvetésekor, hogy Mohamed veje vagy apósa az "igazi" hit tudója! A saját hazájukban játszák ezt le szépen!

bkkzol 2016.02.29. 01:46:36

@________________: jobban járnánk a kínai menekültekkel! próbáljuk meg! pl. befogadjuk a politikai üldözötteket, akiket száműznek. jó kínának is meg nekünk is. nem hiszem , hogy ők a "halal foodot" osztó pincérnőket csöcsörésznék vagy egymás nyakát vágnák el egy korán magyarázat miatt. az NDK-s őregasszonynak is befognánk a száját....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.29. 02:08:22

@bkkzol:

Én is azt nem értem, miért hozzánk jönnek az életerős, katonakorú férfiak, akik gyáván hátrahagyják az asszomyt és a gyerekeket és csak a saját bőrüket mentik.

Fegyvert kellene adni nekik, oszt otthon intézzék el egymás közt a vitás ügyeiket. Ennek egyebek mellett meglenne az a pozitív hozadéka is, hogy egyben a túlnépesedésre is megoldást nyújt, hiszen az arab - és általában az afrikai - országokban amúgy is túl nagy a fiatalok népességen belüli aránya. Ha valamelyik félnek sikerül kiirtani a másikat, akkor jó. Ha nem, akkor évtizedeken keresztül harcolnak egymással, és az is jó, legalább egymással lesznek elfoglalva. Európa meg ingyen szállítsa nekik a fegyvereket és a muníciót, ennyit megér az, hogy bennünket békén hagynak.

Most komolyan, mi baj van Magyarországon vagy bárhol a világon a kínai bevándorlókkal? Semmi. Ezerszer inkább kínaiakat, mint muzulmánokat vagy négereket.

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.29. 07:20:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Kenyéradó gazdája a jó kurva anyádnak van. Nem értem, miért válaszolsz sértegetéssel egy téged semmiben nem sértő kommentre. "

Én sem értem. Azt sem, hogy miért szégyeled a kormányod, akitől a zsozsót kapod?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.29. 13:20:41

@grafoguru: Nem tudom eldönteni, hogy te tényleg ennyire naív vagy, vagy inkább ennyire cinikus? Te tényleg elhiszed azt, hogy pár év alatt meg lehet szüntetni ilyen komoly gauzdasági különbséget kelet és nyugat- Európa között.
Te tényleg elhiszed azt hogy a stadionok miatt nincsenek nálunk nyugat-európai bérek?? Legalább azon gondolkozz el, hogy az újonnan csatlakozó országok mindegyikéből ömlik a képzett munkaerő nyugatra, igen onnan is ahol nincs stadionépítés, és ahol nem a gonosz Zorbán az elsőszámú vezető. Nem gondolod, hogy sokkal reálisabb az, hogy egy igen lassú folyamat míg a kelet-európai országok felzárkóznak gazdaságilag? Ez alatt a folyamat alatt pedig a gyengébb gazdaságok munkarőpiacai nagyon is sebezhetőek.
Ezért kellett volna a csatlakozás után önmérsékletet tanusítania a nyugatnak, és csak meghatározott számú képzett munkavállalót elszívnia ezen országokból. Itt lett volna értelme egy kvótarendszernek, hisz a forrásországok nehezen tudtak volna gátat szabni ennek a folyamatnak.
Tudtad, hogy Norvégiában már megszüntették a hazai orvosképzést? Egyszerűbb importálni máshonnan, azt meg pont leszarják, hogy valahonan hiányozni fognak ezek az orvosok.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.29. 13:37:18

@hivatásos naplopó: "Fizetések: mivel alacsonyabbak nálunk a lakhatási költségek jóval, jelentősen kevesebb a havi bérigénye a hasonló életszínvonalnak."

Nyugaton a reálbérek is magasabbak, nemcsak a nominálbérek. Egyébként mi a rákért települnének át sokan?
Az egészségügy konszolidálása pedig rengeteg pénzbe kerül. Ehhez képest a stadionokra elköltött pénz csepp a tengerben. Ilyen alapon minden beruházás le kellene állítani az országban, mert "az egészségügy az első".

Másrészt az egészségügynek nem nem ott kellene kezdődnie, hogy az egészségtelenül élő, csúnyán elhízott, önmagát teljesen elhanyagoló páciens bekerül szív vagy térdprotézis műtétre. Sokkal komolyabb hangsúlyt kellene fektetni a megelőzésre, többek között a tömegsport fejlesztésével, kiszélesítésével. Ebben pedig lényeges szerepe van a sportlétesítményeknek. Egy stadionban nemcsak focimeccsek vannak, más sporteseményeknek is otthont adhatnak ezek a létesítmények. Arról nem is beszélve, hogy szabadtéri kulturális rendezvényeknek is otthont adhatnak.
Miért olyan nagy baj az, ha egy vidéki magyar nagyvárosnak van egy tízezer ember fogadására alkalmas létesítménye, megfelelő számú és színvonalú vizesblokkal, és egyéb kiszolgáló kapacitással?

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.29. 15:06:21

@A megvalósult amerikai ólom..:

Nem gondolod, hogy pont ezért nálunk meg kellene erősíteni az orvosképzést? Miután elég jó volt eddig is, lenne benne pénz, még akkor is, ha magyar fiatal később kimeg nyugatra orvosolni. Mert ha a fogadó állam a képzése költségeit megtérítené, akkor dombon a tanya. Ez csak megegyezés kérdése.

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.29. 15:12:03

@A megvalósult amerikai ólom..: "Egy stadionban nemcsak focimeccsek vannak, más sporteseményeknek is otthont adhatnak ezek a létesítmények. Arról nem is beszélve, hogy szabadtéri kulturális rendezvényeknek is otthont adhatnak."

Utó pia. Inkább az utóbbi.

Azt ugye tudod, hogy a krisztus koporsóját sem ingyen őrizték, miért pont a magyar sportlétesítményeket használhatnák ingyen az emberek? Talán mert az ő adójuk is vastagon benne van? A megélhetési költségekbe meg a sporotléás költsége nem fér még bele.
Hallottam, hogy felcsúti csodába rászóltak a látogatóra, amikor rá akart lépni a fűre. Szóval akkor hol is szabadtéri sportoljon a magyar ember? Vagy jó lesz annak a libalegelő is? A baj ott van, már libalegelő sincs, mert a haverok megvették.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.29. 16:03:59

@látjátok feleim szümtükkel:

"Nem gondolod, hogy pont ezért nálunk meg kellene erősíteni az orvosképzést? "

Az orvosképzés színvonala kifejezetten jó, csak sajnos jó részük lelép nyugatra az első adandó alkalommal, miközben a magyar adófizető finanszírozta az oktatását. Egyébként rengeteg külfödi fizetős hallgató tanul Magyarországon orvosnak, úgyhogy ezügyben nyitott kapukat döngetsz.

"Talán mert az ő adójuk is vastagon benne van? " Ha az állam támogatja a tömegsportot, később kevesebb beteg ember lesz a kórházakban. Persze ez több évtizedes program. A finneknek sikerült, ma félházzal üzemelnek a kórházaik. És itt nem csak a létesítmények állampolgári használatáról van szó a stadionokat illetően. Ha Magyarország jól teljesít a nemzetközi tornákon, valamint sikerül jelentős sporteseményeket idecsábítani az ösztönzőleg hat a fiatalokra , hogy sportolni kezdjenek. ehhez viszont megfelelő létesítmények kellenek.
A felcsúti egy kis stadion. Arra hozták létre, hogy ifjúsági tornákat lehessen benne tartani. Persze a ballib sajtónak köszönhetően vörös posztó lett sokak szemében, hisz a tövében áll a "Zorbán palotája", ( ami a valóságban egy vályog parasztház..)

Egyébként ha láttál már futbanll létesítményt , akkor tudhatod, hogy az nem csak egy focipályából áll..

grafoguru 2016.02.29. 17:00:19

@A megvalósult amerikai ólom..: Nem gondolom magamat naívnak, sem cinikusnak. Ettől persze még lehetek bármelyik.
Vannak példák arra, hogy más országokban sikerült ez - vagy legalább részben sikerült. (Sajnos, ha körbenézünk, egy-két hozzánk hasonló mentalitású irányítással rendelkező országot kivéve mindenki húz el melletünk, nyugatibb példákkal nem akarok jönni, de említsük például Észtországot, Csehországot, Szlovákiát, Szlovéniát, lassan Románia is...)
Amikor a rendszerváltás volt '89-ben, azt hittem, hogy "jó, jó, biztos belekerül vagy 20 évbe, de idősebb koromra azért csak valahol "ott" leszünk..."
20 év!!! Érted?!
Igen, tényleg azt hiszem. A "stadionok" persze képletesen értendők. Minden, ami kihagyott lehetőség, minden, ami önös érdekek miatt vonódik el a köztől, és minden, ami tudatosan butít, egy-egy apró kis mozaik a képből, ami (tekintve a felsoroltak sokaságát) nem hogy nem áll össze, de egyre kisebbre zsugorodik. Ezeket én egyenként apró kis (vagy nem is olyan apró) hazaárulásnak tartom.
Egy kicsit hagy kanyarodjak el a témától de azért van összefüggés:
Szerinted mennyire menne össze a parlament, az ország boldugulásáért kűzdő "honatyák" száma mennyire csökkenne, (esetleg hány stadionnal, kisvasúttal épülne kevesebb, mennyivel kevesebb földet, állami vagyont adnának el - sorolhatnám...), ha mondjuk egy nagyobb hatalom törvénybe iktatná, hogy:
1. Képviselők és családtagjaik csak közkórházban, az átlag színvonalon gyógyíttathatják magukat.
2. Képviselők és családtagjaik csak átlag eredményeket felmutató iskolákban taníttathatják gyerekeiket.
3. Képviselő csak az lehet, aki a piaci szférában eltöltött már 3 - 5 évet, maximum középvezetői beosztásban.
4. A képviselők és családtagjaik vagyonsodását a NAV KÖTELES vizsgálni, ugyanazon eljárási szabályok szerint, mint ahogy az átlagembereknél van.
5. Képviselőknek összességében sem járhat több juttatás, mint a statisztikai átlagjövedelem kétszerese.
Lehet, hogy több pénz menne az oktatásba?
Lehet, hogy több pénz menne a kutatásba?
Lehet, hogy feloszlana a Parlament?

a gonnok én vagyok 2016.03.01. 04:11:22

@téridő2:
Senki nem tudja,
"mennyi EU-s támogatás megvonást eredményezne egy kvóta- elutasítás"
Mert ilyen még nem történt.

a gonnok én vagyok 2016.03.01. 04:21:11

Hozzá akartam szólni, de beleolvasva a kommentekbe, inkább hagyjuk.
Pedig elgondolkodtató cikk. (Mint általában a többi is ezen a blogon.)

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.01. 13:54:40

Azért drukkoljunk, hogy mehessünk népsavazni!:D
süti beállítások módosítása