sorok között

sorok között

Cenzúrázott tanári életpálya

2013. november 23. - Politikai Ateista

Még csak néhány napja írtam Hoffmann Rózsa praktikus részvételéről a Médiatudatosság az oktatásban című rendezvényen. Pontosabban arról, hogy szerinte a médiatudatossághoz hozzátartozik a "fanyalgó" tanárok távol tartása a nyilvánosság tekintete elől. Most pedig megmutatom hogyan működik mindez a gyakorlatban.


Gondolom hallottál a debreceni tanárról, akit a fél ország keresett, és mindenki megkönnyebbült amikor 2 nap után hazasétált.

Magányra volt szüksége, mert problémái vannak.

Szilágyi Szabolcs a Tóth Árpád Gimnázium vezetője volt amíg le nem mondott, mivel az intézményvezetői feladatkör akadályozta abban, hogy másodállást vállaljon, és megéljen valahogy.

Szerinte érdemes kétszer is meggondolni a tanári életpályát. Racionális emberi lény jobban teszi ha inkább elmegy a Való Világba celebnek.

A saját szavaival:

Cívishír: Így tehát lehetősége nyílt ismét másodállásokat vállalni.


Szilágyi Szabolcs: Az elmúlt hónapokban az anyagi nehézségek nem vagy csak részben enyhültek annak köszönhetően, hogy iskolán kívüli munkával tudtam kiegészíteni a család bevételét, ám, sajnos, most hétvégére eljutottam egy olyan pontjára a keserűségnek, ahol végképp igazságtalannak éreztem a társadalom olyan beállítottságát, ahol következetesen lelkiismeretes és tisztességes munkával nem, vagy csak nehezen lehet boldogulni, de például egy reality show celebjeként, valódi érték közvetítése nélkül aránytalanul jobban meg lehet élni. - Megszólal Szilágyi Szabolcs - Cívishír

A tanár aki Alekosz szeretett volna lenni sztori bejárta a magyar sajtót. Gondolom Hoffmann Rózsának ez annyira hiányzott mint egy gutaütés.

Annak viszont örülhetett, hogy a közmédia mindent megtett a médiatudatosság ügyének előmozdítása érdekében.

A Hirado.hu Szilágyi Szabolcs eltűnéséről 1261 karakterben számolt be. A fanyalgó tanár előkerüléséről szűkszavúan tudósítottak (367 karakter), az eltűnésének okait nem feszegetik.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr785648099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsebatya 2013.11.23. 11:26:18

Nincsenek hozzászólások. Ez fasza. Hazahívő vagyok, de ez a mocsár saját berkemből taszít.

Shaja 2013.11.23. 11:38:40

A helyzet az, hogy pont ezen okoknál fogva hafytam el hazámat. És valószínűleg még jó pár tízerzen.

Bicepsz Elek 2013.11.23. 15:27:59

Ha valaki tanarnak megy tudhatna, hogy nem lesz megbecsulese anyagilag!!! Az nem versenyszfera. Max. lehetnek magantanitvanyai( ha idegennyelvet vagy matematikat tanit. Massal nem sokra megy). Amugy ez nem a "PatasOrbannal" kezdodott, hanem gyakorlatilag igy van 150 eve. AZert egy intezmenyvezeto megkapja a 200 000 nettot az azert eleg lehet nem??

Az ELET igazsagtalan": az a tied, amit megszerzel!!! Kuloben csak kapod a minimumot oszt jonapot!!!

engelbert (törölt) 2013.11.23. 16:05:41

No de mennyi is volt az az intézményvezetői fizetés, amíből nem tudott megélni az emberünk? Siránkozott, siránkozott, de az összeget nem volt hajlandó kimondani - csak annyit hogy nem érte el a 800 000 forintot...

béla a görög (törölt) 2013.11.23. 16:59:40

@Bicepsz Elek: te egyszerű lélek, te.
1) azért mert valami 150 éve úgy van az nem azt jelenti, hogy az jól van és ne lehet melni a tanárok fizetését.
2) azért mert valami nem versenyszféra ismételten nem jelenti azt, hogy keveset kéne érte fizetni.
3) miért kéne elég legyen 200 netto?
Amúgy meg az egy intézményvezető, minden utcasarkon akad egy, most meg a tanárokról beszélünk, az meg már egyre kevésbé akad - ellentétben a tévhittel.
4) magántanítványai lehetnek, pályaelhagyó lehet és sztrájkolhat is magasabb bérért, vagy mondjuk a bérrel arányosan félhülyét nevelhet a gyerekedből - 'kis pénz-kis foci' ez mind-mind a tanár egyéni döntése.

Próbáld ne hülyének nézni az embereket és a tanárokat. Ez nagyban hozzásegítene a XXI. század megértéséhez.

♔batyu♔ 2013.11.23. 17:02:01

Ezt a baromságot. Nem is érdemelt többet, végül is sétált egyet.

dr Smittpálelnökúr 2013.11.23. 17:06:36

@♔batyu♔: A birkameneted pedig ömlött a seggnyaló tv-kből, pedig az sem volt más, mint pár szervilis seggfej sétája.

béla a görög (törölt) 2013.11.23. 17:11:06

Egyébként az intézményvezető az legtöbbször fideszes :) pláne debrecen /a konkrétat nem tudom/ olyan mint egy pártitkár.

Furcsán venné ki magát az újsághír, hogy pártitkár úr előjött az erdőből és közölte, hogy b+ kevés a pénz inkább recskáznék egyet a TV-ben azon több a haszon, minthogy itt nektek bohóckodjak. :)

Lucky Larry Silverstein 2013.11.23. 17:18:07

Hoffman rózsának mi köze ahhoz hogy vki iszik drogozik kurvázik és köztisztviselőként fusizni akar?

Meg lehet élni, ha szerinte celebként, hajrá.

♔batyu♔ 2013.11.23. 17:27:29

@dr Smittpálelnökúr: Az ilyen ostobáknak mint te, egy egész estés beszámoló kellett volna, hogy a faszi hazajött és semmi baja, mert nehezen fogják fel.

Gera 2013.11.23. 17:28:04

Egyrészt kizárt, hogy ez az ember olyan rosszul keresne, másrészt a helyében annak örülnék, ha nagyon nem feszegetnék ezt az eltűnés dolgot, annyira képtelen a sztori. Nehogymár a végén még népi hős legyen egy akkora faszból, aki ezt megjátssza a családjával, barátaival, tanítványaival. Felőlem elvonulhat elmélkedni, én ezt akár meg is értem, de baszki ne lépjen már le két napra egy kurva szó nélkül. Szerintem arról lehet itt szó, hogy öngyilkos akart lenni, csak végül meggondolta magát.

♔batyu♔ 2013.11.23. 18:31:21

@Gera: Az is lehet, hogy a csajánál volt, aztán amikor az asszony fellármázta a médiát előadta ezt a "sétáltam" egy jót sztorit.

Persze néhány ostoba ballibsinek Orbán és Hoffman R a felelős.

Tökönrúgott Feleségek 2013.11.23. 18:51:31

@♔batyu♔: olvasgatom egy jó ideje a hozzászólásaidat, de egyszerűen minősíthetetlenek :(

Sir Galahad 2013.11.23. 18:59:31

A tanárok fizetése megalázóan alacsony (ahogyan sok egyéb emberé is), ezzel egyetértek, de a sztori több sebből vérzik, életszerűtlen. Egy intézményvezetőnek mennyi a fizetése? Hogyhogy abból nem lehet megélni? Nem lehet, hogy a két napos eltűnés mögött valami más, magántermészetű ügy van, csak kellett valami indokot mondani?

béla a görög (törölt) 2013.11.23. 20:02:31

@♔batyu♔: vannak életszerű és nem életszerű dolgok.
Nem életszerű az, hogy ha félredúg valaki akkor a felesége keresteti. (szokás azt tudni)
Továbbá nem életszerű sem magyarázkodásnak sem asszonynak meg úgy egyébként sem, hogy erre azzal a mesével állok elő, hogy a novemberi éjszakában sétáltam egy nagyot és élveztem ahogy ropog a lábam alatt a fagyott avar...

Az életszerű az amit Gera leírt.

Az OK meg rohadtul rá tartozik. Mondhatta volna két szóban is: 'magánéleti problémák' / 'anyagi problémák' - ehelyett beszélt.

Valószínű el van adósodva, kevés a bevétel (neki kevés) és nem tervezte, hogy visszajön az erdőből. EZ életszerű.

Nem kell hülyének nézni az embereket.

tiduj 2013.11.23. 20:04:49

@Bicepsz Elek:
Most már nem csak azt tudja, hogy nem lesz megbecsülve anyagilag, de már meg is alázzák nap mint nap.

zobod 2013.11.23. 20:48:35

Egy gimnázium igazgatójáról beszélünk, egészen biztos hogy az átlagbér felett keres. Persze lehet hitelre vett lakás, hitelre vett autó, hitelre vett minden - akkor összecsaphatnak a feje felett hullámok. De ez önhibás történet, miért lenne közügy, és mit kellene látni ebben az ügyben a sorok között?

ppppalika 2013.11.23. 21:25:00

@zobod: Szeretném, ha mindenki elolvasná a postot és meg is értené a benne foglaltakat.

TEHÁT: VOLT igazgató!

borzimorzi 2013.11.23. 21:41:01

@zobod: A megaláztatás nem pénzkérdés. Gerinces ember egymilliós fizetésért sem vállalja azt, amit narancsosék ráhánynak.

Üdv:
b

zobod 2013.11.23. 22:22:50

@ppppalika: oké. Adott egy középkorú ember, elveszti a munkáját, nincsenek tartalékai de vannak kötelezettségei. Szüksége van egy kis időre. Szomorú, nem ő az egyetlen, nem is az utolsó, sokakkal megeshet. Mit kellene a sorok közt kiolvasni? Egyszerűbb lenne ha megneveznéd, miről tehet szerinted a Fidesz, sőt, személyesen Orbán Viktor.

@borzimorzi: te tudod mit történt? Nem, mi? Akkor meg kímélj meg az ilyen elfogult ömlengésektől, cserében én sem foglak téged az öngyilkosságba hajszolt libatenyésztőkkel traumatizálni, jó?

billy reed 2013.11.23. 22:37:50

@zobod: Sajnos úgy tűnik, még mindig nem értetted meg a lényeget. De nem fogok segíteni elmagyarázni. Van már aki megírta itt előttem.

@♔batyu♔: Azért mert van internet hozzáférése, nem kell ám mindenhez hozzászólnia! Pláne ha azok olyan épületesek, mint a 18:31-es...@Sir

Galahad: "A tanárok fizetése megalázóan alacsony (ahogyan sok egyéb emberé is), ezzel egyetértek, de a sztori több sebből vérzik, életszerűtlen"

Miért is? Valakinek elege lett mindenből,és ki szeretne lépni ebből a mókuskerékből?

@Gera: "Egyrészt kizárt, hogy ez az ember olyan rosszul keresne, másrészt a helyében annak örülnék, ha nagyon nem feszegetnék ezt az eltűnés dolgot, annyira képtelen a sztori. "

Ön NAV-os? Akkor honnan tudja, hogy mennyit keres az illető?
Ja, hogy csak úgy döntött, hogy eleget keres...ühüm...értem.

Elképesztő a magyar társadalom. Sokan még egy segélykiáltást sem képesek felfogni/megérteni/meghallani.
Ez az ország megérdemli a sorsát.

Mikrobi 2013.11.23. 22:43:37

Azért egy iskolaigazgató elég jól keres... Miféle másodállás akadályozta őt az igazgatói munkájában???

ppppalika 2013.11.23. 22:47:50

@zobod: Hinnye...

"elveszti a munkáját, "

Ennyire nem megy?
Jelenleg is iskolában (tanárként) dolgozik (ez kiderül a cikkből) ugyanott (ez úgy látom, hogy nem).

Egyébként az igazgatóságról sem leváltották, hanem lemondott.

ppppalika 2013.11.23. 22:49:17

@Mikrobi: Jajjj.

A hozzászólásodból:
"Miféle másodállás akadályozta őt az igazgatói munkájában??? "

A cikkből:
"az intézményvezetői feladatkör akadályozta abban, hogy másodállást vállaljon"

Nem ugyanaz!

ppppalika 2013.11.23. 23:00:30

Adott egy ember, akinek tartósan több pénzre van szüksége. Nem sikerül elérnie, besokall, eltűnik, megkerül.

Szerintem az mellékes, hogy pedagógus, igazgató volt, jelenleg tanár.

Az egyéni esetből a következő tanulság vonható le:
- egy iskolaigazgató munkája mellett nem tud másodállást vállalni.

panelburzsuj 2013.11.23. 23:08:51

@ppppalika:
"Nem tud"....

Tessék világosan beszélni: nem vállalhat más kereső tevékenységet - egyszerűen tilos neki!

Így aztán van egy régi és egy új asszony, van két régebbi és nem ismert számú új gyerek, van hitel - és lemond az iskolaigazgatásról, mert alkalmi szellemi bizbaszból is többet tud kersni, mint amennyit egy patinás intézmény irányításáért kap.

És nekibúsul, hogy olyan országban él, amely a képernyőn kúrogató félhülyék teljesítményét sokszorosára értékeli az ő munkájánál.

ppppalika 2013.11.23. 23:19:59

@panelburzsuj: Lehet, hogy KLIK berkeiben tilos, vagy idéntől az, de ...
Keress rá, iskolaigazgató másodállás balatonkenese. Találsz egy önkormányzati ülési jegyzőkönyvet 2011.06.02-ről:
"A Képviselő-testület Tömör István polgármester tájékoztatását Szabó Károlyné iskolaigazgató munkaidőn kívüli másodállásban végzendő tevékenységéről határozat nélkül, - 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül - tudomásul vette. "
Tehát akkor lényegében csak be kell jelentenie, ami más közalkalmazottnak is kötelessége.

Ha változott, az más kérdés.

Lucky Larry Silverstein 2013.11.23. 23:33:27

@Mister Gumpy: Semmi bajom a fószerrel csak a poszt tálalja ezt idegesítően 'ügynek'.

Az hogy valaki meg tud e élni a legkevésbé függ a jövedelmétől. Már ha az eléri a létminimumot. Tönkremenni meg a lottómilliárdosok is tönkremennek, ha hülyék.

panelburzsuj 2013.11.23. 23:37:29

@ppppalika:
Olyannyira változott, hogy még olyan tevékenységeket se lehet vállalkozásban végezni, mint az érettségiztetés, vagy a nyelvoktatás, vagy akár a (tartós) helyettesítés.

Idéntől nincs vállalkozás - vezénylés van, mint a süsübakteroknak.

Gera 2013.11.23. 23:37:36

@billy reed: Ja, úgy döntöttem, hogy a TÁG igazgatója valószínűleg nem keres rosszul. Evvan. Mercedese biztos nem lesz belőle, de azért biztos nem olyan kevés. Persze bárki vehet fel öt perc alatt annyi hitelt, amennyit három iskolaigazgatói fizetésből se lehet törleszteni, de mindenkinek magának kell eldönteni, mennyi terhet vesz magára. Egyébként ő maga mondott le erről a pozícióról nyáron, azt írták az újságok, hogy maradhatott volna.

Gera 2013.11.23. 23:40:17

@panelburzsuj: Azért nevetséges ez a felhorgadás, mert ez minden országra igaz.

panelburzsuj 2013.11.23. 23:43:51

@Gera:
Hogy egy gimnáziumi igazgató fizetése hitelképtelen jövedelem?

Lucky Larry Silverstein 2013.11.23. 23:55:04

@panelburzsuj: 'még olyan tevékenységeket se lehet vállalkozásban végezni, mint az érettségiztetés, vagy a nyelvoktatás, vagy akár a (tartós) helyettesítés.'

- az még bebaszna.

max_headroom 2013.11.24. 01:09:24

Igen, havi 200e nettó az szánalmasan kevés. (Kaliforniában ez a hivatalos nyomorszint alatt van.)

Viszont egy tanári, vagy akár intézményvezetői fizetést az elektronikus média béreihez hasonlítani teljesen felesleges. A valóságshowk proli kis bohócai egy rövid időszakra kapják a pénzüket, oszt' jónapot. A tanár minden hónapban, egy életen át.

Másrészt a kereskedelmi televíziózás a létező legdemokratikusabb intézmény; azt látod a képernyőn, amire a legtöbben vevők. És itt felvetődik a tanárok felőssége is, mert jelentős szerepük volt a napi 6 órát a tv előtt heverő generáció kinevelésében. Még az is lehet, hogy ezért a teljesítményért nem érdemelnek többet.

panelburzsuj 2013.11.24. 02:08:00

@Lucky Larry Silverstein:
Nem az baszik be, hanem amikor egy nőnemű tanár egyszercsak elmegy szülni. Vagy veszélyeztett terhesnek. Piff-puff - lelép.

És hetekig rohangászik a tankerület, mint a mérgezett egér, hogy kit találjon a helyébe. Mert a vállalkozó külsős, az baszna csak be; mert túlórapénz nincs (és persze így ember sincs); mert az egész tantestület percre besosztott kottáját föl kell borogatni és újraszerkeszteni - a következő "váratlan" eseményig.

Persze ez téged mindez ne zavarjon - téged a szamárordításér fizetnek, és azt gyönyörűen hozod is.

Gera 2013.11.24. 09:34:50

@panelburzsuj: Hogy a médiában magukból hülyét csinálók jobban keresnek egy iskolaigazgatónál. Erről volt szó, nem? Feleslegesnek érzem az értetlenkedést.

ppppalika 2013.11.24. 09:38:40

@panelburzsuj: Két dologról beszélünk. Amit írsz, az lényegében munkahelyen belüli (KLIK a munkáltató - már ahol). Szerintem továbbra is vezethet műsor egy televízióban, lehet szerkesztő egy újságnál.

Amennyiben nem, legyél szíves megadni a törvényi hivatkozást.
süti beállítások módosítása