sorok között

sorok között

Az OTP-konspiráció

2013. július 25. - Politikai Ateista

Varga Mihály kivezeti a devizahiteleket az országból, Csányi Sándor vágóhidat épít. A hét legizgalmasabb szerdája áll mögöttünk.

 

A devizahitelesek megmentésének konkrét módszeréről végül mégsem született döntés tegnap. A javaslatokat megvitatják a Bankszövetséggel is.

"A kormány a mai ülésén áttekintette a devizahitelek körül kialakult helyzetet és azt a döntést hozta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előterjesztésének megvitatása után kezdjek megbeszéléseket a Bankszövetséggel" - fogalmazott a kormány.hu-ra felkerült videóanyagban Varga Mihály, aki azt is hozzátette, hogy ezek a tárgyalások a bankokkal jelenleg is zajlanak. - Varga ismét megszólalt a devizahitelekről! - Portfolio

 

Selmeczi Gabriella elmondta, hogy akármi is lesz a végleges javaslat, a kormánypárti képviselők megszavazzák majd. A zombi-frakcióval nem lesz gond.

 

Csányi Sándor közben elmesélte végre, hogy miért szórta a részvényeit az ablakon. Egészségügyi okokról, vagy visszavonulásról szó sincs, mészárszékre kell a pénz.

 

Nekem semmi okom sincs kételkedni az OTP-vezér szavaiban, én személy szerint hiszek neki. De szeretek összeesküvés-elméleteket gyártani.

Természetesen semmi probléma nincs azzal, ha valaki az agrárbizniszben akar nyomulni, semmi titkolnivalót nem látok a dologban. Éppen ezért nem is nagyon értem, hogy Csányi Sándor miért húzta napokig a piacok, illetve az OTP részvényesek idegeit. A találgatásoknak az első napon az elejét vehette volna, ha egyszerűen bejelenti, hogy ezentúl kolbászban utazik.

 

Elképzelhető, hogy Cs. Sándor az eladásokkal esetleg a döntéshozókra próbált nyomást gyakorolni, annak érdekében, hogy átgondolják a túlságosan vad hiteles-mentési elképzeléseiket?

 

Az OTP papírok a súlyuknál fogva az egész magyar tőzsdét képesek magukkal rántani. Ezt pedig senki sem szeretné.

 Jogos a kérdés, hogy a bankvezér hajlandó lenne-e a saját vagyonát kockáztatni a trükk érdekében. Kockázatról azonban szó sincs.

 

Ha a Vargáék elfogadnak egy tényleg ütős javaslatot, akkor a részvények úgyis padlót fognak. Akkor már jobb időben megszabadulni tőlük. Ráadásul egy későbbi időpontban vissza is lehet vásárolni őket, olcsóbban is. Erre már bőven lett volna alkalma Csányinak. És még ezek után is lesz.

 

 A devizahitelek rendezésére irányuló konkrétumok nélküli, de határozott kormányzati törekvések egy darabig még biztosan fékezik az árfolyamot.

 

De ahogy már említettem, ez csak egy konspirációs teória.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr375424885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYJetsTD 2013.07.25. 07:23:34

@Politikai Ateista:
Látom, neked is megtetszett gabika beszólása...

"bármelyik megoldást is választja a kabinet, a kormánypárt támogatni fogja"

Zseniális. Üres papírlapot is aláírnának, ha kell. Csak semmi szervilizmus, magyarok vagyunk...
Jövőre a békemenet ezzel a kis szösszenettel lepi meg hőn szeretett vezéreit (persze szigorúan állami pénzből):
www.youtube.com/watch?v=IF_cXQVnPFQ

Az OTP ügy kedves kis mellébeszélés. Bizonyára Csányinak, akinek még szerény számítások szerint is több mint 130 milliárdos a látható vagyona, (az e felettit meg felbecsülni is lehetetlen) szóval számára csak így lehetett előteremteni 8-9 milliárdot. Hát persze.
Hozzáteszem, valószínűleg a kormány nem véletlenül döntött tegnap a semmiről. Egy rossz húzás most akkora buktát jelentett volna a piacon, ami alapjában megrengette volna a banki szektort. Most egy picit vissza adták a pofont Csányinak, ez lesz egy darabig.

toportyánzsóti 2013.07.25. 08:16:45

Birkák ezt is benyalják,Csányinak kedvenc hobbija az OTP árfolyamának 12%-os rongálása...

ésmi nem foglalt 2013.07.25. 10:12:11

Összeesküvés elméletem nekem is van. Szerintem Csányi ezzel a húzásával valamire rá akarja venni a kormányt. Sztrájkolni neki nem érné meg, meg minek is, pénze, hatalma van. Sajnálom a devizahiteleseket, de magamat is, mert nekem is van adóságom, igaz, nem lakás, de ha nem tudok törleszteni, az én lakásomat is elárverezik. Megsegítést kitől várjak??

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.07.25. 10:26:32

@NYJetsTD: Legalább olyan esetekben adhatnának a látszatra amikor nincs jelentősége. A Selmeczi - ha már mindenképpen megszólalási kényszere volt - mondhatott volna valami olyasmit, hogy: a Fidesz-frakció támogatja a devizahitelek rendezésének az ötletét, de a döntés csak a végleges tervezet megismerése után hozhatunk. Persze BULLSHIT, de jobban hangzik.
Jogos az észrevétel a Csányi vagyonnal kapcsolatban.

bankvezér 2013.07.25. 11:36:38

Csányi évi 1 milliós kapacitású vágóhidat épít.
Most kéne még likvidálni a mocsadékot, vagy a vágóhídján fogjátok végezni!

NYJetsTD 2013.07.25. 14:57:45

@Politikai Ateista: Csányi nyilatkozata egyértelműen jelezte, az öreg nem kispályás. Finoman cöcögött orbánnak, nem kíván vele konfrontálódni, de a csicskáit fogj vissza, becsúsztatott egy buborékkal egyenlő mellébeszélést az eladásaival kapcsolatban és egyúttal megvédte az OTP érdekeit is. Hiába, van mit tanulni a öregektől. Ha kell mosolyogva fojtja meg az ellenfeleit.
Kérdés, egy olyan hiú csipasz, mint lázár, lenyeli-e a békát. Szerintem nem, de majd meglátjuk.
Ami viszont biztos, Csányi eladása tuti business volt, mivel a devizaadósok terheinek egy részét BIZTOSAN a bankokra hárítja a kormány. Milyen öröm lehet azok arcán, akik erőn felül teljesítve kiköhögték a terheket, vagy már elvitte a bank mindenüket...

Az osztrák bankok itteni vezetői pedig lassan megkapják felmondó levelüket. Amíg elhitték, hogy a kormány lepaktált velük és ők mindent átháríthatnak az ügyfelekre, addig minden rendben volt, de most már Bécsben is megértették, itt nincs egyesség se szóban, se írásban, amit ne lehetne bármikor felborítani.

Megmaradó bankadó
Devizagát
Egyösszegű törlesztés
Tranzakciós adó
és most majd: új devizaadós mentő csomag

Irren ist menschlich.

NYJetsTD 2013.07.25. 15:20:06

Ja, kihagytam a legjobb és legrövidebb összefoglalót politikai helyzeteinkről:

www.napiszar.hu/Thumbnails/13880.w-800.h0.q100.jpg
süti beállítások módosítása