sorok között

sorok között

Kaszinó kapitalizmus

2013. április 02. - Politikai Ateista

Orbán Viktor biztosan nem osztja a ciprusi miniszterelnök véleményét, aki szerint a válságból kivezető út a nyerőgépeken keresztül vezet.

Válságtervet dolgozott ki a ciprusi elnök arra, hogyan lábalhat ki a szigetország a válságból: Nikosz Anasztiadész többek között a kaszinóüzemeltetés engedélyezésvel és a befektetésekbe visszaforgatott nyereség adómentessé tételével igyekszik életet lehelni a bankválság miatt padlóra került ország gazdaságába. - Kaszinózna Ciprus - Világgazdaság Online

A szerencsejáték alapú gazdasági növekedés nem új gondolat. Detroitban is próbálkoztak vele, ott nem jött be. Persze Anasztiadész lehet, hogy megint a gazdag oroszok pénzére pályázik, Vlagyimir Putyin még az első elnöksége idején odacsapott a kaszinózásnak Oroszországban.

A Laiki Bank bezárt fiókjait némi ráfordítással játéktermekké lehetne alakítani, és legalább néhány, eddig a pénzügyi szektorban tevékenykedő munkavállalónak teremthetnének munkahelyeket. Mindamellett, hogy a kaszinó-sziget terve legalább annyira szimpatikus, mintha egy nagy kuplerájjá akarná átalakítani a szigetet, sok újdonsággal nem fog szolgálni.

Eddig a betétesek a ciprusi bankokra fogadtak, kockáztattak, és a múlt héten elbukták a tétjeiket. A ház mindig nyer, de a kaszinókban legalább ritkán változnak a szabályok a játék közben.

Bankofcy.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr555188084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lutria 2013.04.02. 18:56:26

Mindenesetre nemrégen jött a jó hír állami oldalról hogy amióta betiltották a nyerőgépeket milyen jól felszaladt az állami kaszinók bevétele...
Tehát csak az fáj nekik ha a civilekkel kell osztozni a bevételen,akkor persze nem probléma a játékszenvedély (amire hivatkoztak a szigorításkor)ha az állam visz mindent.

bolondok közt viktor a király 2013.04.02. 22:27:29

Kaszinó Kapitalizmus???? Itt egyszerűen csak Orbán féle kaszinó, cigaretta, dohány, föld maffia, amit ők egy személyben akarnak uralni.
Szemét ez az ember testestől lelkestől.

J.László 2013.04.03. 00:13:30

"A Laiki Bank bezárt fiókjait némi ráfordítással játéktermekké lehetne alakítani, és legalább néhány, eddig a pénzügyi szektorban tevékenykedő munkavállalónak teremthetnének munkahelyeket."

Szerintem a legtöbb pénzügyes észre sem venné, hogy kaszinóban dolgozik.

Larry Silverstein 2013.04.03. 00:45:02

Azt hiszem Orbán mehet tanácsot kérni Ciprusra hogyan kell pénzt csinálni...:)

Pár évvel ezelőtt az tünt nagy 5letnek, hogy legyenek offshore paradicsom, mertabból van a péz!
El sem merem gondolni, milyen lehet az átlag ciprusi, ha a ME-nek ez jut eszébe ahelyett hogy elküldené őket a picsába halászni meg olajbogyót szüretelni. Jobb nekik ha beletanulnak.

Blogger Géza 2013.04.03. 01:01:14

Nem tudom, hogy most jön ide Orbán Viktor. (Egyeseknek mindenről ő jut eszébe, lásd még Móricka.) Minden esetre Magyarországon nem kaszinók, hanem a kocsmai nyerőgépek ellen léptek fel, a kettő marhára nem ugyanaz. Bezenyén is épül tudtommal a kaszinó. Azt meg csak nem hisszük, hogy turisták kocsmai nyerőgépek kedvéért jönnének hozzánk...

v2peti 2013.04.03. 01:44:43

Lehet, hogy megnőtt a kaszinók forgalma, de mindössze 3 van belőlük, 2 Budapesten, és egy Sopronban, nincs Hévízen, Siófokon, Debrecenben, Pécsen, Szegeden. Azaz túl kicsi területet fednek le. Ha lenne, akkor is kitiltható lenne egy ilyen kis számú intézményből a fűggő.

kennyking 2013.04.03. 06:35:54

Én úgy tudom, hogy a nyerőgépek lettek betiltva és nem a kaszinók.De, lehet, hogy rosszul tudom.Másrészről Cipruson most épp a kaszinó tűnik jó ötletnek.Mi a helyzet a Ciprus alatt talált gázzal? Több a zseton a kaszinókban?Akkor lehet, hogy Orbán nem is hülye? Ha minden városban és faluban lenne kaszinó ( mert most épp kaszinó nagyhatalomnak kéne lennünk a blog szerint), lehet alapozni a bevételre a segélyekből?

regress 2013.04.03. 09:17:13

@kennyking: de ,orbán nagyon hülye

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.03. 10:05:36

@kennyking:

Fáj a ballib csicskáknak, hogy a gyerekeik ételét is elgyümigépező tetvek ellen egyedül a Fidesz tett valamit.

Így hülyeségeket kárognak észnélkül.

zajos1 2013.04.03. 10:26:08

@kennyking: Jól tudod, a nyerőgépeket tiltották be,helyesen cselekedve, és nem a kaszinókat. Mi lesz a gázzal Ciprusnál, hát majd valamelyik nagy nemzet felajánlja segítségét adósságtörlesztés fejében, pl. Németország...
Valamelyik nagy okos írta, hogy tanulhatna Orbán tőlük, gondolom itt a bankbetét adóra is gondolt, a marha...

zajos1 2013.04.03. 10:27:46

@regress: gyorsan kommenteljetek, mert itt már Bajnai nem sokáig osztja a pénzt nektek...

Putyilov gyári melós 2013.04.03. 16:35:11

"Orbán Viktor biztosan nem osztja a ciprusi miniszterelnök véleményét, aki szerint a válságból kivezető út a nyerőgépeken keresztül vezet."

Ez egy percig se biztos.
Nálunk épül Közép Európa legnagyobb kaszinója, ráadásul állami milliárdokat is kap.

hvg.hu/gazdasag/20130316_Start_elott_a_kormany_tamogatta_megakaszi
süti beállítások módosítása