sorok között

sorok között

Az orosz bűnözők pénze

2013. március 24. - Politikai Ateista

Tegnapelőtt a ciprusi parlament törvényerőre emelte az Európai Unió történetének első tőkekorlátozási intézkedéseit. A törvényhozási procedúra csak jelképes volt. A Handelsblatt értesülései szerint az Európai Központi Bankban már megszületett a döntés, és a ciprusi parlament jóváhagyása nélkül is életbe léptek volna a korlátozások.


A névtelenül nyilatkozó központi bankár szerint a tőkekorlátozás intézkedések úgy lettek kialakítva hogy " az állampolgárok mindig hozzájussanak annyi készpénzhez amennyi a mindennapi életükhöz elegendő".

Na fasza, a ciprusi életszínvonalat ezentúl az EKB határozza meg.

De nem is erről akartam most írni.

Előrebocsátom, hogy nem szeretnék könnyeket hullatni a beszopatott offshore lovagok, és pénzmosók elveszett euróiért, de mindemellett akadnak itt ellentmondások.

Volt aki már az új generációs mentőcsomag leleplezése előtt rebesgette, hogy milyen az már, hogy uniós pénzből készülnek kimenteni az orosz maffiát. Ez azóta általánosan elfogadott fedőszöveg lett.

Ahogy azt korábban megírtuk, Ciprus súlyos válságba került, 17 milliárd eurót kellene előteremteniük, különben májusra becsődöl az ország. Ehhez az EU 10 milliárdot adott volna, de hiányzó összegért a helyi bankbetétek megadóztatását javasolta, mivel az ottani betétek felét orosz pénzek adják, amiket nem akarnak európai pénzből kimenteni. - Ahol az amerikaiak kéregetnek - Index

Először is az EU nem az orosz betéteseket akarja megmenteni, hanem a bankárait. Az csak szerencsétlen egybeesés, hogy a ciprusi bankok trezorjaiban sok az orosz pénz, és a bankokkal együtt az is megmenekül. Érdekes módon akkor azért még senkit nem érdekelt ezeknek a gyanús pénzeknek az eredete, amikor mázsaszámra talicskázták be a ciprusi (uniós) bankrendszerbe. Senki sem sírt fel Brüsszelben.

Így alakulnak át a megbecsült, VIP ügyfelek közönséges orosz bűnözőkké.

                                               

washing-machine.jpg                Vladimir? Tönkrement a mosógép!                              (Patrick Chappatte)                                     

A tőkekorlátozások bevezetéséről még annyit, hogy Ciprus volt az első EU-ban, de kábé 1000%, hogy nem az utolsó.

Óvatos tipp: Spanyolország?

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr475164012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása