sorok között

sorok között

2K13

2013. január 06. - Politikai Ateista

Az év végéhez közeledve, illetve az új év elején teljesen érthető módon elszaporodnak a jóslatok. 2013 ebben a tekintetben sem különbözik az előző évektől, és abban sem, hogy az előrejelzések gyakran ellentmondásosak.

Wolfgang Schauble német pénzügyminiszter például optimista, szerinte a legrosszabbon már túl vagyunk, a főnöke viszont korántsem ennyire bizakodó, Angela Merkel újévi beszédében kitartásra szólított fel, mert jövőre sem lesz könnyebb. A maják szerint meg sem érhettük volna, azonban Orbán Viktor úgy gondolja, hogy 2013 az emelkedés éve lesz.

Ezt mondjuk nem ártana pontosítani, az emelkedést ugyanis sok mindenre érthetjük. Emelkedhet a tengerszint, a jövedéki adó, az euró árfolyam, a benzinár, a vérnyomás, és még egy rakás olyan dolog ami egyáltalán nem sorolható a szívderítő kategóriába.


Ha van olyan szervezet amelyik első kézből ismeri a nélkülözést akkor az a Nemzetközi Vöröskereszt. A szervezet vezetője Yves Daccord sem túl derülátó Európa kilátásaival kapcsolatban, az aggályait a dán Politiken magazinnal osztotta meg.

"Fokozódó nyomás nehezedik az európaiakra akik közül egyre többen rohamos mértékben szegényednek el, miközben a kormányok csökkentik a szociális kiadásokat a gazdasági válság miatt. Ennek következtében Európában eddig nem tapasztalt kihívásokkal szembesül a Vöröskereszt" - nyilatkozta Daccord.

Spanyolországban 2 millió embert támogat a Vöröskereszt, Görögországban a szervezet gyakorlatilag már csődbe ment. A Vöröskereszt igazgatója hozzátette, hogy stratégiát dolgoztak ki, amelynek keretein belül megpróbálják felkészíteni a dél-európai országokban tevékenykedő szervezeteiket a példátlan mértékű nyomor, és a növekvő erőszak kezelésére.

Daccord szerint könnyen elképzelhető, hogy Dél-Európában az úgynevezett arab tavaszhoz hasonló események tanúi lehetünk a közeljövőben.

shoeshine_390.jpg

Az Európai Bizottság 18.6 milliárd eurót különített el a szegénységi alap számára. Csak az arányok kedvéért, bankmentésre több mint 5000 milliárd jutott.



A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr614998474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vomit 2013.01.07. 10:19:36

Christine "Adozzatok Tobbet, En Adomentesen Elek" Lagarde pedig ezt uzeni

Lagarde warns of 'major world economic crisis'
www.irishtimes.com/newspaper/finance/2013/0107/1224328508613.html
süti beállítások módosítása