sorok között

sorok között

A 2 milliárd dolláros kérdés

2012. június 06. - Politikai Ateista

Amikor a JP Morgan 2 milliárd dolláros veszteségről tett jelentést megjegyeztem, hogy ez a összeg még korántsem tekinthető véglegesnek, minden bizonnyal sokkal nagyobb bukásról van szó. Elemzők véleménye szerint most már úgy tűnik, hogy a második negyedév végén a JP Morgan vesztesége meghaladja majd a 4 milliárd dollárt. Szerintem még mindig alábecsülnek.

 

 

 

Ennek ellenére a JP Morgan miatt felesleges lenne aggódni, (ha nincsenek részvényeid) mert abban a kényelmes helyzetben vannak, hogy az amerikai adófizetők készségesen kimentik őket ha túl nagy lenne a baj. A JP Morgan egyike azoknak az amerikai pénzintézeteinek amelyek túl nagynak ítéltetnek a bukáshoz, legalábbis addig amíg sikerül elhitetniük a közvéleménnyel, hogy a bukásuk katasztrófát jelentene az egész civilizáció számára.

Extra életbiztosítást jelent a cégnek, hogy Jamie Dimon a JPM vezérigazgatója mellékállásban az amerikai jegybank, a FED igazgatótanácsában robotol.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr314569049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása