sorok között

sorok között

Euróbomba

2011. szeptember 20. - Politikai Ateista

"Ha az euróövezet szétesik, nem zárható ki annak a lehetősége, hogy az Európai Unió is szétesik" - vélte Jacek Rostowski."

Az euró összeomlása háborúhoz vezethet

www.vg.hu

Nem a lengyel pénzügyminiszter az egyetlen aki pesszimista az euró, és európa jövőjével kapcsolatban. Az Economic Collapse blog összegyűjtött néhány idézetet a közelmúltból.

 

 #1 Jacek Rostowski lengyel pénzügyminiszter: "Az európai elitnek, beleértve a német elitet is, el kell döntenie, hogy meg akarják-e menteni az eurót még akkor is ha ezért nagyon magas árat kell fizetni. Ha nem akkor fel kell készülnünk az eurózóna kontrollált feldarabolására."

#2 Stephane Deo, Paul Donovan, Larry Hatheway, UBS: " A jelenlegi struktúrában, az adott tagsággal az euró müködésképtelen. Vagy a struktúrát kell átalakítani, vagy a tagságon változtatni."

#3 EU elnök Herman Van Rompuy: "Az euró soha nem rendelkezett azzal az infrastruktúrával ami a működéséhez szükséges."


 

#4  Christine Lagarde, IMF: "Az elmúlt nyár eseményei azt jelzik, hogy egy veszélyes új szakaszba léptünk"

#5  Hermann Otto zu Solms-Hohensolms-Lich, a Bundestag alelnök: "El kell gondolkodnunk azon, hogy nem lenne-e jobb az valutauniónak, és Görögországnak egyaránt ha kilépne az eurózónából."

#6 Gerhard Schroeder, volt német kancellár: "A jelenlegi krízis nyilvánvalóvá tette, hogy a valutaúnió működésképtelen közös pénzügyi, gazdasági, és szociálpolitika nélkül."

#7 Bank of England, Mervyn King:" A bankrízis megoldása is meglehetősen bonyolult volt, de legalább az állam számlájára el lehetett tüntetni a problémát. Az államadósságok esetében ez lehetetlen, nincs hova visszavonulni. " 

#8 George Soros:"Gazdasági összeomlás szélén állunk, ami mondjuk Görögországban kezdődik"

#9  Angela Merkel: "A jelenlegi krízis ami az eurót fenyegeti, a legkomolyabb teszt amivel Európának szembe kell néznie a Római Szerződés 1957-es aláírása óta."

#10 Stephane Deo, Paul Donovan, and Larry Hatheway, UBS: "A tagállamok gazdasági szempontból jobban jártak volna ha soha nem csatlakoznak. Az pénzügyi unióval gyakorlatilag átverték Európa lakosságát."

#11 Giacomo Vaciago, a Milanói Katolikus Egyetem professzora: "Az elmúlt 10 év egyértelművé tette, hogy az euró megbukott, még akkor is ha ezt nem illik kimondani."

#12 Angela Merkel: "Ha az euró elbukik, Európa elbukik."

#13 Angela Merkel: "Az euró veszélyben van....Ha nem sikerül elhárítanunk ezt a veszélyt, akkor a következmények Európa számára kiszámíthatatlanok lesznek."

A teljes lista itt:Economic Collapse 

Most pedig olvasd el a 6-ost újra. Gyanitom, hogy ott van a kutya elásva. Kétségtelen, hogy a "nemzetközi helyzet fokozódik", de az is biztos, hogy az a pánik az EU tagállamok   függetlenségének korlátozására is jól jöhet, illetve az elkerülhetetlen megszorító intézkedések lenyeletésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr133233203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása