sorok között

sorok között

Szükségszerű Illúziók

2011. szeptember 16. - Politikai Ateista

Egyesek még mindig képtelenek felfogni, hogy itt szó sincs semmiféle megszorításokról, és különben is, jobban élünk mint valaha.

Ha nem sikerül a szarból várat építeni, akkor majd úgy csinálnak mintha. Úgy látszik egyre keserűbb pirulák vannak kilátásban, amelyeket le kell nyeletni.

Ráerősít a kommunikációra a kormány - másfélmilliárd az ár

 

"A kormány a meghozott szakpolitikai döntések minőségét és társadalmi elfogadottságát növelné azzal, ha mögötte egységes szemléletű szakpolitikai és kommunikációs stratégia húzódna - áll a közbeszerzés pályázati dokumentációjában."

www.napi.hu

Röviden annyi, hogy a kamuzást egy magasabb szintre kívánják emelni, másfélmilliárdért cukrozzák tovább a szart. A mindenkori magyar kormányzati propaganda, PR, vagy kommunikáció ha úgy tetszik, a bénaságával már számtalan vidám percet okozott. A saját meggyőződésem mindig is az volt, hogy a profizmus teljes hiányának hátterében pontosan a sajátos magyar közbeszerzés állhat. Nem azok a cégek kapták a munkát akik a legjobban értettek a dologhoz, hanem azok akik a legközelebb ültek a tűzhöz, álltak a családhoz. De lehet, hogy tévedek. Mindenesetre azt meg kell említeni, hogy a második Orbán kormány PR csapata azelőtt ismeretlen dimenziókat nyitott meg a kormányzati kommunikációban, olyan gyöngyszemekkel gazdagítva a köztudatot mint például a forradalom, az államadósság elleni háború, a nyugdíjak védelme, és a legújabb, az országvédelmi akcióterv.

A választási kampányokkal kapcsolatban már gyakran eszembe jutott a csalás büntetőjogi meghatározása, most ezzel a hírrel kapcsolatban is kapásból erre gondoltam:

 

Csalás

Btk. 318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

A csalás elkövetési tevékenysége a megtévesztés, ezen belül a tévedésbe ejtés, vagy tévedésben tartás.

1. Ennek megfelelően a tévedésbe ejtés az elkövető azon magatartása, amikor a valótlanságot valódiként tünteti fel, valódi tényt elferdít, megmásít. Ezen elkövetői aktív tevékenység az, amely kialakítja a megtévesztett személyben a valóságtól eltérő képzetet. A bűncselekmény megvalósulása szempontjából nem bír jelentőséggel, hogy a tévedést a tettes mely magatartással idézte elő. Ez lehet szóban, írásban, esetlegesen mulasztással megvalósuló is. Ez utóbbi eset, amikor az elkövető valamilyen kötelező felvilágosítást elmulaszt és a sértetti oldalon ez okozza a tévedésbe esést.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr173232681

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem megszorítás 2011.09.17. 11:21:13

A Kedves Vezető és balfék Jobb keze most aztán jól megvédi az országot az országvédelminek nevezett költségvetéssel. Matolcsy György szerint ez persze nem megszorítás, mi azonban azokkal értünk egyet, aki inkább a számoknak hisznek. Ez a rendszerváltás...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása