sorok között

sorok között

A Békedíjas Rakétái

2011. március 21. - Politikai Ateista

Barack Obama anélkül rendelte el, vagy engedélyezte a Líbia elleni légitámadást, hogy a kongresszustól erre felhatalmazást kapott volna. Ez az USA törvényei értelmében alkotmányellenes. Inkább idézek egy amerikai szenátort aki biztosan jobban ért hozzá mint én:

" Az elnöknek az alkotmány alapján nem áll hatalmában, hogy egyoldalúan engedélyezzen egy katonai támadást, ha az nem egy aktuális, vagy azonnali, a nemzetet veszélyeztető helyzet elhárítására irányul."

Barack Obama szenátor 2007.12.20

Úgy látszik a Nobel-díj azóta a fejébe szállt. 

 

 

 

Közvetlen veszély nem fenyegette az Egyesült Államokat, tehát az amerikai légitámadás, törvénytelen volt, de ennek nincs sok jelentősége. Obama soha nem fog bíróság elé állni. A győztesek között ritka a háborús bűnös.

Felfoghatjuk úgy is, a béke-díjas elnök megkerülte a bürokráciát, csak azért, hogy minél előbb a líbiai civilek segítségére siessen. Bámulatra méltó a líbiai civilek mellett tanúsított elkötelezettsége.

 

De mi a helyzet velük?

Mi a helyzet azzal a további minimum 1000000 iraki civillel, akik a demokratizálásnak közvetlenül estek áldozatul, és nem szerepelnek ezen a videón? Szaddam kegyetlen volt, semmi kétség, de nem valószínű, hogy az uralkodása ennyi vért követelt volna. De sorolhatnám tovább Afganisztán, Pakisztán, több ezer civil akiknek a halála nem kerül a címlapokra. Mi a helyzet azokkal a amerikai civilekkel akiknek a gyermekei a harcmezőn halnak, vagy nyomorodnak meg?

Március 19-én Charlie Rangel, new-yorki képviselő benyújtotta az általános hadkötelezettségre vonatkozó törvénytervezetét, a sorozási törvényt.

Nem tudom eldönteni, hogy mi volt a Nobel-békedíjat Obamának ítélő bizottság tagjainak a célja. A közvéleményt akarták megtéveszteni, és kreálni egy újabb 21. századi orwelli paradoxont, vagy remélték, hogy a megelőlegezett béke-díj valódi változásra  ösztönzi az új elnököt, és talán szembenéz a keserű örökséggel, és szakít a hazugságokra alapozott háborúk, a fegyveres békecsinálás hagyományával. Ez utóbbi nem jött be.

 

Illusztráció, idézet: Activist Post

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr192760310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása