sorok között

sorok között

A Nyemcov gyilkosság: ravasz-húzás

2015. március 01. - Politikai Ateista

A témával kapcsolatos előző bejegyzés itt.

Néhány hete írtam arról az előadásról, amit Ilya Ponomarev orosz ellenzéki képviselő tartott Washingtonban, még január közepén.

Arról értekezett, hogy hogyan is lehetne megdönteni Putyin kormányát.

Már az előadás elején elismeri, hogy Putyin óriási népszerűségnek örvend az orosz lakosság körében, és ezért a rezsimváltás választások útján (értsd:alkotmányos keretek között) jelenleg elképzelhetetlen.

Mindenestre bemutatta a hallgatóságának, hogy nem csak választások segítségével valósulhat meg a hatalomváltás, vagyis milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy a kisebbségben lévő "liberális" és "demokratikus" ellenzék, valahogy átvegye a hatalmat a kormánypárti erőktől, és ráerőltesse az akaratát a többségre.

 

conditionsrus2.JPG

 

Mivel a múltkor már foglalkoztam a dologgal, most csak a témába vágó részletekre térnék ki.

 

Az egyik kondició a választások nélküli hatalomváltáshoz a tüntetések szervezése. Nos ez a röviddel az előadás után meg is kezdődött.

(Illetve a mai - vasárnap, március 1 - megmozdulás szervezése valószínűleg már korábban megkezdődött, én akkor halottam róla először amikor, megírtam ezt a bejegyzést.)

Ami most lényeges, az az utolsó kondíció, a kép legalján: Trigger event.

Ponomarev az előadása során körülírja, hogy mire gondolt. Egy olyan kiváltó eseményre, ami felháborítja, és az utcára vonza a polgárokat.

Hogy Ponomarev szavaival éljek:"It has to be like a one time something, after which people would be on the streets".

Az előadás teljes felvétele itt található, az ide vonatkozó rész 58:50-nél kezdődik.

Lehet, hogy csak a véletlen műve, de Nyemcov kivégzése tökéletes "trigger event"-nek tűnik. 

A szervezett tüntetés ezekben a pillanatokban is zajlik, és lefogadom, nagyon sok nyugati "demokrata" vezető alig várja, hogy történjen valami, ami miatt a rendőrség beavatkozásra kényszerül.

 

És akkor a holnapi lapok címlapjait meg lehet tölteni majd vérben ázó tüntetők fotóival.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr77230929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása