sorok között

sorok között

A humoros politikus, akinek a Miki egér a barátja

2014. december 13. - Politikai Ateista

Gondolom a címből kitaláltad, hogy már megint Jean-Claude Junckerről, az Európai Bizottság vadiúj elnökéről lesz szó.

 

Bob Comfort, aki visszavonulása előtt az Amazon adózási osztályának a főnöke volt, és augusztus végén adott interjút egy luxemburgi lapnak. (A cikk címe egyébként magyarra fordítva úgy hangzik, hogy: egy csodálatos barátság)

Comfort elmondása szerint ő, és az Amazon alapító, Jeff Bezos személyesen is találkozott "egyszer-kétszer" az akkor miniszeterelnök-pénzügyminiszter Junckerrel.

Comfort szerint az Amazon alapítóját meglepte Juncker kiváló humorérzéke.

Röviddel azután, hogy az Amazon 2003-ban letelepedett Luxemburgban, egy bizalmas megállapodást hoztak tető az adóhivatallal. Ezt a megállapodást kezdete el vizsgálni 2 hónappal ezelőtt a na vajon mi?

 

Az európai bizoccság.

 

Akinek azóta ki lett az elnöke?

 

Juncker.

 

Valami azt súgja, hogy borítékolható az eredmény.

 

elvtarsak.jpg

 Szovjet Európai Uniós gesztusok

 

Hagyjuk a múltat, Európa-kapitány munkához lát:

 

Az adóelkerülés elleni fellépés, illetve az európai uniós adóharmonizáció szükségességét hangoztatta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán, nem sokkal azután, hogy újabb információk láttak napvilágot a Luxemburgban miniszterelnöksége alatt nagyvállalatoknak nyújtott különleges adókedvezményekről. - MNO

 

A Disney az idézett cikk szerint állítólag 0.28%-os kulcsal adózott.

 

Számokkal nem tudom igazolni, de ha figyelembe veszem a regnálásának időtartamát, a titkos megállapodások, illetve az egy lakásba bejegyzett cégek számát, valamint a szóban forgó cégek bevételeit, akkor elképzelhető, hogy Juncker volt a legnagyobb adókerülő-segéd egész Európában. Az ő segítségével sikerült talán a legtöbb adóbevételt kiharmonizálni az európai adófizetők zsebéből.

 

Most pedig van pofája az "adóelkerülés elleni fellépés, illetve az európai uniós adóharmonizáció szükségességét" hangoztatni.

 

Azt hiszem erre mondják, hogy remélem komoly, mert viccnek egy kicsit erős lenne.

 

 

Guardian, MNO, d’Lëtzebuerger Land, European Comission Press Release Database nyomán

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr766974527

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.12.13. 14:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása