sorok között

sorok között

Ismerkedj meg a globális adósság-szörnyeteggel

2014. február 06. - Politikai Ateista

A Deutsche Bank elemzője, Jim Reid, azután osztotta meg a gondolatait, hogy mégsem hagyták csődbe menni a China Credit Trust vagyonkezelőt.

"Egy globális adósság-szörnyet hoztunk létre"

Reid szerint az adósságszörny mostanra óriásira dagadt, és akkora a jelentősége a pénzügyi rendszer, és a gazdaság működésének szempontjából, hogy a fizetésképtelenség esélyét egyre fokozottabban próbálják agresszív szakpolitikai válaszokkal csökkenteni a döntéshozók.

"Valószínűleg túl késő ezen a pályán változtatni brutális következmények nélkül."

DebtMonster.jpgA kép csak illusztráció!!!!

De Reid-nek nem csak rossz hírei vannak:

"Ez ugyan rosszul hangzik, de számunkra azt jelenti, hogy a központi bankoknak nincs nagyon más lehetőségük, csak hogy fenntartsák a piacok emelt szintű támogatását ameddig csak lehet, így a csődök esélye mesterségesen alacsony marad.

Ezért mi továbbra is bikapiaccal számolunk 2014-ben.

Habár ez elsősorban annak köszönhető, hogy a kormányok csapdába estek, és nem a globális pénzügyi rendszer gyógyulásának."

 



Ez a blog szép lassan elköltözik ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr715799467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.02.06. 07:29:26

Ezt a blődlit finanszírozó kínaiak,lassan elgondolkodhatnak legjobb esetben is max kamataikat kapják meg tőkéjük után...
süti beállítások módosítása