A génmódosított élelmiszerek káros hatásaival kapcsolatos patkányos kísérletre bizonyára mindenki emlékszik akit egy kicsit is érdekel a téma.
A GM-étrenden tartott állatoknál gyakrabban alakultak ki daganatok, ahogyan a máj- és vesekárosodás is nagyobb arányban fordult elő közöttük. A kutatók elmondták, hogy a hím patkányok 50 százaléka, a nőstényeknek pedig 70 százaléka idő előtt pusztult el, míg a kontrollcsoportban ez az arány a hímeknél 30, a nőstényeknél pedig csupán 20 százalék volt. - Rákot kaptak a GMO-val etetett patkányok - Index
A kísérletet számos kritika érte, itt például arról írnak, hogy a kutatásvezető Gilles-Eric Seralini olyan patkány-törzset használtak, amely egyébként is komoly hajlamot mutat a rákosodásra.
Paul Fonder, Dél Dakota-i farmer úgy gondolta, hogy egy közel sem laboratóriumi körülmények között elvégzett kísérlettel, pontot tesz a vita végére.
Egy cső GMO és egy hagyományos kukoricát hagyott 3 hónapig olyan helyen, ahol az egerek könnyen hozzáférhettek.
Szerinted?