sorok között

sorok között

Tipikus buborék

2014. január 26. - Politikai Ateista

Bőven kapott kritikát a Bitcoin az elmúlt néhány napban.

bitcoin_facebook_header_by_neo23x0-d5znk97.jpg

 
Robert Shiller Nobel-díjas közgazdász szerint közönséges buborékról van szó, és a Bitcoin mint pénz, a sötét középkorba vezetne vissza.

Robert Schiller friss Nobel-díjas közgazdász a Davosi konferencia egyik panelbeszélgetésén a úgy nyilatkozott, hogy a Bitcoin a számítástechnika tudományának "inspirációja", de szerinte a gazdasági haszna kicsi. Mint pénz, szerinte a Bitcoin egyenesen "a sötét középkorba" vezet vissza. - A Nobel-díjas szerint a Bitcoin csak egy lufi - Portfolio

Jamie Dimon a CNBC-n rúgott egyet a Bitcoin-ba.

 

Szerint többek között az a baj a Bitcoin-nal, hogy nagyon gyakran használják jogellenes, illegális tevékenységek vonatkozásában.

Mondja ezt annak a JP Morgan-nek az első embere, amely több tízmilliárd dollárt fizetett ki kártérítésre, illetve az ellenük indított eljárások peren kívüli lezárására, azért mert piacokat manipuláltak, pénzt mostak, átverték az ügyfeleiket, szabálytalanul foglaltak le ingatlanokat, satöbbi.

Mark Carney, a Bank of England elnöke a davosi konferenciáról üzente meg, hogy nem félti a szakmáját a Bitcoin-tól.


Elmondta, hogy 19. századi Amerikában és Kanadában, amikor a bankok saját a pénzt bocsáthattak ki sokkal több volt a bankcsőd. Azért, mert erős volt a késztetés arra, hogy problémák esetén több pénz nyomtatásával igyekezzenek orvosolni azokat. Ezért van szükség egy olyan "független" és "elszámoltatható" intézményekre mint a központi bankok.

Ha a "függetlennel" még nem is feltétlenül, de az "elszámoltatható" kifejezéssel Carney elárulta, hogy mindenkit hülyének néz. Látott már valaki felelősségre vont központi bankárt?

A 19. században lehet, hogy több bank ment csődbe, de akkoriban még nem is volt divat az adófizetők pénzéből mentegetni őket. A független és elszámoltatható központi bankok pedig a jelek szerint ugyanúgy pénznyomtatással reagálnak a problémákra.

Ettől persze még lehet lufi a Bitcoin. De abban biztos vagyok, hogy Törökországban, Argentínában, vagy egyéb zuhanó devizájú feltörekvő országban, most valamivel nyugodtabban alszanak, akik korábban bevásároltak a Bitcoinból.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr975780041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.01.26. 08:00:09

Buborék és ki fog pukkanni!

vomit 2014.01.28. 22:37:55

korabban egy bankarsirato rettego azt fejtegette, hogy egy megbizhato csicskat lehetne a bitcoin tetejebe ultetni(?), es akkor a sok veszelye ellenere meg is maradhatna.

Bitcoin needs a central banker
www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2013/11/19/bitcoin-needs-a-central-banker/
süti beállítások módosítása