sorok között

sorok között

Az ukránok is cukrászdát akarnak nyitni Bécsben

2013. december 04. - Politikai Ateista

A kormány azonban megtagadta ezt a lehetőséget a polgáraitól.

A döntést megmozdulások követték, a rendőrségi brutalitás képei pedig bejárták a világot.

Sovány vigasz a sérülteknek, hogy a tüntetőket a civilizált Európában is hasonlóan kezelik.

Ezek a felvételek Spanyolországból származnak, de nyugodtan beszúrhattam volna Görögországból, Portugáliából, vagy akár Magyarországról származó videókat is.

Igaz Máriusz?

Ez persze nem tartja vissza a különböző hatalmasságokat az ukrán kormány kioktatására.

Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár este közleményben szólította fel Ukrajnát, hogy tartsa tiszteletben nemzetközi kötelezettségeit, továbbá a szólás és gyülekezés szabadságát. - A NATO rászólt Ukrajnára - 444

- Kerüljék a további erőszakot, és tartsák tiszteletben a vélemény-nyilvánítás szabadságát, illetve a gyülekezési jog békés gyakorlásának demokratikus alapelvét – mondta az ENSZ-főtitkár. - Önmérsékletre intette az ukránokat a világ - Euronews

Az viszont örömmel tölt el, hogy a spanyol kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy hasonló jelenetek többé ne fordulhassanak elő.

Egy pénteken jóváhagyott - az orwelli hagyományoknak megfelelően az állampolgárok biztonságáért (Citizens' Security Law) elnevezésű - törvény értelmében akár 600000 eurós bírságot is kiszabhatnak az engedély nélküli tüntetések résztvevőire.

További 30000 euróval lehet rövidebb az, aki Spanyolországra vonatkozó offenzív transzparensekkel csípnek fülön, illetve eltakarja az arcát.

A teljes hír - Reuters

Ami pedig a szólásszabadságot illeti....


A francia bíróság 8000 euró bírságra ítélte az egyik kedven blogom szerzőjét, Mike Shedlock-ot, azért mert egy francia blog elemzését idézte, ami megkérdőjelezte a Société Générale pénzintézet hivatalos tőkehelyzetét. A francia bloggert 10000 euróra büntették.

Société Générale az amerikai tőzsde -és értékpapír felügyeletnél (SEC) is panaszt nyújtott be Shedlock-kal szemben. Szerintük azokat a számokat amelyek ők hoznak nyilvánosságra, senkinek sincs joga kétségbe vonni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr115673030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.12.04. 19:54:28

Pár bankárt és politikus csicskát ideje volna fellógatni különben Kína lekörözi az EU-t.

2013.12.05. 09:49:03

Csupa-csupa, megvágott, kontextusából kiragadott snitt. Pallywood legszebb hagyományainak megfelelően odamegyünk, tüntetünk, balhézunk, provokálunk - majd felszólítanak, és oszlatni kezdenek. Aztán az oszlatást már fel is vesszük ájfónnal, az mehet a netre rögvest. Így készülnek a "hírek".
süti beállítások módosítása