sorok között

sorok között

A zombik karácsonya

2013. december 03. - Politikai Ateista

Ha esetleg még nem tudnád mi az a Black Friday:

A városokban megszokott a nagy leértékeléssel nyitó üzletek előtt órák hosszat várakozó emberek sora. Amikor bejutnak, a vásárlók lerohanják a boltot és amit tudnak, megragadnak, mivel a legvonzóbb termékekből rendszerint csak néhány darab van. Mindez időnként sérülést, olykor halált is okoz: 2008-ban (akkor november 28-ára esett a fekete péntek), egy bolti alkalmazottat halálra tapostak az egyik New York-i Walmart üvegajtaját az öt órai nyitás előtt percekkel beszakító vásárlók; egy kismamát ugyanitt kórházba kellett szállítani. Ugyanezen a napon két ember meghalt, amikor vásárlók két csoportja között kialakult vita lövöldözésbe torkollott. - Wikipédia

Röviden: az amerikaiak ezen a napon kísérlik meg összetaposni egymást, egy olcsó lapostévéért. A fogyasztói társadalom ünnepe.

Az ideiről is van egy rakás videó, itt.

Ebből az alkalomból a Zerohedge-ről loptam egy képrejtvényt.

Mi a különbség a zombik és a zombik között?

20131202_spot_0.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr35672574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamTwo 2013.12.03. 12:58:31

És az ellenpólus olyantól, aki ezt nem csak a hírekből ismeri:
eletamerikabanesutana.blogspot.com/2013/11/gyenge-utanzatok.html

komplikato 2013.12.03. 18:29:16

Kissé sarkos megállapítás. Fekete Péntek nem csak USA-ban van, hanem sok más országban is. Nem csak boltban egymást taposva lehet vásárolni, hanem lehet neten rendelni szépen ... akár Magyarországról is. Arrafelé a karácsonyi kedvezmény nem azt jelenti, hogy 20-30%-kal FELEMELIK az árakat mint itt, hanem tényleg megveheted a teljes ár 40-60 százalékáért a terméket.

Fentiektől azért az egymást taposó idióta vásárlók léte az gáz, de nem USA specifikus az sem. Ha nekiállsz ingyen osztani valamit ott is lehet ilyen, vagy nézzünk meg egy World of Warcraft kiegészítőért Budapesten(!) éjjel sorban álló tömeget ... hát az sem értelmesebb csapat. :D

paráznabillegető 2013.12.03. 19:30:17

ööö, a különbség, ööö... a jobboldali kép HD tévé!!!
defaszaaa!!!

Mercel 2013.12.03. 20:43:25

És akkor most tippeljük meg mi történne ha valami nagy gebasz idején az emberek a kajára rohannának rá így.

Az lenne az igazi zombieland..

"Frigyes"

2013.12.04. 05:26:06

Öööö, itthon meg üresen állnak plázák és egymás után zárnak be üzletek, mert nincs pénze az embereknek. De azért csak erőlködj tovább.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2013.12.07. 15:00:20

Azért elmentem megnézni, mert idén is "tépett a kíváncsiság", hogy mit lehet látni például a híres-hírhedt Best Buy egyik népszerű üzletében. Tudom, ez itt nem az USA, mert "csak" Kanada, meg nem olyan híres nagyváros, mert csak Toronto - de azért közel állunk.
Legalábbis ezt gondoltam.

A lényeg, hogy idén a Fekete Péntek ügyesen kevesebb embert érdekelt, mint máskor (meglestem évekkel ezelőtt is - akkor kicsit nagyobb tömeg vándorolt zombiként a boltok között), és ami rendkívül érdekes, hogy a pénztárak előtt kígyózó sorok nem lapos tévékkel voltak felfegyverkezve. Inkább kisebb kütyükkel, mint Playstation meg XBox, Apple termékek, meg telefonok - ilyesmik. Képzeljétek el, hogy az óriási, most már inkább élére állított ágyra vagy matracra hasonlító nagyságú lapos tévé dobozok ott sorakoztak a sorok között, benn a tévék és hangszettek között, de senki sem húzkodta, senkit sem érdekeltek. Pedig jó árban voltak. Megfizethető kategóriában (a példa kedvéért: egy 60"-os ultra-hiper faszom tévé olyan 2-2,5 ezer dollár, ami jobb esetben egy kellemes havi fizetés errefelé).

Szóval míg 2010-ben elszörnyedve figyeltem a zombikat, idén már csak amolyan profi módjára figyelgettem a kezükben tartott kütyüket. Változik a világ. A tévék senkit sem érdekelnek. Több emberrel is beszélgettem az elmúlt időszakban és mindenki iPad-et meg XBox-ot emleget - kit érdekel a tévé? :-)

A képhez amúgy gratulálok. Abszolút találó.
süti beállítások módosítása