sorok között

sorok között

Mi a baj a magyar melóssal?

2013. október 30. - Politikai Ateista

A kormány a megválasztása óta kísérletezik a versenyképesség növelésével. Óvatosan fogalmazva is felemás sikerrel.

A munkaerőpiac tekintetében sikerült némi eredményt elérni a munkavállalók jogainak fosztogatásával, de sajnos ez még nem volt elég ahhoz hogy a Világgazdasági Fórum versenyképességi listáján, vagy a Világbank Doing Business rangsorában is megnyilvánuljon.

Magyarországot két helyen említik a Világbank szakértői: azok között az országok között, amelyek csökkentették a kis- és középvállalkozások indításához szükséges minimális tőkekövetelményt, és ezzel elérték, hogy nőjön az újonnan bejegyzett cégek száma. A másik az éjszakai és a hét végi munkáért fizetendő bérkiegészítés mérséklése. - A kormány rosszul teljesít - a magas adón hasalt el Magyarország - Napi Gazdaság

Demján Sándor egyszer azt mondta, hogy az az ország ahol felborul "az okosok és a szorgalmasok aránya, az elveszíti versenyképességét".

A kormányzat a elsőként a munkavállalókat vette kezelésbe, pedig magyar munkaerő szorgalmával és versenyképességével nincs semmi probléma.

Az angol miniszterelnök a koronatanú:

A brit fiatalok nem képesek felvenni a versenyt a keményen dolgozó kelet-európai bevándorlókkal, mert nincsenek meg az alapvető képességeik és képzettségük – mondta David Cameron a Telegraph beszámolója szerint egy oxfordi üzemben. - Külföldi munka: üzent a kelet-európaiaknak a brit kormányfő - HVG

Máshol kell keresni a problémát.

Én talán ránéznék a versenyképességi felmérések során rendszeresen alulteljesítő tényezőre, az intézményi háttérre. Lehet, hogy nem is a szorgalmasokkal van a baj, hanem az okosokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr205605105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.10.30. 07:50:38

Okosak a srácok,tudják legnagyobbat az állam leigázásával lehet szakítani,ha ők hozzák a törvényeket és ők szolgáltatják az igazságot.

Borogy 2013.10.30. 16:16:18

Az egyik legfobb hiba a narancs maffiaban, hogy mindig a kisemberrel basznak ki mar 3 eve, es az elozo ciklusban is 4 evig mikor ok voltak hatalmon. Es sokkal tobb kisember van mint gazdag...ezt meg sem latjak...Most ezt megbosszuljak az egesz orszagon.

Akarhogy csinaljak az adokedvezmenyeket mindig a kiskeresetuek szivjak meg. Ok mint fidesz maffia gazdagok, alig adoznak. Es persze tudjuk, akarmerre megy a Orban lany, a mi penzunkbol csinaljak elotte az utat....

Mária 2013.10.30. 16:18:34

"A brit fiatalok nem képesek felvenni a versenyt a keményen dolgozó kelet-európai bevándorlókkal,"

Szerintem nem is akarják.

Hülyék lennének törni magukat brit állampolgársággal, brit iskolai bizonyítványokkal azokért az állásokért, amikben a kelet-európaiakat dolgoztatják.

Mária 2013.10.30. 16:23:36

@Borogy:

És szerveződnek már a szakszervezetek?

És kint vannak már az emberek az utcán?

Naugye.

A magyar mentalitás olyan, hogy mindenki beéri a saját szar helyzetével, amíg van egy nála is szarabb helyzetben lévő, akibe rugdoshat.

Szelid sunmalac 2013.10.30. 16:27:10

@Mária: Errol csak annyit, hogy igen sok nemet orulne, ha azt a melot es annyiert csinalna, amit en most helyettuk csinalok. Es nem vagyok egyedul.
Maradjunk annyiban, hogy a legnagyobb tevhit a kulfoldi munkavallaloknal a "meki-pincerkedes-mosogatas" haromszog mantrazasa, na nem mintha azzal egyebkent barmi gond lenne.

Borogy 2013.10.30. 16:35:26

@Mária: Tisztelt Maria,

Hogyan szervezodnenek mikor felelemben van tartva mindenki? Mindent torvenyileg betilt a fikusz maffiapart. A fidesz vezette cegek mind kirugassal fenyegetnek ha nem ugy gondolkodnak mint ok. Szerinte miert valtoztattak meg a munkatorvenykonyvet is, amivel elvettek a dolgozok jogait?

Nem egy terhes ismerosomomet rugtak ki emiatt mert megtehettek....

Mária 2013.10.30. 16:49:12

@Borogy:

És akkor most mindenki marad félelemben tartva, az idők végezetéig? Meg még egy nap?

Vagy hogy?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.10.30. 17:03:03

Ezekkel a futbalokosokkal mindig csak a baj van meg a bánat.

Borogy 2013.10.30. 17:05:00

@Mária:

Nem, nem akarnak ugy maradni. De akkor Ont sajnos nem tudom meggyozni, hogy 50 ezer Ft-bol nem lehet megelni amit az On kedvenc kormanya hirdet. Ebbol nem, hogy csak megelni nem lehet, de utazni sem a draga MAV-val es Volannal, es napokat pesten tolteni tuntetni. Ha ezt On finanszirozza, sztem sokan mennek kell akkor kiallni magukert...

zobod 2013.10.30. 17:35:11

@Borogy: ez a személet elképesztő. A munkavállaló nem azért kap fizetést, mert a munkaadó gondoskodni akar a megélhetéséről, jólétéről, utazásáról, stb. A dolgozó azért kap fizetést, mert a munkaadója számára elvégzett valami munkát, és annak van egy ellenértéke. Ennyi a történet, nem több.

PomberMaci 2013.10.30. 17:35:31

@Borogy: Nem kell politizálni a munkahelyen terhesen SEM. Akkor nem lesz olyan veszély, hogy a nézeteid miatt rúgnak ki. Ha dolgozás HELYETT szidod a kormányt, akkor problémád lesz, de nem azért, mert az Orbánt szidod hanem azért, mert a munkavégzés HELYETT.

Szólj ha nem érted, leírhatom lassabban is...

Szelid sunmalac 2013.10.30. 17:38:56

@PomberMaci: Nem azert rugtak ki oket, mert politizaltak, ez a kommentben sehol nem all. A komment azt irja, hogy megvaltoztt a munkatorvenykonyve es most mar terhesen is kurghattak oket. Forditok neked....

Wintermoots (törölt) 2013.10.30. 17:39:49

"A brit fiatalok nem képesek felvenni a versenyt a keményen dolgozó kelet-európai bevándorlókkal, mert nincsenek meg az alapvető képességeik és képzettségük – mondta David Cameron a Telegraph beszámolója szerint egy oxfordi üzemben."

a telegraph beszámolója szerint cameron nem ezt mondta, de a hvg újságíróját ez nem érdekli, a blog szerzőjét sem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.10.30. 18:20:03

"Lehet, hogy nem is a szorgalmasokkal van a baj, hanem az okosokkal."
Nem, a magukat felnyaló és beleszaró idióta vezetőkkel.

Augustin 2013.10.30. 18:50:55

@Mária: "A magyar mentalitás olyan, hogy mindenki beéri a saját szar helyzetével, amíg van egy nála is szarabb helyzetben lévő, akibe rugdoshat. "

Mária mentalitása olyan, hogy beéri saját szar helyzetével, ha a magyarokat rugdoshatja. Szerintem belekeseredtél és elbutultál a magyargyűlöletbe. Inkább kezdd egy másik országban újra, feltöltődve! Hidd el, olyan népeket találhatsz földgolyószerte, hogy mind a tíz ujjad megnyalod, annyi fröcsögnivalót találsz majd!

A nevem Senki 2013.10.30. 19:37:46

@Borogy: Epic baromság amit írsz.. Abba kéne már hagyni ezt "az emberek félnek" hobbitságot mert kontraproduktív.

midnight coder 2013.10.30. 19:43:44

@Szelid sunmalac: Átalában azért kapod te az állást vagy hozzák ide a melódat mert te olcsóbban megcsinálod mint a helybeli. Ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy mosogatsz, jelentheti azt is hogy tanultál X évet azért hogy megkapd azt az állást amiért a helybeli nem akarna X évet tanulni.

vizesnyolcas 2013.10.30. 19:55:19

@ColT:
Szerintem pont a vezetőket aposztrofálta "okosoknak" Demján, és tökéletesen igaza van, hogy velük van a baj.
Idehaza azt látom, hogy a beosztottak naponta olyan problémák miatt kerülnek egymással konfliktusba, amelyek megoldására egyiküknek sincs hatásköre. Ez egyértelmű jele annak, hogy a vezetés nem teszi a dolgát.

Közelemben felújítottak egy utat, amelynek bizonyos részeit (árokburkolat, járdaszegély, ...) kétszer-háromszor visszaszedték és újrarakták. Nekem szemre az első változat is tökéletes volt, vagyis a melósok a legjobb tudásuk szerint tették a dolgukat. A gond az volt, hogy a végeredmény nem felelt meg pontosan a terveknek, és ezt csak a megrendelő képviselője vette észre az átvételi eljárás során. Addig a kivitelező részéről illetékes (közép)vezető b..szott a terveknek megfelelő eligazítást adni a melósoknak.

Idehaza vezetővé válni a többség számára azt jelenti, hogy közel kerülni a pénzcsapokhoz, és azokon minél nagyobb összegeket saját zsebre lenyúlni. - Pl. egy intézmény pályázaton nyer 190 milló forintot. A beosztottak felé ebből a vezetés eleve csak 90 milliót kommunikál, de már ennek elszámolása sem nyilvános. Csak a bennfentesebb beosztottak tudják, hogy a pályázat tárgyát képező projekt végrehajtói együttvéve mindössze 10 milliót kapnak (ez több tucat ember egyenként legalább félévi munkája), plusz ment még 50 millió egy külső cégnek. A kommunikált 90 millió többi részének sorsát számukra is homály fedi. (A projekt eszközberuházást nem tartalmaz.)

tlvajferi 2013.10.30. 20:00:48

miféle versenyképesség lehet egy olyan országban, ahol az állam a bevételeinek kb.5-10%-át automatikusan köteles befizetni brüsszelnek???
onnan pedig visszakap, ha éppen "jól viseli magát"
amit visszakap, azt olyan uniós prodzsektekre kell elvernie, ahol a nyerő sznte köteleztően brüsszel által preferált
a pénz nagyrészt ismét kimegy az unióba, és már nem jön vissza...

miféle versenyképesség lehet egy olyan országban, ahol az állam a bevételeinek kb.5-10%át, de lehet többet arra fordít, hogy az előző kormányok által jó MAGAS KAMATON felvett államadósságot finnanszírozza???

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.30. 20:08:07

Ha versenyképességről beszélünk, akkor nem ártana az adórendszert egyszerűsíteni (hány új adót és mentességet vezettek be az utóbbi 10 évben?), egyszerűsíteni az adminisztrációt és leépíteni a bürokráciát. Valamint örülnék, ha a köztisztviselők munkaidejébe nem számítana bele az ebédszünet és pénteken délután 2 után is dolgoznának. Vagy bármelyik napon délután 4 után...

Kivlov 2013.10.30. 20:09:47

A melóssal semmi baj. A baj a fizetésekkel van.
A magyar melós tökéletesen megoldja bárhol külföldön a feladatát. Csak meg kell fizetni tisztességesen. Meg kellene itthon is...

evil demon satan devil 2013.10.30. 20:34:26

@Kivlov: nem fogják itthon, mert ha sokat keresnénk, az inflációt okozna, 500 ft lenne 1 kiló kenyér, meg 1000 ft a benzin, meg az euró és a legvégén összedőlne a tér-idő kontinuum :D

J.László 2013.10.30. 20:53:53

@Augustin:
Hagyd. Nem akar vele randizni senki, ez a baja.

J.László 2013.10.30. 20:57:21

@Wintermoots:
Akár ezt mondta Cameron, akár nem, elnézve a Budapesten fellelhető brit állampolgárok mentális állapotát, egészen nyugodtan mondhatta volna ezt is.

Roden333 2013.10.30. 21:02:46

Nem ezért nem fizetik meg, hanem mert ez a kialakult kereslet- kínálat viszony. A másik, a cégek hamar elpakolnának egy masik olcsóbb államba, ha otthon radikális béremelések lennének a munkásoknak.
A munkanélküliség, az meg egész egyszerűen abból is fakad,hogy nincs annyi munka. Nincsen gyár. De nem is kell mert Kína megtermeli azokkal az emberekkel, akik éhbérért termelnek a gyárban alszanak. Egy bentlakó nénike főz rájuk.
Afrikát még meg sem emlíitettem. Ott is még csak most lesz felfutóban ez a dolog, ami Kínában van,volt. Érdemes lesz erre is figyelni. Szóval van még tőlünk is olcsóbb, ami nem jó hír.
A munkanélküliség "szegénység" másik része, hogy a mai magyar "fiatalok" középkorúak leálltak a tanulással, átképzéssel. Illetve a tanulás eleve egy hosszabb folyamat, ami 2-3 esetenként 4-5 évet is igénybe vesz.
Ez azt jelenti, hogy a mukásosztály tudása nem teljesen fedi a "piaci" vállalati igényeket.

Blogger Géza 2013.10.30. 21:05:31

@Szelid sunmalac: Fordítok neked, aki semmit nem értesz ebből az országból: terhesen nem lehet kirúgni senkit, tehát a szokásos hazugságok egyikét szoptad be (már megint), mert gőzöd sincs arról, mi zajlik ebben az országban. :) Foglalkozz egy olyannal, amihez értesz, itt mindig csak megszívod. :)

evil demon satan devil 2013.10.30. 21:11:33

@Roden333: akkor a faék primitív zéró iq-t igénylő melót miért fizetik meg nyugaton? azt nem viszik ki kínába?
vagy a szupermarketi árufeltöltő miért keres 5-6x annyit, mint itthon? ugyxanaz a hulladék meló, mégis megfizetik, na nem annyira, hogy gazdag legyen a melós, de legalább nem azon kell agyalnia meló közben, hogy 20-a után felfordul, mert nem lesz pénze zsíroskenyérre sem...

apanna 2013.10.30. 21:14:09

@fordán tamás: Ez is csak nálunk dőlne össze, a németeknél meg angoloknál stb nem:)

apanna 2013.10.30. 21:25:23

Kellemesen elhitetik, hogy a melóssal van ám itt a gond. Pedig nem vele. Semmi nem ösztönzi a hatékony munkára. Sem a fizetése, sem a munkaeszköze. Hó közepén már a küszöböt rágja a család, a gyereknek úgy spórolnak össze egy cipőre valót, elmaradnak a számlákkal, folyamatosan létbizonytalanságban élnek, és mindezért reggeltől estig gályáznak...
Ugyan ez a kisvállalkozóra is érvényes. Magas kitermelhetetlen adók,járulékok, állandóan csalnia kell, hogy neki is maradjon valami abból amiért reggeltől estig gürizik, inkasszó hegyek, akkor is fizessen ha nincs bevétele, bürokrácia és lehetne sorolni.....

Miért keres kevesebbet egy hazai ápoló, sofőr, orvos, stb. mint egy német vagy angol? Ugyan azt a munkát végzi mind a három.
Hogy lehet az, hogy ugyan olyan vagy hasonló árak mellett negyedét keresi egy magyar, mint egy német? Na ez itt a probléma, a létbizonytalanság. Güriznek a semmiért, majd 41 évesen az intenzíven fexenek infarktussal, stroke-val.....:(

J.László 2013.10.30. 21:49:28

@apanna:
Agyvérzéssel. Mi a faszért kell mindenre valami köcsög angol kifejezést használni, amire ott van a magyar is?

Roden333 2013.10.30. 22:05:46

@fordán tamás: Kereslet -kinalat határozza meg. Értem hogy miért kérdezed hogy itt miert keres többet a melós.
1 mert ez így alakult ki.
2 a muka fel van értékelve pontosan azért, hogy meg tudja venni a legujabb kütyüt. Ha nem tudná összeomlana a kapitazmusnak nevezett kártyavár 1 secundum alatt. Ez nagyon fontos, hanem a legfontosabb.
3 olyan hogy a munka értéke, az megszünt. Értsd: amíg egy gép "fossa a muanyag cuccokat amin a gazdáknak 200-300 % -os hasznuk van. A munka mint fogalom régi értelemben nem létezik.
4 Robotok korában méginkább így lesz. Lásd: automata pénztárgépek ( tesco) oké még kell
1-2 eladó felügyelni. Nyugaton nesokára ez is értelmét veszti majd. Azt hiszem a németek nemsokára benyomnak majd kisérleti robotokat idös emberekhez

A kapitalista rendszer a fogyasztásra épül. Na nem kishazánkban! A cégek eladják a termékeiket (új tv, kocsi, ház) a dolgozóknak.
DE. és itt a lényeg a rendszer ad nekik pénzt is hozzá. - (Magyaországon ez nem így müködik-
Ott a pénzt lenyulják. Illetve pár embert mégjobban gazdagít. Hosszú távon nem sok értelme van ha lesz 2-3 gazdag és 1000 szegény.) A lényeg a fogyasztás és az azon generált haszon illetve adó.
Tul képpen a lényeg ez. Nyomtatunk pénzt (Usa) és minden mehet a régiben csak nagyobb számokkal.

apanna 2013.10.30. 22:24:01

@J.László: Azért a faszért, mert az agyvérzés népies kifejezése a stroke-nak. Hívhatod szélütésnek, vagy akár agyinfarktusnak, de becézheted agyszélhűdésnem is. Sőt akár gutaütést is írhatsz. :Szaknyelven pedig stroke.

Szelid sunmalac 2013.10.30. 22:29:37

@midnight coder: Attol meg nem csinalom meg olcsobban. Egy centtel sem kapok kevesebbet. Csak legfeljebb nekik nincs meg a kepzettseguk es tapasztalatuk. De ettol meg nem leszek olcsobb.

@Blogger Géza: Figyelj ram kis kedvenc berbloggerem! Azt hiszem, hogy az elmult tiz evben sokszorosat fizettem be a kozosbe, mint amennyit te valaha is fogsz. En otthon alapoztam meg mindent, vallalkoztam, dolgoztam multiknak, csaladot alapitottam, hazat es lakast vettem. Veszitettem el a vallakozast, volt hogy lakast is, de lattam a vilagbol is eleg sok mindent. Kurvara nem akartam eljonni otthonrol, a mocskos vezered, es a haverjai miatt voltam kenytelen, amit soha nem fogok elfelejteni nekik. Ugyhogy ugathatsz nekem kicsirigo, amennyit akarsz. Majd ha betettel a kozosbe, amennyit en, megtapasztaltad, amit en, akkor eseteleg -mondom lassan, hogy megertsd, ESETLEG - folytathatunk erdemi vitat. Addig te csak egy macskajancsi leszel, akin a fel net rohog naponta.

Szelid sunmalac 2013.10.30. 22:34:31

@apanna: meg mert a stroke remisztobb!

2013.10.30. 22:41:43

@Wintermoots: He said it was a "cruel fact" that a generation of young Britons could be "left behind" and fail to share in the benefits of the economic recovery because they lacked the skills to secure a job."
Látod, tényleg nem azt mondta... hogy milyen hülye vagy!

2013.10.30. 22:45:26

@tlvajferi: miféle versenyképesség lehet egy olyan országban, ahol az állam a bevételeinek kb.5-10%át, de lehet többet arra fordít, hogy az előző kormányok által jó MAGAS KAMATON felvett államadósságot finnanszírozza??? "
Fasznak szólsz bele, amihez nem értesz!

2013.10.30. 22:53:17

@midnight coder: Én nem ezt tapasztalom. Az a valóság, hogy ugyanazt fizetik a cégek, csak egyszerűen nem kapnak munkaerőt angolt.
Miért? Egyrészt nagyon költséges kijárni egy egyetemet, másrészt alja munkát nem végez az angol, mert akkor inkább otthon marad segélyen. De az a tapasztalat, hogy -noha az állam megkért néhány jelentős foglalkoztatót angolok perferálására a felvételnél-a felvett angol munkaerő elég hamar otthagyja az állást.
Ami viszont szakmunkának minősül, abban szinte kizárólagos az angol jelenlét(víz-gáz-fűtés stb).

2013.10.30. 23:01:30

@Mária: Hülyék lennének törni magukat brit állampolgársággal, brit iskolai bizonyítványokkal azokért az állásokért, amikben a kelet-európaiakat dolgoztatják. "
Úgymit: orvos, fogorvos, szemész, fejlesztőmérnök, tanár,
buszsofőr, kamionos, felszolgáló, séf, szállodai portás, fodrász, taxis, autókölcsönzős... most ennyi jut eszembe. Akiket ismerek, névvel, címmel.
Érdekes mód nem találkoztam magyar kukással, az mind angol. Sem pickerrel az utcán, aki a szemetet csipegeti. Az is angol...
Hogy a valóságról képet kapj, az orvosok jelentős hányada, ha nem többsége indiai. A Tesco központban (tehát iroda) a középvezetők indiaiak.
A boltok tulajai indiaiak, pakisztániak. Angolt szinte nem látsz. Viszont a szakmonkások mindegyike angol, elvétve találkozol lengyellel (víz-gáz-fűtés).

2013.10.30. 23:04:25

@Mária: Ja, kedves Mária, csak hogy elborzasszam, a Tax office-ban (NAV) is dolgozik magyar. Sőt, még a helyi kisváros önkormányzatában is. Nem, nem a takarító. Ő végzi a kilakoltatások felterjesztésének adminisztrációját.
De ismerek magyar tanárnőt, aki ANGOL történelmet tanít.

Blogger Géza 2013.10.31. 05:49:00

@Szelid sunmalac: Már ezért megérte megválasztani a Fideszt! :) Egy nagyarcú (honnan tudod, hogy én mit fizettem be a közösbe???) hülyével (aki minden hülyeséget beszop) kevesebb van itthon! :)

Kivlov 2013.10.31. 08:46:50

@fordán tamás:
Kit érdekelne, hogy 500 a kenyér, ha a fizetés 1M lenne? max a nyuggert.

Amúgy amit írsz, épp amiatt kellene bérre eső adót, járulékot csökkenteni, és így növelni a nettókat. Csak hát, ehhez kiadást kéne csökkenteni. Többek között nyugdíjat...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.10.31. 16:23:40

@Blogger Géza:

"Már ezért megérte megválasztani a Fideszt! :) "

Neked igen, mert te nyilván értékesítetted anyádat is nekik.

"Egy nagyarcú (honnan tudod, hogy én mit fizettem be a közösbe???) hülyével (aki minden hülyeséget beszop) kevesebb van itthon! :)"

Géza, te napról napra mókásabb leszel.

Már a bérek vásárlóereje a török szint alá esett, de te még mindig összebarnítod itt a szádat...

Ejh, nagy nyomorúság lehet neked lenni...

Blogger Géza 2013.10.31. 17:46:13

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): Te figyusz, engem egyáltalán nem érdekelnek a török bérek. :) Én nem vagyok egy irigykedő típus, felőlem az összes török lehet milliárdos is, az sem zavarna. Az elmúlt években nekem jelentősen nőtt a vagyonom, a jövedelmem és a reáljövedelmem is, és hála istennek, 2013-ban és 2014-ben is reálbérnövedekés lesz Magyarországon is. Engem csak ez érdekel, és nem a törökök. :)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.11.03. 17:08:23

@Blogger Géza:

Leforditva:
Amíg Blogger Gézukának jó, addig a többi magyar akár Afrika alá szegényedhet, Blogger Gézukát azt nem érdekli. És most úgy csinálsz, mintha nem fognád fel, hogy nem a török bérek száguldanak felfelé, hanem a magyar lefelé.

Elég hányadék egy ember vagy.

Az én vagyonom is nőtt, mert időben elhagytam az országot, attól még a más szegénysége zavar.

Ezt úgy hívják empátia. Kormányseggnyaló körökben tök ismeretlen fogalom.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.11.03. 17:10:59

@Blogger Géza: " és hála istennek, 2013-ban és 2014-ben is reálbérnövedekés lesz Magyarországon"

Jah, lesz, majd varázsolják sámándobbal... :D

Sőt, minden magyar örökké fog élni, és csatolják hozzánk a teljes Univerzumot.

24.media.tumblr.com/tumblr_mdzpv8oH9w1qeg0q0o1_500.png

Blogger Géza 2013.11.03. 18:30:56

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): Te változatlanul nagyon buta vagy. Törökország az európai peremzóna egyik leggyorsabban fejlődő állama.

Blogger Géza 2013.11.03. 18:35:40

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): Nem, csak olyan primitív elmék mint te hiszik, hogy sámándobtól nőnének reálbérek. :)

Hogy ne halj meg teljesen hülyén, vess egy pillantást a KSH-ra:

"227 900 forint volt a bruttó átlagkereset, Keresetek, 2013. január–augusztus
A nemzetgazdaságban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – a bruttó átlagkeresetek 3,4, a nettó átlagkeresetek 4,8%-kal haladták meg az egy évvel korábbit. "

Hogy te is megértsd: a nettó bérek 4,8%-os emelkedése jóval meghaladja az inflációt, ezt hívják reálbér-emelkedésnek.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.11.05. 05:32:11

@Blogger Géza:

"Nem, csak olyan primitív elmék mint te hiszik, hogy sámándobtól nőnének reálbérek. :)"

hu.wikipedia.org/wiki/Vicc

Csak hogy tanítsak neked egy új szót. Gondolom a primitív az megy, mert már elég sokszor használták rád találóan.

"Te változatlanul nagyon buta vagy. Törökország az európai peremzóna egyik leggyorsabban fejlődő állama."

Tőled a buta szó dicséret, annyira el vagy tájolva.

Törökország tényleg gyorsan fejlődik, de ettől még nincs kizárva.
1. Az, hogy a magyar bérek még emellett zuhanjanak (ahogy azt tették).
2. Nem teszi kevésbé kínossá, hogy megelőztek. Ugyanis nem kicsivel voltunk előttük.

Továbbá:

3. Tök jó, hogy megtaláltad a legutóbbi, véletlenül előnyös statisztikát. Ha megnyitod a linket amit odanyomtam, akkor azt is látod, hogy a csodálatos elmúlt három évben ez egy kivételes időszak).
4. Nézz rá a maginflációra is (először kérj meg valakit - ápolót, anyut, másik beteget - hogy magyarázza el mi az)
5. Az empátia teljes hiánya nálad még mindig hányingert keltő. Gondolom tökéletesen egyetértesz azon állításommal, miszerint felőled a többi magyar dögölhet, amíg neked jó, mivel nem nagyon szálltál vele vitába... helyette sikerült elbeszélni a magyar fizetések vásárlóértékének nevetséges volta mellett...
süti beállítások módosítása