sorok között

sorok között

A haldokló óceán

2013. október 23. - Politikai Ateista

Valami szivárog:

Egyetlen nap alatt több mint tizenkétezerszeresére növekedett a radioaktív részecskék mennyisége a 2011-ben megsérült fukushimai erőmű hűtővizében. Ráadásul a víz jó eséllyel átszivárog a Csendes-óceánba, mert még áprilisban megsérült az egyik tározó, amelyben a fáradt hűtővizet tartják. A mostani méréseket nem is a tározóban, hanem egy tőle 10 méterre lévő kútban végezték, amit azért ástak, hogy lássák, mekkora a baj. - Megint gond van Fukusimában - Index

Közben furcsa dolgok történnek az óceán másik partján is.

Egy hét alatt már másodszorra találtak Dél-Kalifornia partjainál szíjhalat, de ezúttal is egy már elpusztult példányt mosott partra a víz. A megtalálók helyi idő szerint péntek délután hívták a rendőrséget, azt hitték a 4 méter 10 centiméter hosszú tetemre, hogy bálna. - Újabb hatalmas szíjhaltetemet találtak - Index

A japán legenda szerint a szíjhalak földrengések előtt vetik partra magukat.

A Vancouver Sun arról írt október 14-én, hogy a szardínia állomány hirtelen, és titokzatos módon teljesen eltűnt Brit Kolumbia partjainak közeléből. 

De nem csak a szardíniákkal van probléma Brit Kolumbia vizeiben. A National Geographic szeptemberi híre szerint a tudósok egyelőre nem tudják megmagyarázni, mi okozta a tengeri csillagok szinte teljes kipusztulását.

Akkor (2012 május) és most (2013 szeptember):

 

Szintén Kanadából érkezek jelentések a sárga színű lazactetemek felbukkanásáról, amelyeknek a belső szerveik is elsárgultak.

yellowfish.jpg

 

A tudósok a fejüket vakarják a vérző heringek megjelenésével kapcsolatban is.

bleedingherr.jpg

 

Nem állítom, hogy ezeket a furcsaságokat egyértelműen a fukusimai atomkatasztrófa számlájára lehet írni, de könnyen elképzelhető, hogy van köze a dologhoz.

 

 

A japán nukleáris felügyelet javaslata szerint az eddigi 300 kilométer helyett, 1000-3000 kilométeres távolságig kellene kiterjeszteni a Csendes-óceán vizének megfigyelését.

 

Közben egy újabb tájfun közeledik.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr765590940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szemiramis 2013.10.23. 10:38:23

na tengeri halat biztos nem fogok enni

2013.10.23. 21:58:24

Szarrá fertőzi a világ összes vizét ez a rohadt sugárzás,ha folyamatos.

Benbe · http://www.benbe.hu 2013.10.24. 18:36:43

Nem lehetne azt, hogy tudományos kérdésekben laikusok nem kezdenek tippversenybe, különösen, ha te magad sem vagy biztos a saját ökörségedben?

@Jóképességű Takarítónő: Oszd már el összes Fukushimában levő radioaktív anyagot az óceánok térfogatával, kérlek!

Kivancsi 2013.10.24. 19:52:59

magunk ala szartunk...
belefulladunk es beledöglünk...
bye bye...

2013.10.24. 22:43:44

@Benbe: Ráadásul a kedvenc szószom a fokhagymás csilis thai szósz,az elég közel van ehhez a xarhoz.Azóta nem is veszek.
süti beállítások módosítása