sorok között

sorok között

A világ legbiztonságosabb befektetése

2013. október 17. - Politikai Ateista

Végül mégsem ment csődbe az USA, csak a szokásos cirkusz

Ezúttal egy kicsit talán túlzásba is vitték.

Az amerikai szenátusban megszületett a megállapodás az adósságplafon megemeléséről és a szövetségi kormányzat finanszírozásának újraindításáról - közölte szerdán egybehangzóan a CNN hírtelevízió és az AP hírügynökség törvényhozási forrásokra hivatkozva.

A megállapodást a pártok vezetői hivatalosan a nap folyamán később jelentik be. Az alku értelmében az adósságplafont a február 7-ig tartó időszakra emelik meg, az ideiglenes költségvetés pedig január 15-ig fedezi majd a szövetségi kormányzat kiadásait. - Elmarad az államcsőd Amerikában - Kitekintő

A megegyezés értelmében január közepéig biztosan nyitva tart az állam, az adósságplafon február 7-ig kitolva, de a pénzügyminisztérium a rendkívüli intézkedéseinek segítségével még tud variálni egy kicsit. Kábé áprilisig nem lesz megint világvége.

Az Obamacare sértetlen.

A Fitch ugyan negatív figyelőlistára vette őket, de hivatalosan még így is a világ legbiztonságosabb befektetése az USA.

Áprilisban, veletek ugyanitt!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr625578172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

protézisesh 2013.10.17. 12:04:02

csak én nem értem? AAAA+++ minősítésű ország, minden f@sza. Elköltötték a minden pénzüket, a hitelt is. A sok kis köcsög országot ilyenkor CC--- bóvli besorolásba dobják.

Ezek meg azt mondták, oké, kedves FED, nyomjál még háromcsilliárd dollár fedezetlen játékpénzt, az elég lesz februárig. Kevesebbet költeni nem fogunk, többet termelni nem fogunk, tehát a gazdálkodásunk marad ugyanaz a szar, mint volt. És ezt beszopja az egész világ, és most megint AAA++- a besorolás és halleluja???

(az más kérdés, hogy Clinton sufficites, tehát költségvetési TÖBBLETES országot adott át, ezt azóta sikeresen kinyírták az őt követő elnökök. Ez jut eszembe: www.killthehydra.com/wp-content/uploads/hey-america-bill-clinton-meme.jpg )

laci_52 2013.10.17. 18:29:05

Kína és Japán - az USA legnagyobb hitelezői - most már futnak a pénzük után: veszik az amerikai állampapírokat, nehogy a régebbiek kárba vesszenek. De meddig még?
süti beállítások módosítása