sorok között

sorok között

Ártatlan a Mol-vezér

2013. október 05. - Politikai Ateista

Ivo Sanader egykori horvát miniszterelnököt első fokon 10 évre ítélték, mert a bíróság szerint kenőpénzt tett zsebre a MOL-tól. Hernádi viszont ártatlan.

Klisé az ír gázoló esetével példálózni, de a magyar hatóságok is sokáig igyekeztek elTobinozni az ügyet. 

Az ügyészség állítólag nyomozott egy kicsit Hernádi után, de a korábbi hírekkel ellentétben mégsem az önfejű horvát ügyész kérésére, hanem önszorgalomból:

A Központi Nyomozó Főügyészség a nyomozást lefolytatta Hernádi Zsolt ügyében, és megállapította, hogy sem a Mol elnök-vezérigazgatója, sem más magyar állampolgár nem követett el bűncselekményt, így a nyomozást 2012. január 20-án megszüntette - közölte a Legfőbb Ügyészség sajtóirodája pénteken az MTI megkeresésére. - Nem volt nyomozás a Hernádi-ügyben - Index

Ismersz olyan ügyészt aki megkérdőjelezné egy ilyen becsületes képű úriember ártatlanságát?

emberek.jpg

Azt pedig pláne nem tudom elképzelni, hogy a mi miszter elnökünk egy feltételezett bűnözővel fényképeztesse magát, piros-kék sálban.

A civilizált Orbán Viktor haveri alapon intézné el a dolgot, tegnap reggel azt nyilatkozta, hogy a horvátok vihetik a szaros INÁ-jukat, csak hagyják békén a csíkos sálas ismerősét:

"Számoljunk el egymással korrekt módon. Ha úgy gondolják, hogy bizonyos tevékenységet állami tevékenységként akarnak folytatni (...), elfogadjuk, de ennek van egy civilizált módja, ehhez nem kell senkit letartóztatni, kétséges vádakkal megrágalmazni" - jelentette ki Orbán Viktor, utalva a Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgató ellen kiadott európai elfogatóparancsra...- Orbán: Továbbra is munkaalapú gazdaságra van szükség - hirado.hu

Dumáljuk meg, mégiscsak európaiak vagyunk, nem olyan rossz gyerek ám ez a Zsolti!

A jószomszéd egyelőre nem akar vádakról alkudozni, de azért szép próbálkozás volt.

A magam részéről biztos vagyok abban, hogy koncepciós eljárásról van szó, amit a horvátok azért találtak ki, hogy visszaszerezzék az INA-t.

És azt is tudom ki volt a felbujtó:

„Senki nem veszítene azon, ha az állam visszaszerezné a hibásan eladott belföldi monopóliumokat: a befektetőknek már sokszor megtérült, és megelőznék későbbi veszteségeiket” – ezzel a meglepő, és a magántőkét, és pláne a nyereséget ismét csak a piacgazdaság egyfajta kellemetlen melléktüneteként felfogó fordulattal érvel a Matolcsy György a szokásos csütörtöki Heti Válasz-cikkében az államosítási láz mellett. - Add el a céged, vagy tönkreteszünk! - Index

Csak szegény Sanadert sajnálom, akinek ártatlanul kell leülnie 10 évet, egy meg sem történt vesztegetési-ügy miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr815550598

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hernádi csak egy sakkbábú 2013.10.05. 16:04:28

Ez egy üzleti kérdés, amit nem szabad politikai szintre emelni, mert a két ország politikai kapcsolatai kiválóak - így reagált Orbán Viktor még 2013 júniusában egy kérdésre, amely a MOL-INA körül kialakult helyzetet firtatta. Azóta a kérdést már nem l...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.10.05. 09:41:02

Imádom a két mikrofing banánköztársaság cicaharcát. Amúgy -ha jól tudom- mi a balkánon azon kisebbséghez tartozunk, ahol a leváltott vezért nem tették sittre azon frissiben.
süti beállítások módosítása